Ukoliko Mercedes bude dominantno vozilo tokom cijele sezone (ili bar većeg dijela, kao s Buttonom i Rubinhom), onda veće šanse za naslov dajem Rosbergu. Lewis, koliko god ga ja gotivio ili ne, nije pouzdan vozač u onolikoj mjeri koliko je to potrebno. Znamo da nije uspio 2007., kada je bio u superiornom McLarenu, definitivno najjačem bolidu, doći do titule jer je failao na samom kraju, a 2009. su ga vile pronosale i Glock mu je (ne)pravedno poklonio titulu, kao i kardinalne pogreške Ferrarijevih mehaničara. Da se razumijemo, nije ni Nico neki WC vozač, još uvijek mora premašiti i Kekea, ali čini mi se da je on šampionski kalibar i da može izvući maksimum iz najbržeg bolida. I da to može odraditi bolje od LH-a.Consigliere je napisao/la:Mercedes osjetno bolji od ostalih. Ako ne bude nekih vecih promjena bice prvak iz njihovih redova- Hamilton vjerovatno. Ovo je jedna dugorocna prognoza, sve se moze okrenuti, naravno. Za Ferrari se navija, isto naravno
Formula 1 - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Formula 1
- majestic24
- Kontakt:
Claus je napisao/la:Ukoliko Mercedes bude dominantno vozilo tokom cijele sezone (ili bar većeg dijela, kao s Buttonom i Rubinhom), onda veće šanse za naslov dajem Rosbergu. Lewis, koliko god ga ja gotivio ili ne, nije pouzdan vozač u onolikoj mjeri koliko je to potrebno. Znamo da nije uspio 2007., kada je bio u superiornom McLarenu, definitivno najjačem bolidu, doći do titule jer je failao na samom kraju, a 2009. su ga vile pronosale i Glock mu je (ne)pravedno poklonio titulu, kao i kardinalne pogreške Ferrarijevih mehaničara. Da se razumijemo, nije ni Nico neki WC vozač, još uvijek mora premašiti i Kekea, ali čini mi se da je on šampionski kalibar i da može izvući maksimum iz najbržeg bolida. I da to može odraditi bolje od LH-a.Consigliere je napisao/la:Mercedes osjetno bolji od ostalih. Ako ne bude nekih vecih promjena bice prvak iz njihovih redova- Hamilton vjerovatno. Ovo je jedna dugorocna prognoza, sve se moze okrenuti, naravno. Za Ferrari se navija, isto naravno
Nico Rosberg sampionski kalibar??
on moje biti prvaka samo i ako samo bude imao 2 sekunde auto brzi od svih drugih i ako hamiltona budu svako malo sabotirali
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
- Consigliere
- Kontakt:
2007. je bio rookie, i sama cinjenica da je bio u borbi za titulu do zadnje utrke je impresivna. 2008. je imao srece koju je izgleda tada potrosio za slijedecih 5 godina jer je od tada sigurno najbaksuzniji vozac u F1. Koliko je samo taj puta odustao zbog tehnickih problema. Ipak, mislim da je ovo njegova godina.Claus je napisao/la:Ukoliko Mercedes bude dominantno vozilo tokom cijele sezone (ili bar većeg dijela, kao s Buttonom i Rubinhom), onda veće šanse za naslov dajem Rosbergu. Lewis, koliko god ga ja gotivio ili ne, nije pouzdan vozač u onolikoj mjeri koliko je to potrebno. Znamo da nije uspio 2007., kada je bio u superiornom McLarenu, definitivno najjačem bolidu, doći do titule jer je failao na samom kraju, a 2009. su ga vile pronosale i Glock mu je (ne)pravedno poklonio titulu, kao i kardinalne pogreške Ferrarijevih mehaničara. Da se razumijemo, nije ni Nico neki WC vozač, još uvijek mora premašiti i Kekea, ali čini mi se da je on šampionski kalibar i da može izvući maksimum iz najbržeg bolida. I da to može odraditi bolje od LH-a.Consigliere je napisao/la:Mercedes osjetno bolji od ostalih. Ako ne bude nekih vecih promjena bice prvak iz njihovih redova- Hamilton vjerovatno. Ovo je jedna dugorocna prognoza, sve se moze okrenuti, naravno. Za Ferrari se navija, isto naravno
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Dosta ga se podcjenjuje, bez jakih razloga rekao bih. Upravo sam rekao da mu je bolid najveći adut, to i dalje stoji, ali ima on stvari koje će mu sigurno ići na ruku. Na kraju krajeva, to mu je u genima.majestic24 je napisao/la:Nico Rosberg sampionski kalibar??
on moje biti prvaka samo i ako samo bude imao 2 sekunde auto brzi od svih drugih i ako hamiltona budu svako malo sabotirali
Da, 2008., a ne '09 kako sam napisao.Consigliere je napisao/la:2007. je bio rookie, i sama cinjenica da je bio u borbi za titulu do zadnje utrke je impresivna. 2008. je imao srece koju je izgleda tada potrosio za slijedecih 5 godina jer je od tada sigurno najbaksuzniji vozac u F1. Koliko je samo taj puta odustao zbog tehnickih problema. Ipak, mislim da je ovo njegova godina.
Claus je napisao/la: Da se razumijemo, nije ni Nico neki WC vozač, još uvijek mora premašiti i Kekea, ali čini mi se da je on šampionski kalibar i da može izvući maksimum iz najbržeg bolida. I da to može odraditi bolje od LH-a.
Keke Rosberg ti je najloshiji shampion sveta od uvodjenja aerodinamike u sport, tamo pochetkom 70ih.
Da se nisu tragichno posvadjali Pironi i Villeneuve, pa tragichno zavrshili svoje karijere - te sezone bi Ferrari uzeo 1-2, a Rosberg bi bio bez titule, i onako najbizarnije osvojene u istoriji F1.
Vec sad je Nico, ako ne bolji od caleta, ono barabar sa njim.
- schweinsteiger
- Kontakt:
Sjecam se da smo pricali o kvalitetama Rosberga,dok je jos vozio sa Schumijem zajedno u Mercedesu i ne sjecam se da je iko kategoricno poricao njegov kvalitet,talenat i to da mu treba malo jaci bolid za nesto vise kao @majestic24.
Da su barem svi vozaci agresivni kao Hamilton i Kimi,bilo bi daleko zanimljivije,ali za Hamiltona bi bilo dobro da njegova voznja ove sezone bude malo "dosadnija",bolid mu je u odnosu na konkurenciju odlican i ako ne bude srljao,mogao bi lahko do titule.
Ricciardo pokazao da RB moze izdrzati na stazi i biti konkurentan,jedino ako sad njemu ne prave bolji bolid,a losiji Vettelu
Drago mi je zbog njega i Magnusena,ovaj drugi bas ima neku facu i zraci necim i vidim da vec svima postaje drag
Da su barem svi vozaci agresivni kao Hamilton i Kimi,bilo bi daleko zanimljivije,ali za Hamiltona bi bilo dobro da njegova voznja ove sezone bude malo "dosadnija",bolid mu je u odnosu na konkurenciju odlican i ako ne bude srljao,mogao bi lahko do titule.
Ricciardo pokazao da RB moze izdrzati na stazi i biti konkurentan,jedino ako sad njemu ne prave bolji bolid,a losiji Vettelu
Drago mi je zbog njega i Magnusena,ovaj drugi bas ima neku facu i zraci necim i vidim da vec svima postaje drag
#miasanmia
- Desperado2
- Kontakt:
mislim da ce vratiti motore iz prosle sezone, kad tad, ovi sada isto karting 
FC BAYERN MÜNCHEN
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- firefirefirely
- Kontakt:
Neutral je napisao/la:Izgovor je uvijek isti, da vozači budu osigurani na pravi način. Od loma noge Schumi-a pa nadalje gledamo svake godine goru formulu 1. Prošlu sezonu nisam skoro nikako gledao, a ovo nisam ni počeo kako treba. Prije se gledalo sve moguće.
[youtube][/youtube]
- Desperado2
- Kontakt:
nevjerovatna razlika u zvuku, mislim nema one romantike koja je krasila F1, a to je ponajvise zvuk
FC BAYERN MÜNCHEN
- schweinsteiger
- Kontakt:
Onaj zvuk jeste zanimljiv nama pored tva,ali ono je nepodnosljivo svima oko i na stazi.Primjetices koliko ljudi nosi one "slusalice" na dijelu videa iz 2013.Desperado2 je napisao/la:nevjerovatna razlika u zvuku, mislim nema one romantike koja je krasila F1, a to je ponajvise zvuk
Sent from my Samsung Galaxy SIII using tapatalk.
#miasanmia
Ja sam bio na trci u Istanbulu 2010. godine. Buka jeste velika, ali u tome je i draž Formule 1. Imaš fino čepove za uši (čak i dizajnirane, pa se Ferrari, McLaren, Red Bull i ostali takmiče ko će "ljepše" čepove napraviti
).
Uglavnom, ovo sad je sr.anje na kvadrat i to je jedan od najvećih nedostataka F1 ove sezone i nadam se da će to biti što prije ukinuto. Pa jače se čuje Golf 2 kojem je auspuh prosvirao od današnjeg bolida.
Uglavnom, ovo sad je sr.anje na kvadrat i to je jedan od najvećih nedostataka F1 ove sezone i nadam se da će to biti što prije ukinuto. Pa jače se čuje Golf 2 kojem je auspuh prosvirao od današnjeg bolida.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari
- tuzlak1987
- Kontakt:
Neka zvuce kako hoce ali neka bude uzbudljivo citavu sezonu i neka naprave sistem u kojem je moguce preticati. To je jedino bitno, preticanje i uzbudjenje
- firefirefirely
- Kontakt:
Pa to i jest iskustvo F1schweinsteiger je napisao/la:Onaj zvuk jeste zanimljiv nama pored tva,ali ono je nepodnosljivo svima oko i na stazi.Primjetices koliko ljudi nosi one "slusalice" na dijelu videa iz 2013.Desperado2 je napisao/la:nevjerovatna razlika u zvuku, mislim nema one romantike koja je krasila F1, a to je ponajvise zvuk
Sent from my Samsung Galaxy SIII using tapatalk.
-
samoposmatram
- Kontakt:
Da se podsjetimo jednog od najvecih na danasnji dan.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
[youtube][/youtube]

If only...

If only...

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
PETRONAS MALAYSIA GRAND PRIX
Poslije dvonedjeljne pauze slijedi druga trka u šampionatu 2014. sezone. VN Malezije će ugostiti F1 karavan na svojoj trkačkoj stazi. Novajlije su imale dobre debije na trci u Australiji. Slijedi im novi izazov. Na proizvođačima motora je da nastave da dalje optimizuju svoje agregate. Neki timovi imaju više a neki manje da nadoknade.
Prvi slobodni trening: 03:00 - 4:30
Drugi slobodni trening: 07:00 - 8:30
Subota, 29. Mart 2014.
Treći slobodni trening: 06:00 - 7:00
Kvalifikacije: 09:00
Nedelja, 30. Mart 2014.
Trka: 10:00
Prvo održavanje:1999
Broj krugova: 56
Dužina staze: 5.543 km
Dužina trke: 310.408 km
Rekord kruga: 1:34.223 - JP Montoya (2004)
Izbor guma: Hard primarne, Medium opcione
Poslije dvonedjeljne pauze slijedi druga trka u šampionatu 2014. sezone. VN Malezije će ugostiti F1 karavan na svojoj trkačkoj stazi. Novajlije su imale dobre debije na trci u Australiji. Slijedi im novi izazov. Na proizvođačima motora je da nastave da dalje optimizuju svoje agregate. Neki timovi imaju više a neki manje da nadoknade.
Prvi slobodni trening: 03:00 - 4:30
Drugi slobodni trening: 07:00 - 8:30
Subota, 29. Mart 2014.
Treći slobodni trening: 06:00 - 7:00
Kvalifikacije: 09:00
Nedelja, 30. Mart 2014.
Trka: 10:00
Prvo održavanje:1999
Broj krugova: 56
Dužina staze: 5.543 km
Dužina trke: 310.408 km
Rekord kruga: 1:34.223 - JP Montoya (2004)
Izbor guma: Hard primarne, Medium opcione
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Na ovaj @Lampardov uvod, dodao bih par informacija

Šesnaesti put Formula 1 utrka održava se u Maleziji, a Tilkedrom s najviše utrka staža opet ugošćuje F1, na svojem uobičajenom mjestu kao druga utrka sezone.

Sepang International Circuit se nalazi u okrugu Sepang, u malezijskoj pokrajini Selangor. Udaljena je otprilike 60 km od glavnog grada Malezije, Kuala Lumpura. Jedna od mnogobrojnih staza „zloglasnog“ arhitekta Hermanna Tilkea koja je dobila mjesto u F1 kalendaru. Gradnja staze počela je 1997. godine, a krajem 1999. ugostila je prvu VN Malezije. Staza je dugačka 5. 543 km, i ima 15 zavoja.Najbrži krug postavio je 2004. Juan Pablo Montoya, tada vozač Williamsa,vrijeme koje je postavio je 1:34.223. Najbrži krug ikad na ovoj stazi odvozio je 2005., u Q1, Fernando Alonso, a iznosi 1:32.582.
Izgled staze:

Trojica najuspješnijih na VN Malezije, sa po tri pobjede su Michael Schumacher, Fernando Alonso i Sebastian Vettel, dok u konkurenciji kostruktora je nauspješniji div iz Maranella sa 6 pobjeda, dok RB i McLaren imaju po dvije pobjede. Prošle sezone slavio je Vettel ispred svog timskog kolege Webbera, a postolje je upotpunio Hamilton.
Vremenska prognoza:
Malo historije i nekih najznačajnijih momenata na ovoj stazi:
VN Malezije 1999.-Prva VN Malezije, povratak Michaela Schumachera nakon što je slomio nogu na prošlogodišnjoj VN Velike Britanije. Schumacher dominira utrkom, ali na kraju ipak prepušta pobjedu momčadskom kolegi, tada u napetoj borbi za naslov (VN Malezije je te godine bila pretposljednja utrka) Eddieu Irvineu. Nakon utrke oba Ferrarija su diskvalificirana zbog tehničkih nepravilnosti, te pobjeda odlazi Fincu Miki Hakkinenu,kasnije svjetskom prvaku.
…
VN Malezije 2001.-Utrka obilježena tropskim pljuskom, koji je počeo na otprilike pola utrke. Dva Ferrarija su dominirala, ali su se zamalo i Schumacher i Barrichello izvrtili na identičnom mjestu. Na kraju su zadržali bolide na stazi i donijeli Ferrariju dvostruku pobjedu (Schumacher prvi,Barrichello drugi). Zanimljivo, jedno vrijeme utrku je vodio vozač Arrowsa, momčadi sa začelja, Jon Verstappen. Kako se staza sve više sušila, tako je Verstappen gubio pozicije. Završio je na sedmom mjestu, no njegove lavovske borbe za obranu pozicija bile su nezaboravne.
…
VN Malezije 2002.-Schumacher još jednom na pole positionu, Montoya na drugom mjestu. Dolazi do kontakta i Montoya mora odraditi „Drive-trough“.Mnogi ovo smatraju nepravednom odlukom u korist Schumachera, koji nije pazio na Montoyu. Naravno, tadašnja pravila što se toga tiče,bila su znatno drugačija. Montoya se uspio probiti ispred Schumachera, ali ostao je iza momčadskog kolege iz Williamsa, Ralpha Schumachera, koji je nakon pobjede tu utrku opisao kao „gotovo savršenu“.
VN Malezije 2003.-Prvi pole position u karijeri za Fernanda Alonsa.Na samom startu Schumacher je udario Trullija, i ovaj se izvrtio.Schumacher mora u boks zbog oštećenog nosa, te je morao odraditi „Drive-trough“, zbog čega je završio na začelju. Kasnije je priznao krivnju za incident. U isto vrijeme,nešto dalje od vodećih bolida Antonio Pizzonia udara Juana Pabla Montoyu, izbivši mu stražnje krilo-Montoya je dva kruga proveo u boksu,čekajući da u Williamsu poprave štetu. Na ovoj utrci do svoje prve pobjede u karijeri dolazi Kimi Raikkonen. Fernando Alonso na toj utrci postao je prvi Španjolac ikad na podiju. Treće plasirani u toj utrci, Ferrarijev Rubens Barrichello na postolju je točno predvidio kad je rekao da će i Alonso i Raikkonen jednog dana postati svjetski prvaci.
...
VN Malezije 2009.-U 2008. vodstvo staze u Sepangu izjavilo je kako žele da utrka za VN Malezije bude druga noćna utrka u F1 kalendaru (prva je Singapur 2008.). I uistinu,VN Malezije počela je u kasno poslijepodne, i dogodilo se ono što su organizatori najmanje htjeli- počela je pljuštiti kiša. Utrka je nakon trideset i jednog kruga zaustavljena, pa pobjedu odnosi Jenson Button. Međutim, pošto je utrka prekinuta prije no što su završili 75% utrke bodovi se dijele na pola. Utrka se nije mogla nastaviti jer su uvjeti bili katastrofalni, a i lagano se mračilo.
Onboard krug:
[youtube][/youtube]
I mala napomena, da se u noći sa subote na nedjelju sat pomiče 60 minuta unaprijed, da neko ne bi prespao

Šesnaesti put Formula 1 utrka održava se u Maleziji, a Tilkedrom s najviše utrka staža opet ugošćuje F1, na svojem uobičajenom mjestu kao druga utrka sezone.

