Neymar 12 golova , 13 asist
Bale 14 golova , 15 asist
Statisticki covjek bi rekao da nije velika razlika , al gledajuci igru na terenu ocekivali smo i od Neymara i Balea da budu najbolji , Bale je par utakmica i bio najbolji , dok je Neymar to uradio sam jednom .
Ja ne bi rekao da je Bale>>>Neymar , prije Bale>Neymar , nije Bale puno bolje igrao od Neymara , uzevsi u obzir da je Neymara zabio neke bitne golove npr. vama i Atleticu , a i manje je novca ulozeno u njega nego u Balea ( iako je to sitna razlika ) , to je tu negdje .
Al zasad je Bale malo bolje pojacanje od njega .
Eh sad , Clasico , svake godine ista prica , cekamo par mjeseci ponajveci derbi na svijetu , situacija nije mogla biti bolja , prvenstvo se lomi , Barci treba pobjeda , Real ne smije izgubiti , nerijeseno ne odgovara ni Barci ni Realu jer Atletico ceka gresku . Rekao bi da je Barca usla u top formu na vrijeme , povezali su 2 odlicne utakmice , Messi je usao u kontinuitet dobrih igara . Iniesta je u strasnoj formi takodjer.
Real je posljednih mjesec dana uz PSG i Bayern najdominantija ekipa , u prosloj utakmici protiv Malage pobjedili minimalnom razlikom , ali mene to ne zavarava , uvalili ste 7 komada Schalkeu , nizete pobjede a i odbrana vam djeluje dosta cvrsce nego pocetkom sezone , da ne spomenem Balea i Benzemu koji su trenutno u boljoj formi od Ronalda .
Iskreno ocekujem tvrdu utakmicu , ni jedni ni drugi nece riskirati , Barca ce standardno igrati i kruziti dok ce Real cekati priliku da Bale , Ronaldo , Di Maria i Benzema izbiju u kontru . Mislim da ce sredinu terena drzati Barca , ali treba imati u planu da jedna izgubljena lopta znaci kontru i priliku za Real .
Raduje me cinjenica da su igraci spremni , i jedni i drugi , da jedna ekipa lovi drugu , x ne odgovara ni jednim ni drugim . Bit ce gusto i ocekujem jedan od najboljih Clasica u zadnje vrijeme .