mozda ruter nije konf. kako treba ili ako jeste trebas staviti u postavkama na racunaru gdje se konektujes da ti bude automatsko pribavljanje IP adrese ..nedim93 je napisao/la:možda ti emiter signala nije upaljensemir01 je napisao/la:prikljucio ovaj duo paket TELEMACH e sad koliko ja znam sad bi trebao imati internet u citavoj kuci a NEMAM jer kad probam sa mobitelom da se konektujem ne moze pa moze li mi iko objasniti kako to da napravim
Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
CR7 : "YO AQUI, YO AQUI!"
''Želim ući u povijest kao jedan od najboljih svih vremena''
isCo 23
Čarobni Di Maria 22
''Želim ući u povijest kao jedan od najboljih svih vremena''
isCo 23
Čarobni Di Maria 22
Napojne se krecu od tridesetak maraka pa nadalje, ne znam da li znas to sam promijeniti ili ne, al' ne vjerujem da kosta vise od 10 KM jer nije puno posla...
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Znas li mozda je li svaka napojna ista za svaki komp ili se to posebno uzima da razlicite centralne?anonimni je napisao/la:Napojne se krecu od tridesetak maraka pa nadalje, ne znam da li znas to sam promijeniti ili ne, al' ne vjerujem da kosta vise od 10 KM jer nije puno posla...
Nesto rade u naselju sa strujom i kako je jednom nestalo struje ostetili su mi napojnu.

Mater im citavu i elektroprivredu.

1946
50-tak KM osim ako želiš nešto posebno.
Ima veze radi konektora, koliko ja znam, al' generalno nove napojne idu u vecinu kompjutera i ne vjerujem da bi s tim mogao imati problem, samo pazi da ti napojna nikako ne bude s manje vati nego ta pokvarena jer onda rad ostalih komponenti dolazi u pitanje...
Ako ces vec u servisu mijenjati napojnu, nek' ti onda oni i postave istu, ja sam ljetos mijenjao napojnu i covjek mi je postavio svoju napojnu...
Ako ces vec u servisu mijenjati napojnu, nek' ti onda oni i postave istu, ja sam ljetos mijenjao napojnu i covjek mi je postavio svoju napojnu...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- OnlyUnited
- Kontakt:
Zavisi kolika joj je snaga... Otprilike 500 W se krece negdje oko 40-ak KM...Mozes je sam zamjeniti. Gledaj gdje ti pase konektor, tj. 

- Ed Woodward for Prime Minister !
Zavisi koja je napojna. Dobro ti je rekao @OnlyUnited to zavisi od snage.Head je napisao/la:Koliko kosta otprilike zamjena napojne jedinice ?
na piku imas cijene a ugradnja je oko 15-20KM.
Ako ces ti sam sebi mijenjati, obavezno provjeri koja je maticna potom skini PDF servisni dokument za tu maticnu i provjeri koja je najniza dozvoljena snaga potrebna za tu maticnu. Nemoj da bi isao ispod prepurucne. Obrati paznju i na konektore da ti negdje nesto ne zafali.
- moustapha
- Kontakt:
Treba obratiti paznju i na kvalitet napojne. Neki slabiji brendovi navode deklaraciju snage koja u praksi nije podrzana. Inace, napojna je komponenta na kojoj se vrl cesto stedi najvise.
#divovi
kod mene je 220Head je napisao/la:Je li moguce da mi je napojna od 235 W.Pise nesto output 235 W

@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!
- OnlyUnited
- Kontakt:
Naravno da je moguce.. Gledao sam i one starije od 185 W...
- Ed Woodward for Prime Minister !
Ti bokca što otimaju ljudima pare.
Ja napojne radim po cijeni od 20 KM (30 KM maximalno, skuplje ne meRe), u tu cijenu je uključena naravno i ugradnja. Ne mogu da vjerujem da neko može pa i marku uzet' za ugradnju napojne jbt, 2 minute posla.

Ja napojne radim po cijeni od 20 KM (30 KM maximalno, skuplje ne meRe), u tu cijenu je uključena naravno i ugradnja. Ne mogu da vjerujem da neko može pa i marku uzet' za ugradnju napojne jbt, 2 minute posla.

Joj mamicu im ebem.Ueo komp nema 2 mjeseca i vidi kakvu su mi napojnu stavili.
Sad se ostetila pa moram paliti preko onog dugmica iza.
Mogu li ja staviti sad napojnu sa veceom voltazom?

Sad se ostetila pa moram paliti preko onog dugmica iza.

Mogu li ja staviti sad napojnu sa veceom voltazom?
1946
- moustapha
- Kontakt:
Treba cijeniti svoj posao. Bez obzira koliko je to nekome jednostavno, neko drugi nece da se petlja, a ima pare da plati nekome da to uradi za njega. Kad neko otvori servis radnju, pa krene placati milion nekih dadzbina, onda je cijena svake intervencije puno veca, bez obzira koliko je to banalno.mandraX je napisao/la:Ti bokca što otimaju ljudima pare.![]()
#divovi
Možeš, ali nemoj.Head je napisao/la: Mogu li ja staviti sad napojnu sa veceom voltazom?

Naravno da treba cijeniti, al' ne treba za takvu sitnicu derat' ljude po džepu jbt, čuj 15-20 KM za ugradnju napojne, za šta jbt, za 4 šarafa? Fuj.moustapha je napisao/la:Treba cijeniti svoj posao. Bez obzira koliko je to nekome jednostavno, neko drugi nece da se petlja, a ima pare da plati nekome da to uradi za njega. Kad neko otvori servis radnju, pa krene placati milion nekih dadzbina, onda je cijena svake intervencije puno veca, bez obzira koliko je to banalno.
Čuj onog gore, 50 KM, donesi meni jarane, u tu cijenu ću ti ubacit i 2GB RAM-a zajedno sa napojnom.

Nije to bas 4 sarafa i gotovo. Napojna se pri ugradnji u servisu testira da li ima stabilan napon, i u servisu se niti jedan posao ne radi za dzabe, medjutim ako doneses meni kuci ugradit cu ti je besplatno.mandraX je napisao/la:Naravno da treba cijeniti, al' ne treba za takvu sitnicu derat' ljude po džepu jbt, čuj 15-20 KM za ugradnju napojne, za šta jbt, za 4 šarafa? Fuj.
Imas isto tako negdje servise koji prodaju dijelove a daju besplatnu ugradnju i garanciju tako da ni to nije lose.
neces je ni naci sa vecom voltazom, snagom da.Head je napisao/la: Mogu li ja staviti sad napojnu sa veceom voltazom?
U takve spadam i sam, sa radnjom naravno.Bilall je napisao/la: Imas isto tako negdje servise koji prodaju dijelove a daju besplatnu ugradnju i garanciju tako da ni to nije lose.
I normalno da se sve testira jbt, 'ta neću čovjeku pokvareno prodat'. Možeš jednom svakog zeznut' tj. napravit' budalom, al' ćeš qrac drugi put.
pa ljudi uzimaju 30 KM što instaliraju neki OS, takvi istom logikom uzimaju za napojne 50.
Tako je kad je svijet nepismen tehnološki kod nas u Bosni, pa misle da je to neka naučna fantastika, ša ih gule kako hoće
Tako je kad je svijet nepismen tehnološki kod nas u Bosni, pa misle da je to neka naučna fantastika, ša ih gule kako hoće

@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.