U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

zmajusk
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la zmajusk » 13 mar 2014, 20:29

esprit24 je napisao/la:
gringobih je napisao/la:
esprit24 je napisao/la:Prisustvovao sam danasnjoj utakmici, i kao sto je u prethodnim postovima napisano, veliki samar smo opalili cobanima iz Modriče. U toku cijele utakmice nije se cuo nijedan povik sa tribina koji bi uvrijedio igrace ili rukovodstvo Srbijanske repke. A sto se tice same igre iz mog ugla, mogu reci da imamo finu repku koja se mora uigrati. Jedino su me razocarali igrac sa brojem 2 u nasoj repki, koji je igrao desnog beka, momak se konstantno gubio, kao i igrac sa brojem 4, neko danas rece da taj igra za Salzburg, ali danas je odigrao ispod svakog nivoa. Ovi ostali u globalu dobri.
Ima li da se neko pozitivno isticao od nasih?
Ono jeli ti neko djelovao da ima slifa?
Radovac, zatim igrac sa brojem 10, onako malo na misketa podsjeca :) , zatim i golman mi se svidio, msm da brani za zrinjski, vec sam gore napisao sem ta dva igraca, svi su odigrali veoma korektno i zadovoljavajuce.
Iskrene čestitke merhametli čaršji kao što je Gradačac i ljudima koji su danas bili na tribini. To je ono što sam pisao poslije onog incidenta,a i vjerovao da će odgovor biti ovakav i nikako drugačiji. Samo se tako može izdići iznad provincijalaca i brđana. Svojim primjerom zastiditi ih i ako se zbog ovog barem 10% od jučerašnjih huligana, postidi te u budućnosti ne bude činio slične stvari, VI STE USPJELI.

A za naš navedeni dvojac Hairlahović-Radovac,se pisalo i kod prve utakmice. Vjerujte, po procjenama ljudi koji detaljno prate te mlade igrače, da su oni budućnost BiH sredine terena, te i sad mogu biti među 18 kod U21, uzimajući u obzir ono što su pokazali i na Otoci.

A kada se tiče našeg igrača sa br.2, ja ga nisam nikad gledao u živo, ali mislim da se radi o Haliloviću iz Red Bull-a i budite uvjereni da u toj akademiji neće držati livadu od igrača. Mogao je imati možda slab dan, ali to nikako ne znači da je zalutao.

zmajusk
Kontakt:

Post Postao/la zmajusk » 13 mar 2014, 20:37

zmajevac je napisao/la:Sto se tice danasnje utakmice ,kao prvo ugodan ambijent i lijepo vrijeme za igru.Posjeta solidna obzirom na termin utakmice i radni dan.Sto se tice igre Srbija puno kvalitetnija,ekipa fizicki spremnija i tehnicki potkovanija.Sto se tice nase reprezentacije imam utisak da je to skup babini i tatini sinova od kojih vecina nezna osnove fudbala kao sto je primanje i stopanje lopte.Jedina svijetle tacke u nasoj reprezentaciji i po meni prolaznu ocjenu koju bi mogli dobiti su igraci broj 8 i kapiten Radovac,broj 9 Kuzmanovic i mozda igrac sa brojem 3,ostalo katastrofa iz kojih god klubova dolazili.Iskreno se samo nadam da nije sve to sto imamo od mladih igraca.
E jbga sad. Obzirom da sam pozobao dosta godina, iz iskustva mogu reći,da ovako može samo napisati neki isfrustrirani momak (igrač), koji sam nije uspio zaigrati niti za razred, i vječiti oportunista neki. Pa bar 10 ljudi ima sasvim suprotno mišljenje od ovoga. Bez ljutnje, ali ostavite se omladino, predrasuda i blaćenja u naprijed, svega onog što se samo počelo graditi na bolje u našem nogometu.

