FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

GazijaKalesija
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la GazijaKalesija » 29 mar 2014, 21:41

Bixente je napisao/la:Gotova sezona za Thiaga!! Fuj Fuj!!!!!
Eh ****
Nedostajat će, nema šta.

No, smatram da i u vezi sa Lahmom, Švajnijem i Gotzeom, plus kad tu dodaš Kroos i Muller kao zamjene za jednog od ove 3, opet je to superiškica sve :D Samo da ne bude više povreda...
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 29 mar 2014, 21:48

Steta za Thiaga, ali ovakav rasplet je gori po UTD jer ce vrlo vjerovatno Lahm zaigrati u vezi 8-)
Sto se tice Thiaga, danas sam napisao da je moguce da je povrijedio ligamente koljena jer su komentatori o tome govorili. Eto bas se to desilo, bas je kod Bayinih igraca ukleto to koljeno, eto koliko samo Badstuber ima problema s tim.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 29 mar 2014, 21:51

Bundesliga je napisao/la:Steta za Thiaga, ali ovakav rasplet je gori po UTD jer ce vrlo vjerovatno Lahm zaigrati u vezi 8-)
Bravo. Uostalom, koju god tekmu je u zadnje vrijeme Lahm igrao na bočnom, više smo se mučili. Momci su se već navikli na Lahma u vezi, Lahm se također navikao na tu poziciju, tako da Guardiola sad ne treba puno da razbija vugla. Lahm u vezi, ispred Švajni i Gotze i gdje nam je kraj ljudi moji. 8-)
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 29 mar 2014, 22:28

Ja mislim da ce opet Lahm na beka....

Lahm----Martinez------BoatenK----Alaba

--------------------Basti-----------------

----------------------------Kroos

Robben-------------Gotze------------Ribbery

--------------------Muller/Mandžukić
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 29 mar 2014, 23:09

Šteta za povredu Thiaga al' sreća imamo širok i kvalitetan kadar tako da se njegov izostanak neće osjetiti.
Klare je napisao/la: Bujto, Contento, Weihrauch, Wieser, Pizo, Kšerdan, Mandžo :arrow: out
Benatia, Caner, Rode, Draxler, Lewandowski :arrow: in
Ova trojica su haman u Bayi dok se za ovu dvojicu samo šuška. :D

Kupovina Benatie i Draxlera bi bio pun pogodak, mada ovdje neki zagovaraju da lapimo Luiza i Munaina. :eh:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Astren
Kontakt:

Post Postao/la Astren » 29 mar 2014, 23:15

A ni onaj Werner nije za baciti. Ja bi prije njega nego Draxlera. Treba to sad pazariti kad Svabe ispadnu.

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 30 mar 2014, 00:20

Gledam zadnje 3 utakmice na Ostrvu..

Arsenal 1-3
Man City 1-3
Arsenal 0-2
Man Utd ??? IF YOU KNOW WHAT I MEAN :lolno: :lolno: :lolno:

Navikao se i Lahm na sredinu a Boga mi i sredina na njega, dobro je to sto on moze i na beka ako treba cuvat nekog jaceg krilnog igraca, ma da mislim da ce pocetii na beku ovu tekmu .. bar prvuu.... Taj protok lopte :) perfekcija.

Samo zeljno iscekujem taj mec, a i da vidim kako ce se Javi nosit na toj tekmi..

Neuer
Lahm Javi Boatenk Alaba

Svajne
Kroos
Robba Riberyyyyyyyyyy
Muller oder Was

Mandzara :think: :think:

8-) 8-) 8-) TAKO NESTOO :P
FC Bayern !!!!!

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 30 mar 2014, 00:23

Thiago :( tako mi je prirastao srcu,ali 2x puta je ozbiljnije povrijedjen u jednoj sezoni i pored mojih i vasih zelja njemu se mora traziti zamjena jer ovakav igrac ne smije biti stub i oslonac u Bayernu... da se ja pitam iz ovih stopa bih otisao po Pjanica :mrgreen:

Suludo je bilo i ocekivat da jedan ovakav madjionicar kao sto je Thiago nema mane :problem:

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 30 mar 2014, 01:19

BavaracZenica je napisao/la:Gledam zadnje 3 utakmice na Ostrvu..

Navikao se i Lahm na sredinu a Boga mi i sredina na njega, dobro je to sto on moze i na beka ako treba cuvat nekog jaceg krilnog igraca, ma da mislim da ce pocetii na beku ovu tekmu .. bar prvuu.... Taj protok lopte :) perfekcija.
Igra Mancestera u zadnjih par utakmica koje sam pratio izgleda kao da uvek imaju jedno dva igraca manje. Kao da nemaju sredinu terena, ne znam sta je u pitanju.
Mislim da bismo ih sa Lamom u sredini posteno izdominirali, s tim sto mislim da ce Lam na beka, ponovo.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 30 mar 2014, 01:21

Omerbavarac je napisao/la:
Edit: jel' ovo Ulli bio na tekmi? :mrgreen:
Jeste :D
anelbavarac je napisao/la:Boateng je van linije, dok je ovaj Modeste nagazio istu :mrgreen:
Ma sta van linije,bio lik van stadiona,cisti ofsajd! :D

Mnogo se hajke diglo nakon danasnje utakmice :D
Ja bih Pizzaru produzio na jos jednu sezonu ugovor,pa neka ga kao treceg napadaca jos malo.On je mozda,da kazem,najzahvalniji igrac kojeg trenutno imamo.Zna da nece biti standardan nikako i to ne trazi,ne buni se,u godinama je,ali svaki put kad mu se da prilika maksimalno je iskoristi.Kad se sjetim kako samo protiv Arsenala napravi covjek Mulleru prostor,klasa!
Stoper nam treba,mada je za mene i Boateng odlican.Ima manu da u manjim utakmicama napravi neku gresku za crveni,ali ne sjecam se da je i u jednom derbiju napravio gresku koja nas je kostala gola.
Shaqiri neka ostane,s obzirom koliko dobiva priliku,za mene je odlican.
U utorak ocekujem Lahma na beku,Schweinija i Kroosa u sredini.
Minimalne su sanse da Muller pocne utakmicu,jer krenuti sa veznim redom Muller,Goetze,Ribery i Robben je previse ofanzivno i mislim da nam treba takvo nesto.
Mandzinator mora poceti protiv jedinstva,jer je fizicki superiorniji u odnosu na nase druge opcije u napadu.Krenuti s Gotzeom kao laznom devetkom bi bilo kobno za nas :)
#miasanmia

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 30 mar 2014, 01:43

Omerbavarac je napisao/la: Edit: jel' ovo Ulli bio na tekmi? :mrgreen: :
slika

slika

slika

Ko je babo? :mrgreen:

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 30 mar 2014, 03:37

Znaci kraj za Thiaga, e u kurrac krasni :(

Protiv Jedinstva najverovatnije ce to izgledat' ovako :

......................Neuer................
.........Lahm..........Martinez.........Boateng..........Alaba.............
...........................Bastian......................
........Robben..............Kroos..........Gotze............Ribery.............
...........................Mandzo....................

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 30 mar 2014, 08:48

effe_sa je napisao/la:Problem je secko samo u pljuvanju. Neki kod Buyte pamte samo negativne stvari .Evo danas nista nije bio losiji od Dantea kojeg je Firmino napravio smijesnim kod zadnjeg gola. Ali bitno je Buytu nazvat panjom i sjecat se vjecno tog finala. Bitno je zapikat nekog samo...A uvijek cijenim i konstruktivnu i pohvalu i kritiku...Panjina je odigrao bitne utakmice u LP prosle sezone na visokom nivou pa je za te neke samo panjina i levatina kojeg je Milito izlevatio...
ma razumijem ja i tebe. ono, krivo ti kad neko pretjerano kritikuje nekog bayinog igraca.
al sta da se radi, i to je dio navijacke kulture. :)
a u pravu si za dantea, samo sto su nj. greske rezultat umora, jok nedostatka kvaliteta.
bas je onih zadnjih 15-ak min. izgledao ko mejt.
sto se mene licno tice, moram priznati da je vrla uprava toliko isfiltrirala igracki kadar da nije ostao nijedan igrac kojeg ne gotivim. da, gomez je bio taj posljednji mohikanac. :mrgreen:
geronimo je napisao/la:isto tako se slažem sa šaćirom :lolno: da mu imenjak nema šta tražiti u bayernu.
jednostavno, djecko nema kvalitet za bayu. bayi treba igrac koji moze kompenzirati izostanak jednog od nosilaca igre, a sacir to nije.

ponavljam, ako gvardi jucer nije zapazio firminja, onda je stvarno los skaut. pa djetetu je dvajsjena godina... :shock:
sto se tice drakslera, znamo da moze pokriti svaku poziciju u navali + sto je jak ko konj a tek mu je dvajs godina.
momciluk je visok (187), tak da bez problema moze zamijenit napadaca. kakav ce tek bit za par godina.
sto se tice rezervnog stopera, il dovest novog il ce se vrnut kirhof. ja sm bio zadovoljan onim sto je pruzo kirhof.
et, to su moje zelje za sljedecu sezonu.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 30 mar 2014, 11:01

Nadam se da ce Bayern biti hladnokrvan pred golom prekosutra.

Znaci nema vise ono kao protiv Arsenala = Lahm ima otvoren šut sa 16 metara on je salje na stranu Rafinhi, a brazilac opet ide okolo itd ..
Mandzo ce biti usamljen u skoku, ni ubačaji nece biti od velike koristi. Zato, ako ne zelimo da nas izvlaci Kroos senzacionalnim golovima iz daljine, bolje je da svi igraci sutaju kad imaju priliku. Sto se duze budemo pokusavali ušetati u gol, duze cemo cekati da ga zabijemo.

Junaj-ed ne moze dobiti bitku na sredini terena, pa ni Barca ne bi mogla protiv ovakvog Bayerna, tako da ce biti partija Viktorije s Beckhamom na tribinama. Protivnicka odbrana satjerana u 16, a jedan blok veznjaka kruzi ispred da zatvara rupe, Rooney neutralizovan u potpunosti..
S obzirom koliko je Mančo smijesna ekipa, Gigs im je najkreativniji vezni, pa se ne moramo brinuti.

Ako ne bude islo s realizacijom, tu je genijalni Guardiola, koji ce ubaciti jos jednog napadaca ( Pizza / Muller ) koji ce razvuci stoperski tandem u 16 i otvoriti prostor za postizanje pogotka. :twisted:
slika
Obratite paznju na Pizarra kako odvuce Mertesuckera iz 16. :clap:
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 30 mar 2014, 12:14

sekerbay je napisao/la: ma razumijem ja i tebe. ono, krivo ti kad neko pretjerano kritikuje nekog bayinog igraca.
al sta da se radi, i to je dio navijacke kulture. :)
Ma to stoji i pogotovo kada se udara po istom igraču i kada mu se stavlja nešto na dušu za šta i nije kriv. Ispadne nekad kao sam Buyto kriv za ono izgubljeno finale 2010. godine. A isti takvi što toliko udaraju po njemu, neka fino onda prokomentarišu i utakmice protiv Barce i Juvea prošle sezone koje je Van Buyten odradio.... ;)
On nikad nije bio svjetska klasa, ali je bio vrlo dobar stoper. Sad je na zalasku karijere i treba imati častan oproštaj.
A danas je dio navijačke kulture da se nekim igračima brzo zasluge zaborave. Govorim generalno, znači još malo ćemo i mi imati samo navijače koji se lože na marketing i komercijalu. Neki bi danas možda i Effenberga lopatom i panjom proglasili jer nije prolazio i driblao po 10 igrača, nego je drugačijim stilom uticao na igru Bayerna.
Danas neka je samo cirkusa....Cirkus, cirkus, a ebo sve ostalo.... :D
sekerbay je napisao/la:a u pravu si za dantea, samo sto su nj. greske rezultat umora, jok nedostatka kvaliteta.
bas je onih zadnjih 15-ak min. izgledao ko mejt.
Ma Dantea sam uzeo za primjer, jer njegove greške su jučer zanemarene kod pojedinaca. Zato sam ga uzeo poređenja radi. A daleko od toga da kod Dantea ima manjak kvaliteta, to je za nas jako bitan igrač i meni zbog borbenosti i te njegove vatre jako drag. On je nama baš i donio dodatni borbeni duh i zato je bio bitan kotačić u osvajanju titule u LP(kao i svih ostalih titula).
sekerbay je napisao/la:sto se mene licno tice, moram priznati da je vrla uprava toliko isfiltrirala igracki kadar da nije ostao nijedan igrac kojeg ne gotivim.
Slažem se tu. Contento je jedini prosjek u ovom timu, jedini igrač koji nikad nije bio nivo Bayerna. U kadru su nam sve vrlo dobri igrači, igrači internacionalnog formata, a par igrača su Weltstars, prava svjetska klasa. I dosta imamo stvarno svjetske klase, nikad više nije bilo.
sekerbay je napisao/la: da, gomez je bio taj posljednji mohikanac. :mrgreen:
Gomo je uvijek bio jedina tačka oko koje se ti i ja nismo složili.... :D
A moguće da će biti sada FLOPANDOWSKI naredna tačka. S tim što su tu sad uloge obrnute. (Nije on loš napadač, ali naveo sam razlog što me ne dovodi do ekstaze.....Neću se ponavljat). :D
geronimo je napisao/la:isto tako se slažem sa šaćirom :lolno: da mu imenjak nema šta tražiti u bayernu.
sekerbay je napisao/la:jednostavno, djecko nema kvalitet za bayu. bayi treba igrac koji moze kompenzirati izostanak jednog od nosilaca igre, a sacir to nije.
Nije Šaćir nikako napravio taj potrebni skok. On nekako ima utakmica u kojima pokaže raskošan tehnički potencijal (ima šut, centaršut, dribling). Ali opet u dosta utakmica se pogubi i napravi stotinu grešaka. Možda mu još malo vremena treba dati, ali definitivno mu vrijeme ističe. Dobar igrač, ali danas nije dovoljno biti dobar, moraš faktički biti vrhunski igrač da bi igrao za Bayern (došlo vrijeme kada moraš biti vrhunski da bi opšte na Bayernovoj klupi sjedio :D , tolika je konkurencija i toliki kvalitet ovog kadra...).
Zato mene sada kod pojačanja npr može samo zadovoljit creme de la creme.......Izuzev jedino kada se radi o nekom mladiću, talentu, pa da ga razvijamo u svojim redovima (i ako taj baš ima potencijal za razvoj).
sekerbay je napisao/la: ponavljam, ako gvardi jucer nije zapazio firminja, onda je stvarno los skaut. pa djetetu je dvajsjena godina... :shock:
Firmino je zvijer. A šta kažeš za Vollanda? :D A moguće da će ta oba igrača završit negdje kod konkurenata (BVB, Wolfsburg, Schalke). A možda jednog od te dvojice i klepimo. A možda i ne odu nigdje iz Hoffe (bar za sad, zbog produženja ugovora).
sekerbay je napisao/la:sto se tice drakslera, znamo da moze pokriti svaku poziciju u navali + sto je jak ko konj a tek mu je dvajs godina.
Možda ga uzet ono tamo sljedeće ljeto.....
sekerbay je napisao/la: sto se tice rezervnog stopera, il dovest novog il ce se vrnut kirhof. ja sm bio zadovoljan onim sto je pruzo kirhof.
et, to su moje zelje za sljedecu sezonu.
Ma Kirchhoff nije dobio pravu šansu. A problem je i u tome što je njega Pep vidio u vezi a ne na stoperu....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 30 mar 2014, 12:39

effe_sa je napisao/la:On nikad nije bio svjetska klasa, ali je bio vrlo dobar stoper.
tako je.
effe_sa je napisao/la:Sad je na zalasku karijere i treba imati častan oproštaj.
ma ja znam da si ti insan visokog morala kojem smeta to sto oni pisu, ponajvise zbog ovog sto sam citiro.
effe_sa je napisao/la:Neki bi danas možda i Effenberga lopatom i panjom proglasili
eto, ja ga ne mogu ocima vid´ti. :x dzis ba kolegi yebat zenu... :twisted:
kad sam to cuo, namah mi je pao u ocima. inace odlican igrac sredine terena.
effe_sa je napisao/la:Contento je jedini prosjek u ovom timu, jedini igrač koji nikad nije bio nivo Bayerna.
+1 8-)
sto se tice svjetske klase, tu su riberi, roben, nojer, lam, tiago (barem po meni), svajn (samo kad je na 100%, inace je taki) i alaba.
effe_sa je napisao/la:Gomo je uvijek bio jedina tačka oko koje se ti i ja nismo složili....
istovremeno kralj peterca i tehnicki limitirana krampa. :mrgreen:
effe_sa je napisao/la:A moguće da će biti sada FLOPANDOWSKI naredna tačka.
znam da ces promijeniti misljenje u vezi levata.
covjece, kad vidis golove protiv reala ili ovaj zadnji u bundeski (je li bi protiv ninberga)... :shock: ono ne moze prosjecan igrac.
effe_sa je napisao/la:Nije Šaćir nikako napravio taj potrebni skok. On nekako ima utakmica u kojima pokaže raskošan tehnički potencijal (ima šut, centaršut, dribling). Ali opet u dosta utakmica se pogubi i napravi stotinu grešaka. Možda mu još malo vremena treba dati, ali definitivno mu vrijeme ističe. Dobar igrač, ali danas nije dovoljno biti dobar, moraš faktički biti vrhunski igrač da bi igrao za Bayern (došlo vrijeme kada moraš biti vrhunski da bi opšte na Bayernovoj klupi sjedio :D , tolika je konkurencija i toliki kvalitet ovog kadra...).
Zato mene sada kod pojačanja npr može samo zadovoljit creme de la creme.......Izuzev jedino kada se radi o nekom mladiću, talentu, pa da ga razvijamo u svojim redovima (i ako taj baš ima potencijal za razvoj).
+1 8-)
ovo je detaljnije objasnjenje onoga sto ja pokusavam da kazem.
effe_sa je napisao/la:A šta kažeš za Vollanda?
ma ja nemam pojma o kome je rijec, ozbiljno.
ma ne pratim redovno ostale bligasekao sto sam pratio onomad dok sam imao vise slobodnog vremena.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 30 mar 2014, 12:50

@Anele: bravo za postavu, dijelim misljenje. :thumbup:

Moram se jos jednom vratiti na taj problem sa Thiagom i reci da ipak mozemo bez njega puno toga napraviti.
Ono sto ce od svega toga biti plus jeste da ce Gotze na svoju omiljenu poziciju a to je desetka, dok ce Robbery djelovati po krilima. Nadam se da nece biti vise povreda, jer bi nam to definitivno bio udarac i to u najvaznijem dijelu sezone. :|

Procitah ovu opasku oko Vollanda i ne mogu da ostanem ravnodusan. Taj momak bi nam definitivno legao ali problem predstavlja njegova plava krv, no hajde dalo bi se to zataskati. :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 30 mar 2014, 13:19

sekerbay je napisao/la: sto se tice svjetske klase, tu su riberi, roben, nojer, lam, tiago (barem po meni), svajn (samo kad je na 100%, inace je taki) i alaba.

Jesi li ovo svjesno izostavio Mullera ili si ga zaboravio? :D On meni definitivno spada u taj krug svjetske klase.
S ovim ostalim se slažem, s tim da kod Thiaga bi se kod te kategorizacije u svjetsku klasu moglo malo pričekati. Ali ima on taj potencijal definitivno. U tom krugu bi mi definitivno bio i Martinez, samo da je ove sezone redovnije igrao. On je definitivno prošle sezone bio jedna od ključnih tački za osvajanje svih tih trofeja. A za sad bi Martineza stavio u kategoriju ispod, to je ono što i Nijemci često nazivaju: internacionalni format. A eto dalje ako bi pravili kategorije ispod išlo bi ono: odličan, vrlo dobar, solidan, prosječan, loš ili slično tako nekako. A odmah poslije ove svjetske klase, imamo jako puno tih igrača internacionalnog formata i odličnih. Za prosjek sam rekao da je to samo jedan igrač.
sekerbay je napisao/la:
covjece, kad vidis golove protiv reala ili ovaj zadnji u bundeski (je li bi protiv ninberga)... :shock: ono ne moze prosjecan igrac.

Gledaj da se razumijemo, ja njega ne smatram lošim igračem, itekako on po meni može u ovu kategoriju internacionalni format, samo opet nisam mišljenja kao neki forumaši ovdje da je on svjetska klasa i da je u top 5 napadača. Pa npr. Falcao, Diego Costa, Cavani, Suarez, Rooney, svi su oni ispred njega.
I gledaj sada jednu stvar, Jupp je prošle sezone rekao nešto zanimljivo za Pizarroa (s čim se i ja i ti i znam još par forumaša slažemo). Rekao je kako je on najbolji fudbaler od napadača koje ima u kadru (tada su u kadru bili Mandžo, Gomez i Pizarrro). E sada to najbolji fudbaler ne mora uvijek značiti i najbolji napadač (iako znamo da je kod Pizarroa sada problem godina, da on i ko napadač kao napadač je visoka kategorija). Ali poenta je priče da su Mandžo i Gomez bolji vladari šesnaesterca.

E sada kada dođemo do Lewata u usporedbi s Mandžom, opet bi rekao da je ovaj drugi bolji vladar šesnaesterca, bolji napadač, a Lewa mi je više bolji kao fudbaler, kao polušpic. Lewa zna jako puno fulati šanse, efektivniji je bio jedan Gomez, a po njemu se pljuvalo. Lewa se opet veliča.
A Mandžo je opet donijeo Bayernu taj neki killer insinkt, koji po meni Poljak nema. A opet nas Poljak nekad može unaprijedit, a opet zbog svega prije navedenog unazadit pogotovo u velikim utakmicama (finalima, polufinalima npr). Znači poenta je da on dolazi i u mojim očima se još mora dokazat. Nepravedno će biti ako dobije prednost nad Hrvatom, samo zbog toga što je došao kao nova akvizicija.

E sad još jedna stvar, Lewa nije baš bio tolika želja Pepa, više je to uprava učinila. Onda sve kad se sabere puno je argumenata protiv.

E sad ima i argumenata za to što je doveden:
-vrlo dobar igrač, doveden bez obeštećenja, nova opcija u napadu.
Definitivno ovaj transfer sa sobom nosi i neke rizike, ne treba zaboraviti činjenicu da je vrlo moguće da u Kloppovom sistemu bolje izgleda nego što bi kod nekih drugih izgledao.

Znači jednostavno ovaj transfer za mene i nije neki spektakl ko što mi je bio transfer Javija na primjer. Ili npr ko što bi mi bio dolazak Suareza ili Coste.
E sada jasno je da nije bilo neke potrebe bacat pare za neke od tih skupih napadača kada je kvaliteta dovoljno kod nas i kada je poznato da Pep u napad gurne i Muller ili povremeno Goetzea.

I sada me još zanima jedno tvoje mišljenje. Npr. iako se većina neće složiti (zbog ne tako bajne forme trenutno kod tog igrača), ja mislim da bi kod nas se tako dobro uklopio sada jedan Torres i da bi to bilo brilijantno. To sada više nije moguće da se desi. Ali me zanima čisto šta ti misliš kako bi to izgledalo?
Nekad prije nisam bio za njegovo dovođenje (to je bila želje Gere čini mi se prije), ali nekako kada mi prođe onako malo kroz glavu, u ovom Pepovom sistemu , on bi razvalio...... :D Opet bi čovjek procvijetao, jer to je taj tip napadača koji je za ovaj sistem odličan.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

povratakotpisanih
Kontakt:

Post Postao/la povratakotpisanih » 30 mar 2014, 13:28

effe_sa je napisao/la:
sekerbay je napisao/la: sto se tice svjetske klase, tu su riberi, roben, nojer, lam, tiago (barem po meni), svajn (samo kad je na 100%, inace je taki) i alaba.

Jesi li ovo svjesno izostavio Mullera ili si ga zaboravio? :D On meni definitivno spada u taj krug svjetske klase.
S ovim ostalim se slažem, s tim da kod Thiaga bi se kod te kategorizacije u svjetsku klasu moglo malo pričekati. Ali ima on taj potencijal definitivno. U tom krugu bi mi definitivno bio i Martinez, samo da je ove sezone redovnije igrao. On je definitivno prošle sezone bio jedna od ključnih tački za osvajanje svih tih trofeja. A za sad bi Martineza stavio u kategoriju ispod, to je ono što i Nijemci često nazivaju: internacionalni format. A eto dalje ako bi pravili kategorije ispod išlo bi ono: odličan, vrlo dobar, solidan, prosječan, loš ili slično tako nekako. A odmah poslije ove svjetske klase, imamo jako puno tih igrača internacionalnog formata i odličnih. Za prosjek sam rekao da je to samo jedan igrač.
sekerbay je napisao/la:

Gledaj da se razumijemo, ja njega ne smatram lošim igračem, itekako on po meni može u ovu kategoriju internacionalni format, samo opet nisam mišljenja kao neki forumaši ovdje da je on svjetska klasa i da je u top 5 napadača. Pa npr. Falcao, Diego Costa, Cavani, Suarez, Rooney, svi su oni ispred njega.
I gledaj sada jednu stvar, Jupp je prošle sezone rekao nešto zanimljivo za Pizarroa (s čim se i ja i ti i znam još par forumaša slažemo). Rekao je kako je on najbolji fudbaler od napadača koje ima u kadru (tada su u kadru bili Mandžo, Gomez i Pizarrro). E sada to najbolji fudbaler ne mora uvijek značiti i najbolji napadač (iako znamo da je kod Pizarroa sada problem godina, da on i ko napadač kao napadač je visoka kategorija). Ali poenta je priče da su Mandžo i Gomez bolji vladari šesnaesterca.

E sada kada dođemo do Lewata u usporedbi s Mandžom, opet bi rekao da je ovaj drugi bolji vladar šesnaesterca, bolji napadač, a Lewa mi je više bolji kao fudbaler, kao polušpic. Lewa zna jako puno fulati šanse, efektivniji je bio jedan Gomez, a po njemu se pljuvalo. Lewa se opet veliča.
A Mandžo je opet donijeo Bayernu taj neki killer insinkt, koji po meni Poljak nema. A opet nas Poljak nekad može unaprijedit, a opet zbog svega prije navedenog unazadit pogotovo u velikim utakmicama (finalima, polufinalima npr). Znači poenta je da on dolazi i u mojim očima se još mora dokazat. Nepravedno će biti ako dobije prednost nad Hrvatom, samo zbog toga što je došao kao nova akvizicija.

E sad još jedna stvar, Lewa nije baš bio tolika želja Pepa, više je to uprava učinila. Onda sve kad se sabere puno je argumenata protiv.

E sad ima i argumenata za to što je doveden:
-vrlo dobar igrač, doveden bez obeštećenja, nova opcija u napadu.
Definitivno ovaj transfer sa sobom nosi i neke rizike, ne treba zaboraviti činjenicu da je vrlo moguće da u Kloppovom sistemu bolje izgleda nego što bi kod nekih drugih izgledao.

Znači jednostavno ovaj transfer za mene i nije neki spektakl ko što mi je bio transfer Javija na primjer. Ili npr ko što bi mi bio dolazak Suareza ili Coste.
E sada jasno je da nije bilo neke potrebe bacat pare za neke od tih skupih napadača kada je kvaliteta dovoljno kod nas i kada je poznato da Pep u napad gurne i Muller ili povremeno Goetzea.

I sada me još zanima jedno tvoje mišljenje. Npr. iako se većina neće složiti (zbog ne tako bajne forme trenutno kod tog igrača), ja mislim da bi kod nas se tako dobro uklopio sada jedan Torres i da bi to bilo brilijantno. To sada više nije moguće da se desi. Ali me zanima čisto šta ti misliš kako bi to izgledalo?
Nekad prije nisam bio za njegovo dovođenje (to je bila želje Gere čini mi se prije), ali nekako kada mi prođe onako malo kroz glavu, u ovom Pepovom sistemu , on bi razvalio...... :D Opet bi čovjek procvijetao, jer to je taj tip napadača koji je za ovaj sistem odličan.... ;)
Ljepo si ti ovo napisao jednostavno treba praviti razliku izmedju klasicni napadaca (ubice u sesnestercu) i napadaca koji vise ucestvuju u samoj koncepciji igre ( sto ti rece napadaca koji su dobri fudbaleri). Ako na ljeto Madzukic napusti Bayern i Pizaro ode u penziju, uprava (Sammer) ce pored Levandovskog morati dovesti jos jednog klasicnog napdaca koji bi bio od korsiti (kao sto ti kazes) u velikim tekmama u situacijiama kada po svaku cijenu trebamo postici pogodak.

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 30 mar 2014, 13:54

od sada pa do samoga kraja sezone ocekujem najcesce ovakav sastav narocito u Lp izuzev prve tekme sa djavolima:

...................................................Noer........................................................

...........Filip.L.................Boa.........................Dante........................Alaba.......

.....................................................Javi.M................................................

...........................................Bastian..........................................................

............Robben...............................gocinjo ...............................Ribac...........

.................................................Mandzuka....................................................
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.