RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

anel81m
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la anel81m » 04 apr 2014, 11:04

Titova-Juga je napisao/la:Raji je više pun qurac borbe za prestiž (7-12 mjesto) i sl.
Treba da se desi jedan boom i to će biti sasvim dovoljno da opet budemo ovakvi, pardon, JAČI nego ikada prije.

slika
Ma najviše je RA sjebao onaj bojkot (i sam nisam išao na tekme) poslije nekih sumnjivih utakmica, znamo većina koje su bile.Taman se malo počela raja vraćati desi se Gabela (prije 2 godine) i to sasječe skroz posjetu.Smjena generacije RA, stariji se nisu ni vratili već prešli na dedarsku.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 04 apr 2014, 12:18

Znači, značajniji izostanak od četvorice koja neće nastupiti u Gradačcu je Merzić. Ostala trojica su, koliko sam dobro upamtio čitajući članak sada na sportu Ramović - koga već od početka drugog dijela prvenstva nema, i bez njega smo nažalost, već navikli igrati, Kazazić, koji je dolaskom Škaljića ulazio s klupe, i Zvonić, koji također nije imao veliku ulogu u ekipi nakon dolaska prekodrinaša.

Vjerujem da ova ekipa može izvući makar remi u Gradačcu. Osjetnijih izostanaka nemamo, bar što se mene tiče. Tačno je da je klupa malo kraća zbog izostanka već navedenih igrača, ali smatram da su se igrači koji su iznijeli teret prošle takmičarske sedmice već dovoljno regenerisali, i da su spremni za meč u Gradačcu.

Nije mi jasno ignorisanje Raševića u zadnjih 4 - 5 utakmica. Dobio je samo jednom priliku pred kraj, ako se ne varam protiv Sarajeva. Ostalo je sve na klupi presjedio. Vidio sam ga poslije zadnje domaće utakmice, tu je u sastavu. Ne kontam problem. :hmmmmm:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 04 apr 2014, 12:43

Zizu druze kad je nama bio problem izvuci remi,bar ove sezone.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 04 apr 2014, 13:21

Pirke je napisao/la:Ima li iko onu sliku gdje momak sa tribine kao udara igraca Zepca (cini mi se) sa letvom po glavi? Tada smo tek zavrsavali tribinu...
Ovu?
Koja bilja,koja motka :lol:

slika
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 04 apr 2014, 13:49

Titova-Juga je napisao/la:Raji je više pun qurac borbe za prestiž (7-12 mjesto) i sl.
Treba da se desi jedan boom i to će biti sasvim dovoljno da opet budemo ovakvi, pardon, JAČI nego ikada prije.

slika
a evo tesko cemo do tog booma o kojem pricas, dovoljan je onaj danasnji clanak uvezi duljevica i hebibovica na ovoj stranici! znaci aniju istice ugovor na ljeto i sarajevo ga uzima djaba nakon sto smo mi napravili igraca od njega! hebibovic je dobar bio odkako je dosao u klub ali ove sezone je tek pokazao ono nesto ekstra i umjesto da mu mi produzimo ugovor na 2-3 godine i eventualno ga prodamo negdje vani da bi zaradili na njemu on cisti papira ode u sarajevo i oni ce uzet pare na njemu za godinu dvi.... onda znamo svi da je sevko umalo otisao zimuz, na ljeto ga sigurno necemo zadrzat! onda maletic itd itd i tako bi na ljeto ostali bez 3+ trenutno najbolja igraca! umjesto da nadopunimo ekipu na ljeto sa centarforom i da se konacno ozbiljno ukljucimo u borbu za evropu i titule mi cemo opet ostat bez ponajbolji igraca na ljeto i krenut sa nule! ovo je prica koja se ponavlja svaki put, kad god gradimo ekipu, ta ekipa malo stesa, uigra se i konacno pocne licit na konkurentnu ekipu za malo vece domete u ligi i kupu, onda uvijek 3-4 najbolja igraca odu i opet jovo na novo...
do nedavno sam uvijek krivio te igrace sto idu, ali kad se toliko puta ista stvar ponavlja onda se covjek upita pa sta ta uprava radi? trebali su sjest za stol sa anijem, sevkom i maleticem tokom zime i ponudit im produzenje ugovora uz normalno bolje uslove, ovako se samo ista prica nastavlja i opet cemo i sljedece sezone u ovo vrijeme govorit haj nista, hrvali smo se, bili smo blizu, sljedece sezone ce bit bolje! tako govorimo skoro 20 godina a bojim se da cemo tako govorit jos dosta godina dok se nesto drasticno promjeni u nacinu vodjenja kluba!!!!!
nekako sam se i nadao da ce se nesto pozitivno desavat na ljeto, kadet91 je najavljivao neke dobre stvari u klubu ali kako vjerovat u to kad nam odlaze najbolji igraci!!!? to i jest najveci problem trenutnog stanja na tribinama, raji je dosta vise nadanja i prazni obecanja, skoro 20 godina nasjedamo na te price da ce bit nesto vise, nesto bolje i svaki put kad je ta nada najveca i kad se raja najvise nalozi i polako se opet naziru pune tribine opet se nesto desi da tu nadu ubije, pa bilo to najbolji igraci koji odlaze ili slucajevi jedinstvo, gradina, gosk, zvijezda, celik, mladost itd itd, u vrapcicima....

