Formula 1 - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Formula 1
Steta sto je Kobayashi izbacio Massu.Bilo bi zanimljivo vidjeti sta on moze uraditi posto je Bottas bio ovako dobar.
Mislio sam da Ferrari moze nesto al ovo je ocaj iz sezone u sezonu treba strukturu promjeniti dok su ove glavesine u Scuderiju nece biti bolje,Kimi danas los totalno mnogo gresaka neocekivano od njega.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
-
bavarian_bk
- Kontakt:
Prvi put da sam zaspao za vrijeme jedne utrke F1. A znao sam gledati Australiju i ostale destinacije i kad su bile u 5 ujutro ... Sve više i više F1 doslovno prerasta u cirkusClaus je napisao/la:Formula 1 sve više i više tone. Utrka jedna od najmonotonijih koje sam ikad gledao. Nevjerovatno, ubili su svu žar u nama koji F1 gledamo zbog borbi, preticanja - drugim riječima, zbog utrkivanja.
Odličan debi za Magnussena u McLarenu i Ricciarda u RB-u. Izgleda da su ta dva bolida trenutna veoma slična, barem što se tiče brzine. Mercedes je daleko brži od konkurencije, a vidjet ćemo hoće li biti pouzdan do kraja sezone. Ako bude, pitanje pobjednika će se rješavati između Rosberga i Hamiltona. Ferrari ima tek 4. bolid na gridu.
Tačno. Raikkonen je bio totalno van ritma. Nekoliko početničkih grešaka prilikom kočenja. S druge strane, Fernando je izvukao maksimum iz ove utrke. Jedina zamjerka je što nije ranije pretekao Hulkenberga, ali očito je da kanta od bolida nije u stanju biti brža od yebene Force Indije.emir18 je napisao/la:Mislio sam da Ferrari moze nesto al ovo je ocaj iz sezone u sezonu treba strukturu promjeniti dok su ove glavesine u Scuderiju nece biti bolje,Kimi danas los totalno mnogo gresaka neocekivano od njega.
Ista situacija. Samo što sam uspio ostati budan do kraja.bavarian_bk je napisao/la:Prvi put da sam zaspao za vrijeme jedne utrke F1. A znao sam gledati Australiju i ostale destinacije i kad su bile u 5 ujutro ... Sve više i više F1 doslovno prerasta u cirkus
- samo_lijevo
- Kontakt:
LJudi prva je utrka.Jos se ne zna nista.
"Današnje kvalifikacije nam nisu bile zabavne. Ovo je bila moja prva vožnja po kiši sa novim bolidom i nije bilo lako. Prošle godine mi smo startovali na prvoj trci sa 95% naših performansi a tokom ostatka godine pronašli smo samo još 5%. Zato ove godine svi kreću sa 60% jer su bolidi potpuno novi i mogu da se razvijaju u više smerova." rekao je Alonso.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Cuj najbrzi krug 1:32
Osam sekundi sporije od rekorda staze.
Da, pisao sam to prije dvije godineClaus je napisao/la:Formula 1 sve više i više tone. Utrka jedna od najmonotonijih koje sam ikad gledao. Nevjerovatno, ubili su svu žar u nama koji F1 gledamo zbog borbi, preticanja - drugim riječima, zbog utrkivanja.
Ovo nije F1 zbog koje se prije 10 - tak godina čekalo po dvije, tri nekad i četiri sedmice. Jedva si čekao da pauza završi. Oni i ova nova smiješna pravila, posebno oko motora. Od tog trenutka F1 je postao jako dosadan.
neznam čemu čuđenje ako se zna da su motori 200 konja slabiji od prošlogodišnjih i još hrpe promjenadarker10 je napisao/la:Cuj najbrzi krug 1:32Osam sekundi sporije od rekorda staze.
neznam šta vidite u tome cirkusantu Massi,običan kmečavac bez mudadarker10 je napisao/la:Steta sto je Kobayashi izbacio Massu.Bilo bi zanimljivo vidjeti sta on moze uraditi posto je Bottas bio ovako dobar.
uz to Ricciardo je pod istragom jer se u spremniku njegovog bolida našlo više od dopuštenih 100kg goriva,pa bi mogao ostat bez postolja
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Ricciardo je diskvalifikovan, tako da je Button sada treći, a Magnussen drugi
The Red Bull driver had finished in second place on the road but has been excluded from the race result for a breach of Article 5.1.4 of the Formula 1 Technical Regulations, which states that, 'Fuel mass flow must not exceed 100kg/h'.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
2008. je zadnja dobra godina,iako imam traume zbog onog zadnjeg kruga.Neutral je napisao/la:Da, pisao sam to prije dvije godineClaus je napisao/la:Formula 1 sve više i više tone. Utrka jedna od najmonotonijih koje sam ikad gledao. Nevjerovatno, ubili su svu žar u nama koji F1 gledamo zbog borbi, preticanja - drugim riječima, zbog utrkivanja.![]()
Ovo nije F1 zbog koje se prije 10 - tak godina čekalo po dvije, tri nekad i četiri sedmice. Jedva si čekao da pauza završi. Oni i ova nova smiješna pravila, posebno oko motora. Od tog trenutka F1 je postao jako dosadan.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Glock.Kawhi je napisao/la:2008. je zadnja dobra godina,iako imam traume zbog onog zadnjeg kruga.Neutral je napisao/la:Da, pisao sam to prije dvije godineClaus je napisao/la:Formula 1 sve više i više tone. Utrka jedna od najmonotonijih koje sam ikad gledao. Nevjerovatno, ubili su svu žar u nama koji F1 gledamo zbog borbi, preticanja - drugim riječima, zbog utrkivanja.![]()
Te godine nisam mogao gledati posljednjih par krugova pa sam išao vani šetati, adrenalin 
Meni bilo svejedno kako će završiti.
Iako mi je bilo žao Felipea, te godine su ga mehaničari i kvarovi na bolidu uništili. Da nije bilo toga, ubjedljivo bi uzeo titulu. I ovako je bio na pragu...
- samo_lijevo
- Kontakt:
rio_Ferdy88 je napisao/la:Ricciardo je diskvalifikovan, tako da je Button sada treći, a Magnussen drugi![]()
The Red Bull driver had finished in second place on the road but has been excluded from the race result for a breach of Article 5.1.4 of the Formula 1 Technical Regulations, which states that, 'Fuel mass flow must not exceed 100kg/h'.
vidi scheiss red bulla
jos im nudili da se vrate u odgovarajuce parametre,ali gospoda odbila.FIA explanation
9) The FIA technical representative observed thought the telemetry during the race that the fuel flow was too high and contacted the team, giving them the opportunity to follow his previous instruction, and reduce the fuel flow such that it was within the limit, as measured by the homologated sensor - and thus gave the team the opportunity to be within compliance. The team chose not to make this correction.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Moze li se igdje pogledati snimak danasnje utrke? Neki link il sl?
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Evo ti linkovi za d-load:Dino995 je napisao/la:Moze li se igdje pogledati snimak danasnje utrke? Neki link il sl?
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Ma one 2 godine su baš legendarne bile.Ja ni sad ne kontam kako Kimi na kraju uze godinu prije,Mclaren je bio bolji te godine.2008. obrnuta situacija Ferrari bolji,al ne uzima vozačku tituluClaus je napisao/la:Meni bilo svejedno kako će završiti.Iako mi je bilo žao Felipea, te godine su ga mehaničari i kvarovi na bolidu uništili. Da nije bilo toga, ubjedljivo bi uzeo titulu. I ovako je bio na pragu...
Danas je previše staza van Evrope.Brazil,Japan,Kina,USA,Kanada i Australija su dovoljne.
A bilo je lijepo i ono kad znaš Ferrari,Mclaren pa Williams(Montoya i mali Schumi
Inače na kraju 2 vozača koja sam u vakat prezirao završiše u mojoj ekipi pa sad navijam za njih
- Desperado2
- Kontakt:
Marketing radi čuda, lova je to, biznis, kao i u svakom drugom sportu. NAravno, stara formula je bila zanimljivija, mnogi ce se sloziti tako i za fudbal, ali tako je kako je.
FC BAYERN MÜNCHEN
Ne samo to, vec su i automobili bili mnogo brzhi i lepshe zvuchali. Najbolji krugovi u Australiji:Kawhi je napisao/la:Ono kad od januara čekam Australiju,legnem ranije da je pogledam uživo iako ima snimak u 2.Jutros došao kući kad je trebala formula početi i ne gledam je,već poslije pregledam snimak zadnjih 10 krugova :roll:
Danas je previše staza van Evrope.Brazil,Japan,Kina,USA,Kanada i Australija su dovoljne.
A bilo je lijepo i ono kad znaš Ferrari,Mclaren pa Williams(Montoya i mali Schumi)Onda se Renault ubacio.
Inače na kraju 2 vozača koja sam u vakat prezirao završiše u mojoj ekipi pa sad navijam za njih
2014 - Rosberg=1:32.478
2013 - Vettel=1:27.407
..............................
2004 - M.Schumacher=1:24.125
Pa koji se josh to sport zadovoljava koracima unazad od tri milje
8 sekundiMaGiCa je napisao/la: Ne samo to, vec su i automobili bili mnogo brzhi i lepshe zvuchali. Najbolji krugovi u Australiji:
2014 - Rosberg=1:32.478
2013 - Vettel=1:27.407
..............................
2004 - M.Schumacher=1:24.125
Pa koji se josh to sport zadovoljava koracima unazad od tri milje![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.