FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Gorki
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Gorki » 04 apr 2014, 20:55

Mirhad Mehanović "razgrće" protivnike na terenu

slika

Dolaskom Ćire Blaževića na mjesto šefa stručnog štaba Slobode, tuzlansku ekipu odlikuje čvrsta igra u odbrani što potvrđuje činjenica da u šest odigranih kola nisu primili gol. Lijevu stranu odbrane Tuzlaka zatvara pouzdani bek Mirhad Mehanović koji po potrebi može igrati i na desnom beku, a Ćiro voli kazati kako je to njegov najborbeniji sin...

Momak koji je '91. godište impresionira svojom tjelesnom spremnošću i mnogi ga porede sa velikim Hulkom. Beskompromisan na terenu, uvijek daje svoj maksimum od sebe. Nije mu strano otići u vrh napada te se nevjerovatnom brzinom vratiti na svoju poziciju. Pravi dar za svakog trenera.
Kako ovih dana u Tuzli vlada euforija i stanje mobilizacije Mehanović ima vremena na kapaljku ali je izdvojio svoje dragocjene minute kako bi svoje impresije podijelio sa nama. Krenuli smo redom, o početcima koji su bili teški pa sve do dana koje, kako i sam kaže, nikad neće zaboraviti...

NEKOLIKO INFORMACIJA O POČETCIMA VAŠE KARIJERE?

"Svoju karijeru sam počeo u FK Mladost Puračić. U 19. godini sam otišao u FK Radnički Lukavac, odigrao 3 sezone i na ljeto 2013. godine došao u tuzlansku Slobodu", kazao je Mehanović.

IMATE LI IGRAČKOG UZORA U DANAŠNJEM SVIJETU FUDBALA?

"Svakako, to je Ronaldo. Smatram da je najbolji i najkompletniji igrač na svijetu."

Poslije uvodnih informacija razgovor je krenuo putem prve lige Federacije BiH. O aktuelnom stanju u klubu, u mogućnosti ulaska u Premijer ligu pa sve do neponovljivog Miroslava Ćire Blaževića...

VAŠ STATUS U KLUBU KOJEM STE SE PRIDRUŽILI PRIJE GODINU DANA?

"Od početka ove sezone sam član tuzlanske Slobode. Nametnuo sam se trenerima i postao standardan igrač. Igram na poziciji desnog ili lijevog beka. U klubu su zadovoljni mojom igrom i nadam se da će tako i ostati. Trudim se da radim i treniram maksimalno, da pružam najbolje partije i izbjegnem povrede. Vjerujem da će rezultat tome sigurno biti i transfer u neki veći klub."

ŠANSE FK SLOBODE DA UĐE U PREMIJER LIGU BOSNE I HERCEGOVINE?

"Trenutno smo mi najbolja ekipa lige i vjerujem da će Sloboda ući u Premijer ligu", govori Mirhad.

KAKAV JE OSJEĆAJ IGRATI PRED 8000 NAVIJAČA NA TUŠNJU?

"Mislim da je bilo i više od 8000, ali bez obzira na to, osjećaj je divan. "Fukare" su napravile nešto nevjerovatno. Atmosfera je bila odlična, bio je to veliki podsticaj za sve igrače i pobjeda je došla kao šlag na tortu. Siguran sam da ću ove dane pamtiti dok sam živ", uzbuđeno je kazao Mehanović.

NEIZBJEŽNA TEMA JE MIROSLAV ĆIRO BLAŽEVIĆ! VAŠE MIŠLJENJE O NJEMU?

"Šef je veoma strog. Ima veliki autoritet. Želi da nas drži "budne" u svakom trenutku. Zahtjeva red i disciplinu. Radimo jako i maksimalno. Prije svake utakmice nas jednostavno ubijedi da smo najbolji. To samo on zna, svaka riječ je suvišna, ali on zbog toga i jeste trener svih trenera."

MOŽE LI TRENER SVIH TRENERA VRATITI SLOBODU TAMO GDJE ONA I PRIPADA?

"Vjerujte, ne samo da može vratiti Slobodu u Premijer ligu, na način kako se radi i odnosi u klubu, Sloboda brzo može i u Evropu. Šef može sve," kazao je Mehanović za kraj razgovora.

bh fudbal.ba
Pobjeda je bolja od orgazma!

HerLutwoII
Kontakt:

Post Postao/la HerLutwoII » 04 apr 2014, 22:48

NKB je napisao/la:Nacelnik Gracanice i ujedno presednik Bratstva od Slobode trazio da utakmica se odigra naTusnju i sav prihod od ulaznica da ide Bratstvu , što je Sloboda odbila a nakon toga on izjavio da Bratstvo razmislja samo o pobijedi ... Odma je uslijedio poziv Imamovica i izgleda da je lijepo prico Sadikovic za Kameleon izjavi da ce odigrati laganu utakmicu zato sto imaju dovoljno bodova ( Samim tim je sve receno ) , u sav dogovor je palo da Sloboda utorak igra u obliznjem selu protiv tog kluba ... Znaci sutra opusteno Poluvrijeme 0 : 0 na kraju 1 : 2 :D :D :D :D
Anam njemu je Tuzla idol,ali nije bas toliko mahnit da je to trazio. Pobjedu ocekuje svakako i to je prirodno,ali morat ce sacekati dva kola iza protiv Jedinstva da omasti brke.
Denisu su vrata Slobode otvorena i cak mislim da ga ceka jedno mjesto nakon nase pobjede u Gracanici i pobjede Gracanice protiv Jedinstva. :salut:

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 04 apr 2014, 23:23

Najmanje 1.000 ljubitelja fudbala iz grada soli sutra će krenuti put Gračanice, kako bi fer i sportskim navijanjem pružili maksimalnu podršku fudbalerima Slobode u borbi za nova tri boda.

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 04 apr 2014, 23:28

U Banovićima ne priznajem ništa ispod 2-3k Tuzlaka. 10-ka ima svakih 10-15 minuta, možete i biciklima ako treba. Evo i mi pokušavamo nešto organizovati, da to bude kako dolikuje nekada najvećem kantonalnom derbiju, da mu damo posebnu draž. A i narod će privući Sloboda, ipak je to velikan + legenda na klupi, te visoke ambicije Husića i mislim da možemo nakupiti nekih 4-5k ljudi, k'o nekad u PL. Što se pobjednika tiče, teško da vas možemo dobiti, baš teško, možda neki bod da izvučemo jer igramo stvarno (pre)loše, nemamo igre i završnica je katastrofa. Još ako ispoštujete utakmicu i dođete u velikom broju, ne sumnjam da ste veliki favoriti za pobjedu. A možda je to sve već gotovo, vraćanje starih dugova, ko će ga znati, hehe. Uglavnom i mi smo ovdje došli tobe pa ćemo probati organizovati nešto da se uveća ta utakmica, ako ništa pozdravi povratnik u PL. :) :bih:
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947

apach1986
Kontakt:

Post Postao/la apach1986 » 04 apr 2014, 23:48

Danas prolazim pored Tušnja i vidim postavljene su stolice na više od pola tribine, kao i brojevi 19
Predobro izgleda :bow:
Ultras nema ime, samo dobri prijatelji ga poznaju. Ultras nema lice, mnogo puta mu kapuljača pokriva glavu, šal usta. Ultras se ne oblači poput ostalih, ne prati modu, ne voli novitete.Kad šeta ulicom, iako nema obilježja svoje ekipe, on je prepoznatljiv.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 05 apr 2014, 00:01

Nemamo mi šta puno kalkulisat sutra....samo nas pobjeda ostavlja u igri i to je jasno ko dan bijeli...napast od prve minuta pa sta nam ,Bog da...samo jako,nista labavo
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

zla2
Kontakt:

Post Postao/la zla2 » 05 apr 2014, 00:30

LjumanM95 je napisao/la:U Banovićima ne priznajem ništa ispod 2-3k Tuzlaka. 10-ka ima svakih 10-15 minuta, možete i biciklima ako treba. Evo i mi pokušavamo nešto organizovati, da to bude kako dolikuje nekada najvećem kantonalnom derbiju, da mu damo posebnu draž. A i narod će privući Sloboda, ipak je to velikan + legenda na klupi, te visoke ambicije Husića i mislim da možemo nakupiti nekih 4-5k ljudi, k'o nekad u PL. Što se pobjednika tiče, teško da vas možemo dobiti, baš teško, možda neki bod da izvučemo jer igramo stvarno (pre)loše, nemamo igre i završnica je katastrofa. Još ako ispoštujete utakmicu i dođete u velikom broju, ne sumnjam da ste veliki favoriti za pobjedu. A možda je to sve već gotovo, vraćanje starih dugova, ko će ga znati, hehe. Uglavnom i mi smo ovdje došli tobe pa ćemo probati organizovati nešto da se uveća ta utakmica, ako ništa pozdravi povratnik u PL. :) :bih:
moja najdraza ekipa sa naseg kantona.volio bi da ostanete u ovoj sabaniji,skoro isto kao sto bi volio da Sloboda udje . :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

ALBOX
Kontakt:

Post Postao/la ALBOX » 05 apr 2014, 00:38

Gorki je napisao/la:
Najmanje 1.000 ljubitelja fudbala iz grada soli sutra će krenuti put Gračanice, kako bi fer i sportskim navijanjem pružili maksimalnu podršku fudbalerima Slobode u borbi za nova tri boda.
Jarane ti si mi nekako naj fer i najkorektniji za razliku od ostalih,iako ima jos "umjerenih" forumasa...Sloboda ili Jedinstvo.....znas odgovor...samo da bude lijepo vrijeme i navijanje ,svim tuzlacima dobrodoslica ,narocito likovima tipa tebe ,neka pobijedi bolji ,neka sport pobijedi sve talove ,neka pobijedi BIH sport..u slucaju vase pobijede cestitam vam ulazak u PL ....u slucaju nase koljemo se do kraja ...

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 05 apr 2014, 01:02

Sretno danas nasim momcima i da se nastavi ovaj niz pobjeda :njanjanja:
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 05 apr 2014, 01:05

Idemo ljudi po pobjedu i da slavimo, Sretno nam danas :opaopa:

Smrt fašizmu Sloboda Ćiri koji ruši ''Bratstvo i Jedinstvo''
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

HerLutwoII
Kontakt:

Post Postao/la HerLutwoII » 05 apr 2014, 01:09

ALBOX je napisao/la:
Gorki je napisao/la:
Jarane ti si mi nekako naj fer i najkorektniji za razliku od ostalih,iako ima jos "umjerenih" forumasa...Sloboda ili Jedinstvo.....znas odgovor...samo da bude lijepo vrijeme i navijanje ,svim tuzlacima dobrodoslica ,narocito likovima tipa tebe ,neka pobijedi bolji ,neka sport pobijedi sve talove ,neka pobijedi BIH sport..u slucaju vase pobijede cestitam vam ulazak u PL ....u slucaju nase koljemo se do kraja ...
Jarane,ako budete kao prosle godine nasrtali papanski,laktali se i vas nacelnik svako malo hvatao za medjunozje ka nasim igracima tesko da ce pobjediti i sport i fudbal. :thumbdown:
S obzirom da vidim da sebe smatras upucenim u zbivanja i slicne stvari uputi tog vaseg nacelnika(trener,predsjednik i BABO u klubu!) da dodje tobe,da nije kulturno psovati Tuzlacima sve redom,fatati se za mu.da itd...to je odraz isfrustriranosti i izrazaj teskog kompleksa koji je apsolutno suvisan. :zvijezde:

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 05 apr 2014, 10:04

Huh vremena udavi :problem: samo da kiša ne padne,ako Bog da danas 0-1..ja zadovoljan :opaopa:

@ALBOX; slika

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 05 apr 2014, 10:16

Gorki je napisao/la:Huh vremena udavi :problem: samo da kiša ne padne,ako Bog da danas 0-1..ja zadovoljan :opaopa:

@ALBOX; slika

slika

:problem:
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 05 apr 2014, 10:24

i ja evo gledam od kako sam ustao imal kiše...oblaci su tu ali sumnjam da će padati a i ako bude kiše, to će biti malo

ma nema frke, gledale su se i puno bezveznije utakmice po kiši a kamoli ova :D
Undici stelle - ACM 1899

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 05 apr 2014, 11:42

Danas abd produzimo niz pobjeda i poboljsamo gol razliku.. :cool:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 05 apr 2014, 11:43

Sretno ekipi u Gracanici, da se vrati sa punim plijenom. :salut:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

NKJ
Kontakt:

Post Postao/la NKJ » 05 apr 2014, 11:46

Ovdje ce svega biti do kraja. vi danas dobijete li bratstvo, mi cemo kupiti bodove, vi ako izgubite, onda bratstvo ima neke sanse, onda cemo najvjerovatnije i mi gubiti, sve ostale utakmice ce se dosad kupovati i nase i vase, puno je para ulozeno da se nastavi posteno

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 05 apr 2014, 11:49

NKJ je napisao/la:Sve ostale utakmice ce se dosad kupovati i nase i vase, puno je para ulozeno da se nastavi posteno
I prethodne utakmice su kupljenje, Sloboda je to odradila na majstorski nacin. Cak smo i Jedinstvo kupili. :roll:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 05 apr 2014, 11:51

NKJ je napisao/la:Ovdje ce svega biti do kraja. vi danas dobijete li bratstvo, mi cemo kupiti bodove, vi ako izgubite, onda bratstvo ima neke sanse, onda cemo najvjerovatnije i mi gubiti, sve ostale utakmice ce se dosad kupovati i nase i vase, puno je para ulozeno da se nastavi posteno
Tako je, a neko ce ostati kratkih rukava na kraju i djepova da se razumijemo, ja se ne sikiram za nas jer cemo opet imati vise navijaca od vas i naravno para a vi ako ste naumili da trosite bogami mogli bi vi fasovat onda pravo pa da se ne vratite ni sledece sezone, moras isto tako da razumijes da je Sloboda vece ime od Jedinstva i da bi vise Savez volio Slobodu da se vrati nego li Jedinstvo koje jedva sabere 3000 gledalaca na tribini a da ne govorim za Silu Nebesku i ako imate respect od mene.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

NKJ
Kontakt:

Post Postao/la NKJ » 05 apr 2014, 12:07

Pa logično da bi savez vas, da hoce nas, misliš da bi ovoliko godina bili ovdje?
Zato ja **** i osima, i begica, i usanovica, ma sve te i koji su bili i koji će biti, jer uvijek **** do ****.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.