Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Titova-Juga
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Titova-Juga » 29 mar 2014, 02:31

Virtu4l je napisao/la:Treba ti serial od XP Professional, Home Edition serial (najčešći na internetu) ti neće proći na XP Professional.

Upiši ovo u google:

Kod: Označi sve

belarc advisor current profile" "windows xp professional" "key
Kreni redom, naći ćeš svježe serijske brojeve.

Ne ide i gotovo. :crazy:

slika
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 29 mar 2014, 12:00

Pise mi da je MSE (antivirus) pri kraju tj."support for this operating system is ending"... :roll:

A skinuo sam ga nedavno, kako, sta?
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 29 mar 2014, 12:22

As a result, after April 8, 2014, technical assistance for Windows XP will no longer be available, including automatic updates that help protect your PC. Microsoft will also stop providing Microsoft Security Essentials for download on Windows XP on this date. (If you already have Microsoft Security Essentials installed, you will continue to receive antimalware signature updates for a limited time, but this does not mean that your PC will be secure because Microsoft will no longer be providing security updates to help protect your PC.)

Skini Avast.. ;)
- Ed Woodward for Prime Minister !

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 29 mar 2014, 14:20

Kad god upalim racunar ili laptop vrijeme mi se vrati na 1.1 2008 00:02 i nece mi ni internet ni pola stvari.. prvo mi pocelo na alptopu evo od jutros i na racunaru..
zna li iko sta je to ?

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 29 mar 2014, 14:21

Jbeni avast me je i zahebao pa sam skidao ovaj.. Imamo jos malo vremena, vidjet cu :lol:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

OnlyUnited
Kontakt:

Re:

Post Postao/la OnlyUnited » 29 mar 2014, 14:27

MElloo je napisao/la:Kad god upalim racunar ili laptop vrijeme mi se vrati na 1.1 2008 00:02 i nece mi ni internet ni pola stvari.. prvo mi pocelo na alptopu evo od jutros i na racunaru..
zna li iko sta je to ?

Udji u Bios i pokusaj podesiti vrijeme..
- Ed Woodward for Prime Minister !

Murga
Kontakt:

Re: Re:

Post Postao/la Murga » 29 mar 2014, 14:51

MElloo je napisao/la:Kad god upalim racunar ili laptop vrijeme mi se vrati na 1.1 2008 00:02 i nece mi ni internet ni pola stvari.. prvo mi pocelo na alptopu evo od jutros i na racunaru..
zna li iko sta je to ?

Ja bih rekao da je baterija od CMOS, ali mi cudno da je na desktopu pa onda isto na laptopu.Ta baterija cuva informacije u CMOS-u, a jedna od njih je vrijeme. Cim se vrijeme tako poremeti, odmah puno stvari ne radi kako treba. Ta baterija po pravilu treba da traje i koji mjesec i kada ti nije kompjuter ukljucen u struju.

Ja bih ti predlozio da ako mozes, kupis bateriju za desktop (lakse je promjeniti), ona kosta do 10KM (trebalo bi da nije skuplja), zamjeni, pa vidi je li se problem opet javlja. Ja nemam drugog objasnjenja. Baterija se nalazi na maticnoj, pa ako nisi rastavljao desktop prije, pitaj nekoga da ti pomogne ako ne znas sam. Uglavnom, iskljuci iz struje i ne diraj ako ne znas da ne bi sprzio nesto u kompjuteru. Javi ako sta odlucis i reci kako je proslo.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 29 mar 2014, 14:55

slika
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Mouse
Kontakt:

Post Postao/la Mouse » 30 mar 2014, 14:37

kako da ugasim wifi ?

Ramsey16
Kontakt:

Post Postao/la Ramsey16 » 30 mar 2014, 14:41

slika

Imam ove joysticke, ovaj što ima dva kabla na sebi je glavni, sad mogu li ja staviti da mi ovaj drugi bude glavni joystick pošto mi je ovaj drugi bolji msm bolje radi????

Ovo pitam pošto igram Fifa World pa tamo nmg da biram s kojim ću joystickom igrati..

Unaprijed Hvala!

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 30 mar 2014, 14:43

Unofficialpage je napisao/la:Da li da instaliram win 8? :?
Instaliraj ;)
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...

HRHB

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 30 mar 2014, 17:19

Android je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Da li da instaliram win 8? :?
Instaliraj ;)
Instalirao sam. Moguti reći da je pravo dobar. :D :thumbup:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

katalinskiosim
Kontakt:

Post Postao/la katalinskiosim » 30 mar 2014, 19:31

Raja za koliko bih para mogao prodati monitor LG FLATRON L1717S ?
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ

Lampard8
Kontakt:

Post Postao/la Lampard8 » 30 mar 2014, 21:27

Ramsey16 je napisao/la:slika

Imam ove joysticke, ovaj što ima dva kabla na sebi je glavni, sad mogu li ja staviti da mi ovaj drugi bude glavni joystick pošto mi je ovaj drugi bolji msm bolje radi????

Ovo pitam pošto igram Fifa World pa tamo nmg da biram s kojim ću joystickom igrati..

Unaprijed Hvala!
Na PES-u možeš a za FIFU čisto sumnjam, pitaj tamo u fifa temi
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 31 mar 2014, 11:23

Na win 8.1 mi se jutros u task manageru pojavio neki program dgen.exe koji je mi je koristio puno CPU 98% i njega sam ugasio pa sam onda nasao na processusage(32-bit) onm je zauzimao 25-30% i to sam ugasio. Ne znam jesam li smio ovo ugasit ovo zadnje (ovaj degen je neki virus), pitanje je jesam l ismio ugasit ovaj process usage? :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

ZEno.T.
Kontakt:

Post Postao/la ZEno.T. » 31 mar 2014, 12:52

Ne znam je li odgovarajuća tema,ali imam jedan problem sa facebookom i treba mi vaša pomoć. Naime, uvijek sam online,čak i kada izađem normalno na log out, mojim prijateljima na chatu piše da sam aktivan na "Mobile ", iako u stvari nisam logovan ni na mob ni na komp. Hvala
12.9.2009.

Dzoni79
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni79 » 03 apr 2014, 22:58

eh ovakva je situacija :D drug mi ima ovaj problem . skoro mu je pregorela graficka pa je zamijenio i sad kad pali komp dodje do ono Windows xP i naglo pocrni ekran i pise "POWER SAVING MODE" i ne upali se . dok naprimjer dodje kod mene s procesorom upali najnormalnije :? sta da se radi ?

guber_90
Kontakt:

Post Postao/la guber_90 » 03 apr 2014, 23:23

Dzoni79 je napisao/la:eh ovakva je situacija :D drug mi ima ovaj problem . skoro mu je pregorela graficka pa je zamijenio i sad kad pali komp dodje do ono Windows xP i naglo pocrni ekran i pise "POWER SAVING MODE" i ne upali se . dok naprimjer dodje kod mene s procesorom upali najnormalnije :? sta da se radi ?
Sto bas sa procesorom dodje?

Sent from my iPhone using Tapatalk
"Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju."

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 04 apr 2014, 01:42

Titova-Juga je napisao/la:Eh njasra Tito dragi.
Znači, windows updates su mi oduvijek bili ugašeni, međutim jutros palim kompjuter i dolazi mi notifikacija da aktiviram Win Xp Pro sp3, zatim sam pokušao sa istim onim serijskim kao i kada sam ga prvi put instalirao ali kaže nešto u smislu da je ovaj serijal već ispucao limit koliko se puta isti može koristiti na različite kompjutere. Našao sam neke na internetu i preko torrenta, ali većinom nakon što ukucam kaže ili da je pogrešan broj ili ovo gore što sam naveo.

Skont'o sam problem, tačnije našao na internetu pa kome trebalo u budućnosti da iskoristi.

To disable a XP Activation, you need to be logged in as an administrator. Then open 'regedit' by using the ''Run > regedit' and find the 'HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWARE'. Then follow Microsoft> Windows NT> CurrentVersion> WPAEvents > OOBETimer. Double-click on it and replace the content with FF D5 71 D6 8B 6A 8D 6F D5 33 93 FD. Right-click on WPAEvents and choose 'Permissions'. Then click on 'System' and 'check all' of Deny Listbox. Restart.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1 i 46 gostiju.