FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Omerbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Omerbavarac » 05 apr 2014, 18:33

@Mujo: nije istina da smo prosle godine protiv BvB-a igrali sa djecom. Navodim ti primjer samo ove utakmice, jer si je i ti spomenuo a ako zelis naci cu ti postave i za ostale utakmice.

Dakle, ekipa je izgledala ovako: Neuer-Contento, Boateng, Buyten, Rafinha-Gustavo, Tymo-Alaba, Shaqiri-Pizzaro i Gomez.
Dakle, u ekipi nije bilo skarta tipa Sallahi, Weiser pa i Hojbjerg iako je momak pokazao da se na njega moze itekako racunati. Nadalje, nije bilo eksperimentisanja sa Hojbjergom na krilu nego su svi igrali na onim pozicijama koje njima odgovaraju.

Da smo mi danas igrali protiv BvB-a na terenu bi se svi drugacije ponasali, jer ipak je to derbi. Ovako su svi izasli samo da odrade utakmicu.

Hocu da ti kazem da ovaj danasnji poraz nista lose nece donijeti, sve je odavno rijeseno i evidentno je da su misli uprte ka Unitedu. Bayernu ce ovaj poraz goditi, jer nece vise biti toliko pritiska od strane medija oko tog rekorda i nabijanja statistike a i za nadati se da ce se protivnici malo otvoriti i pokusati nesto napraviti jer to Bayernu itekako odgovara. :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 05 apr 2014, 18:36

Bitno je da se niko nije povrijedio pred mec sa sejtanima, a Pep kad rotira onda ga bas zarotira ko tanjir od satelita, kad ti izmjenis 7-8 igraca vec gubis na kvaliteti i to je tako, bitno je proci u polufinale, zasto se bezze zamarat porazom.
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 05 apr 2014, 18:44

Nema potrebe trazit' problem tamo gdje ga nema.
Dovoljno je pogledat' kakvu je ekipu Pep izveo, i sve ce bit' jasno, ova utakmica za nas nije imala nikakvog znacaja osim mozda tih nekih rekorda, nista vise.
Napaljeni protivnik imao vise zelje za pobjedom, borili su se do zadnjeg atoma snage, i njihova pobjeda je zasluzena. Poslije osvajanje BL. znalo se da ce Pep rotirati i dati sansu onima koji nisu igrali gotovo nikako.
Okrenut se u potpunosti utakmici protv MU. ovo je vec zaboravljeno.

bavaracmujo
Kontakt:

Post Postao/la bavaracmujo » 05 apr 2014, 18:51

Razumijem Omere al pogledaj ko je bio od tih starter u nekoj jacoj utakmici, to su bile rezerve, nebitno nebi da neko misli da ja osporavam pepa ili nekog igraca posebno, vidim pojedini pisu kako nema motivacije il zelje, ja to ovako gledam ako ti nije najveca motivacija to sto obuces crveni dres i okrugli znak na njemu sa cetri zvjezdice i znas kakve uspjehe i historiju to nosi sa sobom, onda ja stvarno neznam sta je to motivacija, a da nepricam o tim milionima koji lijezu na racun! Nije bitno ko je sa druge strane!

guber_90
Kontakt:

Post Postao/la guber_90 » 05 apr 2014, 18:59

Ako je ono najbolje sto Bayernova skola ima ponuditi, kukava nam majka.
"Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju."

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 05 apr 2014, 19:13

guber_90 je napisao/la:Ako je ono najbolje sto Bayernova skola ima ponuditi, kukava nam majka.
Slazem se, nista posebno vrijeme ce pokazati da li prvenstvno trojac weiser,hojbjerg,salahi nareovati do sada nista posbeno ,a ruku na srce i nisu dobijali previs eprili tacnije skoro nikako.

Ne mozemo ocekivati da svake tri cetiri godine imamo novog alabu ,produzni kabal holgera :lol: :lol:,milera ,krosa,ili contenta koji je najslabiji od nabrojanih ali dosta solidan .Sigurno je da se moze poraditi na omladinskoj skoli i mislim da je to jedan oc ciljeva nase uprave ,ulozice se i u infrastrukturu bice tu jos necega sto ce unaprediti reproduckiju mladih kadrova od kojih neki od njih mogu biti novi mileri ,alabe ,produzni kablovi :lol: :lol: ,itd nismo losi ali moze bolje. :D
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 05 apr 2014, 19:16

guber_90 je napisao/la:Ako je ono najbolje sto Bayernova skola ima ponuditi, kukava nam majka.
Hojbjerg,Schopf i Green su 3 najveca talenta u nasoj skoli.Prvi je to danas i demonstrirao dok druga dvojica imaju sutra bitniju utakmicu(amateri,cilj je povratak u 3 ligu).

Cestitke Augsburgu na zasluzenoj pobjedi.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 apr 2014, 19:45

gerdmuller je napisao/la:
Hojbjerg,Schopf i Green su 3 najveca talenta u nasoj skoli.Prvi je to danas i demonstrirao dok druga dvojica imaju sutra bitniju utakmicu(amateri,cilj je povratak u 3 ligu).
Upravo tako i zapravo je danas od naših pravih talenata samo Hojbjerg igrao. U pojedinm utakmicama i prije kada je dobivao priliku u prvom timu on je znao pokazat kvalitet. Definitivno pravi potencijal.
A neki odmah uzeli talente nakon današnje utakmice procjenjivat. Pa šta ti momci i mogu ako ih se danas baci u vatru. Naravno da se moglo desiti da odigraju sjajno, ali danas ni oni koji su standardniji i koji su prvotimci nisu bolje odigrali...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 05 apr 2014, 20:13

mene brine goce... :oops:
istina da je imao par briljantnih partija, ali je takodjer istina da je u velikoj vcini utakmica izgledao gore od sakirija.
al manu nojer :o :kralj:
tito, king i sah reza u jednom.
da su ga platili 100 miliona, dosad bi se otplatio.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 apr 2014, 20:40

sekerbay je napisao/la:mene brine goce... :oops:
istina da je imao par briljantnih partija, ali je takodjer istina da je u velikoj vcini utakmica izgledao gore od sakirija.
Fantastične je partije pružao i moram reći jeste da sam od njega puno očekivao, ali je u jednom trenutku stvarno i premašio očekivanja koliko je bio dobar. E sada unazad mjesec-dva došlo je do nekog pada i krize forme. Što je najgore još neki igrači su u krizi forme ili se to možda samo čini. Zato očekujem težak susret u srijedu, ali teško je zamislit da možemo ispasti ako se pruži bar neka normalna igra u skladu sa mogućnostima.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 05 apr 2014, 20:49

effe_sa je napisao/la: Fantastične je partije pružao i moram reći jeste da sam od njega puno očekivao, ali je u jednom trenutku stvarno i premašio očekivanja koliko je bio dobar.
Joj effe jbmu...(neku pratilju od bayinih španjolaca :D ).
Nije se Kurko još pravo uklopio niti je našao/dobio poziciju (stalnu) gdje može najviše pružiti.
Daleko od toga da je premašio očekivanja, čak naprotiv...

On je još lani bio osjetno slabiji nego one godine kada je rasturao.
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 apr 2014, 20:59

geronimo je napisao/la: Daleko od toga da je premašio očekivanja, čak naprotiv...
Gledaj u pojedinim utakmicama je on mene bio baš oduševio. U ovakvoj konkurenciji je on zabio dosta golova, plus zabio je neke jako bitne, poput onog protiv BVB-a i još neke odlučujuće ili u velikoj mjeri presudne.

A secko je u pravu, bilo je utakmica opet u kojima nije ličio sam na sebe...
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 05 apr 2014, 21:09

Ma dobro, trenutak inspiracije iliti genijelnosti u datom momentu ne mogu popraviti kompletnu sliku.
Za mene gol (ovi) ne znače mnogo ako nešto i pored toga ne dođe do izražaja. Pogotovo ako se priča o veznom igraču.
Razumijem ja ovu novonastalu situaciju sa novim trenerom, novim igračima i njihovim prilagođavanjem.
Zaista im treba dati vremena i ne treba biti oštar u kritikama. Ali isto tako, ja ih ne bih dizao u nebesa bez valjanog razloga.
Za Gotzea (hajmo reći) da znamo da će nadoći i da će kad tad pokazati svoje pravo lice, ali ovo dosad nije ništa impresivno.
Vom Jäger zum Gejagten

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 05 apr 2014, 21:25

Hajmo zaboravit ovo danas, šteta zbog niza nepobjedivosti al' kad-tad se moralo desiti.

Da se okrenemo srijedi. Usljed situacije s kartonima i povredema, prva postava se gotovo sama od sebe postavlja, Lahm i Kroos vezni, u napadu Mandžo.Jedina nedoumica će biti pozicija polušpica. Muller ili Gotze pitanje je.Ja bih lično prednost dao Thomasu, jer svi znamo da su ovo njegove utakmice i vjerujem da će njhovi štoperi jako duboko stajati i da će se morati dosta ići preko centaršuteva što opet više ide u prilog Mulleru. Kome daju prednost kolege forumaši ?
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 05 apr 2014, 21:43

sekerbay je napisao/la:Goce ne vrijedi ni 4 marke a kamoli 40 milki
sekerbay je napisao/la:Mandzukica vrnut u dinamo, sakirija u neku slasticarnu, a hojbu unaprijedit
Cudo sta za generala ne napisa...a i ne valja ti ovo pljuvanje,posebno Mandzukica i Gotzea ;)

Ne znam kako mozemo ocekivati nesto wc od Gotzea kad nije uvezao 5 utakmica na istoj poziciji,ne znam ni je li u prvoj postavi uvezao 5 utakmica.

Ne znam sta ste ocekivali od ovih omladinaca,Augsburg je osmi na tabeli,to vam odmah nesto govori,a i dobiti odjednom priliku na ovakvom gostovanju...
Za rezultat je kriv samo Pep koji se nije trebao ovoliko proseravati i onakvu odbranu stavljati danas.
Ostaje zal sto sto sezona nije zavrsena bez poraza i danas sam se poprilicno iznervirao.
Ne znam sto je ovo Pepu trebalo...
I sve vise imam osjecaj da nikako ne moze igracima tempirati formu,ove rotacije ih ubise nekako.
10DelPiero je napisao/la:Meni nije jasno sto Martineza gura na stopera jer je on u odbrani prelos od pozicioniranja do brzine, oba beka losa, napad Augsburga prije gola Sallah pogrijesi, kad je pao gol Wieser pogrijesi, Pizzaro svaki napad usporio, nepokretan al' razumljivo s obzirom na godine. Nije mi jasno sto se toliko uzbudujete ovo nije cak niti druga postava Bayerna a da ne govorim znacaju same tekme.
Ja mislim da on s Martinezom pokusava da napravi nesto izmedju stopera i zadnjeg veznog,kao da izmislja neku ulogu na terenu.Ni meni se ne svidja sto pokvari najbolji doppelsechs na svijetu,ali on je trener...
#miasanmia

Klare

Post Postao/la Klare » 05 apr 2014, 22:11

Svakako bi bilo lijepo da se rekord nastavio, da se sezona završila bez poraza...,
ali to u konačnici ništa ne donosi.

Hejnko je čak i u prvoj sezoni obarao rekorde, pa gdje smo završili.
Ti rekordi ništa ne znače, te utakmice bez primljenog gola, samo se broji da smo na svim frontovima pred samim ciljem zastali.

Danas je bilo izgleda da se zabrinemo, ali stvarno Salahi i Wiser su bili dvojica igrača manje + druga postava.
Čim je tu uskočio Alaba, samo Alaba odmah se sve naopako okrenulo.

Nema razloga da kritikujemo nešto, svakako su ove preostale utakmice u Buli smetnja svima nama,
ali ono što sam znao i otprije jeste da je Bujto istrošen godinama i povredama, te da su jedini talenti koji zaslužuju šansu u ovom Bayernu Hojbjerg i Grin, za Šopfa stvarno ne znam. :?

Znam da ne volim o transferima, ali baš bi nam legao još jedan extra kvalitetan stoper,
ta pozicija je oslabila u odnosu na prošlu godinu, jer Bujto bijaše godinu mlađi,
ovako tu nemamo pravu zamjenu.

Vidi se kod Gocea da je nestvaran talenat, ta kontrola lopte, ali u zadnje vrijeme uvijek ima potez više, izgori u silnoj želji, kako god i takav u svakom trenutku može odlučiti pobjednika...

ps:Mudo je uhvatilo formu. :?

ps2:Zabićemo im 3 sigurno. :thumbup:

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 05 apr 2014, 22:15

Ma nebitna utakmica totalno, pola igrača igralo na neprirodnim pozicijama, definitivno najlošija partija Bayerna u zadnjih par godina :mrgreen:
Više volim što su ova trojica nastupila nego pobjedu od 5:0.

Vidi se da ova ekipa nema minute zajedno do sad na terenu, totalno neuigrani i naprijed i nazad.
Odbrana smiješna bila, pola ih izađe, pola ostane, pa izađu na 40 metara kad ne treba a ostanu ispred gola kad ne treba.

Od ovih omladinaca meni se Weiser najviše dopao, iako ovdje ne vlada takvo mišljenje.
On je krilni igrač i po meni nije toliko kriv što je bio loš nazad gdje ga je Pep stavio, dok je u napadu bio dosta dobar sa loptom iako je više gledao kako će nekome dodati nego povući naprijed. Imao sam osjećaj da jednostavno previše respektuje Bastiana i Kroosa i kad ih vidi slobodne mora im dodati.
Ali vidi se da je dobar igrač samo mu treba malo više slobode da pokaže šta zna, fakat puno očekujem od njega.
Moje mišljenje, ponavaljam.

Hojbjerg pravo fino odigrao, dok je Sallahi prosjek bio ali ima dobar centaršut a la Baines :D Nazad ništa posebno.

Mada ove njihove partije nisu pravi pokazatelj njihovog kvaliteta.
Sa malo više rutine, samopouzdanja i boljim igračima pored sebe i oni bi izgledali daleko bolje.
Bolje bi Sallahi izgledao uz Dantea i Boatenga, te Riberya ispred sebe ili Weiser sa Lahmom iza sebe.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

GTI
Kontakt:

Post Postao/la GTI » 05 apr 2014, 22:43

Joj jest nesto krivo sto se pokvari ovaj niz bez poraza :D Al mi drago radi omladinaca.
P.S. Neki dan viđe u Haris-u majice Bayern, sa natpisom Mia san mia 10KM. Ako ko naleti. :D

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 05 apr 2014, 23:34

povratakotpisanih je napisao/la:Ljud mozeli neko napisati kakva dojam su ostavili nasi mladi igrac Weiser, Salahi i Hojberg? Drago mi je da us dobili priliku, u nastavku sezone se nadam da ce i drugi maldi potencijali dobijati prilike prije svih Green, Schopf, Wein i Frisenbichler, jedini prbolem je borba nase druge ekipe za prvo mjesto u reionaligi Bayerna a onta iz baraz za plasman druge ekipe u trecu ligu.
Od Weisera se nema šta očekivati,mali je danas podbacio totalno.Gubio lopte,svaki drugi pas pogrešan a centaršut mu živi očaj.
Salahi ništa specijalno, nije imao veći greški mada su i kod njega centaršutevi slaba tačka.
Hojberg pokazao da se na njega može ozbiljno računati,danas odigrao veoma dobru partiju.

Mora se više pažnje posvetiti mlađim kategorijama jer ovo što sam danas vidio nije baš obećavajuće ako izuzmem Hojberga.

Gledam engleski smećarski portal The Sun se lafo izvinuo Bastiju, nadam se da engleska **** neće pustiti na AA.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 06 apr 2014, 00:42

Na listu povrijedjenih ide i Šaćir.
Odprilke mjesec dana van stroja, e jest nas krenulo u pm. :stop:

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []