Nitko normalan ne može opravdati ovo i meni je, kao Livnjaku, kao navijaču Troglava, kao volonteru u klubu, neugodno nakon svega ovoga. U kakvim sam zabludama bio kad se sjetim razmišljama prije dvije godine.Zoom088 je napisao/la:I ja mislim da im je bolje da su odustali na polusezoni, odnosno da su to najavili Savezu. U tom slučaju bi kazna bila vjerovatno izbacivanje u rang niže, dok će ovdje biti vjerovatno izbacivanje u najniži rang takmičenja.
Sa Livnjacima sam uvijek imao fer i korektan odnos, ali ne mogu opravdati to što su na ovakav način odustali od takmičenja.
Troškove putovanja i organizacije utakmica u proljetnom dijelu su imali Mladost DK (putovanje), Sloboda (putovanje, karantin), Radnički (organizacija odigrane utakmice), Jedinstvo (putovanje, nisam siguran da li su bili u karantinu), Bratstvo (organizacija neodigrane utakmice u što ulazi: isplata službenih lica i puni troškovi snimanja za svega 15 min. snimljenog materijala), GOŠK (putni troškovi).
Kad se sve sabere, Troglav je u proljetnom dijelu sezone koštao spomenute klubove ukupno od 10 do 15 hiljada KM.
Klubovi koji su u nastavku trebali odigrati utakmice sa Troglavom će bez ikakvog troška na svoj konto upisati po 3 boda i po 3 gola.
Više od Troglava ovdje krivim NS FBiH pod čijim okriljem svake godine jedna ekipa odustane od takmičenja. Omladinac, Krajišnik, Troglav...
Njih u Savezu naravno nije briga. Njihovo je da naplate kotizacije, kazne i ostale nenormalno i nemoralno visoke namete, a prvenstva su iz godine u godinu duboko u provaliji neregularnosti.

A opet, koliko god mi krivi, sto puta su krivlji ljudi iz Saveza koji po x-ti put pokazuju da nisu ni blizu sposobni voditi ovu organizaciju.