sekerbay je napisao/la:raja, meni je jedino bezze sto je uli kaznjen trostruko.
majke im ga zabijem i njihovom nakaradnom zakonu; nije pravedno da insan dobije tri kazne za jedno djelo: zatvor, novcana kazna i odyeb sa funkcije koju je obnaso u bayi. msm, prva i druga automatski povlace trecu kaznu.
Upravo sam ja i govorio da bi zato i uslovna osuda bila dovoljna.
Ovo kod utaje poreza je uvijek specifično. Naime Uli je u poslovima koje je obavljao izvan kluba prikrio taj novac koji moraš platit državi, u prevodu porez.
Međutim, ovo djelo ispadne istog ranga kao ono, kada neko na funkciji zavrne radnike, njima otme hljeb i zavrće porez. A koliko ljudi u svijetu samo prodaje robu i različite proizvode, a da pri tome ne plaća godinama ogromne sume novca.
A ljudi to neće da shvate, čisto s pravne strane Uli je pogriješio, nije poštovao zakon i zaslužuje kaznu. A "samo" je oštetio državu, nije oštetio narod, nije varao siromašne. A naravno on će sada nadoknaditi porez za novac koji je čak jednim dijelom zaradio izvan Njemačke. Ko tu profitira? DRŽAVA. Uli joj čak unio novac i sve joj plaća s kamatom.
A čak da se sam nije prijavio, godinama bi trebalo državi da mu uđe u trag. Kada ovo sve sagledamo opšte ne možemo govoriti o Uliju kao nekom kriminalcu.
Uslovna osuda i što ti gore navede ovo ostalo šećko bi bilo sasvim dovoljno.....
Samo se vraćam na početak, pravni sistem i pravna država se moraju poštovati i svako ko vara državu mora biti kažnjen. Ali iz više razloga je ovdje kazna diskutabilna. U Njemačkoj se i dalje mnogo oko toga polemiše i javnost je podijeljena.
A sad bi opet mogli reći da s obzirom na ovoliku sumu je i dobro prošao. Ma izaći će Uli brzo, dobro se on posavjetovao. A s ovim potezom što prihvata zatvorsu kaznu, povratio je već dio ugleda, sada većina hvali ovaj Ulijev potez......

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland