ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

MaGiCa
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la MaGiCa » 02 apr 2014, 16:45

Virtu4l je napisao/la:Isto toliko ih je i uzeo na mišiće, kada je već bio u nok daunu.

Svi se sjećamo čuvenog forhenda sa USO 2011,
Asked about the quite remarkable forehand winner Djokovic hit to save match point, Federer reckoned the Serb did not look at that point like someone "who believes much anymore in winning. To lose against someone like that, it's very disappointing, because you feel like he was mentally out of it already. Just gets the lucky shot at the end, and off you go."
Tachno. Ali je i tada bio #1 igrach na svetu, kao shto je bio i #1 kad je gubio tesne mecheve: bez obzira koliko si dominantan, mora da ti se poklopi mnogo toga da bi doshao do GSa.

O tome sam i prichao i to stanovishte branio, za razliku od tebe koji zagovarash "1 bljesak, resto prosek" teze.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 apr 2014, 16:48

Jeli to ono finale u kojem je Novak tražio MTO kad ga je Rafo počeo tamburati u trećem setu, ne sjećam se baš najbolje. Znam da sam ludovao na forumu, a Magični mi zamjerio, jbg, davno je bilo :mrgreen:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 02 apr 2014, 17:10

Virtu4l je napisao/la:Jeli to ono finale u kojem je Novak tražio MTO kad ga je Rafo počeo tamburati u trećem setu, ne sjećam se baš najbolje. Znam da sam ludovao na forumu, a Magični mi zamjerio, jbg, davno je bilo :mrgreen:
To finale je bilo nakon vec opisanog the shot-a, na koji si se pozvao.
Rafo tambur'o Novaka :?: Bice da je ishchupao 4. set i u njemu bio pometen, bash nakon tog MTOa na koji se pozivash. A tvoje ludovanje je bilo epic. Secam se toga. :tralala:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 02 apr 2014, 17:52

MaGiCa je napisao/la: Pazi, shta beshe bilo kad su se Nadalu razvodili roditelji, kad je Samprasu umirao trener Gullikson i dr. :?:
Nemoj da mi prichash da te stvari nisu bile uticajne po rezultate istih.
Naravno da su imale uticaja ali sve su to "normalne" stvari s kojima se susrece svaki sportista...nekima su karijere propale zbog privatnih stvari ali opet ne znam koja je tvoja poenta pokretanja ove teme...po tvom ispade da je samo Novak gubio titule zbog kojekakvih sporednih stvari koje nemaju veze sa forehandom,servisom ili volejima.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 apr 2014, 18:28

Gubio je on titule zbog Todd Martina, pa evo i zbog Borisa Beckera, ali to se mudro zataškava, ali istina je da su to bile katastrofalne odluke Novaka ili 'njegovog stručnog štaba'...

Sve sam više siguran da su mu Martin i Becker uzeli minimalno dva slama.
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 02 apr 2014, 18:52

adnan24 je napisao/la: Naravno da su imale uticaja ali sve su to "normalne" stvari s kojima se susrece svaki sportista...nekima su karijere propale zbog privatnih stvari ali opet ne znam koja je tvoja poenta pokretanja ove teme...po tvom ispade da je samo Novak gubio titule zbog kojekakvih sporednih stvari koje nemaju veze sa forehandom,servisom ili volejima.
Poenta rasprave je da se pokazhe da li je NDj bio najdominantniji igrach u periodu 2011-14. ili ne.
@Virtu4l ne priznaje nishta sem multislam sezona, za njega je to 1 bljesak iz 2011. + prosek u 2012 i 13., a za mene je to dominacija Tourom, dosushe neokrunjena sa josh nekoliko GSa. E, to je poenta priche.
Virtu4l je napisao/la:Gubio je on titule zbog Todd Martina, pa evo i zbog Borisa Beckera, ali to se mudro zataškava, ali istina je da su to bile katastrofalne odluke Novaka ili 'njegovog stručnog štaba'...

Jeste, Becker mu je kriv shto ne mozhe da slomi Wawrinku pored zilion shansi, a Martin mu je kriv shto mu nije pronashao uzroke alergije i nauchio ga da bije bolji FH. Ako ti je tako lakshe - svi su krivi, samo NDj nije... :wave:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 apr 2014, 19:14

Martin je kriv što je u to vrijeme servirao kao Dementieva.
Voli te tvoje Sarajevo.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 02 apr 2014, 19:52

Virtu4l je napisao/la:Martin je kriv što je u to vrijeme servirao kao Dementieva.
tačno... uništio mu je servis... bilo je to mučno gledati
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 apr 2014, 11:28

Virtu4l je napisao/la:Martin je kriv što je u to vrijeme servirao kao Dementieva.
Chak i da je servirao ko shto servira danas ili 2007-08 - opet ne bi uzimao Slamove, jer je RF josh uvek bio jachi igrach od njega, a RN barem fizichki superiorniji. Djokovic je morao da promeni ishranu, pojacha treninge i da mu kliknu FH i servis da bi se nosio sa ovom dvojicom. A to se desilo sve u drugom delu 2010., kada Martina nije bilo vec odavno.

Nije Becker kriv shto Djokovic ne mozhe da zadrzhi nivo igre tokom jednog mecha i shto po obichaju fula gomilu BPa (kao shto ni Lendl nije bio kriv Murrayu za pristup "lako cemo" na masi turnira). Kada to Novak ne radi - e onda je najbolji igrach sveta, by a margin. Upravo smo to mogli da vidimo u finalu Miamija.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 03 apr 2014, 18:08

MaGiCa je napisao/la:
adnan24 je napisao/la: Naravno da su imale uticaja ali sve su to "normalne" stvari s kojima se susrece svaki sportista...nekima su karijere propale zbog privatnih stvari ali opet ne znam koja je tvoja poenta pokretanja ove teme...po tvom ispade da je samo Novak gubio titule zbog kojekakvih sporednih stvari koje nemaju veze sa forehandom,servisom ili volejima.
Poenta rasprave je da se pokazhe da li je NDj bio najdominantniji igrach u periodu 2011-14. ili ne.
@Virtu4l ne priznaje nishta sem multislam sezona, za njega je to 1 bljesak iz 2011. + prosek u 2012 i 13., a za mene je to dominacija Tourom, dosushe neokrunjena sa josh nekoliko GSa. E, to je poenta priche.
Virtu4l je napisao/la:Gubio je on titule zbog Todd Martina, pa evo i zbog Borisa Beckera, ali to se mudro zataškava, ali istina je da su to bile katastrofalne odluke Novaka ili 'njegovog stručnog štaba'...

Jeste, Becker mu je kriv shto ne mozhe da slomi Wawrinku pored zilion shansi, a Martin mu je kriv shto mu nije pronashao uzroke alergije i nauchio ga da bije bolji FH. Ako ti je tako lakshe - svi su krivi, samo NDj nije... :wave:
Od 2011 (uključujući i nju) jeste najdominantniji, svaka mu čast, to niko osporio nije.
S druge strane ja se s tobom nikad neću složiti da 40 sedmica više na no1,1 masters više te par polufinala zaredom vrijedi kao 1 GS više.(govorim o 2012-danas periodu)
Pogotovo zbog činjenice da Nadal 7 mjeseci u tom periodu nije igrao propustivši 2 GS-a.(zbog stvari na koje nije mogoa uticati)
Od preostalih 7 je osvojio 3,na 2 ispao u prvom ili drugom kolu(WB) a na 2 igrao finale.To i nije toliko nekonstantno izuzev 2 WB-a ali kako si ti uzimao raznorazne spletove okolnosti tako i ja mogu uzeti cinjenicu da je na WB-u 2012 Rafa bio rovit, povrijeđen samo što to još nije ni znao dok nije otišlo u helać skroz, uzmi tu još i extra raspolozenog udarača te još mnogo drugih nesretnih spletova okolnosti dok 2013 nije bio dovoljno spreman, to su mnogi svjetski teniski strucnjaci rekli.Rovit,tek poslje povrede i nedovoljno spreman je jedva odbranio šljaku, igra nikad lošija,nikad duze na tereno što ga je i koštalo ispadanja na WB.Poslje smo vidjeli sta je bilo na americkoj turneji... :stop:
Tu skontas kako su spletovi okolnosti glupost, svima se dese, i oni pozitivni i oni negativni.Cilj je biti spreman na njih i iskoristiti ih u svoju prednost, pa jbt Rafa je zbog klasicnog loseg spleta okolnosti izgubio finale AO ove godine.Povreda koja nije strasna, koju je zalijecio jako brza se pojavila baš u finalu, ni u polufinalu ni u cetvrt ni u prvom kolu vec u zadnjem meču za titulu u koji je ušao kao ogromni favorit...pa šta? Nikom ništa ****
Kazes Novak se upceo na mrezi u 5 setu? Znas kad bi se Rafa upeco onako? Nikad
Znas kad bi Rafa odigrao "bolji set" pa ga izgubio na kraju? Nikad
Zato je između ostalog Rafa najveći šampion ove igre.

Onda opet skontam ovo je tenis, pojedinacni sport, kako je moguce igrati bolje a izgubiti? Jest Nole lupao više od pola seta i onda stao?Zasto je stao? Mozda zato sto je Rafa digao svoj nivo igro?Zato sto je nanjusio blagi pad Novaka i iskoristio ga? Sta god da je ali je zasluzeno sigurno.Psiha,konstantnost tokom meča,killer instinct,igranje najboljeg tenisa u najtezim trenucima uz ostale teniske elemente čine jedan kompletan paket svakog igrača.Dzaba mu bekhend,najvec nivo igre ikad ako to ne zna iskoristiti i uzeti titulu.I zbog silnog broja varijabli ili ti ga promjenjivih na kraju će se prvenstveno gledati brojke a ne nesretni spletovi okolnosti.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 apr 2014, 20:45

samosarajvo je napisao/la:Zato je između ostalog Rafa najveći šampion ove igre.
:opaopa:
Voli te tvoje Sarajevo.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 03 apr 2014, 20:57

Dobro, davno smo se "složili" da je Rafael Nadal GOAT, najveći od najvećih šampiona, kralj, gospodar univerzuma... :mrgreen:

Tema postaje dosadna, dajte nešto novo. Prelistajte malo stranice i vidjet ćete koliko je tu ponavljanja. Stalno se vrti jedna te ista priča, ništa novog i svježeg oko čega bi se dalo raspravljati. :crazy:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 apr 2014, 21:13

Claus je napisao/la:Tema postaje dosadna, dajte nešto novo. Prelistajte malo stranice i vidjet ćete koliko je tu ponavljanja. Stalno se vrti jedna te ista priča, ništa novog i svježeg oko čega bi se dalo raspravljati. :crazy:
Čuj svježe, pa najsvježije je Novak Đoković vol.3. Magični i formance će ti reći nešto više o tome :P

Što se tiče prvog dijela tvog posta.... ni ja to ne bih bolje rekao :mrgreen:
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 apr 2014, 00:49

Virtu4l je napisao/la: Čuj svježe, pa najsvježije je Novak Đoković vol.3. Magični i formance će ti reći nešto više o tome :P

Nekad si bio inventivniji, ali izgleda da se to sve izgubilo. Plocha se pokvarila. :(

samosarajvo je napisao/la:Cilj je biti spreman na njih i iskoristiti ih u svoju prednost, pa jbt Rafa je zbog klasicnog loseg spleta okolnosti izgubio finale AO ove godine.Povreda koja nije strasna, koju je zalijecio jako brza se pojavila baš u finalu, ni u polufinalu ni u cetvrt ni u prvom kolu vec u zadnjem meču za titulu u koji je ušao kao ogromni favorit...pa šta? Nikom ništa ****
Pa niko i ne kazhe da drugi ljudi ne gube titule spletom nesrecnih okolnosti i da je to pravo jedino NDja.
Ono shto vi botovi nikako da ukapirate je to da je moguce biti dominantan igrach, a ne materijalizovati to na GSovima. E, to se desilo 2012-13., a ne kratki bljesak 2011. i resto mediokritetsvo.

Dzaba mu bekhend,najvec nivo igre ikad ako to ne zna iskoristiti i uzeti titulu.I zbog silnog broja varijabli ili ti ga promjenjivih na kraju će se prvenstveno gledati brojke a ne nesretni spletovi okolnosti.
Neko gleda brojke, a neko igru. Zato je rudarstvo za nekoga umetnost, a za nekoga prljav posao.
Prema svecu i tropar. ;)

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 04 apr 2014, 01:58

MaGiCa je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la: Čuj svježe, pa najsvježije je Novak Đoković vol.3. Magični i formance će ti reći nešto više o tome :P

Nekad si bio inventivniji, ali izgleda da se to sve izgubilo. Plocha se pokvarila. :(

samosarajvo je napisao/la:Cilj je biti spreman na njih i iskoristiti ih u svoju prednost, pa jbt Rafa je zbog klasicnog loseg spleta okolnosti izgubio finale AO ove godine.Povreda koja nije strasna, koju je zalijecio jako brza se pojavila baš u finalu, ni u polufinalu ni u cetvrt ni u prvom kolu vec u zadnjem meču za titulu u koji je ušao kao ogromni favorit...pa šta? Nikom ništa ****
Pa niko i ne kazhe da drugi ljudi ne gube titule spletom nesrecnih okolnosti i da je to pravo jedino NDja.
Ono shto vi botovi nikako da ukapirate je to da je moguce biti dominantan igrach, a ne materijalizovati to na GSovima. E, to se desilo 2012-13., a ne kratki bljesak 2011. i resto mediokritetsvo.

Dzaba mu bekhend,najvec nivo igre ikad ako to ne zna iskoristiti i uzeti titulu.I zbog silnog broja varijabli ili ti ga promjenjivih na kraju će se prvenstveno gledati brojke a ne nesretni spletovi okolnosti.
Neko gleda brojke, a neko igru. Zato je rudarstvo za nekoga umetnost, a za nekoga prljav posao.
Prema svecu i tropar. ;)
PRvo ja nisam rekao da je Novakova sezona 2011 kratki bljesak.Rekao sam da ce je tesko vise ikad ponovit, mozda i hoce rezultatski sa 2-3 GS-a i 4-5 mastersa, kad Rafa ode u zasluzenu peMziju kao GOAT :P , ali onom igrom i formom teško.On je te sezone eksplodirao, pokazao da je multislam viner, mozda i do dvocifrene brojke dođe, treći je po mastersima sa dobrim šansama da budi drugi u roku godinu dana...daleko je to od bljeska.

Ja ti opet kazem, dzaba ti sva dominacija ako to ne materijalizujes GS-ovima prvenstveno pa onda titulama sa mastersa i tako dalje.Nešto tu fali onda, neki dio slagalice a tenis nije samo i iskljucivo shot making, nije bio ni prije 40 godina a tek sad...
Tenis se ipak igra (kao i svaki ostali sport) za titulu.Barca ce je osvojit mozda sa duplo boljom gol razliko, extra ljepom igrom a Real sve sa po 1:0 ali ko te pita?
Ipak ovo je pojedinacni sport gdje su šanse za sreću smanjene i gdje pobjeđuje onaj koji je bolji taj dan, mozes je jednom u kljucnom momentu poslati u milimetarski aut i nazvati to nesrecom, vec drugi put je to nešto drugo...

da se vratim na boldirani dio sa kraja posta
, neko gleda brojke neko igru? Kao što rekoh gore, ovo je pojedinačni sport, ne mozes nemati igru a pobjediti kao recimo u fudbalu gdje se ekipa brani sa 11 igraca u 30 metara oko gola, ne pređu centra nijednom i na kraju izbore povoljan rezultat.Istina je moze neko igrati ljepše a biti manje uspješan ali svako mora znati igrati misli li osvojiti nešto.Haj da su Rafa i Novak bare bare po rezultatima pa bi reko Novak "ljepše" i ubjedljivije igra ali još uvijek je Nadal klasa iznad da bi se takva poređenja pravila.Nek se Nole malo priblizi sa brojevima pa cemo onda pricati ko je igrao ljepše ;)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 apr 2014, 14:51

Kao shto rekoh - teshko je argumentovano raspravljati sa ljudima koji razgovaraju samo sami sa sobom. ;)

Niti je ovo pricha o tome shta je bolje, shta neko treba/hoce/zheli da pre uzme, vec je pricha bila o tome da li je ili nije NDj bio dominantni igrach u nekom periodu i koliko taj period traje/trajao je.

Ali, ti sa tvojim uletom apsolutno okrecesh temu na svoj neki nevidljivi mlin i pristupom chuvara bengalske vatre ovde vrshish klasichnu zamenu teza.

Kad nauchish da nije poenta uleta u raspravu okretanje teme iste, vech njen nastavak - e onda mozhemo da poprichamo. U suprotnom - imam pametnijeg posla.

:arrow: :wave:

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 04 apr 2014, 16:39

MaGiCa je napisao/la:Kao shto rekoh - teshko je argumentovano raspravljati sa ljudima koji razgovaraju samo sami sa sobom. ;)

Niti je ovo pricha o tome shta je bolje, shta neko treba/hoce/zheli da pre uzme, vec je pricha bila o tome da li je ili nije NDj bio dominantni igrach u nekom periodu i koliko taj period traje/trajao je.

Ali, ti sa tvojim uletom apsolutno okrecesh temu na svoj neki nevidljivi mlin i pristupom chuvara bengalske vatre ovde vrshish klasichnu zamenu teza.

Kad nauchish da nije poenta uleta u raspravu okretanje teme iste, vech njen nastavak - e onda mozhemo da poprichamo. U suprotnom - imam pametnijeg posla.

:arrow: :wave:
Dobro, da se vratimo na temu.
Nije bio dominantan od 2012 do danas jer ima igrača koji je osvojio GS više,titulu više i koji ga je u direktnim susretima pobjedio jedanput više od čega je 3:1 u GS mečevima.Sasvim dovoljno.
1 masters,nivo igre? te 40 sedmica više na broju 1(a i to se smanjuje polahko) se ne mogu nositi sa tim.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 apr 2014, 19:21

samosarajvo je napisao/la: Dobro, da se vratimo na temu.
Nije bio dominantan od 2012 do danas jer ima igrača koji je osvojio GS više,titulu više i koji ga je u direktnim susretima pobjedio jedanput više od čega je 3:1 u GS mečevima.Sasvim dovoljno.
1 masters,nivo igre? te 40 sedmica više na broju 1(a i to se smanjuje polahko) se ne mogu nositi sa tim.

OK. Slozhicemo se da se ne slazhemo i to je to.

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 09 apr 2014, 00:44

evo da malo osvjezimo temu, vidim nije bila aktivna vec nekoliko dana.Danas gledam malo Houston i nevjerojatno stvarno kako puse i opet organizatori daju da se igra mec.Nije ni cudo da je bilo toliko iznenadenja u prvim kolima... :crazy: :crazy:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 apr 2014, 18:13

Ne znaš da je i vjetar jedan od Novakovih neprijatelja. I zbog vjetra je gubio neke mečeve od Rafe, duvao je samo na njegovoj strani.
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.