AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
Dakle 40-50mill od transfera sto nas ostavlja sa ovim sastavom bez pojacanja;
-----------------------Abbiati------------------------
Abate--------Bonera-------Zapata-------De Sciglio
---------Montolivo-----De Jong----Essien----------
Kaka--------------------------------------El Sharaawy
------------------------Pazzini-------------------------
Klupa: Gabriel (GK), Emanuelson, Poli, Cristante, Honda, Saponara, Taarabt (7-8mil za njega), Petagna
Dakle ostaje nam 30-40mil nakon kupovine Taraabta, a prioritet bi trebao biti:
-novi golman (5mil, nadati se najboljem)
-novi stoper (15mil) i jos jedan za klupe, garant free transfer
-novi spic (15mil) da mjenja Balotellia i da imamo 3 centarfora
Davno sam se prestao nadati bilo kakvim sredstvima za pojacanje od Berluske, a sa ovom ekipom iznad ce biti jako, jako tesko izboriti top 3, mozda cak i top 5.
Zakljucak: Berluska mora izdvojiti minimalno 50 mil za pojacanja
-----------------------Abbiati------------------------
Abate--------Bonera-------Zapata-------De Sciglio
---------Montolivo-----De Jong----Essien----------
Kaka--------------------------------------El Sharaawy
------------------------Pazzini-------------------------
Klupa: Gabriel (GK), Emanuelson, Poli, Cristante, Honda, Saponara, Taarabt (7-8mil za njega), Petagna
Dakle ostaje nam 30-40mil nakon kupovine Taraabta, a prioritet bi trebao biti:
-novi golman (5mil, nadati se najboljem)
-novi stoper (15mil) i jos jedan za klupe, garant free transfer
-novi spic (15mil) da mjenja Balotellia i da imamo 3 centarfora
Davno sam se prestao nadati bilo kakvim sredstvima za pojacanje od Berluske, a sa ovom ekipom iznad ce biti jako, jako tesko izboriti top 3, mozda cak i top 5.
Zakljucak: Berluska mora izdvojiti minimalno 50 mil za pojacanja
Kaka nije krilo i to nam svima mora biti jasno. Ako nece igrati svoju poziciju bolje da ga prodamo. Esien nikako ne moze biti ispred Polija. Esiena smo navodno trebali dovesti samo na posudbu da nas pojaca u dvomecu sa Atleticom, a vidjeli smo kako nas je pojacao.
Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!
Slazem se u potpunosti, i za Kaku da nije krilo kao i za Essien-Poli, pogotovo nas je taj Essien skupo kostao protiv Atletica. Nego sam eto tek toliko htjeo prikazati kakva je situacija, sta imamo na raspolaganju nakon cistke.
(Eto na sta je spao Milan da cak Boneru zadrzavam nakon cistke, jer imamo ravno 10 igraca koje je precije nogirati).
(Eto na sta je spao Milan da cak Boneru zadrzavam nakon cistke, jer imamo ravno 10 igraca koje je precije nogirati).
evo ovde se more izracunat kolko bi mogli dobiti kad se rjesimo nekih panjeva
http://www.transfermarkt.de/de/ac-maila ... ein_5.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.transfermarkt.de/de/ac-maila ... ein_5.html" onclick="window.open(this.href);return false;
you call it madness but i call it love AC MILAN
- IlPrincipe
- Kontakt:
Ja više na štoperskim pozicijama ne želim da gledam Boneru,Mexesa i Zapatu
El Shaarawy can begin athletic work with a view to resuming full training with the rest of the group in the coming weeks!
Paolo Maldini: "Everything we had built at Milan over 10 years has now been destroyed, and it makes me sad and angry."
Maldini: "Balotelli is still not a champion. The same goes for Pato. He will be once he carries and leads the team for 90 minutes."
Maldini: "Curva Sud? I would never have accepted having guys that are younger than me telling me to work harder."
Maldini: "Curva Sud didn't support us for 6 months after we won everything in 2007. That really made me angry. I didn't understand it."
Cijeli intervju sa Maldinijem

El Shaarawy can begin athletic work with a view to resuming full training with the rest of the group in the coming weeks!

