Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

anonymousHD
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la anonymousHD » 10 mar 2014, 02:21

NoName je napisao/la:Ma ne treba ništa mijenjati, neka ostane tandem E&E (Emir i Edin)
Zaključaj temu! :lol:

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 10 mar 2014, 02:47

jestel vi normalni kad spominjete Amara i reprezentaciju Bosne i Hercegovine? Boze Boze :lol: :o :shock: :cry:

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 10 mar 2014, 03:03

KenoRob je napisao/la:jestel vi normalni kad spominjete Amara i reprezentaciju Bosne i Hercegovine? Boze Boze :lol: :o :shock: :cry:

Ova tema je samo jedno velko sprdanje, amar za trenera il ko fol fora mozes da biras neko sa foruma, pravo djecije fore... Ako se stvari u repki jos vise razpale, i safet ode posle sp-ja, nezna koji trener ce imati zelju da preuzme repku, garant ce morati biti malo blentav ;)

Astren
Kontakt:

Post Postao/la Astren » 10 mar 2014, 03:12

Kad vidis komentare ovih butthurt navijaci drugih PL klubova, to dovoljno govori da je Amr Osim u najmanju ruku radio pristojan posao u ovoj nasoj saradi. Sigurno nije najbolje rjesenje, ali' isto tako nije ni najgore kako bi to neki ovdje zeljeli prikazati(uglavnom velikom kolicinom smajlija-a cim ce drugo). Plus, covjek ne moze biti gori od trenutnog ''selektora'', mada daleko je on od selektiranja

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 10 mar 2014, 03:14

Meni je jako neukusno odgovarati na ovu anketu dok je Safet jos uvijek selektor, tako da necu ni odgovarati. Samo cu ostaviti komentar :) Prvo Vaha Halilhodzic- jel se salite? Pa nas savez ce mozda za 20 godina, a mozda ni tad, imati dovoljno novca da plati Vahi da bude selektor. Preskup. Raja koja prizeljkuje Barbareza- opet jel se zezate? Nije da ja volim, ja obozavam Barbareza jer nas je taj covjek sve zaduzio. KAd niko nije htjeo, bio je uz nas. Nas voda, ratnik. Ali ljudi boziji on nema dana iskustva kao trener a vi bi ga za selektora. Da nije smijesno bilo bi zalosno. Ovi koji kaze Amar Osim-tek se njima grohotom smijem. Jos nam samo taj cirkusant u repki fali.
Bajevic, Bazdarevic,Petkovic oni su mozda malo realniji od Vahe ali cisto sumnjam da bi htjeli preuzeti nasu repku prosto zato sto znaju da negdje drugo mogu zaraditi mnogo vise. ;) Mani je nakon Safeta realniji Hadzibegic sad bi li on bio znatno bolji od Safeta ili ne- neznam. Moje misljenje naravno. Neko od forumasa je predpostavljam sala pa cu se i na nju grohotom zasmijati :mrgreen: Realno neka Safeta. A sto se tice nesuglasica sa Dzekom, pisao sam ranije ljudi kad su ljuti i iznervirani kazu milion stvari koje niti misle niti bi uopste pri cistoj svijesti izgovorili. Jednostavno svi ukljuceni u taj nesporazum su sebi dopustili da ih nose emocije i reagovali u afektu. Siguran sam da su se stvari vec smirile i da vec sad i Edin i Safet sasvim normalno razgovaraju :) Raja idemo u Brazil-uzivajte :mrgreen:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 10 mar 2014, 03:20

Roberto Mancini

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 10 mar 2014, 03:24

Vaha - Mislim da bi i om dobro spustio cijenu samo da ga puste da radi na miru. Nek ostane makar godinu dana da poduci Barbu.

Barba pomocnik i Nasljednik.

Al sto kazu bara mala a krokodila puno. Nije problem samo trener nego ona bulenta nekih asistenata . Nakupili se na klupi nema mjesta za igrace. Baljic, Piplica, Sredojevic .... Kompetencija veoma upitna.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 10 mar 2014, 04:04

kimbo je napisao/la:Vaha - Mislim da bi i om dobro spustio cijenu samo da ga puste da radi na miru. Nek ostane makar godinu dana da poduci Barbu.

Barba pomocnik i Nasljednik.

Al sto kazu bara mala a krokodila puno. Nije problem samo trener nego ona bulenta nekih asistenata . Nakupili se na klupi nema mjesta za igrace. Baljic, Piplica, Sredojevic .... Kompetencija veoma upitna.
Misliti i shrati,nije isto.
Vaha i kad bi na pola skinuo cijenu,savez bi ogolio do gole koze.Znaci od toga nista.
Poducavanje Barbe,pa zar nije logicnije,normalnije i bolje jednog Bajramovica koji umjesto da pokerise vec godinama u trenerskim vodama i to sa praksom.Dok ovaj ni djecu iz mahale na ulici nije vodio,a kamoli bilo sta sto se zove normalan tim.A toliko vremena proslo.
Sa ovakvim razmisljanjem takvim krokodilima bi i Australija kompletna bila mala.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 10 mar 2014, 04:26

@harishp
Bajramovic, Barba meni je to sve u pet deka. Ja sretan, bilo ko od njih da dodje i blizu klupe. Najradije bih mozda njih dvojicu zajedno vidio da to vode. Barba jedino malu prednost radi njegovog autoriteta.

A za Vahu ? Buducnost ce pokazati !
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 10 mar 2014, 05:41

Ko god dodje poslije Susica nece valjati, jer ima puno kuhara u savezu. Vahid Halilhodzic bi dosao za iste financijske uvjete koje su bivsi i sadasnji imali. Problem nastaje u tome, sto ce se brzo zamjeriti svima koji mu se mijesaju u posao. Potporu od herzegovaca teske kategorije i srba pravoslavne kategorije nikad nece imati. E sad dodaj financiski gubitak, jer bi on ukinuo teferic dijaspori u americi i po europi, da se igraju cirkus utakmice tipa Mexico, Argentina i Egipat. Kad je tema o treneru moram ustati i reci da nasim igracima fale samari koje su dijelili Sulejman Rebac i Milan Ribar. Red, Rad i Obraz.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 10 mar 2014, 08:16

Vaha ili Bajevic. Ostali su svi rizik.

Ili ja. Harishp, legenda i principatus asistenti. Samo se bojim da cemo se pobit na klupi...
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 10 mar 2014, 08:21

Seada Susica :D

Civa
Kontakt:

Post Postao/la Civa » 10 mar 2014, 08:28

Ja bi lično najviše Vahu volio vidjeti , jer čovjek je institucija . Ako ne on , onda Robert Prosinečki 8-)
Tako blizu, a tako daleko.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 10 mar 2014, 08:44

Mislim da najvise sanse ima Dusko Bajevic, jer smo imali Hrvata i sada Bosnjaka po nacionalnom kljucu sada ide Srbin.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 10 mar 2014, 08:46

Vaha nije prokleštinja, čovjek ZNA KOLIKO VRIJEDI. Usput, s obzirom na profesionalizam u i oko reprezentacije, mislim da bi Halilhodžić mogao komotno tražiti i duplo više nego što zarađuje u Alžiru. :mrgreen: Imao bi apsolutno pravo na to. :mrgreen:

Rekoh već da je on najbolji mogući izbor. Ali, nerealno je očekivati njegov dolazak. Novca nema ili se isti preusmjerava (s pravom ili ne, ostaje nam da vidimo) na druge stvari. Pape je napravio maksimum sa ovom reprezentacijom. Odveo nas je na SP i mislim da je to više nego dovoljno. No, ovo je maksimum. Ne možemo biti bolji od ovoga pod njegovim vodstvom i najpametnije bi bilo da se Pape i FS prijatelski raziđu. :D

Ovi što "glasaju" za Amara. Amar je, barem po onome što ja mogu primijetiti, taktički superiorniji od Papeta. No, sada se opet otvaraju vrata nepozizma; nešto slično što se dešava sa TSS-om. Dakle, kopanje groba je njegovo imenovanje. Da zna fudbal - zna. Da je mangup - mangup je. Ali, zbog mira u kući - ne bismo ga trebali dovoditi u kontekst vođenja reprezentacije.

Treći, a možda i najrealniji, izbor je Dušan Bajević. U svakom pogledu iznad Papeta. Samo da ga ovo dugo odsustvo od trenerskog posla nije učinilo još starijim. Ali i da jeste, opet je iznad Papeta. :mrgreen:

Usput, nadam se samo da Faruk Hadžibegić i slični poltroni neće biti ni blizu reprezentacije. Tad bismo komotno mogli potpisati SMRT reprezentativnog fudbala.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 10 mar 2014, 09:00

pazite koga zelite... moze se ostvariti, pa cemo za 2,3 godine biti u istim ****..... safet susic je prizivan godinama kao spasioc repke, neko s autoritetom kome se nece desavati ove stvari koje mu se vec evo 4 godine desavaju... neko u koga ce cijela javnost imati povjerenje i samim tim podrsku... nista od toga se nije desilo, iako su rezultati najbolji od postojanja repke...

nama treba trener sa znanjem i iskustvom koji ce imati odrijesene ruke i od rukovodstva saveza i od javnosti... neko ko ce moci izostaviti zvucna imena koja ne igraju na nivou koji se trazi, a da zbog toga ne bude lincovan...neko ko ce razbit' klanove unutar repke, a da za posljedicu nece imat' paljbu od medija lojalnih klanovima... neko ko ce u repci drzati 5,6 djecaka i graditi tim za buducnost bez da mu se namecu kojekakvi polovnjaci... neko ko ce izgraditi prepoznatljiv stil igre koji nece zavisti od toga ima li ili nema 'pjanica ili misimovic', jer ce izgradit' plan B i C, ako treba... neko ko ce stvarno raditi sve ono sto je susic ispravno izjavio za avaz neki dan, a cega je se premalo drzao u svom dosadasnjem mandatu...

takvi ljudi su sigurno bajevic, halilhodzic jer su dokazali da se smiju ispraviti mocnijem od sebe, da imaju potrebno znanje i iskustvo, da znaju raditi u 'vanrednim' uslovima... fudbalska repka je sazrila za jako trenersko ime... barbarez i bajramovic nisu ni blizu optimalnog rjesenja... barbarez jos i nije trener u pravom smislu rijeci... licencu koju ima, dodijelio mu je NS BIH uz jagnjetinu u jablanici... iskustva trenerskog nema uopste iako ima vec vise od 5 godina penzionog staza... vise se bavi nekim drugim stvarima nego fudbalom... osim toga susic i sliskovic su pokazali da se od igracke slave ne zivi... ne fermaju to plaho mladi igraci, ako u svlacionici ne znas pokazat' da si strucnjak i kao trener... bajramovic je krenuo pravim putem, ali repka je za njega preveliki korak za sada... postoji realna opasnost da bi bio potrosen prije nego bude u mogucnosti da pruzi i priblizno 100% mogucnosti... njemu bi trebalo dati U 21 ili U19 repku da ' odraste' kao trener...

stranac nije za nas, barem ne stranac mimo ex-yu prostora.. govorna barijera (s medijima i javnosti- ne s igracima) bi ostavila veliki prostor da ostane 'neshvacen', pogotovo sto za uspostavljanje discipline svaki trener poseze za nepopularnim mjerama, a disciplina je ono sto nama u prvom redu treba.... to bi mozda i proslo s trenerima iz gornjeg doma evropskog fudbala, sa bas velikim imenima, ali za to mi para nemamo... ono sto bi si nas savez mogao priustit' je prosjecan strani trener, a pitanje je koliko bi njemu javnost dala kredita da ispostuje sve sto je navedeno u drugom pasusu...

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 10 mar 2014, 09:27

Bernd Stange fali

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 10 mar 2014, 09:36

Neko od ovih forumskih strucnjaka koji su igrajuci na ulici i gledajuci utakmnice preko analognog signala BHT-a te OBN-a upili sva takticka znanja ovoga svijeta i samim time su jedini moguci izbor za nasljednika flopa Safeta Susica.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 10 mar 2014, 09:39

amho je napisao/la:pazite koga zelite... moze se ostvariti, pa cemo za 2,3 godine biti u istim ****..... safet susic je prizivan godinama kao spasioc repke, neko s autoritetom kome se nece desavati ove stvari koje mu se vec evo 4 godine desavaju... neko u koga ce cijela javnost imati povjerenje i samim tim podrsku... nista od toga se nije desilo, iako su rezultati najbolji od postojanja repke...

nama treba trener sa znanjem i iskustvom koji ce imati odrijesene ruke i od rukovodstva saveza i od javnosti... neko ko ce moci izostaviti zvucna imena koja ne igraju na nivou koji se trazi, a da zbog toga ne bude lincovan...neko ko ce razbit' klanove unutar repke, a da za posljedicu nece imat' paljbu od medija lojalnih klanovima... neko ko ce u repci drzati 5,6 djecaka i graditi tim za buducnost bez da mu se namecu kojekakvi polovnjaci... neko ko ce izgraditi prepoznatljiv stil igre koji nece zavisti od toga ima li ili nema 'pjanica ili misimovic', jer ce izgradit' plan B i C, ako treba... neko ko ce stvarno raditi sve ono sto je susic ispravno izjavio za avaz neki dan, a cega je se premalo drzao u svom dosadasnjem mandatu...

takvi ljudi su sigurno bajevic, halilhodzic jer su dokazali da se smiju ispraviti mocnijem od sebe, da imaju potrebno znanje i iskustvo, da znaju raditi u 'vanrednim' uslovima... fudbalska repka je sazrila za jako trenersko ime... barbarez i bajramovic nisu ni blizu optimalnog rjesenja... barbarez jos i nije trener u pravom smislu rijeci... licencu koju ima, dodijelio mu je NS BIH uz jagnjetinu u jablanici... iskustva trenerskog nema uopste iako ima vec vise od 5 godina penzionog staza... vise se bavi nekim drugim stvarima nego fudbalom... osim toga susic i sliskovic su pokazali da se od igracke slave ne zivi... ne fermaju to plaho mladi igraci, ako u svlacionici ne znas pokazat' da si strucnjak i kao trener... bajramovic je krenuo pravim putem, ali repka je za njega preveliki korak za sada... postoji realna opasnost da bi bio potrosen prije nego bude u mogucnosti da pruzi i priblizno 100% mogucnosti... njemu bi trebalo dati U 21 ili U19 repku da ' odraste' kao trener...

stranac nije za nas, barem ne stranac mimo ex-yu prostora.. govorna barijera (s medijima i javnosti- ne s igracima) bi ostavila veliki prostor da ostane 'neshvacen', pogotovo sto za uspostavljanje discipline svaki trener poseze za nepopularnim mjerama, a disciplina je ono sto nama u prvom redu treba.... to bi mozda i proslo s trenerima iz gornjeg doma evropskog fudbala, sa bas velikim imenima, ali za to mi para nemamo... ono sto bi si nas savez mogao priustit' je prosjecan strani trener, a pitanje je koliko bi njemu javnost dala kredita da ispostuje sve sto je navedeno u drugom pasusu...
Da nam je kakvog Svabu "nafatati" da nas trenira 8-) Em bi nas naucio pameti, radu, redu i disciplini, em bi svi znali o cemu covjek prica jer nam je Njemacki haman pa oficijalni jezik repke. :D
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 10 mar 2014, 09:42

soccerfan je napisao/la: Da nam je kakvog Svabu "nafatati" da nas trenira 8-) Em bi nas naucio pameti, radu, redu i disciplini, em bi svi znali o cemu covjek prica jer nam je Njemacki haman pa oficijalni jezik repke. :D
felix magath ;) za njega bi vrijedilo i sergije organizovat' ;) samo da nas neko ne dodje na ideju da dovede lothar-a... on je spoj sliskovica i susica, samo na njemackom ;)

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza i 10 gostiju.