Sepang International Circuit se nalazi u okrugu Sepang, u malezijskoj pokrajini Selangor. Udaljena je otprilike 60 km od glavnog grada Malezije, Kuala Lumpura. Jedna od mnogobrojnih staza „zloglasnog“ arhitekta Hermanna Tilkea koja je dobila mjesto u F1 kalendaru. Gradnja staze počela je 1997. godine, a krajem 1999. ugostila je prvu VN Malezije. Staza je dugačka 5. 543 km, i ima 15 zavoja.Najbrži krug postavio je 2004. Juan Pablo Montoya, tada vozač Williamsa,vrijeme koje je postavio je 1:34.223. Najbrži krug ikad na ovoj stazi odvozio je 2005., u Q1, Fernando Alonso, a iznosi 1:32.582.
Izgled staze:

Trojica najuspješnijih na VN Malezije, sa po tri pobjede su Michael Schumacher, Fernando Alonso i Sebastian Vettel, dok u konkurenciji kostruktora je nauspješniji div iz Maranella sa 6 pobjeda, dok RB i McLaren imaju po dvije pobjede. Prošle sezone slavio je Vettel ispred svog timskog kolege Webbera, a postolje je upotpunio Hamilton.
Vremenska prognoza:
VN Malezije 1999.-Prva VN Malezije, povratak Michaela Schumachera nakon što je slomio nogu na prošlogodišnjoj VN Velike Britanije. Schumacher dominira utrkom, ali na kraju ipak prepušta pobjedu momčadskom kolegi, tada u napetoj borbi za naslov (VN Malezije je te godine bila pretposljednja utrka) Eddieu Irvineu. Nakon utrke oba Ferrarija su diskvalificirana zbog tehničkih nepravilnosti, te pobjeda odlazi Fincu Miki Hakkinenu,kasnije svjetskom prvaku.
…
VN Malezije 2001.-Utrka obilježena tropskim pljuskom, koji je počeo na otprilike pola utrke. Dva Ferrarija su dominirala, ali su se zamalo i Schumacher i Barrichello izvrtili na identičnom mjestu. Na kraju su zadržali bolide na stazi i donijeli Ferrariju dvostruku pobjedu (Schumacher prvi,Barrichello drugi). Zanimljivo, jedno vrijeme utrku je vodio vozač Arrowsa, momčadi sa začelja, Jon Verstappen. Kako se staza sve više sušila, tako je Verstappen gubio pozicije. Završio je na sedmom mjestu, no njegove lavovske borbe za obranu pozicija bile su nezaboravne.
…
VN Malezije 2002.-Schumacher još jednom na pole positionu, Montoya na drugom mjestu. Dolazi do kontakta i Montoya mora odraditi „Drive-trough“.Mnogi ovo smatraju nepravednom odlukom u korist Schumachera, koji nije pazio na Montoyu. Naravno, tadašnja pravila što se toga tiče,bila su znatno drugačija. Montoya se uspio probiti ispred Schumachera, ali ostao je iza momčadskog kolege iz Williamsa, Ralpha Schumachera, koji je nakon pobjede tu utrku opisao kao „gotovo savršenu“.
VN Malezije 2003.-Prvi pole position u karijeri za Fernanda Alonsa.Na samom startu Schumacher je udario Trullija, i ovaj se izvrtio.Schumacher mora u boks zbog oštećenog nosa, te je morao odraditi „Drive-trough“, zbog čega je završio na začelju. Kasnije je priznao krivnju za incident. U isto vrijeme,nešto dalje od vodećih bolida Antonio Pizzonia udara Juana Pabla Montoyu, izbivši mu stražnje krilo-Montoya je dva kruga proveo u boksu,čekajući da u Williamsu poprave štetu. Na ovoj utrci do svoje prve pobjede u karijeri dolazi Kimi Raikkonen. Fernando Alonso na toj utrci postao je prvi Španjolac ikad na podiju. Treće plasirani u toj utrci, Ferrarijev Rubens Barrichello na postolju je točno predvidio kad je rekao da će i Alonso i Raikkonen jednog dana postati svjetski prvaci.
...
VN Malezije 2009.-U 2008. vodstvo staze u Sepangu izjavilo je kako žele da utrka za VN Malezije bude druga noćna utrka u F1 kalendaru (prva je Singapur 2008.). I uistinu,VN Malezije počela je u kasno poslijepodne, i dogodilo se ono što su organizatori najmanje htjeli- počela je pljuštiti kiša. Utrka je nakon trideset i jednog kruga zaustavljena, pa pobjedu odnosi Jenson Button. Međutim, pošto je utrka prekinuta prije no što su završili 75% utrke bodovi se dijele na pola. Utrka se nije mogla nastaviti jer su uvjeti bili katastrofalni, a i lagano se mračilo.
Onboard krug:
[youtube][/youtube]
I mala napomena, da se u noći sa subote na nedjelju sat pomiče 60 minuta unaprijed, da neko ne bi prespao
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.