Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

Neutral
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la Neutral » 17 mar 2014, 03:30

Izgovor je uvijek isti, da vozači budu osigurani na pravi način. Od loma noge Schumi-a pa nadalje gledamo svake godine goru formulu 1. Prošlu sezonu nisam skoro nikako gledao, a ovo nisam ni počeo kako treba. Prije se gledalo sve moguće.

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 17 mar 2014, 09:58

Ma promjene iz ove sezone nemaju veze sa sigurnosti vozača, nego se išlo isključivo da se s*ebe Red Bull, jer je formula postala totalno monotona i dosadna, sa već poznatim pobjednikom. Slično se uradilo i 2005. godine, nakon dominacije Schumachera i Ferrarija.
Ono što mi najviše fali u F1 ove sezone je zvuk bolida. Sad su bolidi toliko tihi da će prodaja brendiranih čepova za uši na trkalištima totalno opasti. :mrgreen:
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 17 mar 2014, 10:07

MaGiCa je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:Ono kad od januara čekam Australiju,legnem ranije da je pogledam uživo iako ima snimak u 2.Jutros došao kući kad je trebala formula početi i ne gledam je,već poslije pregledam snimak zadnjih 10 krugova :roll:
Danas je previše staza van Evrope.Brazil,Japan,Kina,USA,Kanada i Australija su dovoljne.

A bilo je lijepo i ono kad znaš Ferrari,Mclaren pa Williams(Montoya i mali Schumi :oops: )Onda se Renault ubacio.

Inače na kraju 2 vozača koja sam u vakat prezirao završiše u mojoj ekipi pa sad navijam za njih :lol:
Ne samo to, vec su i automobili bili mnogo brzhi i lepshe zvuchali. Najbolji krugovi u Australiji:
2014 - Rosberg=1:32.478
2013 - Vettel=1:27.407
..............................
2004 - M.Schumacher=1:24.125

Pa koji se josh to sport zadovoljava koracima unazad od tri milje :?: slika
Izvini, ali ovo tvoje poredjenje nije mjerodavno, jer su kvale bile kisne.

Ako vec hoces da povuces iole zdravu paralelu, onda povuci izmedju najbrzih krugova u utrci, a tu razlika sigurno nije 5 sekundi:

2013 1.29,2

2014 1.32,4

No treba uzeti isto tako u obzir da je u 2014 najbrze vrijeme postavljeno u 19 krugu sto znaci da je Rosberg pred kraj utrke mogao jos makar sekundu da je htio/morao.

Naravno, ja ne sporim da su bolidi sporiji ove godine, no definitivno nisu onoliko koliko ti prikazujes.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 17 mar 2014, 10:18

2004. godine su se još uvijek mijenjale gume i dopunjavalo gorivo u toku trke, tako da su se najbrži krugovi mogli postizati sa gotovo praznim rezervoarom i relativno očuvanim gumama puno lakše nego danas kad moraš čekati kraj trke da se istroši gorivo, ali imaš i gotovo uništene Pirelli gume, koje se troše k'o lude.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 17 mar 2014, 23:02

@dreamer&jose

Nebitno kako - tek F1 je sporija u 2014oj, nego u 2013oj, a o 2004oj kao reperu najjachih auta da i ne govorimo.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 18 mar 2014, 01:13

Mercedes osjetno bolji od ostalih. Ako ne bude nekih vecih promjena bice prvak iz njihovih redova- Hamilton vjerovatno. Ovo je jedna dugorocna prognoza, sve se moze okrenuti, naravno. Za Ferrari se navija, isto naravno :mrgreen:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 18 mar 2014, 13:01

Consigliere je napisao/la:Mercedes osjetno bolji od ostalih. Ako ne bude nekih vecih promjena bice prvak iz njihovih redova- Hamilton vjerovatno. Ovo je jedna dugorocna prognoza, sve se moze okrenuti, naravno. Za Ferrari se navija, isto naravno :mrgreen:
Ukoliko Mercedes bude dominantno vozilo tokom cijele sezone (ili bar većeg dijela, kao s Buttonom i Rubinhom), onda veće šanse za naslov dajem Rosbergu. Lewis, koliko god ga ja gotivio ili ne, nije pouzdan vozač u onolikoj mjeri koliko je to potrebno. Znamo da nije uspio 2007., kada je bio u superiornom McLarenu, definitivno najjačem bolidu, doći do titule jer je failao na samom kraju, a 2009. su ga vile pronosale i Glock mu je (ne)pravedno poklonio titulu, kao i kardinalne pogreške Ferrarijevih mehaničara. Da se razumijemo, nije ni Nico neki WC vozač, još uvijek mora premašiti i Kekea, ali čini mi se da je on šampionski kalibar i da može izvući maksimum iz najbržeg bolida. I da to može odraditi bolje od LH-a.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 18 mar 2014, 13:27

Claus je napisao/la:
Consigliere je napisao/la:Mercedes osjetno bolji od ostalih. Ako ne bude nekih vecih promjena bice prvak iz njihovih redova- Hamilton vjerovatno. Ovo je jedna dugorocna prognoza, sve se moze okrenuti, naravno. Za Ferrari se navija, isto naravno :mrgreen:
Ukoliko Mercedes bude dominantno vozilo tokom cijele sezone (ili bar većeg dijela, kao s Buttonom i Rubinhom), onda veće šanse za naslov dajem Rosbergu. Lewis, koliko god ga ja gotivio ili ne, nije pouzdan vozač u onolikoj mjeri koliko je to potrebno. Znamo da nije uspio 2007., kada je bio u superiornom McLarenu, definitivno najjačem bolidu, doći do titule jer je failao na samom kraju, a 2009. su ga vile pronosale i Glock mu je (ne)pravedno poklonio titulu, kao i kardinalne pogreške Ferrarijevih mehaničara. Da se razumijemo, nije ni Nico neki WC vozač, još uvijek mora premašiti i Kekea, ali čini mi se da je on šampionski kalibar i da može izvući maksimum iz najbržeg bolida. I da to može odraditi bolje od LH-a.

Nico Rosberg sampionski kalibar??

on moje biti prvaka samo i ako samo bude imao 2 sekunde auto brzi od svih drugih i ako hamiltona budu svako malo sabotirali
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 18 mar 2014, 13:40

Claus je napisao/la:
2007. je bio rookie, i sama cinjenica da je bio u borbi za titulu do zadnje utrke je impresivna. 2008. je imao srece koju je izgleda tada potrosio za slijedecih 5 godina jer je od tada sigurno najbaksuzniji vozac u F1. Koliko je samo taj puta odustao zbog tehnickih problema. Ipak, mislim da je ovo njegova godina.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 18 mar 2014, 13:51

majestic24 je napisao/la:Nico Rosberg sampionski kalibar??

on moje biti prvaka samo i ako samo bude imao 2 sekunde auto brzi od svih drugih i ako hamiltona budu svako malo sabotirali
Dosta ga se podcjenjuje, bez jakih razloga rekao bih. Upravo sam rekao da mu je bolid najveći adut, to i dalje stoji, ali ima on stvari koje će mu sigurno ići na ruku. Na kraju krajeva, to mu je u genima. :mrgreen:
Consigliere je napisao/la:2007. je bio rookie, i sama cinjenica da je bio u borbi za titulu do zadnje utrke je impresivna. 2008. je imao srece koju je izgleda tada potrosio za slijedecih 5 godina jer je od tada sigurno najbaksuzniji vozac u F1. Koliko je samo taj puta odustao zbog tehnickih problema. Ipak, mislim da je ovo njegova godina.
Da, 2008., a ne '09 kako sam napisao. ;) Nije samo do bolida, nego i do njega. Previše riskantno i nepromišljeno vozi, logično da je i rizik samim tim veći. Ako više forsiraš bolid, veće su šanse da će iskrsnuti neki problem usljed toga. Nema konstantnost, a to je najbitniji faktor koji određuje prvaka.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 18 mar 2014, 16:39

Claus je napisao/la: Da se razumijemo, nije ni Nico neki WC vozač, još uvijek mora premašiti i Kekea, ali čini mi se da je on šampionski kalibar i da može izvući maksimum iz najbržeg bolida. I da to može odraditi bolje od LH-a.

Keke Rosberg ti je najloshiji shampion sveta od uvodjenja aerodinamike u sport, tamo pochetkom 70ih.
Da se nisu tragichno posvadjali Pironi i Villeneuve, pa tragichno zavrshili svoje karijere - te sezone bi Ferrari uzeo 1-2, a Rosberg bi bio bez titule, i onako najbizarnije osvojene u istoriji F1.

Vec sad je Nico, ako ne bolji od caleta, ono barabar sa njim. ;)

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 18 mar 2014, 19:03

Sjecam se da smo pricali o kvalitetama Rosberga,dok je jos vozio sa Schumijem zajedno u Mercedesu i ne sjecam se da je iko kategoricno poricao njegov kvalitet,talenat i to da mu treba malo jaci bolid za nesto vise kao @majestic24.
Da su barem svi vozaci agresivni kao Hamilton i Kimi,bilo bi daleko zanimljivije,ali za Hamiltona bi bilo dobro da njegova voznja ove sezone bude malo "dosadnija",bolid mu je u odnosu na konkurenciju odlican i ako ne bude srljao,mogao bi lahko do titule.
Ricciardo pokazao da RB moze izdrzati na stazi i biti konkurentan,jedino ako sad njemu ne prave bolji bolid,a losiji Vettelu :mrgreen:
Drago mi je zbog njega i Magnusena,ovaj drugi bas ima neku facu i zraci necim i vidim da vec svima postaje drag :D
#miasanmia

Desperado2
Kontakt:

Post Postao/la Desperado2 » 18 mar 2014, 19:34

mislim da ce vratiti motore iz prosle sezone, kad tad, ovi sada isto karting :?
FC BAYERN MÜNCHEN

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 18 mar 2014, 19:55

slika :D
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

firefirefirely
Kontakt:

Post Postao/la firefirefirely » 18 mar 2014, 20:10

Neutral je napisao/la:Izgovor je uvijek isti, da vozači budu osigurani na pravi način. Od loma noge Schumi-a pa nadalje gledamo svake godine goru formulu 1. Prošlu sezonu nisam skoro nikako gledao, a ovo nisam ni počeo kako treba. Prije se gledalo sve moguće.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 mar 2014, 01:14

[youtube][/youtube]

Desperado2
Kontakt:

Post Postao/la Desperado2 » 19 mar 2014, 05:35

nevjerovatna razlika u zvuku, mislim nema one romantike koja je krasila F1, a to je ponajvise zvuk
FC BAYERN MÜNCHEN

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 19 mar 2014, 08:25

Desperado2 je napisao/la:nevjerovatna razlika u zvuku, mislim nema one romantike koja je krasila F1, a to je ponajvise zvuk
Onaj zvuk jeste zanimljiv nama pored tva,ali ono je nepodnosljivo svima oko i na stazi.Primjetices koliko ljudi nosi one "slusalice" na dijelu videa iz 2013.

Sent from my Samsung Galaxy SIII using tapatalk.
#miasanmia

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 19 mar 2014, 10:57

Ja sam bio na trci u Istanbulu 2010. godine. Buka jeste velika, ali u tome je i draž Formule 1. Imaš fino čepove za uši (čak i dizajnirane, pa se Ferrari, McLaren, Red Bull i ostali takmiče ko će "ljepše" čepove napraviti :mrgreen: ).
Uglavnom, ovo sad je sr.anje na kvadrat i to je jedan od najvećih nedostataka F1 ove sezone i nadam se da će to biti što prije ukinuto. Pa jače se čuje Golf 2 kojem je auspuh prosvirao od današnjeg bolida.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 19 mar 2014, 12:44

Neka zvuce kako hoce ali neka bude uzbudljivo citavu sezonu i neka naprave sistem u kojem je moguce preticati. To je jedino bitno, preticanje i uzbudjenje

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []