FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la geronimo » 05 apr 2014, 20:49

effe_sa je napisao/la: Fantastične je partije pružao i moram reći jeste da sam od njega puno očekivao, ali je u jednom trenutku stvarno i premašio očekivanja koliko je bio dobar.
Joj effe jbmu...(neku pratilju od bayinih španjolaca :D ).
Nije se Kurko još pravo uklopio niti je našao/dobio poziciju (stalnu) gdje može najviše pružiti.
Daleko od toga da je premašio očekivanja, čak naprotiv...

On je još lani bio osjetno slabiji nego one godine kada je rasturao.
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 apr 2014, 20:59

geronimo je napisao/la: Daleko od toga da je premašio očekivanja, čak naprotiv...
Gledaj u pojedinim utakmicama je on mene bio baš oduševio. U ovakvoj konkurenciji je on zabio dosta golova, plus zabio je neke jako bitne, poput onog protiv BVB-a i još neke odlučujuće ili u velikoj mjeri presudne.

A secko je u pravu, bilo je utakmica opet u kojima nije ličio sam na sebe...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 05 apr 2014, 21:09

Ma dobro, trenutak inspiracije iliti genijelnosti u datom momentu ne mogu popraviti kompletnu sliku.
Za mene gol (ovi) ne znače mnogo ako nešto i pored toga ne dođe do izražaja. Pogotovo ako se priča o veznom igraču.
Razumijem ja ovu novonastalu situaciju sa novim trenerom, novim igračima i njihovim prilagođavanjem.
Zaista im treba dati vremena i ne treba biti oštar u kritikama. Ali isto tako, ja ih ne bih dizao u nebesa bez valjanog razloga.
Za Gotzea (hajmo reći) da znamo da će nadoći i da će kad tad pokazati svoje pravo lice, ali ovo dosad nije ništa impresivno.
Vom Jäger zum Gejagten

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 05 apr 2014, 21:25

Hajmo zaboravit ovo danas, šteta zbog niza nepobjedivosti al' kad-tad se moralo desiti.

Da se okrenemo srijedi. Usljed situacije s kartonima i povredema, prva postava se gotovo sama od sebe postavlja, Lahm i Kroos vezni, u napadu Mandžo.Jedina nedoumica će biti pozicija polušpica. Muller ili Gotze pitanje je.Ja bih lično prednost dao Thomasu, jer svi znamo da su ovo njegove utakmice i vjerujem da će njhovi štoperi jako duboko stajati i da će se morati dosta ići preko centaršuteva što opet više ide u prilog Mulleru. Kome daju prednost kolege forumaši ?
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 05 apr 2014, 21:43

sekerbay je napisao/la:Goce ne vrijedi ni 4 marke a kamoli 40 milki
sekerbay je napisao/la:Mandzukica vrnut u dinamo, sakirija u neku slasticarnu, a hojbu unaprijedit
Cudo sta za generala ne napisa...a i ne valja ti ovo pljuvanje,posebno Mandzukica i Gotzea ;)

Ne znam kako mozemo ocekivati nesto wc od Gotzea kad nije uvezao 5 utakmica na istoj poziciji,ne znam ni je li u prvoj postavi uvezao 5 utakmica.

Ne znam sta ste ocekivali od ovih omladinaca,Augsburg je osmi na tabeli,to vam odmah nesto govori,a i dobiti odjednom priliku na ovakvom gostovanju...
Za rezultat je kriv samo Pep koji se nije trebao ovoliko proseravati i onakvu odbranu stavljati danas.
Ostaje zal sto sto sezona nije zavrsena bez poraza i danas sam se poprilicno iznervirao.
Ne znam sto je ovo Pepu trebalo...
I sve vise imam osjecaj da nikako ne moze igracima tempirati formu,ove rotacije ih ubise nekako.
10DelPiero je napisao/la:Meni nije jasno sto Martineza gura na stopera jer je on u odbrani prelos od pozicioniranja do brzine, oba beka losa, napad Augsburga prije gola Sallah pogrijesi, kad je pao gol Wieser pogrijesi, Pizzaro svaki napad usporio, nepokretan al' razumljivo s obzirom na godine. Nije mi jasno sto se toliko uzbudujete ovo nije cak niti druga postava Bayerna a da ne govorim znacaju same tekme.
Ja mislim da on s Martinezom pokusava da napravi nesto izmedju stopera i zadnjeg veznog,kao da izmislja neku ulogu na terenu.Ni meni se ne svidja sto pokvari najbolji doppelsechs na svijetu,ali on je trener...
#miasanmia

Klare

Post Postao/la Klare » 05 apr 2014, 22:11

Svakako bi bilo lijepo da se rekord nastavio, da se sezona završila bez poraza...,
ali to u konačnici ništa ne donosi.

Hejnko je čak i u prvoj sezoni obarao rekorde, pa gdje smo završili.
Ti rekordi ništa ne znače, te utakmice bez primljenog gola, samo se broji da smo na svim frontovima pred samim ciljem zastali.

Danas je bilo izgleda da se zabrinemo, ali stvarno Salahi i Wiser su bili dvojica igrača manje + druga postava.
Čim je tu uskočio Alaba, samo Alaba odmah se sve naopako okrenulo.

Nema razloga da kritikujemo nešto, svakako su ove preostale utakmice u Buli smetnja svima nama,
ali ono što sam znao i otprije jeste da je Bujto istrošen godinama i povredama, te da su jedini talenti koji zaslužuju šansu u ovom Bayernu Hojbjerg i Grin, za Šopfa stvarno ne znam. :?

Znam da ne volim o transferima, ali baš bi nam legao još jedan extra kvalitetan stoper,
ta pozicija je oslabila u odnosu na prošlu godinu, jer Bujto bijaše godinu mlađi,
ovako tu nemamo pravu zamjenu.

Vidi se kod Gocea da je nestvaran talenat, ta kontrola lopte, ali u zadnje vrijeme uvijek ima potez više, izgori u silnoj želji, kako god i takav u svakom trenutku može odlučiti pobjednika...

ps:Mudo je uhvatilo formu. :?

ps2:Zabićemo im 3 sigurno. :thumbup:

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 05 apr 2014, 22:15

Ma nebitna utakmica totalno, pola igrača igralo na neprirodnim pozicijama, definitivno najlošija partija Bayerna u zadnjih par godina :mrgreen:
Više volim što su ova trojica nastupila nego pobjedu od 5:0.

Vidi se da ova ekipa nema minute zajedno do sad na terenu, totalno neuigrani i naprijed i nazad.
Odbrana smiješna bila, pola ih izađe, pola ostane, pa izađu na 40 metara kad ne treba a ostanu ispred gola kad ne treba.

Od ovih omladinaca meni se Weiser najviše dopao, iako ovdje ne vlada takvo mišljenje.
On je krilni igrač i po meni nije toliko kriv što je bio loš nazad gdje ga je Pep stavio, dok je u napadu bio dosta dobar sa loptom iako je više gledao kako će nekome dodati nego povući naprijed. Imao sam osjećaj da jednostavno previše respektuje Bastiana i Kroosa i kad ih vidi slobodne mora im dodati.
Ali vidi se da je dobar igrač samo mu treba malo više slobode da pokaže šta zna, fakat puno očekujem od njega.
Moje mišljenje, ponavaljam.

Hojbjerg pravo fino odigrao, dok je Sallahi prosjek bio ali ima dobar centaršut a la Baines :D Nazad ništa posebno.

