Igre - Kako, gdje, šta...?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Koja izdavačka kuća ima najbolje igrice?

Electronic Arts
245
42%
Activision Blizzard
67
11%
Konami
171
29%
CapCom
13
2%
Take-Two
9
2%
Square Enix
12
2%
Sony
40
7%
Nintendo
27
5%

Ukupno glasova: 584

truts
Kontakt:

Re: Igre - Kako, gdje, šta...?

Post Postao/la truts » 31 mar 2014, 20:41

akcija na Originu, navalite dok je besplatno :D
https://www.origin.com/en-ie/store/buy/ ... e-ANW.html

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 31 mar 2014, 21:11

truts je napisao/la:akcija na Originu, navalite dok je besplatno :D
https://www.origin.com/en-ie/store/buy/ ... e-ANW.html
Lijepo...ali imam već. :(
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 31 mar 2014, 21:17

DukeOfWellington je napisao/la:Igr'o sam i dvicu, al' nije to to, kec je plafon.
Fina je meni i dvica. No kec je za ono vrijeme bio nešto novo, revolucionarno. Samo kad se sjetim koliko se pričalo o filmskoj atmosferi i onom uvodnom nivou kad samo hodaš po bazi. Igra koja je preporodila FPS žanr. Iako su mi one stvari što skaču u lice uvijek išle na živce. :D

BTW može se na Steamu skinuti Black Mesa. Standalone mod koji čitavu prvu igru, izuzev Xen nivoa, prebacuje u HD.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 31 mar 2014, 21:22

revan je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la:Igr'o sam i dvicu, al' nije to to, kec je plafon.
Fina je meni i dvica. No kec je za ono vrijeme bio nešto novo, revolucionarno. Samo kad se sjetim koliko se pričalo o filmskoj atmosferi i onom uvodnom nivou kad samo hodaš po bazi. Igra koja je preporodila FPS žanr. Iako su mi one stvari što skaču u lice uvijek išle na živce. :D

BTW može se na Steamu skinuti Black Mesa. Standalone mod koji čitavu prvu igru, izuzev Xen nivoa, prebacuje u HD.
Nikad nisam uspio preći onaj Decay koji je pravljen samo za PS. Neki Ukrajinci su uspjeli da to prevedu na PC, ali previše bugova ima tu.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 31 mar 2014, 21:45

Ja imam 1 i 3, jos mi fali 2

Al bih volio da imam karticu pa da uzmem sta preko ovog humble bundle, dobrih igara ima za 4-5 KM.

Mada, moj otac ima tu karticu ali ne znam ja ni uzeti sa tim. Nisam nikad pa onda.....
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

SoooE7
Kontakt:

Post Postao/la SoooE7 » 31 mar 2014, 21:52

Moze li neko preporuciti neku strategiju tipa Knights of Honor ili Command and Conquer Generals? :) Zahvalan unaprijed. :D
„O vjernici, ako se budete Allaha bojali, On će vam sposobnost darovati pa ćete istinu od neistine moći rastaviti i preko ružnih postupaka vaših će preći i oprostiti vam. - A Allahova dobrota je neizmjerna“. (El-Enfal, 29)

zlatniljiljan89
Kontakt:

Post Postao/la zlatniljiljan89 » 31 mar 2014, 22:02

SoooE7 je napisao/la:Moze li neko preporuciti neku strategiju tipa Knights of Honor ili Command and Conquer Generals? :) Zahvalan unaprijed. :D
Europa Universalis IV i Crusader Kings 2

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 31 mar 2014, 22:55

Otelo je napisao/la:Ja imam 1 i 3, jos mi fali 2

Al bih volio da imam karticu pa da uzmem sta preko ovog humble bundle, dobrih igara ima za 4-5 KM.

Mada, moj otac ima tu karticu ali ne znam ja ni uzeti sa tim. Nisam nikad pa onda.....
I ja isto nemam 2. Kec i tricu sam baš uzeo u Humble Bundle. Sa prijateljem DS3 u co-op sam donedavno igrao skoro pa non-stop.

Što se tiče kartice, ako si punoljetan, odi u banku i otvori sebi tekući račun i uzmeš debit karticu. Ništa te ne košta. Uplatiš sebi pare kad hoćeš nešto kupiti. Sto posto je sigurno. Samo kupuj na provjerenim stranicama (Steam, GOG.com, Gamers Gate, Humble Bundle, Origin, Green Man Gaming). Samo nemoj nikad na Gamesrocket.com.

Ja koristim preko deset godina. Čak više i ne dižem plaću, neko plaćam sve preko nje i u prodavnicama. Dignem stotinjak maraka i to je to. Što se tiče korištenja, ukucaš broj s kartice, CRC ili security number (ovisi kako se gdje zove, uglavnom trocifreni broj na poleđini), datum do kojeg traje kartica i svoje lične podatke (ime, prezime sa kartice, adresa etc.) i to ti je to. Možeš i preko Paypala plaćati ali ima mala provizija, no imaš dodatnu sigurnost ako bude kakvih problema i zatražiš povrat novca.

zlatniljiljan89
Kontakt:

Post Postao/la zlatniljiljan89 » 31 mar 2014, 23:32

revan je napisao/la:

I ja isto nemam 2. Kec i tricu sam baš uzeo u Humble Bundle. Sa prijateljem DS3 u co-op sam donedavno igrao skoro pa non-stop.

Što se tiče kartice, ako si punoljetan, odi u banku i otvori sebi tekući račun i uzmeš debit karticu. Ništa te ne košta. Uplatiš sebi pare kad hoćeš nešto kupiti. Sto posto je sigurno. Samo kupuj na provjerenim stranicama (Steam, GOG.com, Gamers Gate, Humble Bundle, Origin, Green Man Gaming). Samo nemoj nikad na Gamesrocket.com.

Ja koristim preko deset godina. Čak više i ne dižem plaću, neko plaćam sve preko nje i u prodavnicama. Dignem stotinjak maraka i to je to. Što se tiče korištenja, ukucaš broj s kartice, CRC ili security number (ovisi kako se gdje zove, uglavnom trocifreni broj na poleđini), datum do kojeg traje kartica i svoje lične podatke (ime, prezime sa kartice, adresa etc.) i to ti je to. Možeš i preko Paypala plaćati ali ima mala provizija, no imaš dodatnu sigurnost ako bude kakvih problema i zatražiš povrat novca.
preporucujem paypal najvise pa onda skrill.. jest da imas sitnu proviziju (ja mislim 1%) ali ti se podaci nikada ne otkrivaju.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 31 mar 2014, 23:35

revan je napisao/la:

Ma najgore je sto nisam punoljetan.
Ali ako bih koristio ocevu karticu ( kad mi dopusti naravno) onda samo ukucam taj broj sa kraja, ime i prezime te adresu ?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 31 mar 2014, 23:44

zlatniljiljan89 je napisao/la: preporucujem paypal najvise pa onda skrill.. jest da imas sitnu proviziju (ja mislim 1%) ali ti se podaci nikada ne otkrivaju.
Ma ja imam jednu debit karticu s koje kupujem igre. Na nju prebacim pare sa kreditne, na koju primam plaću, i tako ne ugrožavam da i u slučaju upada nešto izgubim. Za stranice poput Steama, GOG.com, GG i GMG nema potrebe za Paypal-om jer stvarno podatke čuvaju a nikad i ne sačuvam podatke, nego ih uvijek ukucavam ručno. Ebay i slične stranice definitivno samo Paypal plaćanje.

@Otelo

Broj sprijeda gdje ti traži credit card number, security number je trocifreni na poleđini. Oba kucaš u odgovarajuća polja. Naravno, odaberi koja ti je kartica prvo (Visa, Visa Electron, Master, Maestro). Sve ti je to fino objašnjeno kad ideš na checkout na nekoj stranici.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 01 apr 2014, 13:55

Bilo kakva prodaja, pogotovo prodaja piratskog softwarea, kroz naš forum će vam donijeti trajni ban.

samo da napomenem, ako ne neko ranije propustio ovakvu obavijest.

BluesForever
Kontakt:

Post Postao/la BluesForever » 01 apr 2014, 20:35

Champions League Winners 2012

1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 05 apr 2014, 18:59

Da l' neko ima ideju kako da riješim Frequency out of range error što mi monitor izbacuje kad uđem u SimCity, naravno ne mogu promjenit opcije kad uđem u igru jer ne vidim ništa, a ne mogu nać gdje promjeniti frekvenciju u folderu igre.

EDO299
Kontakt:

Post Postao/la EDO299 » 05 apr 2014, 23:35

Izvinjavam se što ovako iznenada upadam u razgovor ali imam jedan problem, naime skinuo sam Far Cry 3 još prije nekoliko mjeseci i kada sam ga instalirao i crackovao , trazi mi neki "Survey code" :oops: kuknjava . Nisam znao šta da radim, evo i dan danas ga gledam "skinutog" ali nmg ga igrat' :cry: :cry: . Zna li ko u cemu je problem? Šta da radim...
At the end of the storm there's a golden sky..

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 06 apr 2014, 00:07

EDO299 je napisao/la:Izvinjavam se što ovako iznenada upadam u razgovor ali imam jedan problem, naime skinuo sam Far Cry 3 još prije nekoliko mjeseci i kada sam ga instalirao i crackovao , trazi mi neki "Survey code" :oops: kuknjava . Nisam znao šta da radim, evo i dan danas ga gledam "skinutog" ali nmg ga igrat' :cry: :cry: . Zna li ko u cemu je problem? Šta da radim...
Hmm, baš čudno. Meni na originalnoj verziji nikada nije tražio taj code. Jesi siguran da je "Survey code" a ne security code? Također, jesi blokirao Far Cry 3 u svom firewallu? Ako nisi, igra će zvati kući (Uplay server) i nećeš moći igrati.

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 06 apr 2014, 00:15

EDO299 je napisao/la:Izvinjavam se što ovako iznenada upadam u razgovor ali imam jedan problem, naime skinuo sam Far Cry 3 još prije nekoliko mjeseci i kada sam ga instalirao i crackovao , trazi mi neki "Survey code" :oops: kuknjava . Nisam znao šta da radim, evo i dan danas ga gledam "skinutog" ali nmg ga igrat' :cry: :cry: . Zna li ko u cemu je problem? Šta da radim...
probaj skinuti drugu verziju, provjereni torrent, to meni zvuči kao fake

EDO299
Kontakt:

Post Postao/la EDO299 » 06 apr 2014, 11:17

thepiratebay.se je stranica sa koje sam skinuo. Link je sa najvise seedera sto vidite i na slici http://i.imgur.com/SJtptg2.png. Sad' cu ga blokirati u Firewallu pa ponovo instalirati, stvarno ne znam u cemu je problem. Javim vam, hvala vam sto ste pomogli :)

keramikr
Kontakt:

Post Postao/la keramikr » 06 apr 2014, 11:29

skini blackbox verziju,trebalo bi raditi.Kod mene je super radila,a teska je samo 4,71 GB
Do zadnjeg dana zivota mog samo Saraj'vo!

EDO299
Kontakt:

Post Postao/la EDO299 » 06 apr 2014, 11:54

keramikr je napisao/la:
skini blackbox verziju,trebalo bi raditi.Kod mene je super radila,a teska je samo 4,71 GB
ako moze link, do torrenta je 100% ne valja ovo sto sam skinuo a 9gb :zvijezde:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: AmirBvB i 2 gosta.