Safet Sušić - Pape

PapeSusic
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la PapeSusic » 03 apr 2014, 16:43

damir_82 je napisao/la:
Poziv igracima koji bi ukoliko promijene sportsko drzavljanstvo, imali pravo nastupa za reprezentaciju BiH, nije teferic!
Ti igraci se ne mogu pozvati na zvanicnu prijateljsku utakmicu!
Te igrace ne znas mozes li dobiti na telefon!
Tim igracima smo na taj nacin dali do znanja da su nam interesantni, i da, ukoliko zele, mozemo pricati o njihovoj buducnosti u nasem dresu.
Cuj igraca nemozes dobiti na telefon :lol:

Tim pozivnicama na rostiljadu su samo drugim savezima dali zeleno svjetlo za poziv u A reprezentaciju. Tankovic nije bio ni blizu svedske reprezentacije ali nas strucnjak s aspergerom mu obeca SP preko TV-a umjesto da ga nazove tajno.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 03 apr 2014, 20:27

bhsport je napisao/la:@damire, drama je da ih ne mozes dobiti na telefon. To ih Pape ne moze dobiti jer ne zna naci aerodrom, vjerovatno je to za njega visa matematika.
To su Spahicevi fazoni, ne javlja se Begovic na telefon, izdajica, sta vec sve ne.
Mozes ti to i bolje. ;)

Poslovni sastanak kodnog naziva Teferic u Insbrucku.
Nastupa sansko kolo na poluvremenu, a janjetinu pece Fehro, sve pod sponzorstvom Germaine sportagenture, da bi se promovisao Sven Tino Susic. ;)
Kao prvo, janjetina se pekla i harmonika svirala, kako u Parizu, tako i u Lihtenstajnu, Grckoj (nesto manje istina), Latviji, Slovackoj, Litvaniji.....Nije janjetina "Insbruk za Tinu" specijalitet.... ;) (Zaboravljas Hadzica :) )

Izgleda da su minimalna neslaganja:

Ti mislis da se trebaju zvati reprezentativci drugih drzava, koji bi mogli nastupati za nas, i to na nacin da ih se obilazi, vrbuje.....Jel bi to radio javno i transparentno, ili kako neki predlazu tajno? Jel mislis da treba da idemo na noge raznim fudbalskim anonimusima ili bi njima trebala biti cast nastupati za reprezentaciju koja je tu oko top 20 reprezentacija svijeta? Treba li svakog od njih zvati da odigra zvanicnu utakmicu da bi ga kaparisali ako slucajno od njega postane igrac?

Ja mislim da svim tim reprezentativcima drugih drzava, koji bi mogli nastupati za nas, treba pozivom na okupljanje reprezentacije dati do znanja da su nam interesantni. Ukoliko su sprijeceni da dodju, a pokazu interes, tj. ZELE NASTUPATI ZA NAS, lako ce se dogovoriti sastanak sa njima bilo gdje i zavrsiti posao... Da kumimo i molimo neke "anonimuse" da igraju za nas? Neka hvala!
Tankovic, Gudelj, Halilovic....pozvani da im se pokaze interes. Pokazali pravo lice, izabrali sta su htjeli.... Mi smo uradili sto je do nas.... POKAZALI INTERES! Na nas interes su ostali INDOLENTNI! Toliko o njima!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 03 apr 2014, 20:37

damir_82 je napisao/la:
Ja mislim da svim tim reprezentativcima drugih drzava, koji bi mogli nastupati za nas, treba pozivom na okupljanje reprezentacije dati do znanja da su nam interesantni. Ukoliko su sprijeceni da dodju, a pokazu interes, tj. ZELE NASTUPATI ZA NAS, lako ce se dogovoriti sastanak sa njima bilo gdje i zavrsiti posao... Da kumimo i molimo neke "anonimuse" da igraju za nas? Neka hvala!
Tankovic, Gudelj, Halilovic....pozvani da im se pokaze interes. Pokazali pravo lice, izabrali sta su htjeli.... Mi smo uradili sto je do nas.... POKAZALI INTERES! Na nas interes su ostali INDOLENTNI! Toliko o njima!
Inace slazem se za 90% stvari kojih napises. Ali sto se tice ovoga nisi ni svjestan koliko grjesis. Na problem gledas iskljucivo iz jedne perspektive. A ni malo iz druge ( igracke ) perspektive.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 03 apr 2014, 21:00

Ajax je napisao/la:
damir_82 je napisao/la:
Inace slazem se za 90% stvari kojih napises. Ali sto se tice ovoga nisi ni svjestan koliko grjesis. Na problem gledas iskljucivo iz jedne perspektive. A ni malo iz druge ( igracke ) perspektive.
Svjestan sam vjeruj i te druge perspektive, ali sam ipak za ono ljudsko.... Ko zeli i ima kvalitet treba da igra za nas... Mnogi su promijenili misljenje i naravno da su dobro dosli.... (Begovic, Medunjanin, Hajrovic....). Neki poput Seferovica i nisu mijenjali misljenje...
Ali i da se sjetimo da su nas i Hasan i Sergej i jos mnogi drugi, izabrali kad to bas i nije bilo u njihovu korist!
Nije rijetkost da losa reprezentacija ima dobrih igraca (Kaladze, Mkhitaryan, Weah...). Kvalitet uvijek ispliva!
To sto u njima proradi nas mentalitet pa bi neke stvari precicom to je drugi par rukava!
Dovoljno je sto im se da do znanja da su interesantni, da ih zelimo u nasem dresu! To sto bi oni da sa njima prica osoba po izboru (Vidjeces kad budu trazili da posaljemo oba Halida da ih vrbuju...) to je njihov problem! Jedan bi Dzeku, drugi bi Papeta direktno, treci bi i nekog iz Saveza..... Jel' to u redu?

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 03 apr 2014, 21:19

damir_82 je napisao/la:
Svjestan sam vjeruj i te druge perspektive,
Mislim da je stvar jako jednostavna kod vecine ( nikad nije kod svih isto ) igraca. I ne razumjes bit problema. Radi se o mladim ljudima starim oko 20 godina. Koji osim fudbala ( vecina ) nemaju nekog nacina da stekne visoka primanja. A upravo fudbal im nudi super primanja i promociju. Isto tako oni su drzavljani Austrije, Njemacke, Svice, Svedske itd. Sve te drzave im nude ako nista svjetsku socialu ako im sve propadne karijera ( ozljede ). Sta im nudi BiH osim patriotizma. Vecina tih ljudi voli BiH vise nego njihove maticne drzave. Ali ima jedan veliki ali.

90% tih istih ljudi nezeli da se odrekne drzavljanstva zapadnih zemalja i svih povlastica koje to nosi, "tako da bi oni mozda bili zanimljivi selektoru nekad u buducnosti". i to ne da im kaze selektor licno neko neki posrednik, Juka ili neko treci neki igrac, Dzeko. Bili si ti odrekao na njihovem mjestu ?? Da ti olaskam stvari.

1) Prvi interes tih igraca je da uspiju igracki i da se osiguraju financijski. Oni na strane reprezentacije gledaju ( s pravom ) kao jedan od alata gdje ce im se poduci vrijednost/cijena na fudbalskom trgu. I na taj nacin ce se lakse prodati za vise para i u bolji klub.
2) Drugi interes je patriotizam ako i koliko ga osjecaju.

Minimum minimuma da se takve igrace nagovori ( Seferovic, Hrgota, Drmic, Halilovic, Tankovic itd.. ) je da selektor licno poprica sa tim igracima i da kaze da ih prati i da ozbiljno racuna na njih. Da iznese neki plan npr. ti ces biti nase prvo krilo ili drugo u dogledno vrijeme itd.. Sve sto je igrac vece fudbalsko ime ( bolji igrac ) tim teze ce ga biti nagovoriti jer ce ga vrbovati selektor maticne zemlje i nuditi mu svasta.

Znaci meni je poznato kako su Barbarez , Salihamidzic i mnogi igrali samo zbog patritizma. Ali vremena su se promjenila. Treba se prilagodit novim vremenima i probati oduzeti kojeg igraca dok god je to moguce. I Begovic i Hajrovic nisu bili neke ogromne patriote a vidi ih sada. Igraju uvjek 100%. I jedan i drugi su imali "najvjerovatnije" svoje racunice. Pitanje sta bi bilo ako bi Hajrovic imao garantovano mjesto u prvih 11 Svice. Ili ako Begovic nebi branio za Kanadu nego naprimjer za Svedsku. Da se ti ljudi napadaju u stilu k ih *ebe. Nije OK. Treba i njih razumjeti i maksimalno probat nagovorit, ne molit i ic na noge. Nego zakazat termin kod njih. I ljudski objasnit program/plan i izraziti veliku zelju da zaigraju za nas.

PapeSusic
Kontakt:

Post Postao/la PapeSusic » 03 apr 2014, 21:56

Jah, sigurno bi Begovic izabrao BiH da je ga Ciro po medijama ponizavo sto je igro u losim klubovima poput Portsmoutha.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 03 apr 2014, 22:26

Ajax je napisao/la:
damir_82 je napisao/la:
Svjestan sam vjeruj i te druge perspektive,
Mislim da je stvar jako jednostavna kod vecine ( nikad nije kod svih isto ) igraca. I ne razumjes bit problema. Radi se o mladim ljudima starim oko 20 godina. Koji osim fudbala ( vecina ) nemaju nekog nacina da stekne visoka primanja. A upravo fudbal im nudi super primanja i promociju. Isto tako oni su drzavljani Austrije, Njemacke, Svice, Svedske itd. Sve te drzave im nude ako nista svjetsku socialu ako im sve propadne karijera ( ozljede ). Sta im nudi BiH osim patriotizma. Vecina tih ljudi voli BiH vise nego njihove maticne drzave. Ali ima jedan veliki ali.

90% tih istih ljudi nezeli da se odrekne drzavljanstva zapadnih zemalja i svih povlastica koje to nosi, "tako da bi oni mozda bili zanimljivi selektoru nekad u buducnosti". i to ne da im kaze selektor licno neko neki posrednik, Juka ili neko treci neki igrac, Dzeko. Bili si ti odrekao na njihovem mjestu ?? Da ti olaskam stvari.

1) Prvi interes tih igraca je da uspiju igracki i da se osiguraju financijski. Oni na strane reprezentacije gledaju ( s pravom ) kao jedan od alata gdje ce im se poduci vrijednost/cijena na fudbalskom trgu. I na taj nacin ce se lakse prodati za vise para i u bolji klub.
2) Drugi interes je patriotizam ako i koliko ga osjecaju.

Minimum minimuma da se takve igrace nagovori ( Seferovic, Hrgota, Drmic, Halilovic, Tankovic itd.. ) je da selektor licno poprica sa tim igracima i da kaze da ih prati i da ozbiljno racuna na njih. Da iznese neki plan npr. ti ces biti nase prvo krilo ili drugo u dogledno vrijeme itd.. Sve sto je igrac vece fudbalsko ime ( bolji igrac ) tim teze ce ga biti nagovoriti jer ce ga vrbovati selektor maticne zemlje i nuditi mu svasta.

Znaci meni je poznato kako su Barbarez , Salihamidzic i mnogi igrali samo zbog patritizma. Ali vremena su se promjenila. Treba se prilagodit novim vremenima i probati oduzeti kojeg igraca dok god je to moguce. I Begovic i Hajrovic nisu bili neke ogromne patriote a vidi ih sada. Igraju uvjek 100%. I jedan i drugi su imali "najvjerovatnije" svoje racunice. Pitanje sta bi bilo ako bi Hajrovic imao garantovano mjesto u prvih 11 Svice. Ili ako Begovic nebi branio za Kanadu nego naprimjer za Svedsku. Da se ti ljudi napadaju u stilu k ih *ebe. Nije OK. Treba i njih razumjeti i maksimalno probat nagovorit, ne molit i ic na noge. Nego zakazat termin kod njih. I ljudski objasnit program/plan i izraziti veliku zelju da zaigraju za nas.
Kao sto je objasnjeno i Hajrovicu i Kolasincu!

Igrac se pozove na razgovor i tada mu se objasni sta se od njega ocekuje sta mu se nudi itd.....

Dalje postoje samo dva puta: Igrac ili igra ili ne igra za nas.....
Samo je sporan nacin pozivanja....
Ja mislim da je ovako ok i sasvim korektno...Ti bi da se obidju svi ti igraci, a priznat ces da je medju njima malo vrhunske kvalitete, cak i malo vrhunskog potencijala..... Vrbovati i kaparisati igrace?! Ja se ne pitam, ali nisam za takvu pricu.....Jer u konacnici opet neces biti posten prema tim igracima koji ne budu bas kvalitet kakav se "ocekuje"....

Da je Hajrovic imao mjesta u prvih 11 Svice igrao bi za njih, kao sto Ibrahimovic ne igra za nas, Seferovic...i boli me briga za njih! Niti ih napadam, birali su kako su birali i to je to....
Mene zanimaju oni koji dodju kod nas, bili da su se za nas odlucili odmah ili da su se za nas odlucili malo kasnije...

Svima smo poslali jasan signal da su nam interesantni da ih zelimo u svojim redovima...Oni koji su zeljeli su pricali sa nama na tu temu...ima i onih drugih......
Niti im zamjeram, cak mi je i drago kad naprave nesto pozitivno (postignu gol, odigraju dobru utakmicu), ali ce mi biti Svedjani, Svicarci i ostali, ako ih ikad put nanese na megdan nasim reprezentativcima!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 03 apr 2014, 23:07

Ima jos jedan problem Damire_82. A taj problem je da velika vecina igraca pokaze potencijal od 16-20 godine. i tek tamo oko 20-23 godine pokazu svoj puni potencijal ( ekstra klasu ). I mi naravno tek tada krenemo po te igrace. Jer su oni kao sto kazes ti ekstra klasa, dodana vrjednost. Ali tada je vec kasno. Kad oni pokazu ekstra klasu sa oko 20-22 godine ( neko prije, neko kasnije ) tada smo vec debelo zakasnili. Jer su ti igraci vec 99% vrbovani od maticnog saveza. Bas to se je desilo sa Ibrahimovicem. Cekalo se je da postane igrac ( transfer iz Malmoa ) ili sada sa Drmicem. Sada kad je pred potpisom za Arsenal i kad je drugi strjelac Bundeslige sa 22 godine. Sad bi ga svi htjeli. I Hrvatska i Bosna. Ali sad je malo kasno jaro.

Jedini nacin za uspjeh je da se radi to cemu se ti protivis. Da se vrbuju igraci sa oko 17-20 godina. Da se zakapare ( odigraju prijateljsku ). Pa ako jedan od trojice uspije super je. Da smo to uradili sada bi mozda imali Ibrahimovica, Seferovica, Drmica i slicne. I naravno moraju biti zaduzena dvojica, trojica skauta koji ce se baviti samo sa skautingom nasih mladih igraca od 16-20 godine u zapadnoj europi. I naravno da za taj rad moraju primati solidne plate. Nece to niko radit dzabe.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 03 apr 2014, 23:30

Ajax je napisao/la:Ima jos jedan problem Damire_82. A taj problem je da velika vecina igraca pokaze potencijal od 16-20 godine. i tek tamo oko 20-23 godine pokazu svoj puni potencijal ( ekstra klasu ). I mi naravno tek tada krenemo po te igrace. Jer su oni kao sto kazes ti ekstra klasa, dodana vrjednost. Ali tada je vec kasno. Kad oni pokazu ekstra klasu sa oko 20-22 godine ( neko prije, neko kasnije ) tada smo vec debelo zakasnili. Jer su ti igraci vec 99% vrbovani od maticnog saveza. Bas to se je desilo sa Ibrahimovicem. Cekalo se je da postane igrac ( transfer iz Malmoa ) ili sada sa Drmicem. Sada kad je pred potpisom za Arsenal i kad je drugi strjelac Bundeslige sa 22 godine. Sad bi ga svi htjeli. I Hrvatska i Bosna. Ali sad je malo kasno jaro.

Jedini nacin za uspjeh je da se radi to cemu se ti protivis. Da se vrbuju igraci sa oko 17-20 godina. Da se zakapare ( odigraju prijateljsku ). Pa ako jedan od trojice uspije super je. Da smo to uradili sada bi mozda imali Ibrahimovica, Seferovica, Drmica i slicne. I naravno moraju biti zaduzena dvojica, trojica skauta koji ce se baviti samo sa skautingom nasih mladih igraca od 16-20 godine u zapadnoj europi. I naravno da za taj rad moraju primati solidne plate. Nece to niko radit dzabe.
Za te talente postoje mladje selekcije, pa da vidimo kako ce se razvijati...
Neozbiljno je zvati toliko djece 17-20 godina da se kaparisu u jednoj zvanicnoj, kvalifikacijskoj utakmici (prijateljska nije kaparisanje, svjez primjer imas pod slovom H - Hajrovic)...
Naravno da treba pratiti te igrace (projekat "Otvorena vrata"), ali nema toga ko ce sa velikom preciznoscu predvidjeti kako ce se igrac razvijati, jer previse stvari utice na razvoj igraca...(znaju to oni koji su pratili mladje kategorije....)
I Ibisevic se smucao po Francuskim i Njemackim nizeligasima, sa 24 bio najbolji strijelac Bundeslige, pa nakon povrede nikad nije dosao ni blizu tog nivoa....
Zvali smo Besica kao golobradog mladica, iz HSV-a, puno se ocekivalo, pa da je srece, ne bi nam iz Ferencvarosa bio u kombinacijama za Brazil...(Ne sporim igracke kvalitete, vec samo pokusavam da ti predocim siru sliku stvari...)
Te djece od 17-20 godina je pun klinac po svijetu, i da bi ih kaparisao i zauvijek vezao za nas, moraju nastupiti u zvanicnoj utakmici (ne prijateljskoj), a takvih utakmica nema dovoljno (kao ni izmjena u jednoj takvoj utakmici)..

PapeSusic
Kontakt:

Post Postao/la PapeSusic » 04 apr 2014, 01:48

damir_82 je napisao/la: Za te talente postoje mladje selekcije, pa da vidimo kako ce se razvijati...
Neozbiljno je zvati toliko djece 17-20 godina da se kaparisu u jednoj zvanicnoj, kvalifikacijskoj utakmici (prijateljska nije kaparisanje, svjez primjer imas pod slovom H - Hajrovic)...
Jeste kaparisanje i prijateljska ako igrac promjeni sportsko drzavljanstvo. Kolasinac na primjer je nas za sva vremena iako je samo igrao prijateljske.

Dalje, neki igraci i nisu bas za mlade reprezentacije. Nisam za to da se juniori razni klubova guraju u A-repku ali na primjer je Arslanagic daaaavno trebao dobiti poziv. Dvije sezone igra u Standardu i sad mu se Safet sjetio obecati poziv kad je blizu debija u Belgiji. Sta je falilo da su u ovo vrijeme prosle godine poceli rjesavati papire i da onda polahko dobija pozive u prijatelskim?

Pa u nas igrac dobije poziv samo ako ulazi u prvih 11 sto nema nigdje na svijetu. Kako bi Njemacka izgledala da Low daje sansu samo igracima koji 100% zasluzuju biti u prvoj postavi? Pa **** Njemacka daje sansu raznim Marinama dok nas safet pljuje igrace jer nisu dovoljno dominantni u Ligue 1.
Naravno da treba pratiti te igrace (projekat "Otvorena vrata"), ali nema toga ko ce sa velikom preciznoscu predvidjeti kako ce se igrac razvijati, jer previse stvari utice na razvoj igraca...(znaju to oni koji su pratili mladje kategorije....)
I Ibisevic se smucao po Francuskim i Njemackim nizeligasima, sa 24 bio najbolji strijelac Bundeslige, pa nakon povrede nikad nije dosao ni blizu tog nivoa....
Zvali smo Besica kao golobradog mladica, iz HSV-a, puno se ocekivalo, pa da je srece, ne bi nam iz Ferencvarosa bio u kombinacijama za Brazil...(Ne sporim igracke kvalitete, vec samo pokusavam da ti predocim siru sliku stvari...)
Te djece od 17-20 godina je pun klinac po svijetu, i da bi ih kaparisao i zauvijek vezao za nas, moraju nastupiti u zvanicnoj utakmici (ne prijateljskoj), a takvih utakmica nema dovoljno (kao ni izmjena u jednoj takvoj utakmici)..
Boldirano nije istina, i druga stvar je sto mi nemamo "pun klinac" igraca od 20. godina koji igraju u ligi petice ili u klubovima poput Standarda...

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 04 apr 2014, 08:53

PapeSusic je napisao/la:
damir_82 je napisao/la: Za te talente postoje mladje selekcije, pa da vidimo kako ce se razvijati...
Jeste kaparisanje i prijateljska ako igrac promjeni sportsko drzavljanstvo. Kolasinac na primjer je nas za sva vremena iako je samo igrao prijateljske.

Dalje, neki igraci i nisu bas za mlade reprezentacije. Nisam za to da se juniori razni klubova guraju u A-repku ali na primjer je Arslanagic daaaavno trebao dobiti poziv. Dvije sezone igra u Standardu i sad mu se Safet sjetio obecati poziv kad je blizu debija u Belgiji. Sta je falilo da su u ovo vrijeme prosle godine poceli rjesavati papire i da onda polahko dobija pozive u prijatelskim?

Pa u nas igrac dobije poziv samo ako ulazi u prvih 11 sto nema nigdje na svijetu. Kako bi Njemacka izgledala da Low daje sansu samo igracima koji 100% zasluzuju biti u prvoj postavi? Pa **** Njemacka daje sansu raznim Marinama dok nas safet pljuje igrace jer nisu dovoljno dominantni u Ligue 1.
Boldirano nije istina, i druga stvar je sto mi nemamo "pun klinac" igraca od 20. godina koji igraju u ligi petice ili u klubovima poput Standarda...
Ok! Nisam napisao potpunu recenicu, jer ima dosta te djece koja nisu reprezentativci.....Opet vidi koliko je te djece u opticaju i pogledaj UEFA kalendar za zvanicne i prijateljske utakmice, i ne vjerujem da bi se i tada svi mogli probati (skontali smo davno da je rezultat u prijateljskim manje bitan).
Koliko si utakmica Arslanagica pogledao? Ja sam vidio potencijal, koji bi brzo mogao i u startnih 11, ali koji mora jos puno da radi na sebi da bi postao to za sta ga predstavljate...
I Safet nije pljuvao Prcica...Odgovor (parafraziracu): "Trenutno nije standardan i igra u slabom klubu te na njega ne racunam za Svjetsko prvenstvo, i do daljnjeg je na raspolaganji selektoru Jagodicu" nije pljuvanje...
Naime, u vrijeme intervjua i nije bio standardan...Sujeta je zaj***** stvar...
Proglasili ste i Tankovica "standardnim", i Atajica i dr..pa evo nista...corak....
Sad si problem sveo na Lige petice, a znas i sam da vam to nece biti dovoljno...Da cete traziti i Cocalica, i Ljevakovica, i Mahmutovica, i Atajica, i Scuka, i svakog onog koga Pape ne pozove...
A niko od njih (ukljucujuci i Prcica, i Arslanagica...) nece drasticno poboljsati kvalitet u toj mjeri da se ovoliko izvrijedja Pape...

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 04 apr 2014, 09:10

damir_82 je napisao/la:
bhsport je napisao/la:@damire, drama je da ih ne mozes dobiti na telefon. To ih Pape ne moze dobiti jer ne zna naci aerodrom, vjerovatno je to za njega visa matematika.
To su Spahicevi fazoni, ne javlja se Begovic na telefon, izdajica, sta vec sve ne.
Mozes ti to i bolje. ;)

Poslovni sastanak kodnog naziva Teferic u Insbrucku.
Nastupa sansko kolo na poluvremenu, a janjetinu pece Fehro, sve pod sponzorstvom Germaine sportagenture, da bi se promovisao Sven Tino Susic. ;)
Kao prvo, janjetina se pekla i harmonika svirala, kako u Parizu, tako i u Lihtenstajnu, Grckoj (nesto manje istina), Latviji, Slovackoj, Litvaniji.....Nije janjetina "Insbruk za Tinu" specijalitet.... ;) (Zaboravljas Hadzica :) )

Izgleda da su minimalna neslaganja:

Ti mislis da se trebaju zvati reprezentativci drugih drzava, koji bi mogli nastupati za nas, i to na nacin da ih se obilazi, vrbuje.....Jel bi to radio javno i transparentno, ili kako neki predlazu tajno? Jel mislis da treba da idemo na noge raznim fudbalskim anonimusima ili bi njima trebala biti cast nastupati za reprezentaciju koja je tu oko top 20 reprezentacija svijeta? Treba li svakog od njih zvati da odigra zvanicnu utakmicu da bi ga kaparisali ako slucajno od njega postane igrac?

Damire, vec sam naglasio vise puta, ne trebamo izmisljati toplu vodu, nego prepisati kako rade Hrvati kojima ide uspjesno.
Nadam se da ces se sloziti da ovo sto selektor radi po medijima je kontraproduktivno i ponizavajuce, od pjesacenja Kolasinca, povlacenja za kapu Halilovica, omalovazavanja Sanjina Prcica i jos drugih primjera.
Ako vec ne zelis da ides na noge, to treba postovati, ali bar reci treba mi taj i taj igrac, jer se mora voditi racuna o buducnosti, jer mi nemamo treceg spica sada, a kamoli kada Dzeko i Vedo odu.
Necemo se valjda osloniti na Jasmina Mesanovica?!
Evo Atajic je obecavao pa nista od njega, on je dobar primjer kako treba vrbovati igraca, on je sada nas za vijeke vijekova i ako nekad bude dobar dobit ce poziv ako ne nismo nista izgubili.
Eh sada zamisli da je selektor bio meksi i pozvao Seferovica i Hrgotu nekad kada je trebao pozvati, priznat ces i sloziti se da bi bio na slatkim mukama za Brazil.
Proces vrbovanja treba ici takticno, polako, stihijski, a ne ovako kabadahijski, taaaa ce on, otkud iskoci i slicno.
Safet je krut ko panj kad su te stvari u pitanju.
Mi smo pokazali minimalni interes, pismeno obavijestili ljude da dodju na sastanak, to je neki minimum sto mozemo uraditi, jadnije od toga je putem novina pozvati nekoga. To je za moj pojam, amaterski, netakticno i lose odradjeno. Pravi primjer lobiranja ti je Kolasinac i kafa sa Spahicem i Begicem, dres repke, pokloni, otislo se na noge, danas hvala Bogu vidimo ko je Kolasinac i koliko nam znaci.
Evo reci cu u duhu ove price, da opravdam poziv Stinkiju i Hadzicu ako je to bilo kaparisanje za ubuduce, pa ako Stinki za 5,6 godina dobaci do 15-20 minuta u nekom od slabijih klubova lige petice moze i nama posluziti da bude 4,5 opcija i da grije klupu.
Ako je pozvan da ide u Brazil to nikad opravdati necu. To je kriminal i nepravda.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

PapeSusic
Kontakt:

Post Postao/la PapeSusic » 04 apr 2014, 09:46

damir_82 je napisao/la:
Ok! Nisam napisao potpunu recenicu, jer ima dosta te djece koja nisu reprezentativci.....Opet vidi koliko je te djece u opticaju i pogledaj UEFA kalendar za zvanicne i prijateljske utakmice, i ne vjerujem da bi se i tada svi mogli probati (skontali smo davno da je rezultat u prijateljskim manje bitan).
Koliko si utakmica Arslanagica pogledao? Ja sam vidio potencijal, koji bi brzo mogao i u startnih 11, ali koji mora jos puno da radi na sebi da bi postao to za sta ga predstavljate...
I Safet nije pljuvao Prcica...Odgovor (parafraziracu): "Trenutno nije standardan i igra u slabom klubu te na njega ne racunam za Svjetsko prvenstvo, i do daljnjeg je na raspolaganji selektoru Jagodicu" nije pljuvanje...
Naime, u vrijeme intervjua i nije bio standardan...Sujeta je zaj***** stvar...
Proglasili ste i Tankovica "standardnim", i Atajica i dr..pa evo nista...corak....
Sad si problem sveo na Lige petice, a znas i sam da vam to nece biti dovoljno...Da cete traziti i Cocalica, i Ljevakovica, i Mahmutovica, i Atajica, i Scuka, i svakog onog koga Pape ne pozove...
A niko od njih (ukljucujuci i Prcica, i Arslanagica...) nece drasticno poboljsati kvalitet u toj mjeri da se ovoliko izvrijedja Pape...
Safet jeste postupio ponizavajuci u vezi Prcica. 6 mjeseci prije SP-a izjavi da Prcic nema ni teoretske sanse za Brazil jer igra u losim klubu (bio je skoro 90% standardan u vrijeme izjave). Iako je Prcic godinama mladi reprezentativac i iako ima najbolju karijeru od ovih iz U21 Safet ga ponizi kao eto njegov klub je toliko los da uopste ne dolazi u obzir. U isto vrijeme pozivnicu su dobili Hadzic, Seadova zlatna koka, koji se bori za opstanak u velikoj austrijskoj ligi (u istoj ligi je Adnan Mravac bio Beckenbauer), i Tinkiwinki koji je mozda najgori igrac u eri poslije Sliskovica. Ah da, treba dodati da Vrsajevic iz velikog Hajduka izjavi da ima zagarantovano mjesto u Brazilu. Nije ni drugoligas Visca problem...

Arslanagica nisam gledao ali sudeci po statistici i minutazi on mora biti bolji od Bicakcica, Vranjesa i Zukanovica. Kad je bilo vremena da mu se srede papiri nas strucnjak Safet je rekao da ga Arslanagic nezanima jer je junior koji je tek poceo igrati fudbal. Jednostavno je ignoriso cinjenicu da je Arslanagic, u vrijeme izjave, imao minuta u Standardu ko njegov Stinky u **** hajduku.

Safet ili je veoma bezobrazan i kriminalan pa ignorise potencijalne reprezentativce da bi mogao gurati propalitete Germaniji, ili ima aspergerov sindrom ili laksi autizam. Sjecal se ko kad je izjavio da nezna koje menadzer nijednim igracu? :mrgreen:

I da ponovim pitanje iz proslog posta. Jel to igrac mora biti 100% za prvu postavu da bi dobio poziv? Znaci ako Arslanagic ili Prcic nece donjeti drasticno poboljan kvalitet, poput Kolasinca, netreba ih ni zvati? Kako bi Njemacka izgledala da Low dadne priliku samo onim igracima koji 100% ulaze u prvu postavu? Da javno **** Gundogana jer realno nece drasticno poboljisati Njemacku? :mrgreen:

Pa u nas poziv dobijaju samo igraci koji su toliko dobri da odmah postanu prvotimci (Bicakcic, Kolasinac, Mujdza). Izuzetak su Hajrovic (samo zbog poziva Hitzfelda) i clanovi germanske agencije. Pa fucking Kolasinca je ismijavao, i nije ga htjeo kontaktirati dok nije bio prvotimac u KO fazi Lige Prvaka. A svim znamo zasto, ****, poziv Besicu, Prcicu i Arslanagicu bi ugrozio mjesto germanskom klanu. Kako objasniti braticu, koji s babom dvije godine vuce veze da bi dobio minutazu u hajduku, da nemoze ici u Brazil? Zato mi treceg napadaca necemo dobiti dok se ne pojavi jedan koji bi Dzeku ili Ibisevica izbacio iz prve postave.

Stinky ide na SP. Protiv Argentinie nece igrati jer ce ga stric postediti sramote. Poslije debakla protiv Argentine stinky ce postati provtimac.

imperator10
Kontakt:

Post Postao/la imperator10 » 04 apr 2014, 11:43

Kako je teško objašnjavati jedne te iste stvari ljudima koji ne znaju kad se ne piše spojeno, kad odvojeno.

PapeSusic
Kontakt:

Post Postao/la PapeSusic » 04 apr 2014, 11:52

imperator10 je napisao/la:Kako je teško objašnjavati jedne te iste stvari ljudima koji ne znaju kad se ne piše spojeno, kad odvojeno.
Objasnjavati sta? Kvalitet Stinkija? Kvalitet Hadzica kojeg je podero Breidbalik i koji se bori za opstanak u Austriji? Nije tema "pravo pis" ( :mrgreen: ) :violina:

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 04 apr 2014, 13:59

PapeSusic je napisao/la:
imperator10 je napisao/la:Kako je teško objašnjavati jedne te iste stvari ljudima koji ne znaju kad se ne piše spojeno, kad odvojeno.
Objasnjavati sta? Kvalitet Stinkija? Kvalitet Hadzica kojeg je podero Breidbalik i koji se bori za opstanak u Austriji? Nije tema "pravo pis" ( :mrgreen: ) :violina:
Nije fazon u pravopisu time oni pokusavaju da ti degradiraju-umanje vrijednost cinjenica...
Vec vidjeno 100 puta ovdje i uvijek dolazi od iste strane koja takodje po 100 puta istim oruzjem dobije po usima ;)

imperator10@ kad se vec bakces oko "visokog napona" napomenut cu ti da se iza zareza pravi razmak pa se nasatavlja sa istom recenicom ;)
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 apr 2014, 14:07

PapeSusic je napisao/la: A svim znamo zasto, ****, poziv Besicu, Prcicu i Arslanagicu bi ugrozio mjesto germanskom klanu. Kako objasniti braticu, koji s babom dvije godine vuce veze da bi dobio minutazu u hajduku, da nemoze ici u Brazil?
Ponekad se zaista zapitam jesu li ovakvi ljudi normalni.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

PapeSusic
Kontakt:

Post Postao/la PapeSusic » 04 apr 2014, 14:15

Virtu4l je napisao/la:
PapeSusic je napisao/la: A svim znamo zasto, ****, poziv Besicu, Prcicu i Arslanagicu bi ugrozio mjesto germanskom klanu. Kako objasniti braticu, koji s babom dvije godine vuce veze da bi dobio minutazu u hajduku, da nemoze ici u Brazil?
Ponekad se zaista zapitam jesu li ovakvi ljudi normalni.
Pa nemora znaciti da nisu, nepotizam je prirodna stvar i to cak i majmuni i mnogo druge zivotinje koriste. To sto nam je nepotizam unistio drzavu nema nikakve veze sa psihickim bolestima.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 04 apr 2014, 15:57

:wtf: :wtf: :think: :think:

slika
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Rios

Post Postao/la Rios » 04 apr 2014, 16:01

Ponos Torina je napisao/la::wtf: :wtf: :think: :think:

slika
Ako je ovo istina onda sam sokiran :wtf: :wtf: :wtf: :lol: :lol: :lol: :lol:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: juka55 i 24 gosta.