Mada ove njihove partije nisu pravi pokazatelj njihovog kvaliteta.
Sa malo više rutine, samopouzdanja i boljim igračima pored sebe i oni bi izgledali daleko bolje.
Bolje bi Sallahi izgledao uz Dantea i Boatenga, te Riberya ispred sebe ili Weiser sa Lahmom iza sebe.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

GTI
Kontakt:

Post Postao/la GTI » 05 apr 2014, 22:43

Joj jest nesto krivo sto se pokvari ovaj niz bez poraza :D Al mi drago radi omladinaca.
P.S. Neki dan viđe u Haris-u majice Bayern, sa natpisom Mia san mia 10KM. Ako ko naleti. :D

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 05 apr 2014, 23:34

povratakotpisanih je napisao/la:Ljud mozeli neko napisati kakva dojam su ostavili nasi mladi igrac Weiser, Salahi i Hojberg? Drago mi je da us dobili priliku, u nastavku sezone se nadam da ce i drugi maldi potencijali dobijati prilike prije svih Green, Schopf, Wein i Frisenbichler, jedini prbolem je borba nase druge ekipe za prvo mjesto u reionaligi Bayerna a onta iz baraz za plasman druge ekipe u trecu ligu.
Od Weisera se nema šta očekivati,mali je danas podbacio totalno.Gubio lopte,svaki drugi pas pogrešan a centaršut mu živi očaj.
Salahi ništa specijalno, nije imao veći greški mada su i kod njega centaršutevi slaba tačka.
Hojberg pokazao da se na njega može ozbiljno računati,danas odigrao veoma dobru partiju.

Mora se više pažnje posvetiti mlađim kategorijama jer ovo što sam danas vidio nije baš obećavajuće ako izuzmem Hojberga.

Gledam engleski smećarski portal The Sun se lafo izvinuo Bastiju, nadam se da engleska **** neće pustiti na AA.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 06 apr 2014, 00:42

Na listu povrijedjenih ide i Šaćir.
Odprilke mjesec dana van stroja, e jest nas krenulo u pm. :stop:

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 06 apr 2014, 01:02

Goetze ili Muller ??? salis se? :mrgreen:

Sto se mene tice Goetze ce morati nesto veliko uraditi u LP da bi kod mene dobio prolaznu ocjenu ove sezone.Poceo mi se opasno skijati po zivcima,bas ne gotivim to njegovo meljanje lopte,nesto se stima ti bi reko sad kad nesto uradi,bit ce potez godine i doda covjeku koji je udaljen 1,5m od njega :oops:
Danas je imao toliko slobodnog prostora za sut,on nesto dodaje,vraca loptu...jos malo nece ga niko ni cuvati,znaju da nece pucat :roll:
Muller ce uzet loptu u ruke i rukom ce dati gol ako zatreba,znaci covjek ima potpuno drugacije vidjenje igre od Goetzea,jednom je vrhunac da dadne gol a drugom da precizno doda loptu.
Mozda zvuci grubo s moje strane,ali igrac kakav je on se do sad morao uklopit u bilo koju ekipu :thumbdown:

Ja bi ga ostavio na klupi u srijedu :!:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 06 apr 2014, 01:05

anelbavarac je napisao/la:Na listu povrijedjenih ide i Šaćir.
Odprilke mjesec dana van stroja, e jest nas krenulo u pm. :stop:
Neko nam je sihire bacio. :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 06 apr 2014, 01:17

autogol je napisao/la:Ja bi ga ostavio na klupi u srijedu :!:
Mullera :?: Svakako, nije ni zasluzio nista bolje, no ostavimo to Guardi nek on rijesi, ne treba sumLJat u njegov izbor.
Saurman je napisao/la:Neko nam je sihire bacio. :mrgreen:
Ima dobar hodza u Šerićima, treba to rijesit nek udari koji zapis :think:

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 06 apr 2014, 02:46

" onclick="window.open(this.href);return false;
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 06 apr 2014, 12:09

Saurman je napisao/la: Od Weisera se nema šta očekivati,mali je danas podbacio totalno.Gubio lopte,svaki drugi pas pogrešan a centaršut mu živi očaj.
Salahi ništa specijalno, nije imao veći greški mada su i kod njega centaršutevi slaba tačka.
Hojberg pokazao da se na njega može ozbiljno računati,danas odigrao veoma dobru partiju.

Mora se više pažnje posvetiti mlađim kategorijama jer ovo što sam danas vidio nije baš obećavajuće ako izuzmem Hojberga.

Gledam engleski smećarski portal The Sun se lafo izvinuo Bastiju, nadam se da engleska **** neće pustiti na AA.
A ne možeš tako površno gledati na njihove nastupe.
Realno, pola ekipe je jučer izgledalo amaterski i kao što sam već napisao, oni bi svi bolje izgledali da su igrali uz bolje igrače i da su igrali sa malo više slobode. Samo probaj zamisliti taj pritisak kad nastupaš prvi put za Bayern i gdje je mjerlio za tvoje igre nastup Ribery, Robbena, Lahma, Alabe...
Shaqiri nije ništa bolje izgledao od Weisera, osim što je imao muda da vuče loptu naprijed.

Daleko od toga da su ovo bile dobre partije poslije kojih možeš reći da si dobio igrače za narednih 10 godina, ali daleko i od toga da možeš reći da ne treba računati na njih.

Ja se sjećam Alabinog debija u Ligi prvaka protiv Fiorentine, mislim da mu je to bio debi, nisam siguran, gdje je izgledao kao mrtvi prosjek od igrača. S druge strane, Kroos je imao odličan debi i tek nakon one sezone u Leverkusenu je Bayern dobio odličnog igrača.
Hummelsa su otpisali pa je on postao jedan od najboljih stopera svijeta par sezona nakon toga.

U Bayernu ima siguno 30 mladih igrača koji su ili ponikli u Bayernu ili došli iz drugih klubova sa etiketama najboljih u svom uzrastu, pa pored svih njih samo ova trojica su dobila priliku.
Ako ih Guardiola vodi sa sobom na pripreme i treninge, onda znači da u njima ima nešto. E sad, da li će od toga nečega od njih postati uzdanice Bayerna za narednih 10 godina ili ne, na njima je.

Sallahi ima sasvim pristojan centaršut.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 06 apr 2014, 12:24

Mladim igračima, igračima koji su iz našeg podmlatka će biti sve teže u Bayernu se probiti, jer sada naša uprava gotovo stalno dovodi velike zvijezde. To je prije bilo u puno manje obimu. A isto tako prije su se dovodili igrači koji su se izgrađivali u Bayernu (neki od primjera su Lizarazu, Sagnol, bili anonimusi a postali bekovi svjetske klase vremenom).
Ipak od trenutnih talenata najviše šansi da se probiju u prvi tim u budućnosti pa i u neku skorije vrijeme, imaju Hojbjerg i Green. Weiser ionako nije prolazio našu školu, on je doveden i mislim da nije iskoristio dovoljno svoju šansu. Momak je sjajan tehničar, ali čini mi se da mu to neće biti dovoljno da se probije. Došao je u nevrijeme kada je konkurencija jednostavno prejaka.
Pored ove gore dvojice koji imaju dobre šanse i koji su potencijal, bit će tu još po neko ko će doprijeti do prvog tima. E sada da li će postati velike zvijezde kao Schweini, Lahm, Alaba, to treba tek da se vidi.
I Sallahi će sigurno dobiti još svoju šansu i o njemu sve do sada što sam upratio, mogao sam zaključiti da momak ima potencijala, nevezano sad za jučerašnji nastup.

I sad se sjetih one bitange farinellija koji je garant u glavi imao onaj rezultat iz prve utakmice protiv ManU-a samo ga nije htio napisat. :) Šta li prognozira za revanš?
U revanšu protiv ManU-a bi mi definitivno mogli imati problem manjka robusnih i visokih igrača u sredini terena. Znači da će kombinatorika i protok lopte morati biti mnogo bolji nego u prvom susretu. Samo s dobrim razvlačenjem i brzim , direktnim protokom lopte prema naprijed ih možemo razbiti.

I baš me nešto zanima ko se po vama do sada bolje pokazao u Bayernu: Goetze ili Thiago?? :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 06 apr 2014, 12:29

Saurman je napisao/la:Od Weisera se nema šta očekivati,mali je danas podbacio totalno.Gubio lopte,svaki drugi pas pogrešan a centaršut mu živi očaj.
+1
osim toga, ona vrecica kostiju nema sta da trazi protiv protivnickih branica.
autogol je napisao/la:Sto se mene tice Goetze ce morati nesto veliko uraditi u LP da bi kod mene dobio prolaznu ocjenu ove sezone.Poceo mi se opasno skijati po zivcima,bas ne gotivim to njegovo meljanje lopte,nesto se stima ti bi reko sad kad nesto uradi,bit ce potez godine i doda covjeku koji je udaljen 1,5m od njega :oops:
Danas je imao toliko slobodnog prostora za sut,on nesto dodaje,vraca loptu...
potpis.
GTI je napisao/la:Joj jest nesto krivo sto se pokvari ovaj niz bez poraza
+1
sto gvrdiola nije pogledao par tekmi dok nas je vodio van gal.
u sjecanju ostaje dvomec protiv francuza koji su se odmarali (ffs im pomjerio tekmu) kako bi sto odmorniji usli u mec. za razliku od njih, bayo je odigrao ligasku tekmu. trebam li napominjati da su francuzi pregazeni :cool:

joj gvardiola, yebem li ti tetku u slezenu. :mrgreen:

ps.
ceze je napisao/la:U Bayernu ima siguno 30 mladih igrača koji su ili ponikli u Bayernu ili došli iz drugih klubova sa etiketama najboljih u svom uzrastu, pa pored svih njih samo ova trojica su dobila priliku.
ako su njih trojica najbolji u bayinom omladinskom pogonu, onda nam je mrka kapa.

ps2
efe, naravno tiago. momak je igracina i veliko pojacanje.
ako ces iskreno, meni licno je bolji i od krosa i od svajna.
uzivam gledajuci ga.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 06 apr 2014, 12:34

Evo i stare bitange Farinellija. :)

Nisam mislio da ce biti 1:1, nego 2:2, ali sam svakako znao da nece biti pobede u korist Bajerna. To je bilo lako predvideti.

A, sta predvidjam za revans, to tek ne smem da napisem :P

Gece ili Tiago?

Mislim da je Tiago u vecim utakmicama bio losiji od Gecea, mozda je to zato sto igra na osetljivijoj poziciji, pa se nije usudjivao da rizikuje sa onim driblinzima i lucidnostima.

A Gece, dao 2-3 vazna gola, najvazniji Borusiji, jer se posle sve otvorilo, mada je i Tiago imao 2-3 opasno vazna i atraktivna gola, kao onaj sa Stutgartom, i nekoliko lucidnih momenata kad se lomio protivnik.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 06 apr 2014, 12:40

farinelli123 je napisao/la: A, sta predvidjam za revans, to tek ne smem da napisem :P
Ja insistiram..... :D

A osvrnut ću se i ja nekad poslije na ovu usporedbu Goetze-Thiago, ali eto prvo da vidim vaših par mišljenja. Vidim brzo ste se aktivirali... :D
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 06 apr 2014, 12:41

effe_sa je napisao/la: I baš me nešto zanima ko se po vama do sada bolje pokazao u Bayernu: Goetze ili Thiago?? :)
Niti jedan :mrgreen:

Nekonstantni su i jedan i drugi, što zbog povreda, što zbog slabih partija.
Prvi došao povrijeđen, nije prošao pripreme kako treba, drugi imao problema sa povredama skoro cijelu sezonu.
Tek na momente su opravdali dolazak, ali ne u toj mjeri kao Martinez prošle sezone.
Gotze ima taj teret da je plaćen silne milione, pa se svaki njegov nastup gleda i kroz to, Thiago nema to ali ima drugih problema jer je promijenio ligu i od tek povremene zamjene u Barci postao periodični prvotimac u Bayernu.

Po meni nisu napravili neku drastičnu razliku i imam osjećaj da bi isti rezultat Bayern imao i da nisu došli njih dvojica.
Ali onda iduće sezone bi takva dva igrača bila potrebna jer teško je očekivati da ista ekipa odgovara ovako visokim zahtjevima više od dvije godine, tako da je ova sezona dobra radi njihove adaptacije.

Pravi Bayern treba očekivati iduće godine, tako da..

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.