Danas odličan dan za tekmu. Prije tekme diskusija o repki i zaključak koji se potvrdio tokom utakmice: da je Pape zvao Stanića, Svraku i Hodžića, daleko bi se bolje pokazali nego "zvjezdice", posebno one iz HNL-a. Al ipak, nije za sve kriviti ni igrače, jer realno, malo kojem dokazanom igraču se igra na teferiču. Ono je bio teferič, a ne utakmica.
Elem, za razliku od repke, Željo ponudio pravi fudbal. Ne kvalitetom na visokom nivou (mada jeste bio za naše prilike, posebno zbog zanimljivosti utakmice), ali atmosferom i borbom. Svaka čast, kao što Dino kaže, lavovima! Momci su se borili.
Opšti dojam je da su nam pripreme, ne u potpunosti našom krivicom, više zbog objektivniih faktora, bile karna. Još smo neuigrani i dosta igrača je nespremno. Na ovoj tekmi nije bilo 5 igrača koja igraju svoju poziciju. Samo da se nastavimo ovako boriti, biće titula i vremenom ćemo bolje izgledati. Ovako se osvajaju titule!
Krenuću od Svrake: iako nije baš imao dobru partiju, vidi se da sada ima veliko iskustvo. Uspije nekada napraviti nešto od ničega (zamalo zabio gol iz one gužve). Vremenom će i on doprinositi puno više.
Lončarić: odličan. Volio bi da ostane na golu do kraja sezone.
Zeljković: što super reče, kao da je naše dijete. Svaka mu čast. I na igri i na borbenosti.
Bogdanović: prejak. Samo nek ovako nastavi, bolje pojačanje nismo mogli ni zamisliti.
Jamak: šteta što nema više snage, ali se i takav lavovski bori, uzima lopte. O dodavanjima ne treba ni pričati. Možda jedini koji može iz prve odigrati.
Stanić, igračina. Možda i kapitenski. Svaka čast na borbenosti, ono je srce! A ni kvaliteta ne manjka, posebno trkačkog. Rekao bi možda jedini igrač koji je spreman igrati i naprijed i nazad.
Selimović: iznervirao me zbog onog sa Zeljkovićem i zbog loše intervencije kod gola Zrinjskog. Ipak, iskupio se odličnom asistencijom, vrijednom 3 boda, Hodžiću.
Hodžić....uh, za njega je teško govoriti. Iznervira (nekoliko loših primanja, posebno ono nakon pasa od Sadikovića, nedodavanja i sl..), al onda zabije! Mislio sam da će nas koštati tri boda kao i u Bijeljini. Očigledno je da je tanak u skok igri, posebno kad treba primiti loptu između par igrača. Kad je Ramić ušao, imao je više prostora što je odlično iskoristio. Slažem se sa super, da bi protiv pitara trebali igrati Selimović, Ramić i Hodžić naprijed. Golove kakve on daje, teško da može i jedan napadač u PLBiH.
Ramić: čini mi se puno bolji nego prije posudbe. Snažniji i agresivniji. Premalo da bi se dao zaključak, al sigurno se odbrambeni više zadeveraju kad on prima visoke lopte nego Hodžič. Može Ari otvoriti dosta prostora.
Bučan se borio koliko je mogao. em nije njegova pozicija, em nije on više za žestoke utakmice. Al se borio lavovski i svaka mu čast. Nadam se da će ovaj Dedić zaigrati što prije.
Sadiković je dao par zanimljivih dodavanja.
Zolotić: na početku bojažljivo, ali kako je utakmica odmicala, vidi se da odskače kvalitetom. On nam može puno toga donijeti.
Tomić: daleko smo brži sa njim nego bez njega. Dovoljno rečeno.
Uglavnom, najviše mi se sviđa stav i borba. Samo neka nastave i protok lopte i korištenje prilika će se popraviti sa utakmicama.