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 13 mar 2014, 20:43

na ovom pdf cini mi se da komentarisu igraci i njihova uza rodbina ;)
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

zmajevac
Kontakt:

Post Postao/la zmajevac » 13 mar 2014, 20:46

esprit24 je napisao/la:
zmajevac je napisao/la:Sto se tice danasnje utakmice ,kao prvo ugodan ambijent i lijepo vrijeme za igru.Posjeta solidna obzirom na termin utakmice i radni dan.Sto se tice igre Srbija puno kvalitetnija,ekipa fizicki spremnija i tehnicki potkovanija.Sto se tice nase reprezentacije imam utisak da je to skup babini i tatini sinova od kojih vecina nezna osnove fudbala kao sto je primanje i stopanje lopte.Jedina svijetle tacke u nasoj reprezentaciji i po meni prolaznu ocjenu koju bi mogli dobiti su igraci broj 8 i kapiten Radovac,broj 9 Kuzmanovic i mozda igrac sa brojem 3,ostalo katastrofa iz kojih god klubova dolazili.Iskreno se samo nadam da nije sve to sto imamo od mladih igraca.
Nemoj zezati, odbrana je odigrala dobro, vezni red manje vise, onaj u napadu sto je igrao msm Aganspahic, momak se trudio al nije mogao sam steta za onaj volej iz prvog poluvremena sto bolje nije pucao, po mom misljenju, 2(desni bek) je totalno zalutao, dok 4-oka nije imala svoj dan :roll:
Nezezam ja jarane nego se dobro razumijem u fudbala i ponovo ti kazem vecina je tu naturenih igraca to je sigurno,jer po meni sramota je nosit dres reprezentacije,a mucit se kako ustopat loptu.U svim segmentima igre smo nadigrani od reprezentacije Srbije,i sad natezat da je neko solidno odigro nide bas.Opet kazem mozda ispadam subjektivan da je po meni Kuzmanovic solidno odigrao posto dolazi iz moje Zvijezde i da Radovac moze dobit prolaznu ocjenu za trcanje iako je imo i dosta pogresnih pasova.

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 13 mar 2014, 20:50

@zmajsuk, nisam znao da je taj halilovic igrac Salzburga, onda vjerovatno nije imao svoj dan. Po mom misljenju iako sam relativno mlad, msm da konacno imamo ekipu, koja je sastavljena od igraca koji zasluzuju da igraju a ne od tatinih sinova. Jedino, sto bih ja kada bi bio u mogucnosti, promjenio selektora, bez uvrede za Tonia Karacica, msm da je krajnje vrijeme da ovu djecu preuzmu, legende poput Papca, Hibica, Konjica, Bolica. Danas sam sjedio blizu klupe Srbije i malo posmatrao njihovog selektora Paunovica.Tacno se vidi da je lik imao veliku karijeru, svaki pogresan potez njegovih igraca na terenu, on je objasnjavao i demonstrirao svojim igracima na klupi odnosno kako bi to trebalo biti ispravno, a oni su ga slusali kao ucenici ucitelja.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 13 mar 2014, 20:58

Dobro,taj kraj nase zemlje ima neskrivene simpatije prema sportistima iz Srbije,njihovim reprezentacijama,klubovima to nije tajna.Mozda zato i hvalospjevi za njihovu igru a kritike na nasu.

Jos nesto,himna Boze pravde ne zasluzuje aplauz nigdje u Bosni i Hercegovini gdje zive patrioti,zna se dobro i zasto.
Najsportskije sto ste mogli uraditi dragi moji zemljaci Gradacacani je da ne zvizdide,dakle da odsutite i bez zvizduka i bez aplauza.
Bez obzira na vasu i nasu uljudjenost oni ce vama i nama prvom prilikom vratiti istim morbidnim skandiranjima punih mrznje.
Poenta,koliko god im se uvlacili promijeniti ih necete.

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 13 mar 2014, 21:01

drummer je napisao/la:Dobro,taj kraj nase zemlje ima neskrivene simpatije prema sportistima iz Srbije,njihovim reprezentacijama,klubovima to nije tajna.Mozda zato i hvalospjevi za njihovu igru a kritike na nasu.

