Nedostajat će, nema šta.Bixente je napisao/la:Gotova sezona za Thiaga!! Fuj Fuj!!!!!
Eh ****
No, smatram da i u vezi sa Lahmom, Švajnijem i Gotzeom, plus kad tu dodaš Kroos i Muller kao zamjene za jednog od ove 3, opet je to superiškica sve

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Nedostajat će, nema šta.Bixente je napisao/la:Gotova sezona za Thiaga!! Fuj Fuj!!!!!
Eh ****
Bravo. Uostalom, koju god tekmu je u zadnje vrijeme Lahm igrao na bočnom, više smo se mučili. Momci su se već navikli na Lahma u vezi, Lahm se također navikao na tu poziciju, tako da Guardiola sad ne treba puno da razbija vugla. Lahm u vezi, ispred Švajni i Gotze i gdje nam je kraj ljudi moji.Bundesliga je napisao/la:Steta za Thiaga, ali ovakav rasplet je gori po UTD jer ce vrlo vjerovatno Lahm zaigrati u vezi
Ova trojica su haman u Bayi dok se za ovu dvojicu samo šuška.Klare je napisao/la: Bujto, Contento, Weihrauch, Wieser, Pizo, Kšerdan, Mandžoout
Benatia, Caner, Rode, Draxler, Lewandowskiin
Igra Mancestera u zadnjih par utakmica koje sam pratio izgleda kao da uvek imaju jedno dva igraca manje. Kao da nemaju sredinu terena, ne znam sta je u pitanju.BavaracZenica je napisao/la:Gledam zadnje 3 utakmice na Ostrvu..
Navikao se i Lahm na sredinu a Boga mi i sredina na njega, dobro je to sto on moze i na beka ako treba cuvat nekog jaceg krilnog igraca, ma da mislim da ce pocetii na beku ovu tekmu .. bar prvuu.... Taj protok lopteperfekcija.
JesteOmerbavarac je napisao/la:
Edit: jel' ovo Ulli bio na tekmi?![]()
Ma sta van linije,bio lik van stadiona,cisti ofsajd!anelbavarac je napisao/la:Boateng je van linije, dok je ovaj Modeste nagazio istu![]()
Omerbavarac je napisao/la: Edit: jel' ovo Ulli bio na tekmi?:
ma razumijem ja i tebe. ono, krivo ti kad neko pretjerano kritikuje nekog bayinog igraca.effe_sa je napisao/la:Problem je secko samo u pljuvanju. Neki kod Buyte pamte samo negativne stvari .Evo danas nista nije bio losiji od Dantea kojeg je Firmino napravio smijesnim kod zadnjeg gola. Ali bitno je Buytu nazvat panjom i sjecat se vjecno tog finala. Bitno je zapikat nekog samo...A uvijek cijenim i konstruktivnu i pohvalu i kritiku...Panjina je odigrao bitne utakmice u LP prosle sezone na visokom nivou pa je za te neke samo panjina i levatina kojeg je Milito izlevatio...
jednostavno, djecko nema kvalitet za bayu. bayi treba igrac koji moze kompenzirati izostanak jednog od nosilaca igre, a sacir to nije.geronimo je napisao/la:isto tako se slažem sa šaćiromda mu imenjak nema šta tražiti u bayernu.
Ma to stoji i pogotovo kada se udara po istom igraču i kada mu se stavlja nešto na dušu za šta i nije kriv. Ispadne nekad kao sam Buyto kriv za ono izgubljeno finale 2010. godine. A isti takvi što toliko udaraju po njemu, neka fino onda prokomentarišu i utakmice protiv Barce i Juvea prošle sezone koje je Van Buyten odradio....sekerbay je napisao/la: ma razumijem ja i tebe. ono, krivo ti kad neko pretjerano kritikuje nekog bayinog igraca.
al sta da se radi, i to je dio navijacke kulture.
Ma Dantea sam uzeo za primjer, jer njegove greške su jučer zanemarene kod pojedinaca. Zato sam ga uzeo poređenja radi. A daleko od toga da kod Dantea ima manjak kvaliteta, to je za nas jako bitan igrač i meni zbog borbenosti i te njegove vatre jako drag. On je nama baš i donio dodatni borbeni duh i zato je bio bitan kotačić u osvajanju titule u LP(kao i svih ostalih titula).sekerbay je napisao/la:a u pravu si za dantea, samo sto su nj. greske rezultat umora, jok nedostatka kvaliteta.
bas je onih zadnjih 15-ak min. izgledao ko mejt.
Slažem se tu. Contento je jedini prosjek u ovom timu, jedini igrač koji nikad nije bio nivo Bayerna. U kadru su nam sve vrlo dobri igrači, igrači internacionalnog formata, a par igrača su Weltstars, prava svjetska klasa. I dosta imamo stvarno svjetske klase, nikad više nije bilo.sekerbay je napisao/la:sto se mene licno tice, moram priznati da je vrla uprava toliko isfiltrirala igracki kadar da nije ostao nijedan igrac kojeg ne gotivim.
Gomo je uvijek bio jedina tačka oko koje se ti i ja nismo složili....sekerbay je napisao/la: da, gomez je bio taj posljednji mohikanac.![]()
geronimo je napisao/la:isto tako se slažem sa šaćiromda mu imenjak nema šta tražiti u bayernu.
Nije Šaćir nikako napravio taj potrebni skok. On nekako ima utakmica u kojima pokaže raskošan tehnički potencijal (ima šut, centaršut, dribling). Ali opet u dosta utakmica se pogubi i napravi stotinu grešaka. Možda mu još malo vremena treba dati, ali definitivno mu vrijeme ističe. Dobar igrač, ali danas nije dovoljno biti dobar, moraš faktički biti vrhunski igrač da bi igrao za Bayern (došlo vrijeme kada moraš biti vrhunski da bi opšte na Bayernovoj klupi sjediosekerbay je napisao/la:jednostavno, djecko nema kvalitet za bayu. bayi treba igrac koji moze kompenzirati izostanak jednog od nosilaca igre, a sacir to nije.
Firmino je zvijer. A šta kažeš za Vollanda?sekerbay je napisao/la: ponavljam, ako gvardi jucer nije zapazio firminja, onda je stvarno los skaut. pa djetetu je dvajsjena godina...![]()
Možda ga uzet ono tamo sljedeće ljeto.....sekerbay je napisao/la:sto se tice drakslera, znamo da moze pokriti svaku poziciju u navali + sto je jak ko konj a tek mu je dvajs godina.
Ma Kirchhoff nije dobio pravu šansu. A problem je i u tome što je njega Pep vidio u vezi a ne na stoperu....sekerbay je napisao/la: sto se tice rezervnog stopera, il dovest novog il ce se vrnut kirhof. ja sm bio zadovoljan onim sto je pruzo kirhof.
et, to su moje zelje za sljedecu sezonu.
tako je.effe_sa je napisao/la:On nikad nije bio svjetska klasa, ali je bio vrlo dobar stoper.
ma ja znam da si ti insan visokog morala kojem smeta to sto oni pisu, ponajvise zbog ovog sto sam citiro.effe_sa je napisao/la:Sad je na zalasku karijere i treba imati častan oproštaj.
eto, ja ga ne mogu ocima vid´ti.effe_sa je napisao/la:Neki bi danas možda i Effenberga lopatom i panjom proglasili
+1effe_sa je napisao/la:Contento je jedini prosjek u ovom timu, jedini igrač koji nikad nije bio nivo Bayerna.
istovremeno kralj peterca i tehnicki limitirana krampa.effe_sa je napisao/la:Gomo je uvijek bio jedina tačka oko koje se ti i ja nismo složili....
znam da ces promijeniti misljenje u vezi levata.effe_sa je napisao/la:A moguće da će biti sada FLOPANDOWSKI naredna tačka.
+1effe_sa je napisao/la:Nije Šaćir nikako napravio taj potrebni skok. On nekako ima utakmica u kojima pokaže raskošan tehnički potencijal (ima šut, centaršut, dribling). Ali opet u dosta utakmica se pogubi i napravi stotinu grešaka. Možda mu još malo vremena treba dati, ali definitivno mu vrijeme ističe. Dobar igrač, ali danas nije dovoljno biti dobar, moraš faktički biti vrhunski igrač da bi igrao za Bayern (došlo vrijeme kada moraš biti vrhunski da bi opšte na Bayernovoj klupi sjedio, tolika je konkurencija i toliki kvalitet ovog kadra...).
Zato mene sada kod pojačanja npr može samo zadovoljit creme de la creme.......Izuzev jedino kada se radi o nekom mladiću, talentu, pa da ga razvijamo u svojim redovima (i ako taj baš ima potencijal za razvoj).
ma ja nemam pojma o kome je rijec, ozbiljno.effe_sa je napisao/la:A šta kažeš za Vollanda?
sekerbay je napisao/la: sto se tice svjetske klase, tu su riberi, roben, nojer, lam, tiago (barem po meni), svajn (samo kad je na 100%, inace je taki) i alaba.
sekerbay je napisao/la:znam da ces promijeniti misljenje u vezi levata.effe_sa je napisao/la:A moguće da će biti sada FLOPANDOWSKI naredna tačka.
covjece, kad vidis golove protiv reala ili ovaj zadnji u bundeski (je li bi protiv ninberga)...ono ne moze prosjecan igrac.
Ljepo si ti ovo napisao jednostavno treba praviti razliku izmedju klasicni napadaca (ubice u sesnestercu) i napadaca koji vise ucestvuju u samoj koncepciji igre ( sto ti rece napadaca koji su dobri fudbaleri). Ako na ljeto Madzukic napusti Bayern i Pizaro ode u penziju, uprava (Sammer) ce pored Levandovskog morati dovesti jos jednog klasicnog napdaca koji bi bio od korsiti (kao sto ti kazes) u velikim tekmama u situacijiama kada po svaku cijenu trebamo postici pogodak.effe_sa je napisao/la:sekerbay je napisao/la: sto se tice svjetske klase, tu su riberi, roben, nojer, lam, tiago (barem po meni), svajn (samo kad je na 100%, inace je taki) i alaba.
Jesi li ovo svjesno izostavio Mullera ili si ga zaboravio?On meni definitivno spada u taj krug svjetske klase.
S ovim ostalim se slažem, s tim da kod Thiaga bi se kod te kategorizacije u svjetsku klasu moglo malo pričekati. Ali ima on taj potencijal definitivno. U tom krugu bi mi definitivno bio i Martinez, samo da je ove sezone redovnije igrao. On je definitivno prošle sezone bio jedna od ključnih tački za osvajanje svih tih trofeja. A za sad bi Martineza stavio u kategoriju ispod, to je ono što i Nijemci često nazivaju: internacionalni format. A eto dalje ako bi pravili kategorije ispod išlo bi ono: odličan, vrlo dobar, solidan, prosječan, loš ili slično tako nekako. A odmah poslije ove svjetske klase, imamo jako puno tih igrača internacionalnog formata i odličnih. Za prosjek sam rekao da je to samo jedan igrač.
sekerbay je napisao/la:znam da ces promijeniti misljenje u vezi levata.effe_sa je napisao/la:A moguće da će biti sada FLOPANDOWSKI naredna tačka.
covjece, kad vidis golove protiv reala ili ovaj zadnji u bundeski (je li bi protiv ninberga)...ono ne moze prosjecan igrac.
Gledaj da se razumijemo, ja njega ne smatram lošim igračem, itekako on po meni može u ovu kategoriju internacionalni format, samo opet nisam mišljenja kao neki forumaši ovdje da je on svjetska klasa i da je u top 5 napadača. Pa npr. Falcao, Diego Costa, Cavani, Suarez, Rooney, svi su oni ispred njega.
I gledaj sada jednu stvar, Jupp je prošle sezone rekao nešto zanimljivo za Pizarroa (s čim se i ja i ti i znam još par forumaša slažemo). Rekao je kako je on najbolji fudbaler od napadača koje ima u kadru (tada su u kadru bili Mandžo, Gomez i Pizarrro). E sada to najbolji fudbaler ne mora uvijek značiti i najbolji napadač (iako znamo da je kod Pizarroa sada problem godina, da on i ko napadač kao napadač je visoka kategorija). Ali poenta je priče da su Mandžo i Gomez bolji vladari šesnaesterca.
E sada kada dođemo do Lewata u usporedbi s Mandžom, opet bi rekao da je ovaj drugi bolji vladar šesnaesterca, bolji napadač, a Lewa mi je više bolji kao fudbaler, kao polušpic. Lewa zna jako puno fulati šanse, efektivniji je bio jedan Gomez, a po njemu se pljuvalo. Lewa se opet veliča.
A Mandžo je opet donijeo Bayernu taj neki killer insinkt, koji po meni Poljak nema. A opet nas Poljak nekad može unaprijedit, a opet zbog svega prije navedenog unazadit pogotovo u velikim utakmicama (finalima, polufinalima npr). Znači poenta je da on dolazi i u mojim očima se još mora dokazat. Nepravedno će biti ako dobije prednost nad Hrvatom, samo zbog toga što je došao kao nova akvizicija.
E sad još jedna stvar, Lewa nije baš bio tolika želja Pepa, više je to uprava učinila. Onda sve kad se sabere puno je argumenata protiv.
E sad ima i argumenata za to što je doveden:
-vrlo dobar igrač, doveden bez obeštećenja, nova opcija u napadu.
Definitivno ovaj transfer sa sobom nosi i neke rizike, ne treba zaboraviti činjenicu da je vrlo moguće da u Kloppovom sistemu bolje izgleda nego što bi kod nekih drugih izgledao.
Znači jednostavno ovaj transfer za mene i nije neki spektakl ko što mi je bio transfer Javija na primjer. Ili npr ko što bi mi bio dolazak Suareza ili Coste.
E sada jasno je da nije bilo neke potrebe bacat pare za neke od tih skupih napadača kada je kvaliteta dovoljno kod nas i kada je poznato da Pep u napad gurne i Muller ili povremeno Goetzea.
I sada me još zanima jedno tvoje mišljenje. Npr. iako se većina neće složiti (zbog ne tako bajne forme trenutno kod tog igrača), ja mislim da bi kod nas se tako dobro uklopio sada jedan Torres i da bi to bilo brilijantno. To sada više nije moguće da se desi. Ali me zanima čisto šta ti misliš kako bi to izgledalo?
Nekad prije nisam bio za njegovo dovođenje (to je bila želje Gere čini mi se prije), ali nekako kada mi prođe onako malo kroz glavu, u ovom Pepovom sistemu , on bi razvalio......Opet bi čovjek procvijetao, jer to je taj tip napadača koji je za ovaj sistem odličan....
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.