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 04 apr 2014, 15:11

mikki21 je napisao/la:a evo tesko cemo do tog booma o kojem pricas, dovoljan je onaj danasnji clanak uvezi duljevica i hebibovica na ovoj stranici! znaci aniju istice ugovor na ljeto i sarajevo ga uzima djaba nakon sto smo mi napravili igraca od njega! hebibovic je dobar bio odkako je dosao u klub ali ove sezone je tek pokazao ono nesto ekstra i umjesto da mu mi produzimo ugovor na 2-3 godine i eventualno ga prodamo negdje vani da bi zaradili na njemu on cisti papira ode u sarajevo i oni ce uzet pare na njemu za godinu dvi.... onda znamo svi da je sevko umalo otisao zimuz, na ljeto ga sigurno necemo zadrzat! onda maletic itd itd i tako bi na ljeto ostali bez 3+ trenutno najbolja igraca! umjesto da nadopunimo ekipu na ljeto sa centarforom i da se konacno ozbiljno ukljucimo u borbu za evropu i titule mi cemo opet ostat bez ponajbolji igraca na ljeto i krenut sa nule! ovo je prica koja se ponavlja svaki put, kad god gradimo ekipu, ta ekipa malo stesa, uigra se i konacno pocne licit na konkurentnu ekipu za malo vece domete u ligi i kupu, onda uvijek 3-4 najbolja igraca odu i opet jovo na novo...
do nedavno sam uvijek krivio te igrace sto idu, ali kad se toliko puta ista stvar ponavlja onda se covjek upita pa sta ta uprava radi? trebali su sjest za stol sa anijem, sevkom i maleticem tokom zime i ponudit im produzenje ugovora uz normalno bolje uslove, ovako se samo ista prica nastavlja i opet cemo i sljedece sezone u ovo vrijeme govorit haj nista, hrvali smo se, bili smo blizu, sljedece sezone ce bit bolje! tako govorimo skoro 20 godina a bojim se da cemo tako govorit jos dosta godina dok se nesto drasticno promjeni u nacinu vodjenja kluba!!!!!
nekako sam se i nadao da ce se nesto pozitivno desavat na ljeto, kadet91 je najavljivao neke dobre stvari u klubu ali kako vjerovat u to kad nam odlaze najbolji igraci!!!? to i jest najveci problem trenutnog stanja na tribinama, raji je dosta vise nadanja i prazni obecanja, skoro 20 godina nasjedamo na te price da ce bit nesto vise, nesto bolje i svaki put kad je ta nada najveca i kad se raja najvise nalozi i polako se opet naziru pune tribine opet se nesto desi da tu nadu ubije, pa bilo to najbolji igraci koji odlaze ili slucajevi jedinstvo, gradina, gosk, zvijezda, celik, mladost itd itd, u vrapcicima....
+1 druže, od a do ž. Kao da sam i sam pisao :evil:
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 04 apr 2014, 15:54

Titova-Juga je napisao/la:
mikki21 je napisao/la:a evo tesko cemo do tog booma o kojem pricas, dovoljan je onaj danasnji clanak uvezi duljevica i hebibovica na ovoj stranici! znaci aniju istice ugovor na ljeto i sarajevo ga uzima djaba nakon sto smo mi napravili igraca od njega! hebibovic je dobar bio odkako je dosao u klub ali ove sezone je tek pokazao ono nesto ekstra i umjesto da mu mi produzimo ugovor na 2-3 godine i eventualno ga prodamo negdje vani da bi zaradili na njemu on cisti papira ode u sarajevo i oni ce uzet pare na njemu za godinu dvi.... onda znamo svi da je sevko umalo otisao zimuz, na ljeto ga sigurno necemo zadrzat! onda maletic itd itd i tako bi na ljeto ostali bez 3+ trenutno najbolja igraca! umjesto da nadopunimo ekipu na ljeto sa centarforom i da se konacno ozbiljno ukljucimo u borbu za evropu i titule mi cemo opet ostat bez ponajbolji igraca na ljeto i krenut sa nule! ovo je prica koja se ponavlja svaki put, kad god gradimo ekipu, ta ekipa malo stesa, uigra se i konacno pocne licit na konkurentnu ekipu za malo vece domete u ligi i kupu, onda uvijek 3-4 najbolja igraca odu i opet jovo na novo...
100% isto misljenje dijelim.Sa Hebibovicem(kao perspektivnim igracem) jos lani na pocetku sezone su trebali poceti pregovore o produzenju ugovora(kao u svim normalnim zemljama),i ponudit mu neke bolje uslove,a u slucaju da se necka prebacit ga u juniorski tim da trenira,a kad budu utakmice ne treba ni na klupu sa njim vec na tribine.Dzaba je nama praviti mlade igrace kad ce ga neko uzeti dzaba,sta smo onda uradili :salut: :wtf: .Ovako isto ce otici i Hajdarevic i Janicijevic,i onaj mladi golman i svi ostali.Daj bola Mrle goni te se u 3PM sa ovakvim radom :stop: ,ne radite za dobrobit kluba ovakvim radom i to se nece tolerisati.Odyebaus :evil:

P.S.to ti je isto koti zbaris kakvu dobru koku,a prijatelj ti je hinjski odvede a da je nisi ni kresno :eh:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 04 apr 2014, 16:32

rodjak je napisao/la:
Titova-Juga je napisao/la:
100% isto misljenje dijelim.Sa Hebibovicem(kao perspektivnim igracem) jos lani na pocetku sezone su trebali poceti pregovore o produzenju ugovora(kao u svim normalnim zemljama),i ponudit mu neke bolje uslove,a u slucaju da se necka prebacit ga u juniorski tim da trenira,a kad budu utakmice ne treba ni na klupu sa njim vec na tribine.Dzaba je nama praviti mlade igrace kad ce ga neko uzeti dzaba,sta smo onda uradili :salut: :wtf: .Ovako isto ce otici i Hajdarevic i Janicijevic,i onaj mladi golman i svi ostali.Daj bola Mrle goni te se u 3PM sa ovakvim radom :stop: ,ne radite za dobrobit kluba ovakvim radom i to se nece tolerisati.Odyebaus :evil:

P.S.to ti je isto koti zbaris kakvu dobru koku,a prijatelj ti je hinjski odvede a da je nisi ni kresno :eh:
Tako je kad nas nesposobni ljudi vode. A mozda je neko ipak na Hebibovicu uzeo pare samo nije Velez, nego neko iz uprave ko namjerno nije pokusao da produzi ugovor tako da ga pusti u Sarajevo a Velez nista ne uzme. Pao dogovor vec davno izgleda. :( lopovi.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 04 apr 2014, 16:39

Ne znam. :hmmmmm:

Apsolutno ste upravu što se Hebibovića tiče ako ispadne tako. Na kraju krajeva, vrijeme će pokazati.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 04 apr 2014, 16:46

Uzela se lova na crno, nemojte misliti da su pojedinci iz uprave glupi. Velez nece dobiti nista od Hebibovica, ali pojedinci vec jesu. Zivi bili pa jednog dana vidjeli. ;)

nonda_83

Post Postao/la nonda_83 » 04 apr 2014, 17:50

Moje gledanje na te stvari oko transfera:

(ocima Hebibovica ili bilo kojeg xy Velezovog igraca)
- da ste vi Hebibovic, i da znate da posjedujete odredjeni potencijal(bar potencijal u okvirima nase ove lige)..da li bi pristali da potpisete visegodisnji ugovor sa nekim klubom i time relativno otezate sebi put za odlazak negdje drugo(zbog obestecenja koje se namece kao argument kod takve vrste visegodisnjih ugovora)? ...ili eventualno samo pristali na produzenje neke "osnovne" vrste ugovora(ili kako to vole u nasoj ligi da kazu "sa mogucnoscu odlaska u slucaju povoljnije ponude")? - uz napomenu da 90% igraca u nasoj ligi razmislja ovako pa cak i onih igraca koji realno i nemaju neki realni potencijal, da ne kazem kvalitet, ali im je napunjena glava od strane roditelja, managera, prijatelja, okoline da su bas oni neki novi i jos neotkriveni bosanskohercegovacki Lioneli Messiji...

(ocima kluba)
- imate pritisak navijaca i javnosti koji su zeljni rezultata...sa druge strane vjerujete da vam bas taj xy igrac(u ovom slucaju hebibovic) moze donijeti bas taj neki rezultatski iskorak zbog kojeg imate pritak navijaca i javnosti..a bas taj hebibovic..nije bas pretjerano voljan da potpise visegodisnji ugovor...da li bi odmah nabili tog igraca nogom u guzicu i rekli mu "e neces sad nikako"..ili bi pristali na varijantu "ma daj sta das samo da ostane kod nas, pa mozda ako ostvarimo taj zeljeni iskorak mozda se igrac odluci da ostane jos i duze"? - smatram da ako se odlucimo za varijantu "e neces sad nikako, i hajde brisi" da bi se ostalo bez ijednog igraca...dakle ni u fudbalu, bas kao i u zivotu se jednostavno ne smije biti iskljuciv...

(ocima drugog kluba...ili eto u ovom slucaju FK Sarajevo)
- realno je stanje da ce se igrac lakse prodati iz kluba koji se nalazi u glavnom gradu..svidjalo se to nama ili ne..trenutno stanje je takvo..pogotovo kada taj klub sada ima dovoljno novca, pa cak i za placanje odstete (sto znamo iz primjera kada je direktor Borca rekao da je FK Sarajevo za Grahovca ponudilo odstetu koja je odlicna za nase uslove, i koju navodno niko nikad u nasoj ligi nije ponudio nekom igracu kao transfer)..isti taj klub, FKS, ima posebne partnerske odnose sa engleskim premijerligasem sto takodjer u ogromnoj mjeri utice na razmisljanje fudbalera u momentu kada se FKS zanima za njihove usluge... - realno, misljenja sam da bi i vi sami zeljeli preci u FKS...ne samo radi plate(a smatram da Velez nemoze dati toliku platu koju bar u ovom trenutku moze dati FKS)..nego i radi svih tih trenutnih okolnosti koje prate FKS(glavni grad..veca medijska popracenost, Tan, Cardiff...Engleska...i slicno..dakle ne radi se samo o visini mjesecne plate..pogotovo ako ste kao igrac svjesni da u zivotu najvise nade polazete u "ganjanje lopte" kao neko zivotno opredjeljenje)

Dakle..sta sam htio reci..i meni se samom GADI kada neki igrac u nasem klubu postigne nesto..za njega se procuje..a onda digne sidro bez pare i dinara...to je KATASTROFA...i u tome krivicu NARAVNO da snosi i uprava kluba...ali isto tako hocu da kazem..da taj posao nije lagan..i nije bas tako lako nekoga "svezati" ugovorom...pogotovo u slucajevima kada neki igrac to jednostavno NE ZELI..a sa druge strane vi kao klub recimo da ZELITE iskreno neki kao rezultatski iskorak...e onda ste primorani da se ponasate u skladu sa mogucnostima i okolnostima u kojima radite(mogucnostima koliko se mozete protegnuti kada su plate u pitanju, mogucnostima kluba u kojem radite(pare), mogucnostima sredine u kojoj se klub nalazi(pare)..i naravno na sve to imate i spomentuo razmisljanje igraca)

Ponovit cu...Vladavic u Zelju...Brkovic u Zelju(a jest se usrecio tim odlaskom) i ostali igraci koji su krenuli slicnim putevima a koji su bili nasi ponajbolji igraci...to je KATASTROFA..i za jednog navijaca i covjeka koji izuzetno voli Velez je sve to jako jako frustrirajuce..i namece covjeku osjecaj neke "nize vrijednosti"..ali ipak nista nije u zivotu crno-bijelo..pa cak ni ti transferi...ni "nevinost" uprave..a Boga mi ni "nevinost" igraca.....

U 90% mogucnosti u nasoj ligi se radi o biranju izmedju dva zla...Zla da ti igrac odskoci kvalitetom i ode ti nakon 1,5 godine i onda na sebe navuces radi toga gnjev i frustraciju navijaca...i Zla da uopste neces tog igraca ni dobiti je se ponasas iskljucivo i zahtijevas SAMO visegodisnje ugovore...onda ces zavrsiti na tome da igras sa kadetima i opet ces navuci gnjev navijaca jer nema ni igraca ni rezultata...

Kao sto rekoh..smatram da nista nije crno bijelo, a niti je icije maslo za ramazana :)

Ne kazem da se neko mora sloziti samnom..mozda je moje razmisljanje naivno...ali eto to je ipak neko moje gledanje na sve te stvari oko transfera..napominjem takodjer da je Velez vec na polusezoni uspio ODBITI prvi "napad" FKS na Hebibovica...a cak ni to do sad nije bio slucaj..nego su igraci odlazili na prvi "mig"...a da li sve treba da bude bolje...MOZE I MORA

..a nama "obicnim" smrtnicima ne preostaje nista drugo nego...

FORZA VELEŽ
...jer druge FORZE svakako i nemam :) ...pozdrav ;)

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 04 apr 2014, 17:53

Mrkva i onaj, koji ga je postavio da vodi brigu o igračima je glavni krivac, i to je realnost. :x

jedino se Hebibović može zadržati ozbiljnim razgovorom u četiri oka.

a Mrkvi dati nogu na ljeto.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 04 apr 2014, 18:01

Kadet91 je napisao/la:Uzela se lova na crno, nemojte misliti da su pojedinci iz uprave glupi. Velez nece dobiti nista od Hebibovica, ali pojedinci vec jesu. Zivi bili pa jednog dana vidjeli. ;)
ma niko ne govori da su glupi nego ne rade za klub i ja im yebem sve zivo i mrtvo(vidit ce mo sta ce se desiti).Ako ode Hebibovic ovako dzaba,Mrle i co. nema vise sta traziti u klubu,goni te se u 100 quraca,gori ste vi dusmani Veleza nego oni koji su ga pokusali u ratu unistiti :evil: :evil: :evil: hljeb vam yebem.Umjesto da zadrze ove igrace i jos kojeg dodaju deficitarnog(zadnji vezni i napadac) oni pustaju dzaba igrace pa ce onda na vrat na nos opet sastavljati tim pred pocetak prvenstva damn .I cudimo se sto su tribine prazne, :roll: a samo ti pogledaj ovih nasih debila sta rade od kluba :problem: .Rog im yebo mater treba to sve izbaciti s noge na nogu ,MRSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS :evil: :evil: :evil:
P.S. Bandovic je bio ista stvar prosle godine(pa su izmislili da su doboili neku ostetu da bi usutili navijace),pa prije toga u Zelju ode Brkovic dzaba,pa ne znam ni ja vise(da ne govorim izjave Mrkve za neke igrace kako su potpisali a oni daju nogu za sedmicu,bola kakav je to rad sportski direktorui)

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 04 apr 2014, 18:29

nonda_83 je napisao/la:Moje gledanje na te stvari oko transfera:

(ocima Hebibovica ili bilo kojeg xy Velezovog igraca)
- da ste vi Hebibovic, i da znate da posjedujete odredjeni potencijal(bar potencijal u okvirima nase ove lige)..da li bi pristali da potpisete visegodisnji ugovor sa nekim klubom i time relativno otezate sebi put za odlazak negdje drugo(zbog obestecenja koje se namece kao argument kod takve vrste visegodisnjih ugovora)? ...ili eventualno samo pristali na produzenje neke "osnovne" vrste ugovora(ili kako to vole u nasoj ligi da kazu "sa mogucnoscu odlaska u slucaju povoljnije ponude")? - uz napomenu da 90% igraca u nasoj ligi razmislja ovako pa cak i onih igraca koji realno i nemaju neki realni potencijal, da ne kazem kvalitet, ali im je napunjena glava od strane roditelja, managera, prijatelja, okoline da su bas oni neki novi i jos neotkriveni bosanskohercegovacki Lioneli Messiji...

(ocima kluba)
- imate pritisak navijaca i javnosti koji su zeljni rezultata...sa druge strane vjerujete da vam bas taj xy igrac(u ovom slucaju hebibovic) moze donijeti bas taj neki rezultatski iskorak zbog kojeg imate pritak navijaca i javnosti..a bas taj hebibovic..nije bas pretjerano voljan da potpise visegodisnji ugovor...da li bi odmah nabili tog igraca nogom u guzicu i rekli mu "e neces sad nikako"..ili bi pristali na varijantu "ma daj sta das samo da ostane kod nas, pa mozda ako ostvarimo taj zeljeni iskorak mozda se igrac odluci da ostane jos i duze"? - smatram da ako se odlucimo za varijantu "e neces sad nikako, i hajde brisi" da bi se ostalo bez ijednog igraca...dakle ni u fudbalu, bas kao i u zivotu se jednostavno ne smije biti iskljuciv...

(ocima drugog kluba...ili eto u ovom slucaju FK Sarajevo)
- realno je stanje da ce se igrac lakse prodati iz kluba koji se nalazi u glavnom gradu..svidjalo se to nama ili ne..trenutno stanje je takvo..pogotovo kada taj klub sada ima dovoljno novca, pa cak i za placanje odstete (sto znamo iz primjera kada je direktor Borca rekao da je FK Sarajevo za Grahovca ponudilo odstetu koja je odlicna za nase uslove, i koju navodno niko nikad u nasoj ligi nije ponudio nekom igracu kao transfer)..isti taj klub, FKS, ima posebne partnerske odnose sa engleskim premijerligasem sto takodjer u ogromnoj mjeri utice na razmisljanje fudbalera u momentu kada se FKS zanima za njihove usluge... - realno, misljenja sam da bi i vi sami zeljeli preci u FKS...ne samo radi plate(a smatram da Velez nemoze dati toliku platu koju bar u ovom trenutku moze dati FKS)..nego i radi svih tih trenutnih okolnosti koje prate FKS(glavni grad..veca medijska popracenost, Tan, Cardiff...Engleska...i slicno..dakle ne radi se samo o visini mjesecne plate..pogotovo ako ste kao igrac svjesni da u zivotu najvise nade polazete u "ganjanje lopte" kao neko zivotno opredjeljenje)

Dakle..sta sam htio reci..i meni se samom GADI kada neki igrac u nasem klubu postigne nesto..za njega se procuje..a onda digne sidro bez pare i dinara...to je KATASTROFA...i u tome krivicu NARAVNO da snosi i uprava kluba...ali isto tako hocu da kazem..da taj posao nije lagan..i nije bas tako lako nekoga "svezati" ugovorom...pogotovo u slucajevima kada neki igrac to jednostavno NE ZELI..a sa druge strane vi kao klub recimo da ZELITE iskreno neki kao rezultatski iskorak...e onda ste primorani da se ponasate u skladu sa mogucnostima i okolnostima u kojima radite(mogucnostima koliko se mozete protegnuti kada su plate u pitanju, mogucnostima kluba u kojem radite(pare), mogucnostima sredine u kojoj se klub nalazi(pare)..i naravno na sve to imate i spomentuo razmisljanje igraca)

Ponovit cu...Vladavic u Zelju...Brkovic u Zelju(a jest se usrecio tim odlaskom) i ostali igraci koji su krenuli slicnim putevima a koji su bili nasi ponajbolji igraci...to je KATASTROFA..i za jednog navijaca i covjeka koji izuzetno voli Velez je sve to jako jako frustrirajuce..i namece covjeku osjecaj neke "nize vrijednosti"..ali ipak nista nije u zivotu crno-bijelo..pa cak ni ti transferi...ni "nevinost" uprave..a Boga mi ni "nevinost" igraca.....

U 90% mogucnosti u nasoj ligi se radi o biranju izmedju dva zla...Zla da ti igrac odskoci kvalitetom i ode ti nakon 1,5 godine i onda na sebe navuces radi toga gnjev i frustraciju navijaca...i Zla da uopste neces tog igraca ni dobiti je se ponasas iskljucivo i zahtijevas SAMO visegodisnje ugovore...onda ces zavrsiti na tome da igras sa kadetima i opet ces navuci gnjev navijaca jer nema ni igraca ni rezultata...

Kao sto rekoh..smatram da nista nije crno bijelo, a niti je icije maslo za ramazana :)

Ne kazem da se neko mora sloziti samnom..mozda je moje razmisljanje naivno...ali eto to je ipak neko moje gledanje na sve te stvari oko transfera..napominjem takodjer da je Velez vec na polusezoni uspio ODBITI prvi "napad" FKS na Hebibovica...a cak ni to do sad nije bio slucaj..nego su igraci odlazili na prvi "mig"...a da li sve treba da bude bolje...MOZE I MORA

..a nama "obicnim" smrtnicima ne preostaje nista drugo nego...

FORZA VELEŽ
...jer druge FORZE svakako i nemam :) ...pozdrav ;)

Bola pa ko je od njega napravio igraca,gdje se afirmiso,ciji je teren koristio,zauzimo je mjesto u klubu umjesto nekog drugog i sad treba otici bez para.Ne bi meni takvi igrali u klubu koji ne bi bar godinu prije isteka ugovora produzili,dobivo bi minimalnu platu(da ne moze otici negdje drugo) i onda se preselio na trening sa juniorima :nene: .

Kod nas ti se ovako radi(sad cu ti dati primjer sta se ovdje i kako radi)

Lani je FKS bacilo oko na Hebibovica i zelilo ga dovesti da ih pojaca u Evropi ali Velez je trazio odstetu od 50 000 eura +50 000 Hebibovicu na ruke(jer je bio pod ugovorom)i njima to bilo ko skupo u tom momentu.
Poslije nekog izvjesnog vremena, negdje ,recimo u Gojka na janjetini sastaju se Mrle, Hebibovic i neko iz FKS i interno dogovaraju da iduce godine Hebibovic predje u FKS (a da u isto vrijeme ne produzuje sa Velezom)i da ce dobiti Hebibovic tih svojih 50 000 eura a da ce mrle "za kafe" dobiti 10-15 000 kesha (koji ce to podjeliti jos sa nekim iz kluba),i da ce biti svi zadovoljni tim dogovorom,osim naravno Veleza i njegovih navijaca koji ce gristi svoja muda sto gubimo olahko svoje igrace :eh: Lici li vam ova prica na nesto sto bi bilo moguce da se desilo(i da se desava u zadnje vrijeme) oko ovih igraca koji dzaba odlaze iz naseg kluba :roll:
FORZA VELEZ

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 04 apr 2014, 18:42

Nonda_83 je najbolje i najrealnije rekao. Nemam sta puno dodati. Sve je to igra rizika. Sa jedne strane imas rizik koji klub uzima u skladu sa svojim mogucnostima. Sa druge imas igraca koji moze valjat a moze ne valjat. Tu negdje izmedju ti je duzina ugovora koja se zasniva na procjeni hoce li i kada ce igrac procvjetat. Ako procvjeta par godina prije isteka ugovora - proso si. Ako procvjeta pred sami istek ugovora pao si. A sto je ugovor duzi to si vise pao ako igrac ne procvjeta nikako.

Takodjer, rizik je velik i za Hebibovica - najbolji primjer jer Brkovic, ili cak Colic. Njima su karijere prestale odlaskom iz Veleza. Ne bude li Hebibovic pazljiv, i njegova ce. Nije zlato sve sto sja. A sto se tice igraca iz Veleza - nije zlato nista sjeverno od Mostara a sto je u BiH. Pa ako zeli stopama Brkovica - bujrum. Sam pao sam se ubio.

Sto se tice ove price oko Mrkve, Hebibovica, FKS i janjeta - ovo je primjer kako glasine pocinju. Neko napise "primjer" pricu na forumu - neko je isprica u Fejicevom i doda "eno raja vidila Mrkvu kako uzima sebi 15,000 maraka za Hebibovica" itd itd itd... I prekosutra neko popije samar od nekoga radi te price.

Ako nisi nesto svojim ocima vidio - nemoj ni prenosit. A ako jesi vidio - sto nisi zvao policiju? Sto si sutio do sad?
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 04 apr 2014, 19:00

Jos jedna stvar koja se mora uzet u ozbir po pitanju Hebibovica je to da nije Velez isti klub ko prije 5 godina i da svak od Veleza ocekuje iskorak. Primjer: izjava Kodre, Marica, Bajevica, Sliskovica, sve u posljednjih godinu, dvije. Svi govore o napretku.

Tako da se Hebibovic mora dobro paziti kako ce odlucit - jer bi se mogao zayebat. Hebibovic je u FKS novi kolac i "mlad" igrac. Njegove sanse da igra u Evropi sada odmah u Septembru su mozda 5%. Niko normalan nece mladog igraca i novog kolaca stavit u prvih 11 dok tu ima iskusnijih igraca koji su tu duze.

Znaci preostaje mu samo da se izbori za prvih 11 do godine i da se tada nada iskoraku FKSa i Evropi. A sanse da ce u FKS izborit prvih 11 su mozda 40% jer ima tu iskusnih i dobrih igraca. A sanse da ce FKS izborit Evropu do godine su mozda 80%. To znaci da su sanse da ce Hebibovic igrat Evropu do godine sa FKS 40% X 80% = negdje oko 30%. Sa druge strane, sanse da ce Velez do godine izborit Evropu do godine su 50-60%, dok su sanse da ce Hebibovic bit u prvih 11 u Velezu 100%. Znaci da su njegove sanse da sa Velezom igra Evropu 50-60%, to znaci duplo vece nego sa FKS.

Hebibovic bi se samo zayebo ako ode u FKS. Ovdje je neko i igrace 100%, tamo je niko i zavrsice ko Brkovic. Pametnije mu je da ostane. Plus, siguran sam da ce mu Velez pruzit dovoljno para.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 04 apr 2014, 19:15

Suma sumarum,

Sezona gotova. Velez je svoju Evropu prokockao losim potezima uprave i trenera Rahimica na samom startu sezone (koji jeste bio dobar igrac, veliki zaljubljenik Veleza i vrijedan radnik) ali nazalost neiskusan kao trener i njegov izbor pojacanja sa pocekta sezone nas je ukopao preduboko. Uprava je trebala uvidit svoju gresku ranije s Ibrom, ali nisu. Na zimskom roku se to pokusalo popravit ali se nije nasao gol-igrac koji nije igrao Kup BiH i to je bilo to. Sve ostalo je samo rezultat svega ovoga.

Najveca kriza tokom sezone je bila otpustanje Rahimica jer tada je bilo jasno da je kardinalna greska vec bila napravljena. Najveci plus sezone su Jusufbegovic i Hebibovic.

Naoruza li se Velez sa dobrim igracima do godine, pogotovo napadacima, znacemo da idemo negdje. Promjeni li se trener u sred sezone, znacemo da ne idemo nigdje. Ode li Hebibovic - to nece biti kobno po Velez, ali hoce po njega radi onog sto sam rekao iznad. Dovede li se 4-5 velikih pojacanja, znacemo da Velez ima ozbiljne ambicije. Ne dovedu li se 2 jaka i brza napadaca, znacemo da nema.

To je to.
Nema razloga za daljnju sekiraciju do Avgusta.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 04 apr 2014, 19:21

Neću da duljim post, iskreno mi se ne da, ali izgleda da samo ti i još poneko ne vidi ono što velika većina već odavno zna, a to je da se politika sa ugovorima oko NAŠIH igrača nikada nije promjenila ni kod jedne Veležove uprave i da je to glavna boljka i jedan od glavnih razloga zašto ne možemo dalje od 6 mjesta na tebeli jer ni menadžer igrice ne trpe da se svake sezone 50% ekipe mijenja i pritom očekuje neki značajni napredak.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

Smrt nacionalizmu !!

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 04 apr 2014, 19:26

Medo,yebe se nas hoce li i koliko ce Hebibovic igrati kad ode u Sarajevo(ja dobro razumijem ovu tvoju racunicu i predpostavke)ali nisi se osvrnuo na glavni problem kod nas a to je odlazak nasih igraca dzaba iz kluba :wtf: .i zasto nisu na vrijeme zastitili interese kluba po tom pitanju :roll: .Sta imas reci u vezi srzi problema :nedam: .

A to sto ce se po Fejicevoj pricati price,to niko ne moze zaustaviti ako im neko da povoda :problem: .Znaci trebas uraditi sve da neko nema nikakvog povoda da o njemu prica nesto neistinito i necasno.Po tebi su te price veci problem nego ovaj amaterski rad u klubu. damn
P.S.Evo ti primjer.Recimo tebe raja znaju kao fiog i postenog momka ili covjeka.I ti se jednom obuci ko **** i ponasaj se ko **** i tako prodji Feicevom ulicom ,svi ce brujati o tebi da si **** :mrgreen: (znaci dao si im povoda,iako se zna da nisi),pa cak i ona raja koja te bolje zna i oni pocnu sumnjati u tebe. :roll:

Znaci ako nesto dobro radis ti odagnas sve te spekulacije od sebe,a cim nestuo muljas to se brzo skuzi.Haj reci da nije ovako

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 04 apr 2014, 19:28

:clap:

Smrt nacionalizmu !!

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.