BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

adnan24
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la adnan24 » 20 mar 2014, 18:03

bvb09_manijak je napisao/la:Hajmo ljudi malo optimizma :mrgreen:
Zarazio nas @opel...odsad samo kukamo :mrgreen:
Semir bvb je napisao/la:Plasman u LP nije upitan, jer ovi iza nas su žešće talašike. 8-)
Samo sto i nama svakakve talasike uzimaju bodove...to je mali problem.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 20 mar 2014, 18:08

Cestitke na 1000 strana :)
Keep walking.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 20 mar 2014, 18:20

ako useremo slj. 2 utakmice bit će grdo. valjda su toga svjesni, a valjda žele i dogodine igrati cl.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 20 mar 2014, 18:23

Semir bvb je napisao/la:I taj Schmelzer k'o da je od šećera. Tamam uveže dva dobra centaršuta i onda se povrijedi... :evil: :mrgreen:
Meni sinoc isto ovo prodje kroz glavu, cim sam vidio da je imao 2 dobra centarsuta, odmah sam znao da nece izaci na dobro :mrgreen:

Ne znam sto se bojite za LP iduce sezone? Igramo protiv jacih ekipa do kraja, a poznato je da nama upravo jaci odgovaraju. Nama su najveci problem ekipe koje se zatvore i zabiju nam iz kontre. E sad cemo se mi zatvarati i zabijati iz kontri :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 20 mar 2014, 22:38

S Durminhom u momcadi smo prosli grupu smrti, tak da to i nije prevelik hendikep. Ruku na srce Schmele je uhvatio solidnu formu u zadnje vrijeme.

Mater i ovoj UEFI kak su samo sprcili ovu zavrsnicu u mjesec dana. Cetvrtfinale i polufinale ce se odigrati u aprilu. :roll:

Situacija je takva kakva je, fali nam 6 startera, nema se tu sta kukati, i tako je skoro cijelu sezonu - no ipak smo drugi u ligi, igramo polufinale kupa i usli smo medju 8 najboljih u Europi. :shock: Ulazimo kao apsolutni underdog u narednu fazu natjecanja, a tad smo najopasniji. Svaka ekipa ce dobro propisati krF da izbaci i ovako pohabanu Borussiu. Bez Lewata prvu, odigrati mrtvu bunkericu ko god bio protivnik. :mrgreen:

Ali fakat ne pamtim kad smo imali ovoliko povreda, mozda 97' kad smo se skoro s drugom momcadi prosetali do finala CL. :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 20 mar 2014, 23:05

kladim se da hummy neće uspjeti ostati neozljeđen do četvrtfinala.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 21 mar 2014, 07:40

Hare_BvB je napisao/la:S Durminhom u momcadi smo prosli grupu smrti, tak da to i nije prevelik hendikep. Ruku na srce Schmele je uhvatio solidnu formu u zadnje vrijeme.

Situacija je takva kakva je, fali nam 6 startera, nema se tu sta kukati, i tako je skoro cijelu sezonu - no ipak smo drugi u ligi, igramo polufinale kupa i usli smo medju 8 najboljih u Europi. :shock: Ulazimo kao apsolutni underdog u narednu fazu natjecanja, a tad smo najopasniji. Svaka ekipa ce dobro propisati krF da izbaci i ovako pohabanu Borussiu. Bez Lewata prvu, odigrati mrtvu bunkericu ko god bio protivnik. :mrgreen:

Ali fakat ne pamtim kad smo imali ovoliko povreda, mozda 97' kad smo se skoro s drugom momcadi prosetali do finala CL. :mrgreen:
Nema ovdje ništa što nije tačno, samo sam ja poodavno napisao da je razmišljanje uprave da prodaju igrača za 50 miliona i za taman toliko para dovedu novi igrači politika krpljenja rupa, a ne jačanja ekipe. U nekom trenutku je izgledalo da će se time uspjeti zadržati postojeći kvalitet, da Miki zamijeni Gecea, a Auba i Sokratis pojačaju ionako kratku klupu, jer se računalo da će povreda biti koliko ih je bilo i lani. Sve u svemu, previše pretpostavki, a ispostavilo se i previše rizika je bilo kad se ušlo u ovu sezonu. Na kraju je ispalo da Gecea nije zamijenio niko, a Miki je samo djelimično zamijenio neplanirano dugo odsutnog Gundogana. Auba i Sokratis su silom prilika postali prvotimci, a klupa ostala još kraća nego što je bila i rezultat je tu. U LP smo još i dobro prošli, a u BL je tako kako jeste. Politika dovođenja talenata koji će redovno za godinu dvije postati novi Gece, Kagawa ili Lewat, da će Klopp svojom genijalnošću namiriti nešto za što drugi daju ogromne pare očito ne drži vodu, jer ne bi niko dao za Cavania 65 miliona da je jeftinija varijanta uvijek i isplativa. Pogotovo ne kad imaš pritisak da budeš u vrhu kakav nisi imao dok si stvarao tim.

Nisam bio od onih koji su kritikovali upravu, stalno sam se prepucavao sa velikim kritičarima uprave, ali ispada da je istina ipak negdje u sredini. Što se tiče nelojalnih navijača koji napuštaju utakmicu prije kraja ako rezultat nije dobar, ne treba se zanositi da se uvijek svi poistovjećuju sa klubom, ima i gloryhuntera. BvB ima uvijek pun stadion dijelom i zato što ima puno jeftinije ulaznice nego u Premiershipu, pa i nekim drugim stadionima u BL, a očito nemaju hrabrosti da podignu cijene ulaznica i eventualno napune kasu, jer se boje reakcija publike, koja bi opet da gleda vrhunski fudbal puno jeftinije nego na drugim stadionima.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 21 mar 2014, 09:23

Mene je jedino upravo razocarala u ovom zimskom prelznom roku, jer unatoc strasnim problemima s ozlijedama nije reagovala u stilu ekipe koja je u ozbiljnoj igri na tri fronta. Ako nis, mogli su povuci na posudbu nekog dokazanog veznog igraca za proljetni dio. :roll:

Vele da ce skrhati 25-30 milki u ljetnom prelznom roku, sto je po meni izuzteno malo uzevsi u obizir da ce na Sahina otici 7 milki, 10-ak na Ramkana i jos 7-8 na Guntera. U takvoj racunici uopce nema mjesta za Vollanda, sto je razocaravjujuce. :roll:

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 21 mar 2014, 10:01

To je nastavak iste politike, krpljenje rupa, smatraju da im je to dovoljno za vrh BL jer tamo svakako nema neke jake konkurencije, u LP šta se ulovi, možda je to tako i najrealnije, ići u utrku sa financijskim gigantima je nemoguće u uslovima kakvi su u BL, Bayern ima monopol na sve kvalitetne igrače u BL i završena priča. Jedino čekati da se opet štošta podudari, a to može biti za pet ili za 15 godina.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 21 mar 2014, 10:22

Mah realno drugacije i ne moze. Ybga uzmi u obzir samo da su u odnosu na prvu sampionsku sezonu izdaci za plate skocili 50% sve postaje kristalno jasno. U prosjeku se igraci vezani 3-4 godine sto izadje cca 100 milki vise fiksnog troska plata u odnusu na sezonu 2010-2011. ;) Meni se cini da svi to zaboravljaju. Nije problem iskesirati 30-ak milki za nekog top igraca, problem je njegova plata koja bi u nekom petogodisnjem periodu iznosila i vise od tog.

S druge strane, glavni konkurent u ligi nikad u svojoj historiji nije bio igracki i finansijski jaci. Ljudi vec 50 utakmica ne znaju za poraz i trenutno ne postoji nijedna ekipa na svijetu koja bi se mogla uhvatiti ozbiljnije s njima u kostac u nekom ligaskom natjecanju.

U biti mi mozemo biti jako zadovoljni, jer smo postali ozbiljan rival u Europi evo vec drugu sezonu u nizu, a to samo po sebi predstavlja itekako jak temelj i oslonac za jos bolju buducnost. U oktobru dok je ekipa bila iole zdrava, bili smo svrstavani rame uz rame s glavnim favoritima za klempu.

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 21 mar 2014, 10:49

Obzirom mi je sutra rođendan želim da nam kuglice donesu Barcu :D pa molim gospodu iz UEFA-e da nariktaju ždrijeb i omoguće "najlakšeg protivnika" barci :D :D

Bile bi to lijepe utakmice, jest da smo jako oslabljeni ali svejedno bi volio Barcu, ajmo kuglice 8-)

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 21 mar 2014, 11:01

Ne bih ja volio Barcu. Razvukli bi nas ko pitu na onom yebenom aerodromu od stadiona. :lol:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 21 mar 2014, 11:11

Hare_BvB je napisao/la:Razvukli bi nas ko pitu na onom yebenom aerodromu od stadiona. :lol:
Zar to ne bi bilo pogodno za razviti kontre preko Reusa Lewe i Henrika. :D
1974---1975---1976---2001---2013---2020

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 21 mar 2014, 11:15

Hare_BvB je napisao/la:S druge strane, glavni konkurent u ligi nikad u svojoj historiji nije bio igracki i finansijski jaci. Ljudi vec 50 utakmica ne znaju za poraz i trenutno ne postoji nijedna ekipa na svijetu koja bi se mogla uhvatiti ozbiljnije s njima u kostac u nekom ligaskom natjecanju.
I ovo je tačno, samo Bayern da igra u engleskoj ili španskoj ligi ne bi mogao svojim konkurentima uzimati igrače kao što to može u BL, niti bi mogao biti tržišno orjentisan na ligu u kojoj igra kao što to može sada. Pravilo 50+1 ima svojih prednosti, ali u ovakvoj situaciji to pravilo ujedno znači dugotrajni status quo i apsolutnu zaštitu financijski najjačeg kluba u BL, uz istovremeno neravnopravan položaj ostalih klubova iz BL u odnosu na španske, engleske, pa i francuske klubove. Dokle će Talijani biti na dnu ostaje da vidimo. Nebitno, zna se šta je danas glavna tema za manje od sat vremena.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 21 mar 2014, 11:18

Hare_BvB je napisao/la: Vele da ce skrhati 25-30 milki u ljetnom prelznom roku,
Di si to nas'o ? Jesu l' to neke insajderske informacije ? :D

EDIT: A vidim sad da je kicker objavio...ne mora to nista znaciti.Znas da su proslo ljeto rekli da ce potrositi 50 pa su poslije kukali jer je ta izjava otezala pregovore.Ne vjerujem da ce odustati zbog Vollanda zbog nekih 6-7 miliona vise od predvidjenog(ako ga uopste budu htjeli).

Ja se nadam Moyes-ovim pulenima...bar da ispadnemo s obrazom :mrgreen:

S Barcelonom nikad ne znas ali izgleda da i oni polako dolaze do prave forme tako da i nisu bas za pozeljeti.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 21 mar 2014, 12:16

K'o plitak potok :lol:

Nema potrebe za najboljim sastavom u Madridu...ocekujem da postedu dobiju Subotic,Schmelzer,Bender,Gundogan,Lewandowski,Kuba...treba dati priliku mladjima.

Prle
Kontakt:

Post Postao/la Prle » 21 mar 2014, 12:21

A samo Real i Buy€rn nisam htio i eto ti na :evil:

ybg kako oni igraju ove sezone i kako mi + naše ozljede, sve osim njihovog prolaska dalje je ravno čudu. Velim kao i ranije bitna je sada Bundesliga pa da i sljedeće sezone imamo ovakve protivnike, a ne neke Maccabije, Betise i sl.
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!

1909
Kontakt:

Post Postao/la 1909 » 21 mar 2014, 12:23

sto se mene tice extra :D
pritisak je i to velik na njihovim plecima ;) zele osvetu, apsolutni su favoriti u duelu, favoriti za osvajanje klempe..
nasa 'klupa' ce imat lagane noge u oba duela ;)

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 21 mar 2014, 12:24

Da imamo najjači tim na raspolaganju onda bi bio prilično siguran u prolaz. 8-)

Ovako bez 6-7 igrača iz prošlogodišnjeg polufinala mnogi će reći da su nam šanse znatno umanjene. Iako i ovaj Real ima svojih nedostataka, posebno u defanzivi i sad mi je posebno krivo što Lewata nećemo gledat' u prvoj utakmici. :evil:

Siguran sam da će naši ginut' na terenu i vjerujem da možemo prirediti iznenađenje. 8-)

NUR DER BVB :!:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 21 mar 2014, 12:26

Nisam nešto sretan ždrijebom, ali dobro. Ova uloga autsajdera nam u biti i odgovara. A i lani smo bili skeptici u polufinalu zbog Jude, pa smo ih uništili.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.