Zarazio nas @opel...odsad samo kukamobvb09_manijak je napisao/la:Hajmo ljudi malo optimizma![]()
Samo sto i nama svakakve talasike uzimaju bodove...to je mali problem.Semir bvb je napisao/la:Plasman u LP nije upitan, jer ovi iza nas su žešće talašike.
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers
Zarazio nas @opel...odsad samo kukamobvb09_manijak je napisao/la:Hajmo ljudi malo optimizma![]()
Samo sto i nama svakakve talasike uzimaju bodove...to je mali problem.Semir bvb je napisao/la:Plasman u LP nije upitan, jer ovi iza nas su žešće talašike.
Meni sinoc isto ovo prodje kroz glavu, cim sam vidio da je imao 2 dobra centarsuta, odmah sam znao da nece izaci na dobroSemir bvb je napisao/la:I taj Schmelzer k'o da je od šećera. Tamam uveže dva dobra centaršuta i onda se povrijedi...![]()
![]()
Nema ovdje ništa što nije tačno, samo sam ja poodavno napisao da je razmišljanje uprave da prodaju igrača za 50 miliona i za taman toliko para dovedu novi igrači politika krpljenja rupa, a ne jačanja ekipe. U nekom trenutku je izgledalo da će se time uspjeti zadržati postojeći kvalitet, da Miki zamijeni Gecea, a Auba i Sokratis pojačaju ionako kratku klupu, jer se računalo da će povreda biti koliko ih je bilo i lani. Sve u svemu, previše pretpostavki, a ispostavilo se i previše rizika je bilo kad se ušlo u ovu sezonu. Na kraju je ispalo da Gecea nije zamijenio niko, a Miki je samo djelimično zamijenio neplanirano dugo odsutnog Gundogana. Auba i Sokratis su silom prilika postali prvotimci, a klupa ostala još kraća nego što je bila i rezultat je tu. U LP smo još i dobro prošli, a u BL je tako kako jeste. Politika dovođenja talenata koji će redovno za godinu dvije postati novi Gece, Kagawa ili Lewat, da će Klopp svojom genijalnošću namiriti nešto za što drugi daju ogromne pare očito ne drži vodu, jer ne bi niko dao za Cavania 65 miliona da je jeftinija varijanta uvijek i isplativa. Pogotovo ne kad imaš pritisak da budeš u vrhu kakav nisi imao dok si stvarao tim.Hare_BvB je napisao/la:S Durminhom u momcadi smo prosli grupu smrti, tak da to i nije prevelik hendikep. Ruku na srce Schmele je uhvatio solidnu formu u zadnje vrijeme.
Situacija je takva kakva je, fali nam 6 startera, nema se tu sta kukati, i tako je skoro cijelu sezonu - no ipak smo drugi u ligi, igramo polufinale kupa i usli smo medju 8 najboljih u Europi.Ulazimo kao apsolutni underdog u narednu fazu natjecanja, a tad smo najopasniji. Svaka ekipa ce dobro propisati krF da izbaci i ovako pohabanu Borussiu. Bez Lewata prvu, odigrati mrtvu bunkericu ko god bio protivnik.
![]()
Ali fakat ne pamtim kad smo imali ovoliko povreda, mozda 97' kad smo se skoro s drugom momcadi prosetali do finala CL.
Zar to ne bi bilo pogodno za razviti kontre preko Reusa Lewe i Henrika.Hare_BvB je napisao/la:Razvukli bi nas ko pitu na onom yebenom aerodromu od stadiona.
I ovo je tačno, samo Bayern da igra u engleskoj ili španskoj ligi ne bi mogao svojim konkurentima uzimati igrače kao što to može u BL, niti bi mogao biti tržišno orjentisan na ligu u kojoj igra kao što to može sada. Pravilo 50+1 ima svojih prednosti, ali u ovakvoj situaciji to pravilo ujedno znači dugotrajni status quo i apsolutnu zaštitu financijski najjačeg kluba u BL, uz istovremeno neravnopravan položaj ostalih klubova iz BL u odnosu na španske, engleske, pa i francuske klubove. Dokle će Talijani biti na dnu ostaje da vidimo. Nebitno, zna se šta je danas glavna tema za manje od sat vremena.Hare_BvB je napisao/la:S druge strane, glavni konkurent u ligi nikad u svojoj historiji nije bio igracki i finansijski jaci. Ljudi vec 50 utakmica ne znaju za poraz i trenutno ne postoji nijedna ekipa na svijetu koja bi se mogla uhvatiti ozbiljnije s njima u kostac u nekom ligaskom natjecanju.
Di si to nas'o ? Jesu l' to neke insajderske informacije ?Hare_BvB je napisao/la: Vele da ce skrhati 25-30 milki u ljetnom prelznom roku,
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.