Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

samovasposmatram
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la samovasposmatram » 21 mar 2014, 03:34

Ajax je napisao/la:
pisac je napisao/la:Ako selektor, ma ko god da bio, odluci da mu ne treba Ibricic ili bilo ko drugi, ne postoje zasluge, moralni stavovi ili bilo sta radi cega bi neki igrac urgirao za nekog. Probaj ti u firmi sefu reci da treba raditi neko za koga on smatra da ne pridonosi firmi. Selektor bira, igraci igraju. Savez to nadgleda i ocjenjuje. Hijerarhija je jasna. Ko god istupa iz tog sistema, nije pozeljan biti blizu reprezentacije, ma o kome da se radilo.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Ponekad treba znat biti pragmatican. Napraviti mali iskorak za vecu korist. Ciro je bio doktor toga ( i jos jeste ). A Pape je njegova susta suprotnost. Uz to jos izrazito tvrdoglav.

Ne mozes se ti prema milionerima ponasat kao da su radnici koji jedva sastavljaju kraj sa krajem i mozes ih ucjenjivat koliko hoces. Nazalost svijet nije takav. Taj tvoj stav je pravedan ali to ne pije vode. Treba znat se ponasat sa takvim igraca. Veca ( skuplja ) ko sto je zvjezda igrac teze je. Hvala bogu Dzeko nije umisljen ( mozda minimalno ). Tako da to nebi "trebalo" da bude problem za vecinu selektora.
ne mogu se ni ti milijoneri ponasat prema drzavnom grbu i svetom dresu kako hoce, trebaju znat kako se treba odnosit prema grbu i dresu, a ti milijoneri imaju gazdu, gazda kaze sta i kako i to mora bez ikakve price da se postuje, sto dzeko ne pisne pelegriniju? sto nije bahat na etihadu? zasto spahic ne urgira kod hyypija koga da stavi u prvih 11, manji su od makovog zrna u klubovima, razmisli malo, pare ne cine igraca, ako ce ti milijoneri glumit prima done onda sikter, niko absolutno niko se ne smije da moli u repki ma za bilo sta, I svi al bas svi moraju da slusaju selektora, on njih upravlja i snosi posljedice a ne obrnuto i tu je kraj price.

Sent from my GT-P5113 using Tapatalk
WHUFC

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 21 mar 2014, 03:41

pisac je napisao/la:@samo seljo, vjerovatno je do Osima sto sad "pljuje" Dzeku. Vjerovatno su svi u krivu a vi djecurlija znate bolje kako stvari stoje unutar ekipe. Nije mi samo jasno kako se ne sjetite Rumunije??? I da, ko je pljuvao Begovica? Vjerovatno isti oni koji danas podrzavaju Spahica i Dzeku. Ko je pljuvao Misimovica? Pa Misimovic je jedan od boljih likova koji je uvijek profesionalno odradjivao svoj posao i nije trazio nikakve privilegije zauzvrat. A budimo realni, Misimovic je vjerovatno najbolji igrac reprezentacije ikad. I ko ovdje u opste pomimje Papeta? Ovdje ja pominjem selektora, to je ona osoba koja bira igrace i koja odgovara za svoj posao. Ime selektora nema veze u svoj ovoj prici.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Dovoljno je da kazes to SELJO i znam da si ili balavac ili nesto jos puno gore. Balavac odraste ali ovo drugo ostaje.
Ti si pun mrznje. Da nemas nekih problema? Fali ti nesto u zivotu pa ti svako kriv?

Ovi koji aminuju svaki potez selektora, pljuvali su i Begovica u ono vrijeme kad je bila frka sa Papetom. Dobro se sjecam, cak su govorili "sta ce nam Kanadjanin" i tako te bljuvotine na racun momka koji je prva liga.

Misimovica su isto pljuvali nakon sto ga je selektor prozivao po medijima, sjecas se valjda Papetovih krkanskih izjava. Govorili su, ne treba nam vise, treba mu se zahvaliti. Nema vise mjesta za Misketa. Debel je, star je, spor je, prop'o.
Pa i Miske je Papetu opsovao na sred utakmice. Ja mislim da nikad niko nije onako uvrijedio jednog selektora. Ovo sto Dzeko radi (ako je uopste pogresno) je nista za ono sto su zabiljezile kamere i sto se moglo vidjeti sirom svijeta.
Da je Pape autoritet kao sto nije, nikad Miske nebi zaigr'o. Problem je sto je Miske u pravu i sto svako zna.
Zamisli da je nekom ozbiljnijem selektoru igrac onako opsovao tokom utakmice? Nezamislivo.

Sve se vrti oko toga da Pape ne zna sa ljudima. Meni nekako najvise lici na likove iz kamenog doba a i facom mi je bas nalik na onog Kremenka.
(od sada ga zovem Kremenko :))

Evo i slika, samo za tebe zbog ovog Seljo. :D

slika

najjacajezenica
Kontakt:

Post Postao/la najjacajezenica » 21 mar 2014, 04:43

uh jest se ovaj gore uvrijedio sto je covjek napiso "seljo" hahahah odma mu nesto u zivotu fali dok tako nesto moze rec jeli hahahha koji ste vi kompleksasi :lol: :lol:

nego nekontam ba sve ove nase ljude sto mrze susica ono iz dubine dushe. covjek je uradio nesto sto NIJEDAN selektor prije njega nije, cak ni "trener svih trenera" chiro (kojeg postujem mnogo kao trenera jer stvarno je trenerchina i po i zna motivisat ekipu ko niko, al kao covjek je opicen i maskota al usput i prodana dusha to se vidi iz aviona), pa ni sliskovic itd... sta vi ocete koji qrc? da se covjek raspravlja s igrachima na terenu. nema autoritet? a jedan dzeko ga moli da ga izbaci citavo poluvrijeme a pape neche, sto, to samo on zna ja mislim, al vidilo se samo tu koliko autoriteta on ima nad igrachima. iskreno meni se nesvidja njegov odnos prema igrachima, gledajuci jedan intervju sto je dao na hayatu jedan duzi face to face intervrju emisija tipa, i to sto nema nikakvog kontakta s reprezentativcima osim kad su pripreme-utakmica upitanju. znachi nema tu onog jedinstva sto je po meni najpotrebnije da ekipa napravi nesto... naravno uz talenat i srechu (ipak, fudbal je upitanju, i da srecha je veliki sastavni dio ove igre).
e to mi se nesvidja kod njega. sto se na njemu vidi da je nekako nezainteresovan u igrace svoje. njihove potrebe itd itd... zato mislim da cemo bit i najveca pushiona svjetskog prvenstva i provala zesca. vidim ovako sticaj okolnosti. argentina - bih, jedno petarda il 4-0 tako nesto. onda bih - afrkanci tu ce nas nadtrchat i nadjacat slonovi i tu nam vidim tricu. i onda s iranom jedna bjedna jalava utakmica dje cemo izgubit 1-0 il 0-0 1-1 i cao.. eto tako ja vidm nas na sp trenutno... a ovo stanje u kojem se sad nalaze jedino bi promjenio arg-bih na jedno 7-0 i dao blagu prednost iranu :lol:
trenutno, sad kakva je situacija, oni idu da nas komotno obrukaju. iz to cemo imat najmanju pranju navijacku, cito sam negdje da je najvece nezainteresovanje za utakmicu bih-iran, a i ova druga je u top 5... jedino s argentinom je rasprodato, naravno - radi protivnika... bice zalosno gledat nashe kako igraju pred 100njak bih navijaca i jos usput gube ****. tako ja vidim ovaj nas izlazak na sp ako se nesto drasticno ne promjeni i ako ove sljedece 2 3 prijateljske ne preokrenu u svoju korist. inache amerika, argentina, te egipat nas svi naguzishe...nevalja to nikako pape nevalja. ajd s amerikom je izgubio zbog experimentisanja PRENAGLOG (ipak nije trebo onoliko igracha mjenjat odjenom i to bas na poluvremenu, trebo je pustit do 55 60 min a napravit samo 1 2 zamjene na poluvremenu) egipat necu ni spominjat to nam je samarchina bas, al ako ista ima pozetivno bollje i sad da to dodje nego u augustu, bolje sad nego ikad... bar imamo vremena da se oporavimo od toga i skoncentrisemo bolje. pa spali smo sa 14 mjesta na 20 i neko.... to sve govori. susicu dobro razmisli sta radis i koga ces povest u brazil. obrukas li nas nek ti je na dushu, sve sto ocemo je srce na teren, ocu da vidim 10 kalasinaca na terenu yebote (nesto sto zelim i u celiku da vidim svaku utakmicu hehe tj srce na terenu!!!)

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 21 mar 2014, 07:08

najjacajezenica je napisao/la:uh jest se ovaj gore uvrijedio sto je covjek napiso "seljo" hahahah odma mu nesto u zivotu fali dok tako nesto moze rec jeli hahahha koji ste vi kompleksasi :lol: :lol:
Jos da si ti dovoljno inteligentan da skontas kako ovo SELJO nije jedini razlog zasto mislim da je lik pun mrznje. Pogledaj mu ostale komentare i mozda skontas da ne govorim zbog sebe ni zbog sampiona drzave. ;)
Ostatak komentara ti nisam ni citao, ne mislim da je vrijedno za procitati.

Ovdje su se kacile slike panjeva, balvana, bukvi i ispod se stavljalo ime Edina Dzeke. To su ovakvi podrzavali mnogo prije Egipta, a Egipat im je kao i sve ostalo samo izgovor da pljunu naseg najveceg reprezentativca.
Prvo skoci pa reci hop.

Drugi put malo bolje uredi taj komentar, mozda ce neko hrabriji odluciti da sve procita. Ja svakako necu.
Pozz.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 21 mar 2014, 15:38

Sad sam gledao dio ove emisije na TV1 i mogu reci da sam sad siguran da se priprema teren za nepozivanje Dzeke i Spahica,ova kampanja nije uzalud ovoliko bezobrazna i brutalna.
Bolje im je da se ne igraju,ko to pokusa nece ni on vidjeti Brazila neka mu bude jasno.

Dijamantu,izdrzi majstore i samo sabura.Navijaci znaju a petokolonasi nisu ni bitni,oni svakako i nisu dio nase svetinje.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 mar 2014, 15:55

Bubnjaš ohladi malo, niko ovdje nije uputio ništa loše prema Džeki, a jedini razlog za to što se taj momak previše poštuje. Da je neki drugi igrač u pitanju, razapeli bi ga na sve strane, od navijača preko saveza, selektora pa do novinara.

Ovo je najveći dokaz veličine Edina Džeke i da je on jedan od onih kojima ćemo sve oprostiti. Sušić mu je dao maksimalnu podršku na presici nakon utakmice, što se zanemaruje.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

fkv123
Kontakt:

Post Postao/la fkv123 » 21 mar 2014, 16:01

K'o jamu kopa sam u nju upada. Sad ko je kome počeo kopati, i kad, to je drugi par cipela. Možda bi za kolektiv bilo dobro da se par igrača odmore do daljnjeg..

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 21 mar 2014, 16:09

SamoZeljo je napisao/la:Odmori malo pisac. Sjasi vise.
Fol ti fin i dobronamjeran a uvijek si pljuvao Edina, i prije ovoga, tako da je tvoje misljenje nebitno.

Nigdje kao kod nas se nikad nije dizala hajka protiv najboljih igraca reprezentacije.
Pljuvali ste Misimovica.
Pljuvali ste Begovica.
Pljuvali ste Spahica.
Pljuvali ste Dzeku i pljujete ga vec godinama.
Kad/ako se Pape zakaci sa nekim drugim reprezentativcem, vi ce te i njega pljuvati. Nebitno ko je, naci ce se razlog da ga pljujete.

Sta mislis do koga je? Do ovih igraca ili do vas? Ili nekog treceg?
Dao sam ima ja omjer, 1 na prema 30...
Bili bi marsovci krivi samo ne sveta bordo krava, koja im nije ni opanaka poslala da pomogne navodno svome klubu...Jednosmjerna ljubav uzrokovana svim neuspijesima njihovog kluba zbog minderaske SDA politike...Fudbal je rad ne minderluk i malverzacije....
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 21 mar 2014, 19:43

Sergio Aguero will miss the Manchester derby Manuel Pellegrini has confirmed.
Znaci protiv Fulhama, Man. Uniteda, i vjerojatno Arsenala bez Aguera što gura Dzeku u prvi plan i sansa da protiv rivala bude jos jednom junak Citya i dovede ih do titule.

samovasposmatram
Kontakt:

Re: AW: Edin Džeko

Post Postao/la samovasposmatram » 21 mar 2014, 20:07

drummer je napisao/la:Sad sam gledao dio ove emisije na TV1 i mogu reci da sam sad siguran da se priprema teren za nepozivanje Dzeke i Spahica,ova kampanja nije uzalud ovoliko bezobrazna i brutalna.
Bolje im je da se ne igraju,ko to pokusa nece ni on vidjeti Brazila neka mu bude jasno.

Dijamantu,izdrzi majstore i samo sabura.Navijaci znaju a petokolonasi nisu ni bitni,oni svakako i nisu dio nase svetinje.
Nije Džeko iznad repke niti će ikad biti, imali smo mi igrača koji su imali bolju karijeru od njega pa se nijedan nije ponašao onako bahato nit je nečiji babo/tata išao kod selektora da se buni, da Kodro danas igra bio bi veći igrač od Džeke i po igri i po ljudskosti i po kulturi.
Niko neće njega izbacit iz repke ali mu moraju dat do znanja ko je "gazda" a ko "šegrt". Uvjek spominjem Messija i Argentinu, Messi je izmislio fudbal za Džeku a nema klošarsko ponašanje prema svom treneru, savezu, navijačima. Jel vidiš razliku. Normalan svjet vs mi.

Gesendet von meinem C6906 mit Tapatalk
WHUFC

sanelmasetic
Kontakt:

Post Postao/la sanelmasetic » 21 mar 2014, 20:42

Nebi se ni ja slozio sa tim da se priprema teren
za nepozivanje Dzeke i Spahe nego da im se skrece paznja da se uozbilje i da se ne uzdizu iznad repke sto je itekako pozeljno ako i dalje zelimo da rastemo kao ekipa ..
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 21 mar 2014, 20:52

sanelmasetic je napisao/la:Nebi se ni ja slozio sa tim da se priprema teren
za nepozivanje Dzeke i Spahe nego da im se skrece paznja da se uozbilje i da se ne uzdizu iznad repke sto je itekako pozeljno ako i dalje zelimo da rastemo kao ekipa ..
Lahko cemo mi to,oni su sve ove godine bili ozbiljni,ako su se sad malo uneozbiljili uozbiljice se oni opet.
Ali sta cemo sa selektorom,kako cemo njega uozbiljiti?
Moze odgovoriti bilo ko od vas pametnjakovica koji skrecete sa pravog uzroka problema.
Dakle?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 mar 2014, 20:57

Kad izađe naredni spisak, vidjet ćeš koliko je selektor ozbiljan.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 21 mar 2014, 21:12

Virtu4l je napisao/la:Kad izađe naredni spisak, vidjet ćeš koliko je selektor ozbiljan.
U pravu si, slijedeći spisak će sve reći.

brazil2014
Kontakt:

Post Postao/la brazil2014 » 21 mar 2014, 21:26

Sutra Dzeko vs Magath

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 21 mar 2014, 21:41

Sledeci spisak ce zasigurno biti kompletiran sa jos jednim napadacem
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 21 mar 2014, 23:10

Slijedeci spisak je ujedno spisak za Brazil.Vidio sam da neki brkaju spisak za prijateljske i spisak za Brazil,nema toga,to je taj spisak.Cak je najavljeno da ce se na njemu naci samo 23 igraca.Obrazlozenje,da se neko ne razocara kad bude morao otpasti.
Jos jedan u nizu bisera naseg vrlog selektora.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 21 mar 2014, 23:37

kimbo je napisao/la:Sledeci spisak ce zasigurno biti kompletiran sa jos jednim napadacem
Hodzic ??
nego Drummere ??

Guzonja
Kontakt:

Post Postao/la Guzonja » 21 mar 2014, 23:39

Hodzic je daleko veci talenat - potencijal od Dzeke.
Samo da ga povr. zaobidju.
--------------Dzeko-------Ibisevic
---Lulic---------------------
---------- Misimovic ----Pjanic
----------------Germanija
-Kolasinac----Spahic -- Bicakcic----Mujdza
--------------Begovic--------------

by: Glavonja Safet.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 21 mar 2014, 23:40

Guzonja je napisao/la:Hodzic je daleko veci talenat potencijal od Dzeke.
Samo da ga povr. zaobidju.
Hodzic treci napadac da kupi iskustvo. Dzeko naravno numero uno. To nema spora. Nego kad ce taj spisak, sto svi govore o njemu ?? Sta mislis koje ce biti novine ??

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: kakarut, Proximic i 22 gosta.