Prva liga FBiH 2013./2014.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

badblueboylivno
Kontakt:

Re: Prva liga FBiH 2013./2014.

Post Postao/la badblueboylivno » 02 apr 2014, 23:39

Zoom088 je napisao/la:I ja mislim da im je bolje da su odustali na polusezoni, odnosno da su to najavili Savezu. U tom slučaju bi kazna bila vjerovatno izbacivanje u rang niže, dok će ovdje biti vjerovatno izbacivanje u najniži rang takmičenja.

Sa Livnjacima sam uvijek imao fer i korektan odnos, ali ne mogu opravdati to što su na ovakav način odustali od takmičenja.

Troškove putovanja i organizacije utakmica u proljetnom dijelu su imali Mladost DK (putovanje), Sloboda (putovanje, karantin), Radnički (organizacija odigrane utakmice), Jedinstvo (putovanje, nisam siguran da li su bili u karantinu), Bratstvo (organizacija neodigrane utakmice u što ulazi: isplata službenih lica i puni troškovi snimanja za svega 15 min. snimljenog materijala), GOŠK (putni troškovi).

Kad se sve sabere, Troglav je u proljetnom dijelu sezone koštao spomenute klubove ukupno od 10 do 15 hiljada KM.

Klubovi koji su u nastavku trebali odigrati utakmice sa Troglavom će bez ikakvog troška na svoj konto upisati po 3 boda i po 3 gola.

Više od Troglava ovdje krivim NS FBiH pod čijim okriljem svake godine jedna ekipa odustane od takmičenja. Omladinac, Krajišnik, Troglav...

Njih u Savezu naravno nije briga. Njihovo je da naplate kotizacije, kazne i ostale nenormalno i nemoralno visoke namete, a prvenstva su iz godine u godinu duboko u provaliji neregularnosti.
Nitko normalan ne može opravdati ovo i meni je, kao Livnjaku, kao navijaču Troglava, kao volonteru u klubu, neugodno nakon svega ovoga. U kakvim sam zabludama bio kad se sjetim razmišljama prije dvije godine. :roll: :roll:

A opet, koliko god mi krivi, sto puta su krivlji ljudi iz Saveza koji po x-ti put pokazuju da nisu ni blizu sposobni voditi ovu organizaciju. :puke: Šteta što ni na vidiku nema naznaka za borbu protiv nesposobnih. :puke:
Hayley <3

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 03 apr 2014, 13:06

Livanjski strvinari s radošću dočekali vijest o izbacivanju NK Troglava iz lige!?

LIVNO - Danas sam pročitao članak koji potpisuje DOS HBŽ u kojem se navodi pored istinitih činjenica i jedan neistinit navod koji je posljedica pobrojanih činjenica s kojima se slažem.
Naime, DOS HBŽ navodi da NK Troglav odustaje od natjecanja u prvoj nogometnoj ligi što nije točno.

NK Troglav će biti izbačen iz natjecanja u najniži rang. Razlozi zbog kojih će se to desiti čini se nikoga ne zanimaju, niti je kome stalo da se klub natječe u najvišem rangu od svih sportskih klubova u HBŽ-u.

Jedino objašnjenje načelnika je da su troškovi preveliki i da se odustaje od natjecanja. Kao da su troškovi manji za sve ostale klubove iz sredina koje imaju i nekoliko puta manji proračun od livanjskog.

Slušajući sjednicu OV-a Livno općinski vijećnici su kao STRVINARI jedva dočekali tu vijest tako da su predlagali da se Troglavu oduzme čak 40.000.00 KM i rasporedi ostalim klubovima. :shock:

Tu se vidjelo da nema niti jedan vijećnik koji je iz grada Livna koji bi branio interese Troglava , a samim tim i sporta u cjelini.

Znači Troglav ne odustaje od natjecanja naročito zbog svoje tradicije od skoro sto godina, nego NK Troglav je izbačen iz natjecanja, zbog neispunjavanja svojih financijskih obaveza prema NS i nebrige vlasti na svim razinama, navodi se u dopisu koji je portalu Dnevno.ba stigao iz NK Troglava.

Iz ovog kraja inače potječu Davor Šuker, Niko i Robert Kovač, Zlatko Dalić, Zdravko Mamić...

http://www.dnevno.ba/vijesti/bih/104202 ... -lige.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: Grdan, dana/u 03 apr 2014, 14:19, ukupno mijenjano 1 put.
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 03 apr 2014, 13:51

Neka je na sramotu vodecih ljudi u Livnu i svih onih koji su mogli da pomognu klubu. Iskreno mi je zao jer Livno mi je drag grad.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 04 apr 2014, 18:03

Želji, Borcu i Olimpicu prijeti izbacivanje iz lige zbog dugova!
:clap:
Pobjeda je bolja od orgazma!

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 04 apr 2014, 20:21

Gorki je napisao/la:
samo prijete a nikoga da izbace :lol: .

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 04 apr 2014, 22:07

Grdan je napisao/la:
Gorki je napisao/la:
samo prijete a nikoga da izbace :lol: .
pa prije ce rasformirati ligu,cuj da Zelju izbace iz lige. :roll:
teska suplja,ako je ovo uopce istina.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 04 apr 2014, 23:12

Gorki je napisao/la:

E sad si bas pretjerao haj Borac i nekako ali da Zeljo ispadne ili Olipic hahahah :lol:

samolukavac
Kontakt:

Post Postao/la samolukavac » 05 apr 2014, 12:08

Jedinstvo ima 5 utakmica u gostima do kraja (Čapljina, Bratstvo, Budućnost, Rudar, Branitelj)

Sloboda isto 5 utakmica u gostima (Bratstvo, Budućnost, Rudar, Branitelj, Gradina)

Mislim da će pitanje prvaka riješiti ove utakmice u Banovićima gdje gostuju obje ekipe, Jedinstvo tu utakmicu ne može da kupi jer ovima gori pod nogama, dok Budućnost mora da ispoštuje dogovor sa Slobodom od prošle sezone, a zauzvrat imaju 3 boda na jednom gostovanju do kraja sezone :)

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 05 apr 2014, 12:31

samolukavac je napisao/la:Jedinstvo ima 5 utakmica u gostima do kraja (Čapljina, Bratstvo, Budućnost, Rudar, Branitelj)

Sloboda isto 5 utakmica u gostima (Bratstvo, Budućnost, Rudar, Branitelj, Gradina)

Mislim da će pitanje prvaka riješiti ove utakmice u Banovićima gdje gostuju obje ekipe, Jedinstvo tu utakmicu ne može da kupi jer ovima gori pod nogama, dok Budućnost mora da ispoštuje dogovor sa Slobodom od prošle sezone, a zauzvrat imaju 3 boda na jednom gostovanju do kraja sezone :)
Jedinstvo ima pet utakmica u gostima, Sloboda ima dvije utakmice igrati u gostima, Rudar i Branitelj, velika razlika. :D

samolukavac
Kontakt:

Post Postao/la samolukavac » 05 apr 2014, 17:21

Skver je napisao/la:
samolukavac je napisao/la:Jedinstvo ima 5 utakmica u gostima do kraja (Čapljina, Bratstvo, Budućnost, Rudar, Branitelj)

Jedinstvo ima pet utakmica u gostima, Sloboda ima dvije utakmice igrati u gostima, Rudar i Branitelj, velika razlika. :D
Izgleda da sam ja ipak bio upravu, 5-5 je u gostima za obje ekipe :)

samolukavac
Kontakt:

Post Postao/la samolukavac » 05 apr 2014, 17:26

Gol Radničkog u Bihaću do kraja mijenja sve, onda će tek da bude mrtva borba, ali ponovo i Bratstva i Rudara sa ove dvije prve ekipe na tabeli :)

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 05 apr 2014, 18:51

eno trolovi su nakon što smo pustili Slobodi pa kupili utakmicu, sad opet na sceni, vele sada Radnički pušta Bratstvu

a ja sve kontam, nek nam niko ništa ne pušta...čim neko nekome pusti, onaj kome je pušteno izgubi :lol:
Undici stelle - ACM 1899

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 05 apr 2014, 19:19

Skver je napisao/la:

Zbog ovakvih komentara ja na ovome forumu već duže vrijeme nisam napisao ništa. Čekao sam da Sloboda izgubi od Bratstva, pa da se Skver zapita čemu ovakvi krajnje dječiji i provokatorski komentari.

Azmir Husić je danas ponudio Dasi 50.000KM da puste Slobodi, ali rukovodstvo Bratstva nije pristalo na tu nemoralnu ponudu. Za istu cifru ste kupili i utakmici u Čapljini, a vi ako podržavate takav ulazak u Premier ligu, onda niste nikakvi navijači.

Što se mene tiče bolje da svoje Jedinstvo gledam u ovoj ligi još sto godina, nego da na takav način ulazimo u Premier ligu.

Najveći je problem što i vi to znate, ali to podržavate u potpunosti. Neću ulaziti u dalju raspravu, ali posto si napisao ovakav post, red je da narod zna šta se sve radi.
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 05 apr 2014, 19:41

NeRi_K je napisao/la:
Skver je napisao/la:

Zbog ovakvih komentara ja na ovome forumu već duže vrijeme nisam napisao ništa. Čekao sam da Sloboda izgubi od Bratstva, pa da se Skver zapita čemu ovakvi krajnje dječiji i provokatorski komentari.

Azmir Husić je danas ponudio Dasi 50.000KM da puste Slobodi, ali rukovodstvo Bratstva nije pristalo na tu nemoralnu ponudu. Za istu cifru ste kupili i utakmici u Čapljini, a vi ako podržavate takav ulazak u Premier ligu, onda niste nikakvi navijači.

Što se mene tiče bolje da svoje Jedinstvo gledam u ovoj ligi još sto godina, nego da na takav način ulazimo u Premier ligu.

Najveći je problem što i vi to znate, ali to podržavate u potpunosti. Neću ulaziti u dalju raspravu, ali posto si napisao ovakav post, red je da narod zna šta se sve radi.

Jel mu to ponudio preko radija slučajno ? Ili ste bili samo vas trojica kad je ponudio ?
Nad tobom sunce najljepše sja

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 05 apr 2014, 19:59

Nisam ni očekivao nešto pametnije, ne znas ko sam i sta sam, ali znaj jedno dosta ja toga znam, samo što nisam provokator i šutim.

Znam da istina boli ;)

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 05 apr 2014, 21:29

NeRi_K je napisao/la:Nisam ni očekivao nešto pametnije, ne znas ko sam i sta sam, ali znaj jedno dosta ja toga znam, samo što nisam provokator i šutim.

Znam da istina boli ;)
Pa presmješan si,takvih ko ti se javi 10 svaki dan,prije utakmice da je Sloboda kupila i da se zna rezultat,poslije utakmice pišu takvi ko ti.
I ne odgovori mi ti na pitanje jel preko radija ponudio 50k,il dok ste vas trojica pili kafu ?
Kažeš ne pišeš puno,neki su pametniji kad ništa ni ne pišu ;)
Nad tobom sunce najljepše sja

HerLutwoII
Kontakt:

Post Postao/la HerLutwoII » 05 apr 2014, 22:06

NeRi_K je napisao/la:Nisam ni očekivao nešto pametnije, ne znas ko sam i sta sam, ali znaj jedno dosta ja toga znam, samo što nisam provokator i šutim.

Znam da istina boli ;)
Pa da jesi bilo sta i bilo ko nebi nikad tako nesto napisao.
Pises gluposti jer ti u zivotu nisi brojao od 1 do 50.000 ,probaj slobodno pa ces vidjeti koliko je to vremena ;)
Ti imas neki cilj drugi.a to je ili da dizes Azmira u zvijezde kako je spreman to dati ili da gore pomenutog Dasu predstavis kao olicenje postenja i narodnog covjeka koji nema cijenu :oops:
Ne zaboravi da ovaj forum osim djece,studenata i navijaca prate i ozbiljniji poznavaoci svega i svacega :!:

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 05 apr 2014, 22:21

Jeli ovo orasje jedina neporazena ekipa u proljetnom dijelu?

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 05 apr 2014, 22:45

pinoglavi je napisao/la:

Znam da istina boli ;)
Pa presmješan si,takvih ko ti se javi 10 svaki dan,prije utakmice da je Sloboda kupila i da se zna rezultat,poslije utakmice pišu takvi ko ti.
I ne odgovori mi ti na pitanje jel preko radija ponudio 50k,il dok ste vas trojica pili kafu ?
Kažeš ne pišeš puno,neki su pametniji kad ništa ni ne pišu ;)
Možes pogledati moj broj postova i shvatićeš da sam nekad bio aktivan član ovoga foruma, ne pišem puno baš iz razloga što na ovome forumu više ne možeš pročitati realno i objektivno mišljenje, jer svi naginju na svoju stranu i brane neke stvari koje nemaju veze s vezom.

Ja navijam za Jedinstvo i mislim da Jedinstvo u ovome trenutku nema igru i loši su u ovome dijelu sezone, ali isto tako Sloboda nije ništa bolja.

Pare su Dasi ponuđenje, ali čovjek zeli Bratstvo u Premier ligi i zbog toga je pare odbio, nisam ja pio sa njima kafu, ali jeste neko moj ;)

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 05 apr 2014, 22:54

Bratstvo ako se vrati neporaženo iz Lukavca i dobije Jedinstvo kući može lagano do premijer lige,imaju odličan raspored.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.