BAYERN je 90 minuta udaljen od plasmana u četvrtfinale Lige prvaka. Aktualnim prvacima Europe na Allianz Arenu stiže Arsenal, koji je u prvom ogled izgubio s glatkih 2:0.
Momčad Josepa Guardiole ne mora srljati u uzvratu, dok gosti iz Londona u Münchenu idu na sve ili ništa.
"Da, 2:0 je odličan rezultat za nas, ali to ništa ne znači. Imamo odličnu priliku plasirati se u četvrtfinale Lige prvaka, koja nam je bitnija od Bundeslige i znamo da se tu moramo dokazati", rekao je Guardiola.
"Igrači imaju zadatak koji glasi: ne smijemo primiti pogodak! Iako imamo pristojnu prednost, moramo tražiti pobjedu i siguran sam da ćemo tako igrati", poručio je trener Bayerna, koji će eventualnu pobjedu posvetiti Uliju Hoenessu. Predsjednik Bayerna nedavno je priznao kako je utajio porez i to u iznosu od 4.9 milijuna dolara, a sada se nada da će ga to priznanje spasiti od zatvorske kazne.
"Hoeness je najvažnija osoba u našem klubu, a mi mu najbolje možemo pomoći tako da pobijedimo za njega", rekao je Pep, dok se Toni Kroos nadovezao: "On je naš predsjednik i igrat ćemo za njega".
"Wenger je jedan od najboljih trenera na svijetu"
Za razliku od Josea Mourinha, Guardiola misli sve najbolje o Arseneu Wengeru.
"On je iskusan. Zna sve o Arsenalu, poznaje svakog igrača i njegova momčad uvijek dođe do osmine finala Lige prvaka. Wenger odlično radi s mladim igračima, koji napreduju iz sezone u sezonu. Mislim da je Wenger jedan od najboljih trenera na svijetu", rekao je Pep, koji je za kraj nadodao:
"Arsenal je možda i najsnažnija momčad protiv koje smo igrali ove sezone. Sutrašnja utakmica za nas je poput finala i želim da se igrači tako i ponašaju".
"Özil će vam pokazati zašto je fenomenalan igrač"
S druge strane, Arsene Wenger vjeruje u čudo. Kako i ne bi kada je njegova momčad na posljednjem gostovanju u Münchenu slavila s 2:0.
"Zamislite samo kakva bi to pobjeda bila. Ako smo ih mogli pobijediti prošle godine, siguran sam da ih možemo i ove. Sve je moguće! Moja ekipa ima strašnu ambiciju i želju, a ako odigramo utakmicu sezone uvjeren sam da ćemo slaviti", rekao je Wenger.
"Bayern je najbolja momčad Europe u ovom trenutku, statistika je protiv nas u tom ogledu, ali polako, vidjet ćemo kako će sutra to izgledati. Mi imamo četvoricu Nijemaca u sastavu. Gnabry, zatim Podolski koji je u dobroj formi, Mertesacker je postao jedan od najboljih igrača u Engleskoj, a Özil je fenomenalan igrač i uvjeren sam da će vam to pokazati protiv Bayerna", za kraj će Francuz.
Utakmica između Bayerna i Arsenala na rasporedu je u utorak od 20:45 sati.
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .