AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Zenga
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Zenga » 18 mar 2014, 01:13

Dakle 40-50mill od transfera sto nas ostavlja sa ovim sastavom bez pojacanja;

-----------------------Abbiati------------------------
Abate--------Bonera-------Zapata-------De Sciglio
---------Montolivo-----De Jong----Essien----------
Kaka--------------------------------------El Sharaawy
------------------------Pazzini-------------------------

Klupa: Gabriel (GK), Emanuelson, Poli, Cristante, Honda, Saponara, Taarabt (7-8mil za njega), Petagna

Dakle ostaje nam 30-40mil nakon kupovine Taraabta, a prioritet bi trebao biti:

-novi golman (5mil, nadati se najboljem)
-novi stoper (15mil) i jos jedan za klupe, garant free transfer
-novi spic (15mil) da mjenja Balotellia i da imamo 3 centarfora

Davno sam se prestao nadati bilo kakvim sredstvima za pojacanje od Berluske, a sa ovom ekipom iznad ce biti jako, jako tesko izboriti top 3, mozda cak i top 5.

Zakljucak: Berluska mora izdvojiti minimalno 50 mil za pojacanja

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 18 mar 2014, 07:31

Kaka nije krilo i to nam svima mora biti jasno. Ako nece igrati svoju poziciju bolje da ga prodamo. Esien nikako ne moze biti ispred Polija. Esiena smo navodno trebali dovesti samo na posudbu da nas pojaca u dvomecu sa Atleticom, a vidjeli smo kako nas je pojacao.

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 18 mar 2014, 07:36

Slazem se u potpunosti, i za Kaku da nije krilo kao i za Essien-Poli, pogotovo nas je taj Essien skupo kostao protiv Atletica. Nego sam eto tek toliko htjeo prikazati kakva je situacija, sta imamo na raspolaganju nakon cistke.
(Eto na sta je spao Milan da cak Boneru zadrzavam nakon cistke, jer imamo ravno 10 igraca koje je precije nogirati).

inzaghi3
Kontakt:

Post Postao/la inzaghi3 » 18 mar 2014, 09:14

evo ovde se more izracunat kolko bi mogli dobiti kad se rjesimo nekih panjeva

http://www.transfermarkt.de/de/ac-maila ... ein_5.html" onclick="window.open(this.href);return false;
you call it madness but i call it love AC MILAN

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 18 mar 2014, 10:58

Ja više na štoperskim pozicijama ne želim da gledam Boneru,Mexesa i Zapatu :!: :!: :!:

El Shaarawy can begin athletic work with a view to resuming full training with the rest of the group in the coming weeks! :)

Paolo Maldini: "Everything we had built at Milan over 10 years has now been destroyed, and it makes me sad and angry."

Maldini: "Balotelli is still not a champion. The same goes for Pato. He will be once he carries and leads the team for 90 minutes."

Maldini: "Curva Sud? I would never have accepted having guys that are younger than me telling me to work harder."

Maldini: "Curva Sud didn't support us for 6 months after we won everything in 2007. That really made me angry. I didn't understand it."

Cijeli intervju sa Maldinijem :arrow:

Gazzetta's interview with Maldini.

Q1) Did you see the match on Sunday?

"Yes, even the match Vs Atletico and almost all games in the last 2 years. Inside me there is a mixture of anger and disappointment, not so much because of the results, but because of the impression that this team has thrown away what has been built with effort over the past 10 years. This makes me feel sad. Milan have had the good fortune of winning many trophies and players that stood together as a team at same time, I know how much work there was behind the many triumphs, and what it took to build that beautiful story. To see all this destroyed makes me mad."

Q2) When do you think the problem started?

"Since the day that many players with winning mentality left, I believe that success is first of all dependent on men. At Milan we had many of those in last 25 years, but how many work at the club? Not many.. Filippo Galli, head of the youth sector and then Tassotti who i feel may leave at the end of the season, which is another damage... I hope it's not true.
Bayern and Real are examples in this case for players working at their clubs. Juve understood that and have restructured
picking up a solid group of Italians who knows how to reach success."

Q3) This sounds like a discourse.

"I know but my views aren't personal discourse; Some might think that I'm spitting in the dish that I've eaten from, but it's not the case. I suffer seeing Milan under those conditions, I have 2 children who play in the youth sector, one of which is on loan to Brescia and I still feel as part of this club"

Q4) Barbara and the fans have pointed out that the team is spending badly, is that correct?

"The club should declare to have other objectives they can't compete with Juve or top 10 in Europe. There's no project at all they just look at today and not at the future, you have to buy players that can function in your plans not only take free players, you can have some good free players but that doesn't always happen.. The problem is structural."

Q5) Please Explain better.

"Galliani is a great manager, but he doesn't understand the players everything is on him in the club and that's impossible to think of, he doesn't have to do everything.. There must be knowledge in each sector.. Braida in recent years has had a marginal role, Leonardo before him understood if this player or that are suitable for Milan or not. I remember when Leonardo wanted me at any cost as a sporting director.. Galliani said that it's a position that doesn't exist anymore at Milan. It's not true you should be surrounded with people that are capable to lower the errors that you'd do a lone.
For example if a coach tells you that Pirlo is expired and we don't need him anymore, there should be someone in the club that understands and replies that Pirlo is the heritage of the club must remain. So maybe we wouldn't have done any favor to Juve.
Another things is Milan can't afford to work without a network of scouts/observers and before signing any player you need to know if he'll function in the team"

Q6) However, Galliani has brought good fruit for many years.

"Yes, but the results shouldn't depend on one person.. Galliani is working a lone as the point of reference in everything.. Sports and other sectors.. The difference is that before there was a group at Milan each with the right knowledge and all worked together and more than that Berlusconi investments.. with the departure of many players who had the winning mentality everything collapsed"

Q7) Galliani should stay or leave?

"It's not my say but when you feel omnipotent it won't be clear for you that results were also obtained thanks to the help of others.. To win you need Idea, design and Passion.. At Milan there's only passion which's not enough."

Q8) Barbara is able to lead Milan?

"I don't know.. It depends on who will surround her. I don't think she's an expert in football."

Q9) Few months ago there was talk about you being back to the club, what happened?

"I had two conversations with Barbara after the division of responsibilities, I was offered to be the technical director of the club but I haven't heard anything from anyone since then. I was ready for a role in sport sector but there was no follow up"

Q10) How much did those problems affect the club?

"Surely this situation didn't help the players, there was problems in the past but they were solved inside Milanello"

Q11) Seedorf has a Rossoneri background and a coach right now

"He's not experienced as a coach but has great courage and personality.. But then again even Guardiola can't do anything I don't blame Seedorf"
slika
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 18 mar 2014, 11:15

Normalno da je svima pukao film, niko vise ne moze gledati ovakav Milan.
Najgore sto se svi ogradjuju od onoga sto su ucinili i krivicu svaljuju na druge. Nadam se da ce im doci iz guzice u glavu i da ce na ljeto napokon dignuti ovaj klub na noge. Ne ocekujem stotine miliona, ali neka pozamasna cifra bi bila uredu za pocetak.

inace, ja bih na ljeto volio nesto ovako... kad skontas, nije pretjerano ni skupo :P
nije to neka woow ekipa, ali za neki novi pocetak sasvim dobra.

perin
coentrao....alex.....rami.....siljo
.......montolivo....de jong.......
menez........kaka...........saravi
............balo............

Na klupi recimo imas Pazzinija, Taarabta, Nianga, Polija, Essiena, Urbija, Zapatu/Boneru, Gabriela, ubaciti jos par mladica iz primavere... solidno.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 18 mar 2014, 11:34

montolivo - de jong, ja bi to da ne gledam vise,

ok de jong je odlican ove sezone, ali brate ja bi montoliva dao rijesi ili sta god vec, jos na je on i kapiten, a taj nam nista dobrog nije donjeo ima godina dana

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 18 mar 2014, 11:43

Istina da nije u nekoj top formi, ali meni Montolivo uvijek dobro odigra. Shodno njegovoj poziciji, pozrtvovano i kapitenski. ;)
Uostalom, ni nemamo nekog boljeg rijesenja niti bi nam se isplatilo dovoditi jos nekoga na tu poziciju pored hajvana Muntarija i Essiena.

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 18 mar 2014, 11:51

Ljudi, ovaj naš škart (10-tak igrača) prema transfermarktu vrijedi cca 50 mil, al činjenica je da mi za te igrače ne možemo dobiti ni upola manju cifru, pod uslovom da ih iko uopšte hoće :?

Gabriel
Siljo---Doria---Pacifico---Pinato
-------------------------------------
----------Montolivo---------------
---Poli---------------Cristante---
------------------------------------
-----------Mastour---------------
----Petagna----Faraon---------

8-)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 18 mar 2014, 12:11

Ovakva ekipa bi u obzir mogla doci tek za 2-3 godine, ali ne bi im davao neke pretjerane sanse. Samo bi Cristante i Mastour uspjeli imati nekakve karijere, ovo drugo, daj boze.
Nista bez nekog starijeg i iskusnijeg igraca. :P

Bas sam sad gledao ove posudjene igrace koji ce se nazalost vratiti na ljeto i bog zna sta cemo s njima. Problem je sto imamo previse igraca u rosteru i sto ce nas pojedinci kociti za dovodjenje nekih drugih igraca, a opce je poznato da ove niko nece (uz jos par njih). :roll:
Nocerino nije starter ni u je'benom WHU, Matri kao klasicni napadac u 23 nastupa uspio dati cak 3 gola, a Nianga se svi odrekli radi loseg vladanja i ponasanja. E blago nama. :roll:

FORZA MILAN !

Ibracadabra
Kontakt:

Post Postao/la Ibracadabra » 18 mar 2014, 12:29

Maldini je u svom obraćanju medijima sve lijepo objasnio. Jasno se moglo zaključiti ko je taj koji spriječava njegov povratak u klub(čitaj Galliani). Jednostvano matori direktor ne želi da bude okružen pametnim ljudima, koji će mu se suprotstaviti oko dovođenja pojedinih igrača. Milan je izgleda jedini klub na svijetu gdje jedan čovjek radi sve po pitanju transfera, sam odlučuje ko je dobar a ko nije. I eto dokle je to dovelo.
"Swedish style? No. Yugoslavian style? Of course not. It has to be Zlatan-style."

#CFC Pride of London.

#KING James!!

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 18 mar 2014, 22:15

muxa je napisao/la:Ljudi, ovaj naš škart (10-tak igrača) prema transfermarktu vrijedi cca 50 mil, al činjenica je da mi za te igrače ne možemo dobiti ni upola manju cifru, pod uslovom da ih iko uopšte hoće :?

Gabriel
Siljo---Doria---Pacifico---Pinato
-------------------------------------
----------Montolivo---------------
---Poli---------------Cristante---
------------------------------------
-----------Mastour---------------
----Petagna----Faraon---------

8-)
ja bi više volio ovu ekipu vidjeti na terenu nego ove sadasnje truhle gledati, a garantujem da nesto losi ne bi bili, bolji sigurno. Samo bi umjesto Polia ubacio Saponaru ili De jonga kao malo defanzivniju varijantu. Ovo bi bila odlicna ekipa. Da je Inzagi trener pola ovih igraca bi vec igralo. Do kraja sezone Sedorf bi trebao i dati priliku sviim ovim momcima, sa izuzetkom mozda Mastoura ipak je jos premlad. Cristante i Petagna su pokazali da imaju potencijal da postanu odlicni igraci samo im treba dati priliku, jedno 4-5 utakmica u kontinuitetu i vidjeli bi gdje su, a ne ovako dobiju 10 minuta i poslije kazu ma nije nista pokazao, neka ide na posudbu u genou. Pacifica sam gledao na pripremniim utakmicama ljetos i nije bio nista losi od recimo zapate, bonere i ostalih.

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 18 mar 2014, 23:07

Fino je to Maldini objasnio i meni je otvorio oči. Potrebno je napraviti čistku u upravi, zamijeniti čak i Gallianija i dovesti mlade stručnjake bivše Milaniste prije svega Maldinija. Naravno da to Berlu isprati financijski. Ali nema od toga ništa.
Cafu. ‏@officialcafu 5h
In the history of every club there are high and low points, it is how we unite now that defines our character. #ForzaMilan
slika
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 18 mar 2014, 23:48

Stare ohrdine, nece ni oni vjecno zivjeti. :mrgreen:
Tacno bi mi svanulo kada bi ih pola otjeralo ili kada bi ovaj prodao klub. Ili daj pare ili je'bi mater. Toliko novca ima, a vec drugu godinu nije eura ulozio u ekipu.
Ali kako sam skontao, Galliani bi vrlo vjerovatno nas mogao napustiti krajem sezone. Amin. Doduse, zna se koji je glavni krivac, ali je i ovo za pocetak ok.

Inace, neki poznati novinar pise kako smo vec Silju prodali Realu. Hmmm...
Rano je pricati o tome, ali me vise nista ne cudi. Prodajte jos Saravija, Balu i tako, pa dovedite otpatke iz Chieva, Torina, Genove. Kad je veselje nek' i hala gori. :roll:

FORZA MILAN !

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 19 mar 2014, 10:19

AC Milan News ‏@MilanHouse 1m Tuttosport reports that Real Madrid have offered 18M for Mattia De Sciglio.
According to ‪#‎Repubblica‬ Seedorf will ask Berlusconi directly to sign Doria and Adam Maher.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Ibracadabra
Kontakt:

Post Postao/la Ibracadabra » 19 mar 2014, 10:26

Bolje im je da prodaju Balotellia nego De Sciglia, kakvi tutumi za ne povjerovati.
"Swedish style? No. Yugoslavian style? Of course not. It has to be Zlatan-style."

#CFC Pride of London.

#KING James!!

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 19 mar 2014, 10:43

Ibracadabra je napisao/la:Bolje im je da prodaju Balotellia nego De Sciglia, kakvi tutumi za ne povjerovati.
Slazem se, bolje prodati Balotelija i ove propalitete i tako zaraditi cca 50 mil + dodatnih 50 mil od Berlusconija (malo sutra) i staviti tu cifru Sedorfu (ili onom ko ga naslijedi) na raspolaganje da dovede igračke koje on zeli, a ne da mu Galijani sastavlja ekipu otpadcima iz Genoe, Bolonje....

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 19 mar 2014, 10:50

Ako daju samo 18 miliona onda cisto sumnjam da ce nasi prihvatiti. Ispod 40 m nista, mada bi cak pristao u razmjenu sa Iscom (dream it). :mrgreen:
Mada, mali bi se tesko snasao medju konkurencijom, samo bi karijeru rizikovao. Bolje mu je da ga ostave ovdje.

Sve je izvjesnije kako ce Balo otici. Ako kojim slucajem ostane i naredne sezone, onu tamo sigurno nece. Mada u jednu ruku razumijem, sto bi ostao u Milanu kada moze igrati za jaci klub koji ce biti u LS.
Sada ce doci na vidjelo karakter pojedinih mladica, da li "propadati" u Milanu ili ici negdje gdje imas buducnosti i sanse za trofeje. :P

FORZA MILAN !

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 19 mar 2014, 13:06

gledam sinoć Coentrao i Kolašinac na pozicijama lijevog beka...ništa nebih imao protiv da dovedemo jednog od njih npr...

gledam i Cahila u Čelziju, kako je to postao sjajan igrač, Luiz na klupi, iskrcati za njega 20-30 miliona, e to bi bilo super

šteta je što nema El92 i Nianga ali eto, tako ljudi skontali

puno pameti će trebati ljudima u Milanu da rasčiste sa jedno 50-60% ekipe koju trenutno imaju a dodatni problem je kome prodati nekog igrača po iole prihvatljivoj cijeni kad su svi kao i cijela ekipa u žešćoj banani

još kad se nađe neki modus da se riješimo nekoga, kao npr. Constant, onda njemu dođe da neće da ide

imat ćemo mi dosta problema, nije toliko problem ni dovesti neka pojačanja koliko je problem uvaliti ovaj škart
Undici stelle - ACM 1899

betton
Kontakt:

Post Postao/la betton » 19 mar 2014, 13:30

Tekst preuzet sa jedne stranice:
Da ste napadač, nikada u svojoj karijeri vjerojatno ne biste željeli da se susretnete sa kraljem klizećih startova, sa Tempestom Perfettom, sa razjarenom italijanskom zvijeri u obrani, sa čovjekom koji ne zna za pogrešan klizeći start, za pravljenje krvničkih faulova. Svoju slavu stekao je nadarenošću, talentom i perfekcionizmom u defanzivnoj liniji. Legendarna "ultima zona difensiva". Jedan je od njih! TEMPESTA PERFETTA DI TESTA!

Čovjek koji je sa Maldinijem činio možda i najbolji stoperski par u povijesti nogometa. Čovjek koji je zaslužan što danas mnogi smatraju Thiaga Silvu najboljim stoperom. Čovjek koji je bio temelj čudesne obrane Milana, obrane za kojom svaki pravi Rossonero plače kad vidi Boneru, Mexesa i Zapatu.....

Sretan rođendan Alessandro Nesta!

slika
RESPECT!!

TANTI AUGURI,GRANDE SANDRO!
Rossi come il fuoco..Neri come la vostra paura..

Gullit: "At Milan 11 of us would practice against only the 4 defenders and we still couldn't score a goal."

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.