Paolo Maldini: "Everything we had built at Milan over 10 years has now been destroyed, and it makes me sad and angry."
Maldini: "Balotelli is still not a champion. The same goes for Pato. He will be once he carries and leads the team for 90 minutes."
Maldini: "Curva Sud? I would never have accepted having guys that are younger than me telling me to work harder."
Maldini: "Curva Sud didn't support us for 6 months after we won everything in 2007. That really made me angry. I didn't understand it."
Cijeli intervju sa Maldinijem

Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !
Normalno da je svima pukao film, niko vise ne moze gledati ovakav Milan.
Najgore sto se svi ogradjuju od onoga sto su ucinili i krivicu svaljuju na druge. Nadam se da ce im doci iz guzice u glavu i da ce na ljeto napokon dignuti ovaj klub na noge. Ne ocekujem stotine miliona, ali neka pozamasna cifra bi bila uredu za pocetak.
inace, ja bih na ljeto volio nesto ovako... kad skontas, nije pretjerano ni skupo
nije to neka woow ekipa, ali za neki novi pocetak sasvim dobra.
perin
coentrao....alex.....rami.....siljo
.......montolivo....de jong.......
menez........kaka...........saravi
............balo............
Na klupi recimo imas Pazzinija, Taarabta, Nianga, Polija, Essiena, Urbija, Zapatu/Boneru, Gabriela, ubaciti jos par mladica iz primavere... solidno.
Najgore sto se svi ogradjuju od onoga sto su ucinili i krivicu svaljuju na druge. Nadam se da ce im doci iz guzice u glavu i da ce na ljeto napokon dignuti ovaj klub na noge. Ne ocekujem stotine miliona, ali neka pozamasna cifra bi bila uredu za pocetak.
inace, ja bih na ljeto volio nesto ovako... kad skontas, nije pretjerano ni skupo

nije to neka woow ekipa, ali za neki novi pocetak sasvim dobra.
perin
coentrao....alex.....rami.....siljo
.......montolivo....de jong.......
menez........kaka...........saravi
............balo............
Na klupi recimo imas Pazzinija, Taarabta, Nianga, Polija, Essiena, Urbija, Zapatu/Boneru, Gabriela, ubaciti jos par mladica iz primavere... solidno.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
montolivo - de jong, ja bi to da ne gledam vise,
ok de jong je odlican ove sezone, ali brate ja bi montoliva dao rijesi ili sta god vec, jos na je on i kapiten, a taj nam nista dobrog nije donjeo ima godina dana
ok de jong je odlican ove sezone, ali brate ja bi montoliva dao rijesi ili sta god vec, jos na je on i kapiten, a taj nam nista dobrog nije donjeo ima godina dana
Istina da nije u nekoj top formi, ali meni Montolivo uvijek dobro odigra. Shodno njegovoj poziciji, pozrtvovano i kapitenski.
Uostalom, ni nemamo nekog boljeg rijesenja niti bi nam se isplatilo dovoditi jos nekoga na tu poziciju pored hajvana Muntarija i Essiena.

Uostalom, ni nemamo nekog boljeg rijesenja niti bi nam se isplatilo dovoditi jos nekoga na tu poziciju pored hajvana Muntarija i Essiena.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Ljudi, ovaj naš škart (10-tak igrača) prema transfermarktu vrijedi cca 50 mil, al činjenica je da mi za te igrače ne možemo dobiti ni upola manju cifru, pod uslovom da ih iko uopšte hoće
Gabriel
Siljo---Doria---Pacifico---Pinato
-------------------------------------
----------Montolivo---------------
---Poli---------------Cristante---
------------------------------------
-----------Mastour---------------
----Petagna----Faraon---------

Gabriel

Ovakva ekipa bi u obzir mogla doci tek za 2-3 godine, ali ne bi im davao neke pretjerane sanse. Samo bi Cristante i Mastour uspjeli imati nekakve karijere, ovo drugo, daj boze.
Nista bez nekog starijeg i iskusnijeg igraca.
Bas sam sad gledao ove posudjene igrace koji ce se nazalost vratiti na ljeto i bog zna sta cemo s njima. Problem je sto imamo previse igraca u rosteru i sto ce nas pojedinci kociti za dovodjenje nekih drugih igraca, a opce je poznato da ove niko nece (uz jos par njih).
Nocerino nije starter ni u je'benom WHU, Matri kao klasicni napadac u 23 nastupa uspio dati cak 3 gola, a Nianga se svi odrekli radi loseg vladanja i ponasanja. E blago nama.
Nista bez nekog starijeg i iskusnijeg igraca.

Bas sam sad gledao ove posudjene igrace koji ce se nazalost vratiti na ljeto i bog zna sta cemo s njima. Problem je sto imamo previse igraca u rosteru i sto ce nas pojedinci kociti za dovodjenje nekih drugih igraca, a opce je poznato da ove niko nece (uz jos par njih).

Nocerino nije starter ni u je'benom WHU, Matri kao klasicni napadac u 23 nastupa uspio dati cak 3 gola, a Nianga se svi odrekli radi loseg vladanja i ponasanja. E blago nama.

FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- Ibracadabra
- Kontakt:
Maldini je u svom obraćanju medijima sve lijepo objasnio. Jasno se moglo zaključiti ko je taj koji spriječava njegov povratak u klub(čitaj Galliani). Jednostvano matori direktor ne želi da bude okružen pametnim ljudima, koji će mu se suprotstaviti oko dovođenja pojedinih igrača. Milan je izgleda jedini klub na svijetu gdje jedan čovjek radi sve po pitanju transfera, sam odlučuje ko je dobar a ko nije. I eto dokle je to dovelo.
"Swedish style? No. Yugoslavian style? Of course not. It has to be Zlatan-style."
#CFC Pride of London.
#KING James!!
#CFC Pride of London.
#KING James!!
- LegendKiller
- Kontakt:
ja bi više volio ovu ekipu vidjeti na terenu nego ove sadasnje truhle gledati, a garantujem da nesto losi ne bi bili, bolji sigurno. Samo bi umjesto Polia ubacio Saponaru ili De jonga kao malo defanzivniju varijantu. Ovo bi bila odlicna ekipa. Da je Inzagi trener pola ovih igraca bi vec igralo. Do kraja sezone Sedorf bi trebao i dati priliku sviim ovim momcima, sa izuzetkom mozda Mastoura ipak je jos premlad. Cristante i Petagna su pokazali da imaju potencijal da postanu odlicni igraci samo im treba dati priliku, jedno 4-5 utakmica u kontinuitetu i vidjeli bi gdje su, a ne ovako dobiju 10 minuta i poslije kazu ma nije nista pokazao, neka ide na posudbu u genou. Pacifica sam gledao na pripremniim utakmicama ljetos i nije bio nista losi od recimo zapate, bonere i ostalih.muxa je napisao/la:Ljudi, ovaj naš škart (10-tak igrača) prema transfermarktu vrijedi cca 50 mil, al činjenica je da mi za te igrače ne možemo dobiti ni upola manju cifru, pod uslovom da ih iko uopšte hoće![]()
Gabriel
- _forzamilan_
- Kontakt:
Fino je to Maldini objasnio i meni je otvorio oči. Potrebno je napraviti čistku u upravi, zamijeniti čak i Gallianija i dovesti mlade stručnjake bivše Milaniste prije svega Maldinija. Naravno da to Berlu isprati financijski. Ali nema od toga ništa.

Cafu. @officialcafu 5h
In the history of every club there are high and low points, it is how we unite now that defines our character. #ForzaMilan

Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&
Krepat ma ne molat!
Krepat ma ne molat!
Stare ohrdine, nece ni oni vjecno zivjeti.
Tacno bi mi svanulo kada bi ih pola otjeralo ili kada bi ovaj prodao klub. Ili daj pare ili je'bi mater. Toliko novca ima, a vec drugu godinu nije eura ulozio u ekipu.
Ali kako sam skontao, Galliani bi vrlo vjerovatno nas mogao napustiti krajem sezone. Amin. Doduse, zna se koji je glavni krivac, ali je i ovo za pocetak ok.
Inace, neki poznati novinar pise kako smo vec Silju prodali Realu. Hmmm...
Rano je pricati o tome, ali me vise nista ne cudi. Prodajte jos Saravija, Balu i tako, pa dovedite otpatke iz Chieva, Torina, Genove. Kad je veselje nek' i hala gori.

Tacno bi mi svanulo kada bi ih pola otjeralo ili kada bi ovaj prodao klub. Ili daj pare ili je'bi mater. Toliko novca ima, a vec drugu godinu nije eura ulozio u ekipu.
Ali kako sam skontao, Galliani bi vrlo vjerovatno nas mogao napustiti krajem sezone. Amin. Doduse, zna se koji je glavni krivac, ali je i ovo za pocetak ok.
Inace, neki poznati novinar pise kako smo vec Silju prodali Realu. Hmmm...
Rano je pricati o tome, ali me vise nista ne cudi. Prodajte jos Saravija, Balu i tako, pa dovedite otpatke iz Chieva, Torina, Genove. Kad je veselje nek' i hala gori.

FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
AC Milan News @MilanHouse 1m Tuttosport reports that Real Madrid have offered 18M for Mattia De Sciglio.
According to #Repubblica Seedorf will ask Berlusconi directly to sign Doria and Adam Maher.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
- Ibracadabra
- Kontakt:
Bolje im je da prodaju Balotellia nego De Sciglia, kakvi tutumi za ne povjerovati.
"Swedish style? No. Yugoslavian style? Of course not. It has to be Zlatan-style."
#CFC Pride of London.
#KING James!!
#CFC Pride of London.
#KING James!!
Slazem se, bolje prodati Balotelija i ove propalitete i tako zaraditi cca 50 mil + dodatnih 50 mil od Berlusconija (malo sutra) i staviti tu cifru Sedorfu (ili onom ko ga naslijedi) na raspolaganje da dovede igračke koje on zeli, a ne da mu Galijani sastavlja ekipu otpadcima iz Genoe, Bolonje....Ibracadabra je napisao/la:Bolje im je da prodaju Balotellia nego De Sciglia, kakvi tutumi za ne povjerovati.
Ako daju samo 18 miliona onda cisto sumnjam da ce nasi prihvatiti. Ispod 40 m nista, mada bi cak pristao u razmjenu sa Iscom (dream it).
Mada, mali bi se tesko snasao medju konkurencijom, samo bi karijeru rizikovao. Bolje mu je da ga ostave ovdje.
Sve je izvjesnije kako ce Balo otici. Ako kojim slucajem ostane i naredne sezone, onu tamo sigurno nece. Mada u jednu ruku razumijem, sto bi ostao u Milanu kada moze igrati za jaci klub koji ce biti u LS.
Sada ce doci na vidjelo karakter pojedinih mladica, da li "propadati" u Milanu ili ici negdje gdje imas buducnosti i sanse za trofeje.

Mada, mali bi se tesko snasao medju konkurencijom, samo bi karijeru rizikovao. Bolje mu je da ga ostave ovdje.
Sve je izvjesnije kako ce Balo otici. Ako kojim slucajem ostane i naredne sezone, onu tamo sigurno nece. Mada u jednu ruku razumijem, sto bi ostao u Milanu kada moze igrati za jaci klub koji ce biti u LS.
Sada ce doci na vidjelo karakter pojedinih mladica, da li "propadati" u Milanu ili ici negdje gdje imas buducnosti i sanse za trofeje.

FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
gledam sinoć Coentrao i Kolašinac na pozicijama lijevog beka...ništa nebih imao protiv da dovedemo jednog od njih npr...
gledam i Cahila u Čelziju, kako je to postao sjajan igrač, Luiz na klupi, iskrcati za njega 20-30 miliona, e to bi bilo super
šteta je što nema El92 i Nianga ali eto, tako ljudi skontali
puno pameti će trebati ljudima u Milanu da rasčiste sa jedno 50-60% ekipe koju trenutno imaju a dodatni problem je kome prodati nekog igrača po iole prihvatljivoj cijeni kad su svi kao i cijela ekipa u žešćoj banani
još kad se nađe neki modus da se riješimo nekoga, kao npr. Constant, onda njemu dođe da neće da ide
imat ćemo mi dosta problema, nije toliko problem ni dovesti neka pojačanja koliko je problem uvaliti ovaj škart
gledam i Cahila u Čelziju, kako je to postao sjajan igrač, Luiz na klupi, iskrcati za njega 20-30 miliona, e to bi bilo super
šteta je što nema El92 i Nianga ali eto, tako ljudi skontali
puno pameti će trebati ljudima u Milanu da rasčiste sa jedno 50-60% ekipe koju trenutno imaju a dodatni problem je kome prodati nekog igrača po iole prihvatljivoj cijeni kad su svi kao i cijela ekipa u žešćoj banani
još kad se nađe neki modus da se riješimo nekoga, kao npr. Constant, onda njemu dođe da neće da ide
imat ćemo mi dosta problema, nije toliko problem ni dovesti neka pojačanja koliko je problem uvaliti ovaj škart
Undici stelle - ACM 1899
Tekst preuzet sa jedne stranice:
TANTI AUGURI,GRANDE SANDRO!
RESPECT!!Da ste napadač, nikada u svojoj karijeri vjerojatno ne biste željeli da se susretnete sa kraljem klizećih startova, sa Tempestom Perfettom, sa razjarenom italijanskom zvijeri u obrani, sa čovjekom koji ne zna za pogrešan klizeći start, za pravljenje krvničkih faulova. Svoju slavu stekao je nadarenošću, talentom i perfekcionizmom u defanzivnoj liniji. Legendarna "ultima zona difensiva". Jedan je od njih! TEMPESTA PERFETTA DI TESTA!
Čovjek koji je sa Maldinijem činio možda i najbolji stoperski par u povijesti nogometa. Čovjek koji je zaslužan što danas mnogi smatraju Thiaga Silvu najboljim stoperom. Čovjek koji je bio temelj čudesne obrane Milana, obrane za kojom svaki pravi Rossonero plače kad vidi Boneru, Mexesa i Zapatu.....
Sretan rođendan Alessandro Nesta!
TANTI AUGURI,GRANDE SANDRO!
Rossi come il fuoco..Neri come la vostra paura..
Gullit: "At Milan 11 of us would practice against only the 4 defenders and we still couldn't score a goal."
Gullit: "At Milan 11 of us would practice against only the 4 defenders and we still couldn't score a goal."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.