FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

sekerbay
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la sekerbay » 13 mar 2014, 20:23

Valencia je napisao/la:Ipak, nikada nije kasno. Uvijek se covjek donekle moze iskupiti.
ovo ne vazi u slucaju henesa.
nije se on prijavio zbog griznje savjesti, nego je cuo da je njegovo ime na cd-u kojeg je njemacka vlast kupila.
sto je najgore za krimosa, njegovo ime uopste nije bilo na tom cd-u. :mrgreen:
sad, ako cemo tjerati mak na konac, onda ne mozemo reci da je krimos dok se ne utvrdi radi li se o nekoj vrsti ovisnosti zbog koje svaki dinar cuva kako bi ga mogao uloziti, pa tako i onaj namijenjen drzavi.
ako nije ovisnik, onda je klasicni krimos.
meni je samo cirkus sto ga napadaju ljudi koji bi, da se nadju na nj. mjestu, postupili identicno.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 13 mar 2014, 20:24

Ma Valencia je tu samo da podgrije atmosferu nekom svojom cudnom opaskom, jer pola njegovih rijeci nema veze s vezom, ziva istina. :mrgreen:

Podrska za predsjednika!
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 mar 2014, 20:26

sekerbay je napisao/la: meni je samo cirkus sto ga napadaju ljudi koji bi, da se nadju na nj. mjestu, postupili identicno.
A mnogi od tih kupuju proizvode na koje se opšte ne plaća porez, da ne govorimo o proizvodima nepoznatog porijekla.
I onda se takvi nađu moralisat..... :D Najgore što vjerovatno ti isti nisu ni svjesni na šta se sve treba platit porez.... :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 13 mar 2014, 20:37

jestamaji je napisao/la:svima koji sada pišu da to nisu bajernove pare itd
nisu dok se ne dokaže suprotno, nema priče
ali razmislite o jednoj stvari: koliko moraš imati para da bi ti porez na kamate ili dobit (normalno cca 25%) bio 27,5 miliona. tu ti je dobit 100 miliona. pa vi onda skontajte koliki je ulog tj. glavnica da bi dobit bila 100 miliona.
Pa covjece,vec je dokazano :lol:
Juce na sudjenju,profesionalci su rekli da je Bayern cist,precesljali ljudi sve knjige i sve je uredno.
Drugo,isto tako je utvrdjeno da je Uli stvarno te pare zaradio preko berze,covjek sastavio tim strucnjaka koji je za nepune 2 godine ostvario blizu 170 mil €profita i ni na sto od toga nije porez placen.

U ovome je glavni problem,kada ljudi neinformisani dodju i pametuju.

Na ovoj temi odavno je postalo bitnije sve osim samog fudbala i rekorda koje Bayern obara u zadnje 2 sezone.Mnogima je Bayern postao trn u oku.Sigurno da je tesko gledati kako drugi klub moze osvajati sve te silne trofeje i to u kakvom stilu,a neko ne moze ni do nekog pocasnog trofeja vec 9 godina.
Iznenadila su me najvise zuta gofna.
Mislio sam da su donekle pametniji,pogotovo ovaj semirbvb,sjecam se kad je tek dosao na forum kako je stalno lijepio neke clanke kako na ovoj,tako i na temi BvBa,pa rekoh informisaniji je,ali eto...

Svima je jasno da ovo nema nikakve veze s Bayernom i poslovanjem samog kluba,ali izgleda da je ljubomora puno jaca od razuma.

EUER HASS IST UNSER STOLZ!
#miasanmia

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 13 mar 2014, 20:37

licno ga nemrem osudit jer i sam...khm...kak da kazem...nebitno :oops: :mrgreen:
i sto je najvaznije, ne osjecam griznju savjest :mrgreen:
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 13 mar 2014, 20:39

Enes - Wolf from the Munchen slika
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 13 mar 2014, 21:17

Efe

Ako Henes osjeca griznju savjesti, pronaci ce nacin da se iskupi. Treba se iskupiti sada, sada kada je razotkriven i potvrdjen kao kriminalac. Vidjet cemo hoce li to uraditi. Mrlja ce zauvijek ostati, ali se moze makar donekle iskupiti.

Da li bi svako od nas u drzavi poput Njemacke uradio isto sto i Henes?

Naravno da ne. Uradili bi samo oni cija pohlepa prevazilazi granice zdravog razuma. U Njemackoj ima mnogo bogatih ljudi i siguran sam da vecina nisu kriminalci.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 13 mar 2014, 21:38

Mozda bi ovo malo moglo da poremeti bajren.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 13 mar 2014, 21:50

Sva sreća pa je Bayo ubjedljivo najdominatniji na Dunjaluku inače bi Valensija visio na temi, ovako samo visi na momente.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 13 mar 2014, 21:58

Don Uli Corleone 8-) 8-)

HEROJ, A NE ZLOČINAC :D :D

Sad ozbiljno, jbg Uli će odležat koji mjesec, zbog dobrog vođenja eto njega napolje za godinu i koji mjesec. Imat će vremena da napiše autobiografiju koja bi sigurno postala bestseler. :mrgreen: Allianz Arena će ga nakon povratka dočekat u stilu a njegova glava će se ponosno rumeniti. :D
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 mar 2014, 22:09

Valencia je napisao/la:Efe

Ako Henes osjeca griznju savjesti, pronaci ce nacin da se iskupi. Treba se iskupiti sada, sada kada je razotkriven i potvrdjen kao kriminalac. Vidjet cemo hoce li to uraditi. Mrlja ce zauvijek ostati, ali se moze makar donekle iskupiti.
Nema se šta čovjek iskupiti, kada je čovjek dosta uradio po pitanju socijalno ugroženih kategorija.
Uz to Hoeness je već vratio 10 miliona duga. Ovdje se radi o dugu kojeg ima prema državi. Ovo je stvar između države i Hoenessa, a Hoeness već bio spreman da vrati sav utajeni novac, još prije presude. Sad po nekima ispade čovjeka treba tretirat kao ubicu ili silovatelja. Ubica ne može povratit nečiji život, silovatelj ne može povratit žrtvi potpuno ponos i njeno dostojanstvo, a novac državi se može vratiti.
Da se ovdje radi o klasičnom kriminalnom djelu, zar bi država dozvoljavala mogućnost samprijave?
Ali ti i tebi slično opšte i ne shvatate pojam kriminal, krivična djela, odgovornost, a da ne govorimo o drugim pravnim institutima. Kao prvo siguran sam da ti i ne znaš Valencia zbog čega se zapravo Hoenessu sudi i kroz kakve je poslove došlo u ovom slučaju do utaje poreza? Hoeness jeste utajio na jednom polju porez, ali bitna je činjenica koliko je država naplatila poreza od visoke Hoenessove plate, te koliko je on uplatio novca u dobrotvorne svrhe. Kada to sagledamo, suludo je govoriti da je trebao biti osuđen na veću zatvorsku kaznu. Čak bi i manja kazna bila odgovarajuća (uslovna možda već dovoljna) da se zadovolji pravda.
I ovdje više možemo govoriti o Uliju prestupniku i kockaru, a manje o Uliju kao kriminalcu. Čovjek opšte nije taj profil.
A svaka presuda i time naravno kazna, sankcija u presudi se izriče u skladu sa zakonom, a koliko je ova presuda u skladu sa odredbama zakona utvrdit će (ili možda samo potvrdit) više instance.

S obzirom da krivična sankcija treba da ima preventivno dejstvo, treba da pošalje određenu poruku drugim ljudima u državi, sud je ocijenio da uslovna osuda nije dovoljna. Naravno onda bi svi mislili da mogu skrivati novac od države - u prevodu utajiti porez.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 13 mar 2014, 22:18

Centre

Ne bih visio. Ne visim ni na temi Real koji mi je gotovo jednako odvratan kao Bajern.

Slucaj Henes je ipak vrijedan komentara. Uz Fergija vjerovatno najuticajniji fudbalski radnik.

Ja sam veliki postovaoc njegovog nacina rada. Ako intenzivno pratis temu mogao si nabasati na neki od nekoliko mojih komentara u kojim stoji da je Henes najbolji klupski predsjednik na svijetu, da Bajern ima najbolju upravu, najbolje odnose unutar kluba itd. Dakle, tu sam kada treba pohvaliti.

Kriminal ne mogu pohvaliti, ni pravdati, ni relativizovati. Pravdanje i relativizovanje - to radite vi!

Rekao sam svoje o jednom od najboljih sportskih radnika i kriminalcu!

Za Rumenigea i Bekembauera bi stavio ruku u vatru pri tvrdnji da nisu pohlepni kriminalci, manipulatori, pevaranti. Iako Rumenige nema Henesovu 'ostricu' i prodornost, bice dobar nasljednik.

Rumenige je pravi gospodin. Nije sekunde odvratan iako je Bajernovac. Susta suprotnost od Henesa. Skoro da mu srecu mogu pozeljeti!
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 13 mar 2014, 22:30

Vito Corleone bio na celu Bayerna dugi niz godina :lol:

Bas me iznenadila ova vijest, nisam za njega mislio da je kriminalac.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 13 mar 2014, 22:45

Kosarkasi dobili Real Madrid sa dva razlike u dramaticnoj zavrsnici uz savrsenog Djedovica. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 13 mar 2014, 22:51

Od mene ce Uli uvijek imati naklon do poda sto je napravio ne samo za Bayern vec i za mnoge druge tradicionalne klubove(Hansa Rostock, Alemannia Aachen) ali isto tako veliko razocaranje zbog ovoga zbog cega ce zavrsiti u zatvoru.

LA BESTIA NEGRA ponovno ugrizla :!:
Bayern-Real 85:83 8-)
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 13 mar 2014, 22:59

Valencia je napisao/la: Rumenige je pravi gospodin. Nije sekunde odvratan iako je Bajernovac. Susta suprotnost od Henesa. Skoro da mu srecu mogu pozeljeti!
Izvini, ja ću samo sekundu jer imam toliko vremena.
Moguće da je Kalle gospodin, da ima fine manire, lijepo se oblači, itd. S druge strane vjerujem da je većini navijača Bayerna Uli svetinja a Kalle njegov potrčko (drugim riječima - učenik).
Jesu čista suprotnost i to je ono što me brine ako/kada dotični postane preCjednik. Ustvari, uvijek me brinulo šta poslije Ulija.
Više puta je dokazana Ulijeva sposobnost, njegov karakter nije uobičajan, njegova djela govore za njega, uistinu najveće ime u njemačkom fudbalskom svijetu. Napravio je grešku i za to će platiti (kako - još ćemo vidjeti :D ).

Karl-Heinz je dosta učio i naučio od njega, ali ipak neće biti isto kada nema GLAVNOG...
Pored ovog, još se neki važni ljudi iz vrha rukovodstva povlače, tako da ispade prava smjena generacija ovih sa fotelja.
Da je barem Sammer pravi bavarac pa da u njega uložimo veće nade (potencijl ima) ili da od nekuda pokucaju dobro naoružani Oli i Mehmet... 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 mar 2014, 23:00

slika
1974---1975---1976---2001---2013---2020

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 13 mar 2014, 23:04

Bayern mi nes' nije drag, ali mi nekako zao Ulija. To je jedna cvrsta licnost koja bi poginula za svoj klub. Koliko sam bio u toku, dok je bio manager, uvjek je sebe zrtvovao ispred tima, dosta toga sam vidio u onim emisijama na DSF-u (Sport 1) u doppelpasu... Naprosto borio se za ono sto mu je najdraze, a to je Bayern. Sto se ove utaje tice, svako grijesi. Izdrzi mafijo.. :mrgreen:
- Ed Woodward for Prime Minister !

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 mar 2014, 23:17

geronimo je napisao/la: Izvini, ja ću samo sekundu jer imam toliko vremena.
Moguće da je Kalle gospodin, da ima fine manire, lijepo se oblači, itd. S druge strane vjerujem da je većini navijača Bayerna Uli svetinja a Kalle njegov potrčko (drugim riječima - učenik).
Pa dobro nije baš da je potrčko, samo Kalle je malo drugačiji tip. Ali Kalle ima stav, ima oštrinu, samo Ulijeve izjave su više dolazile do izražaja. Kao predsjenik udruženja najvećih evropskih klubova Kalle ima izuzetno veliku moć u Evropi i sjajne konekcije, veze. Pošto su jako dobri prijatelji (Uli i Kalle su uvijek bili jedan drugom bliži, nego što i jedan i drugi bili sa Franzom, iako je taj trio u prijateljskim odnosima naravno).
Jesu čista suprotnost i to je ono što me brine ako/kada dotični postane preCjednik. Ustvari, uvijek me brinulo šta poslije Ulija.
geronimo je napisao/la:Više puta je dokazana Ulijeva sposobnost, njegov karakter nije uobičajan, njegova djela govore za njega, uistinu najveće ime u njemačkom fudbalskom svijetu.

Pa skoro pa najveći, ipak je Franz sveukupno veće ime, ne smiju se Franzove zasluge i za Bayern i za cijeli njemački fudbal zaboraviti.A Franz je najomiljeniji i među onima koji nisu Bayern Fans.. A Uli naravno odmah tu uz njega. Jako uticajan, vrlo markantan i sve ostalo si rekao...
geronimo je napisao/la: Da je barem Sammer pravi bavarac pa da u njega uložimo veće nade (potencijl ima) ili da od nekuda pokucaju dobro naoružani Oli i Mehmet... 8-)
Ma Sammer po karakteru jeste pravi Bavarac. On je već po mnogo čemu dostojan nasljednik Ulija.
Trebao bi uletit sada u upravu ili Kahn ili Effenberg.... ;)
Hoeness će ostaviti prazninu u klubu, ali sa Rummeniggeom i Sammerom Bayern je na stabilnim nogama. Ja tu nemam brige. ;) Uli će nekako više ostaviti ljudsku prazninu i svima će faliti. A ako bude definitivno u čuzi onda će se to više osjetiti, ako slučajno sve bolje ispadne onda će biti tu u blizini kluba, ali naravno ne više na nekoj funkciji. ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 mar 2014, 23:25

Kalle će voditi klub dok se Uli ne vrati. :D

Definitivno se treba pružiti šansa i Kahnu da zasjedne u jednu od fotelja moćnika kluba. :)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []