damir_82 je napisao/la:bhsport je napisao/la:@damire, drama je da ih ne mozes dobiti na telefon. To ih Pape ne moze dobiti jer ne zna naci aerodrom, vjerovatno je to za njega visa matematika.
To su Spahicevi fazoni, ne javlja se Begovic na telefon, izdajica, sta vec sve ne.
Mozes ti to i bolje.
Poslovni sastanak kodnog naziva Teferic u Insbrucku.
Nastupa sansko kolo na poluvremenu, a janjetinu pece Fehro, sve pod sponzorstvom Germaine sportagenture, da bi se promovisao Sven Tino Susic.

Kao prvo, janjetina se pekla i harmonika svirala, kako u Parizu, tako i u Lihtenstajnu, Grckoj (nesto manje istina), Latviji, Slovackoj, Litvaniji.....Nije janjetina "Insbruk za Tinu" specijalitet....

(Zaboravljas Hadzica

)
Izgleda da su minimalna neslaganja:
Ti mislis da se trebaju zvati reprezentativci drugih drzava, koji bi mogli nastupati za nas, i to na nacin da ih se obilazi, vrbuje.....Jel bi to radio javno i transparentno, ili kako neki predlazu tajno? Jel mislis da treba da idemo na noge raznim fudbalskim anonimusima ili bi njima trebala biti cast nastupati za reprezentaciju koja je tu oko top 20 reprezentacija svijeta? Treba li svakog od njih zvati da odigra zvanicnu utakmicu da bi ga kaparisali ako slucajno od njega postane igrac?
Ja mislim da svim tim reprezentativcima drugih drzava, koji bi mogli nastupati za nas, treba pozivom na okupljanje reprezentacije dati do znanja da su nam interesantni. Ukoliko su sprijeceni da dodju, a pokazu interes, tj. ZELE NASTUPATI ZA NAS, lako ce se dogovoriti sastanak sa njima bilo gdje i zavrsiti posao... Da kumimo i molimo neke "anonimuse" da igraju za nas? Neka hvala!
Tankovic, Gudelj, Halilovic....pozvani da im se pokaze interes. Pokazali pravo lice, izabrali sta su htjeli.... Mi smo uradili sto je do nas.... POKAZALI INTERES! Na nas interes su ostali INDOLENTNI! Toliko o njima!
Damire, vec sam naglasio vise puta, ne trebamo izmisljati toplu vodu, nego prepisati kako rade Hrvati kojima ide uspjesno.
Nadam se da ces se sloziti da ovo sto selektor radi po medijima je kontraproduktivno i ponizavajuce, od pjesacenja Kolasinca, povlacenja za kapu Halilovica, omalovazavanja Sanjina Prcica i jos drugih primjera.
Ako vec ne zelis da ides na noge, to treba postovati, ali bar reci treba mi taj i taj igrac, jer se mora voditi racuna o buducnosti, jer mi nemamo treceg spica sada, a kamoli kada Dzeko i Vedo odu.
Necemo se valjda osloniti na Jasmina Mesanovica?!
Evo Atajic je obecavao pa nista od njega, on je dobar primjer kako treba vrbovati igraca, on je sada nas za vijeke vijekova i ako nekad bude dobar dobit ce poziv ako ne nismo nista izgubili.
Eh sada zamisli da je selektor bio meksi i pozvao Seferovica i Hrgotu nekad kada je trebao pozvati, priznat ces i sloziti se da bi bio na slatkim mukama za Brazil.
Proces vrbovanja treba ici takticno, polako, stihijski, a ne ovako kabadahijski, taaaa ce on, otkud iskoci i slicno.
Safet je krut ko panj kad su te stvari u pitanju.
Mi smo pokazali minimalni interes, pismeno obavijestili ljude da dodju na sastanak, to je neki minimum sto mozemo uraditi, jadnije od toga je putem novina pozvati nekoga. To je za moj pojam, amaterski, netakticno i lose odradjeno. Pravi primjer lobiranja ti je Kolasinac i kafa sa Spahicem i Begicem, dres repke, pokloni, otislo se na noge, danas hvala Bogu vidimo ko je Kolasinac i koliko nam znaci.
Evo reci cu u duhu ove price, da opravdam poziv Stinkiju i Hadzicu ako je to bilo kaparisanje za ubuduce, pa ako Stinki za 5,6 godina dobaci do 15-20 minuta u nekom od slabijih klubova lige petice moze i nama posluziti da bude 4,5 opcija i da grije klupu.
Ako je pozvan da ide u Brazil to nikad opravdati necu. To je kriminal i nepravda.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921