Jos nesto,himna Boze pravde ne zasluzuje aplauz nigdje u Bosni i Hercegovini gdje zive patrioti,zna se dobro i zasto.
Najsportskije sto ste mogli uraditi dragi moji zemljaci Gradacacani je da ne zvizdide,dakle da odsutite i bez zvizduka i bez aplauza.
Bez obzira na vasu i nasu uljudjenost oni ce vama i nama prvom prilikom vratiti istim morbidnim skandiranjima punih mrznje.
ko tebe kamenom ti njega hljebom :lol:

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 13 mar 2014, 21:06

esprit24 je napisao/la:
drummer je napisao/la:Dobro,taj kraj nase zemlje ima neskrivene simpatije prema sportistima iz Srbije,njihovim reprezentacijama,klubovima to nije tajna.Mozda zato i hvalospjevi za njihovu igru a kritike na nasu.

ko tebe kamenom ti njega hljebom :lol:
Tako smo se i ponasali,cinjenice kazu da nam strategija nije dala rezultata.Vakat razmisljati o promjeni strategije.

zmajusk
Kontakt:

Post Postao/la zmajusk » 13 mar 2014, 21:11

esprit24 je napisao/la:@zmajsuk, nisam znao da je taj halilovic igrac Salzburga, onda vjerovatno nije imao svoj dan. Po mom misljenju iako sam relativno mlad, msm da konacno imamo ekipu, koja je sastavljena od igraca koji zasluzuju da igraju a ne od tatinih sinova. Jedino, sto bih ja kada bi bio u mogucnosti, promjenio selektora, bez uvrede za Tonia Karacica, msm da je krajnje vrijeme da ovu djecu preuzmu, legende poput Papca, Hibica, Konjica, Bolica. Danas sam sjedio blizu klupe Srbije i malo posmatrao njihovog selektora Paunovica.Tacno se vidi da je lik imao veliku karijeru, svaki pogresan potez njegovih igraca na terenu, on je objasnjavao i demonstrirao svojim igracima na klupi odnosno kako bi to trebalo biti ispravno, a oni su ga slusali kao ucenici ucitelja.
To je trebalo već "juče" uraditi, tu se mi slažemo. Ono što ja hoću reći,da kad se ustanovi da ima babini i tatini, da neko igra što ga je progurao menadžer i slično, da trebamo ovdje javno govoriti o tome. Ali nekad steknem dojam da stvarno na ovaakvim i sličnim mjestima, samo rodbina i oni koje neki menadžeri unajme, pišu o svojim pulenima, pa nikad čovjek steći pravi dojam sa neke utakmice. Svi su lokal patriote,pa nekad neko ispadne "novi princ", "novi kalesijski Mesi", "novi Džeko", "novi Miske" itd,a mi u konačnici nikad igrača dobiti za A selekciju.

rasta1922
Kontakt:

Post Postao/la rasta1922 » 13 mar 2014, 21:51

Ne znam odakle izvlacis te zakljucke koji kraj BiH koga simpatise,ali ovdje grijesis zestoko.
Pokazali su Gradacacani prije nekih 20-tak godina kako se treba prema takvima postaviti.
A sto se tice kritika prema nasim momcima,sve su na mjestu i iste bi bile da su igrali i protiv koga drugog.
Znaci,moje misljenje: pogresna selekcija igraca,ne znam cime izazvana jer ako je ono najbolje sto imamo u ovom uzrastu onda mrka kapa za buducnost,a sto bi se i moglo nesto izvuci iz ove selekcije nema ko,jer ovaj selektor nema koga sta nauciti i izgleda u najmanju ruku smijesan spram danasnjeg svog kolege na drugoj strani.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 13 mar 2014, 21:56

rasta1922 je napisao/la:

Ne znam odakle izvlacis te zakljucke koji kraj BiH koga simpatise,ali ovdje grijesis zestoko.
Pokazali su Gradacacani prije nekih 20-tak godina kako se treba prema takvima postaviti.
A sto se tice kritika prema nasim momcima,sve su na mjestu i iste bi bile da su igrali i protiv koga drugog.
Znaci,moje misljenje: pogresna selekcija igraca,ne znam cime izazvana jer ako je ono najbolje sto imamo u ovom uzrastu onda mrka kapa za buducnost,a sto bi se i moglo nesto izvuci iz ove selekcije nema ko,jer ovaj selektor nema koga sta nauciti i izgleda u najmanju ruku smijesan spram danasnjeg svog kolege na drugoj strani.
Dobro druze,mislio sam na sjeveroistocnu Bosnu,najkonkretnije Tuzlu.Prihvatam da se izuzme Gradacac.
Samo ostaje vam moja zamjerka da niste trebali himnu Boze pravde pozdraviti aplauzom jer ta himna pjeva o pretenzijama i prema nasoj zemlji,prisvaja njen teritorij i svasta nesto.Ostalo je ok.

mirzard
Kontakt:

Post Postao/la mirzard » 13 mar 2014, 22:01

8-)
[youtube][/youtube]
KLUB BEZ NAVIJAČA JE KLUB BEZ DUŠE I RESPEKTA!!!

Bosanski zmaj
Kontakt:

Post Postao/la Bosanski zmaj » 13 mar 2014, 22:22

drummer je napisao/la:
rasta1922 je napisao/la:

Dobro druze,mislio sam na sjeveroistocnu Bosnu,najkonkretnije Tuzlu.Prihvatam da se izuzme Gradacac.
Samo ostaje vam moja zamjerka da niste trebali himnu Boze pravde pozdraviti aplauzom jer ta himna pjeva o pretenzijama i prema nasoj zemlji,prisvaja njen teritorij i svasta nesto.Ostalo je ok.
Ti si druze drummer zaboravo iz kojeg je grada Zmaj od Bosne,po kojem nasa reprezentacija nosi nadimak, zaboravio si koji grad zovu Kapijom Bosne, zaboravio si sta je Gradacac pretrpio prije 20-ak godina,....
Gradacani su bezbroj puta u historiji pokazali koliko vole svoju Bosnu, ali isto tako postuju i druge i nemaju potrebe nikome da se "uvlace".
Prije Srbije, gostovala je i Makedonija koja je isto tako dobila aplauz poslije himne, takodje i rukometasi Maribora u cijoj su se dvorani pjevale nacionalisticke pjesme.

povratakotpisanih
Kontakt:

Post Postao/la povratakotpisanih » 13 mar 2014, 22:48

Svaka čast raji iz Gradačca, uvijek su bili ljudi i to su i u ova teška vremena ostali. Samo mogu potvrditi ovo što piše bosanski zmaj, za vrijeme rata su herojski branili našu domovimu!

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 14 mar 2014, 00:49

esprit24 je napisao/la: A danas najbolji igrac u obje ekipe je bio igrac sa brojem 7 iz Srbije, neko danas rece da je igrac rome, strasan igrac
Jel' ovaj?! :)

[youtube][/youtube]
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 14 mar 2014, 13:38

marconato je napisao/la:
esprit24 je napisao/la: A danas najbolji igrac u obje ekipe je bio igrac sa brojem 7 iz Srbije, neko danas rece da je igrac rome, strasan igrac
Jel' ovaj?! :)

[youtube][/youtube]
eh taj je jer ga trener oslovljava sa "radonja", po frizuri cini mi se da se lozi na mitrovica :lol:

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 14 mar 2014, 14:19

Skandalozna odluka selektora BiH: Pa do kad više?

Elis Ćulum (17) i Robert Lipovac (17), učesnici talent kampa NFSBIH “Otvorena vrata”, od 3. do 6. marta boravili su na pripremama švedske U18 reprezentacije.

Ova dva talentovana fudbalera prošle su godine, pred očima selektora naših mladih selekcija, ali i prvih ljudi tehničkog sektora NFSBIH, na testnoj utakmici u Švedskoj organizovanoj od strane krovne kuće bh. fudbala pokazali odličnu igru, no čini se da nisu zadovoljili kriterije selektora Malkočevića i Karačića.

Švedskom U18 selektoru bilo je dovoljno da vide kako je Robert Lipovac u sezoni iza sebe postigao 30 golova u prvoj U17 ligi za svoj BK Hacken, kao i da je Elis Ćulum iz IFK Varnamoa izdanak akademije legendarnog švedskog fudbalera Jonasa Therna jedna od boljih mladih “desetki” koje u ovom trenutku ima ova skandinavska kraljevina.

Lipovcu je ovo bio debitantski poziv, dok je Ćulum treći put uvršten u švedsku reprezentaciju.Na spisku švedskih reprezentacija našla su se još dva potencijalna bh. reprezentativca, Mirze Halvadžića iz Malmea (U18) i Adi Suljić iz Chelsea (U17).

Postavlja se objektivno pitanje zašto je uopšte NFSBIH organizovao projekat “Otvorena vrata” kada se selektori Karačić i Malkočević nisu odlučili pozvati niti jednog fudbalera učesnika, izuzev Adija Nalića.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 14 mar 2014, 14:25

TMovac je napisao/la:Skandalozna odluka selektora BiH: Pa do kad više?

Elis Ćulum (17) i Robert Lipovac (17), učesnici talent kampa NFSBIH “Otvorena vrata”, od 3. do 6. marta boravili su na pripremama švedske U18 reprezentacije.

Ova dva talentovana fudbalera prošle su godine, pred očima selektora naših mladih selekcija, ali i prvih ljudi tehničkog sektora NFSBIH, na testnoj utakmici u Švedskoj organizovanoj od strane krovne kuće bh. fudbala pokazali odličnu igru, no čini se da nisu zadovoljili kriterije selektora Malkočevića i Karačića.

Švedskom U18 selektoru bilo je dovoljno da vide kako je Robert Lipovac u sezoni iza sebe postigao 30 golova u prvoj U17 ligi za svoj BK Hacken, kao i da je Elis Ćulum iz IFK Varnamoa izdanak akademije legendarnog švedskog fudbalera Jonasa Therna jedna od boljih mladih “desetki” koje u ovom trenutku ima ova skandinavska kraljevina.

Lipovcu je ovo bio debitantski poziv, dok je Ćulum treći put uvršten u švedsku reprezentaciju.Na spisku švedskih reprezentacija našla su se još dva potencijalna bh. reprezentativca, Mirze Halvadžića iz Malmea (U18) i Adi Suljić iz Chelsea (U17).

Postavlja se objektivno pitanje zašto je uopšte NFSBIH organizovao projekat “Otvorena vrata” kada se selektori Karačić i Malkočević nisu odlučili pozvati niti jednog fudbalera učesnika, izuzev Adija Nalića.
Nema hljeba dok se bivsi igraci ne postave za selektore svih mladjih selekcija.Ima ih koliko hoces a osigurali su sebi egzistenciju,nema potrebe da od igraca uzimaju pare a osim toga to su casni ljudi,nikad to ne bi ni radili.Sve ostalo je stranacko uhljebljivanje propalih trenera,nema tu nafake.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 14 mar 2014, 14:28

TMovac je napisao/la:Skandalozna odluka selektora BiH: Pa do kad više?

nema sta, ifk Varnamo i BK Hacken sve nogometne velesile..
jel i ovo jos neki plaćeni članak :roll:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 14 mar 2014, 15:30

Nebitno gdje igraju, neko ko da 30 golova u 17 utakmica prve kadetske lige mora biti dobar!
Ako je dobar Švedskoj trebao bi biti dobar i nama jer je Švedska konstantno bolja od nas u mladim uzrastima...

Ne moraš bas uvijek braniti Karačića, ispadaš smiješan..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”