Eh ovako prvi put nakon dvadeset godina sam otisao da gledam Sarajevo na Kosevu.Neofirno sam usao na zapad s drugom pitarom u desetoj minuti.Liga odavno nije bila zanimljivija,a prenosa nigdje,a imao sam neku suhvu u dobru utakmicu.Pa evo dacu neki realan sud iako volim Zelju
Prvo poluvrijeme Sarajevo odlicno i trebalo voditi barem dva razlike,mada je i Olimpik imao zicer kod 0: 0.Nejasna stvar sto Olimpik pocinje ovako vaznu utakmicu sa dva igraca 97.godiste i jos ja mislim tri igraca ispod 20 godina.Ispravite me ako grijesim za ovu trojicu

uglavnom sesnaestogodisnjaci su nas Gojak koji je talenat,ali nema duela i par puta je kardinalno pogrijesio.Mali stoper grozan i igrac manje za Olimpik,ali dobro mlad je,ima vremena...Bogicevic je inace igrao zadnjeg veznog lose,a na klupi:Durak,Smajic i Kokot..dakle Olimpik definitvno u kombinovanom sastavu i nista ni sa cim u prvom poluvremenu.S druge strane Sarajevo odlicno,svi igraci na nivou,Stojcev fantastican i morali su rijesiti utakmicu.
Drugo poluvrijeme jako lose Sarajevo,Olimpik pravi izmjenu u 50 min i izlazi kadet stoper,ulazi Durak,a Bogicevic ide na stopera i to vec pocinje liciti na nesto.Sarajevo sve pokusava preko Stojceva,Jajalo i Velkoski se uspavali dok Bilbiju Regoje tuce svim i svacim.I opet je Sarajevo bilo opasnije,ali onda Zeba majstorski pogadja i hladi Kosevo.Izmjene u Sarajevu jako lose i igraci koji su samo vise umrtvili igru,mora puno bolje stvarno i nije ovo ni sjena obecavanog
Po meni Sarajevo napravilo veliki kiks.Igraci kljucni jos uvijek se nisu razbudili.ali eto igra iz prvog poluvremena obecava i ako bude onakva u derbiju mozete se necemu nadati.Stojcev me dojmio,ostalii manje-vise.Baric je teska krampa koja ne zasluzuje ogromnu platu koju ima,podsjeca na Radulovica.Toliko od Manijaka,nadam se dobrom derbiju