FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ZZtop10
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ZZtop10 » 06 apr 2014, 10:57

Ja sam odusevljen Kerlom zadnje 3-4 utakmice , stvarno fenomenalna igra :thumbup: ne znam zasto to niko ne spominje :)
@FKZ1921 znas li mozda hoce li Kerla produziti ugovor posto mu istice na ljeto ako se ne varam .. ?
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

SarajlijaTM

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la SarajlijaTM » 06 apr 2014, 11:10

ZZtop10 je napisao/la:Ja sam odusevljen Kerlom zadnje 3-4 utakmice , stvarno fenomenalna igra :thumbup: ne znam zasto to niko ne spominje :)
@FKZ1921 znas li mozda hoce li Kerla produziti ugovor posto mu istice na ljeto ako se ne varam .. ?
trebalo bi to biti ok, obije strane su zainteresovane, kako sam kaže.

Btw. O utakmici je sve receno, ja bih samo dodao da je osim standardno dobrog juga, sjever bio u odlicnom izdanju, dugo to tako nisam vidio. Aferim ;-)

Sent from my SEMAFOR STADIONA GRBAVICA using Tapatalk

monsen
Kontakt:

Post Postao/la monsen » 06 apr 2014, 11:12

FKZ1921 je napisao/la:Sto sd tice povreda od sinoć, nista strašno. Tomić definitivno mora zaliječiti povredu koljena i sasvim sigurnk necd igragi dok to definitivno ne bude u redu. Kolikk je to vremena,ne zna se, protiv Ol.sigurni neće igrati.Sejk je tražio izmjenu zbog udarca u zglob, nista ozbiljno.Selim je takkdje rovit i zbog toga je zamjenjen.
Baja je tu, ali ovo je bila dobra prilija da se na Grbavici uvedu u igru Benjo i Kvesa

Nije uredu takk komentarisati vezano za Svraku.On je naš važan igrač, kapiten, potreban je ovoj ekipi do kraja sezone.Ovako ili slicno bi bilo i sa Svrakkm u timu, najvjerovatnije.
Definitivno, sramotno mala posjeta sinoć! !!
Znam da ovaj forum ne može bitno uticati ns to, ali ne mogu da to ne napišem. Jedna od tri preostale domace utakmice u prvenstvu, izuzetni vazna u borbi za titulu, i dvihe hiljade duša!
Pi meni,nedostojno kluba , sampiona, ,nedistojno borbe za novu titulu.
Ne mogu da ne razmišljam:zaslužujemo li je?
Ne zasluzujemo titulu upravo iz tog razloga! :sick:

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 06 apr 2014, 11:15

FKZ1921 je napisao/la:Sto sd tice povreda od sinoć, nista strašno. Tomić definitivno mora zaliječiti povredu koljena i sasvim sigurnk necd igragi dok to definitivno ne bude u redu. Kolikk je to vremena,ne zna se, protiv Ol.sigurni neće igrati.Sejk je tražio izmjenu zbog udarca u zglob, nista ozbiljno.Selim je takkdje rovit i zbog toga je zamjenjen.
Baja je tu, ali ovo je bila dobra prilija da se na Grbavici uvedu u igru Benjo i Kvesa

Nije uredu takk komentarisati vezano za Svraku.On je naš važan igrač, kapiten, potreban je ovoj ekipi do kraja sezone.Ovako ili slicno bi bilo i sa Svrakkm u timu, najvjerovatnije.
Znam da ovaj forum ne može bitno uticati ns to, ali ne mogu da to ne napišem. Jedna od tri preostale domace utakmice u prvenstvu, izuzetni vazna u borbi za titulu, i dvihe hiljade duša!
Jarane da nisi pijan piso? :-P

Btw slažem se! :-)
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 06 apr 2014, 11:28

ZZtop10 je napisao/la:Ja sam odusevljen Kerlom zadnje 3-4 utakmice , stvarno fenomenalna igra :thumbup: ne znam zasto to niko ne spominje :)
Svaka čast Kerli za posljednjih nekoliko partija, ali ima on svojih bubica, kad se ponaša baš papanski što bi se reklo, zato navijači ne žele da ga pohvale, ja mu još ne mogu zaboraviti ono glupiranje poslije utakmice sa Širokim i odlaska prema svlačionici kada su svi došli na raport pred tribinu, ali eto, neko ga je vratio ispred tunela i morao je doći pred navijače. Isto sam čuo da je pravio probleme na početku ove sezone, da se sa svima svađao, ali izgleda da je shvatio da ništa ne može sa tim postići, pa je opet postao onaj stari, zahvalni igrač.
Jak je kao stijena, mora još popraviti razmišljanje prilikom igre i tip-top defanzivac za ovu našu ligu :)
Ja te volim, volim Željo..

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 06 apr 2014, 11:58

AsharaK je napisao/la:

Gdje cu ujutro u pola deset biti pijan! ;)
A sta te je u mom tekstu nagnalo da postaviš to pitanje?

gradacac10
Kontakt:

Post Postao/la gradacac10 » 06 apr 2014, 12:06

AsharaK je napisao/la:

A znas sto je bilo tako malo svijeta? Pa u isto vrijeme igrala BiH-Grcka normalno da ce ljudi gledat svoju drzavu..

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 06 apr 2014, 12:07

Ulazimo u formu evidentno, juce su neki mogli vijdeti na primjeru celika kako to izgleda kada fale nekoj ekipi 4 igraca e kod nas je slucaj da nam fali citavu sezonu a na djelidbi smo prvog mjesta.Meni je ova ekipa prilicno draga valjda radi velikog broja igraca koji su poceli kod nas.Oporavak Kvese, Cole i Zole jedan veliki plus za ekipu, za sada Zola najbolje izgleda ali svi djeluju kao da bi mogli na prijasnji nivo jer se radi o igracima koji vole da treniraju.Da smo bili kompletni do sada bi pitanje prvaka bilo davno rijesno! I da DRZAVA ZELJO :njanjanja:
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

admirbreza
Kontakt:

Post Postao/la admirbreza » 06 apr 2014, 12:11

Utakmica je bila prekasno za ljude koji žive dalje od Sarajeva. Automatski se ne može niko vratiti autobusom ili vozom, za razliku od utakmica koje su u 18h.
I u tom "golubarniku" mi se i dalje borimo, bez nekih posebnih uslova, ratnici plavog srca, na terenu, na tribini, punog glasa, pjevamo i osvajamo trofeje, praznih dzepova i plave krvi, dok odozgo, sa plavog neba odobrava jedan velikan tribine,

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 06 apr 2014, 12:13

gradacac10 je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:

A znas sto je bilo tako malo svijeta? Pa u isto vrijeme igrala BiH-Grcka normalno da ce ljudi gledat svoju drzavu..
Uvijek je na Grbavici malo raje, samo ti mislis da je to zbog rukometa (vidio sam da si i juce to pisao), nije on odbio one koji su htjeli doci...

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 06 apr 2014, 12:17

FKZ1921 je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:

Gdje cu ujutro u pola deset biti pijan! ;)
A sta te je u mom tekstu nagnalo da postaviš to pitanje?
Šta ja znam, možda je after bio lud. Ma malo kroz pisanje gutaš slova, negdje se podebljaju pa zato.

Sve 5 majstore :-)
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 06 apr 2014, 12:23

Tarapana1 je napisao/la:E stvarno sve mogu shvatiti,ali ovo sto je napisao ovaj @rodom s mejtasa, to jedino ne mogu.. Pa covjece boziji kako je Jamak najgori ? On je mangup igrac, kakve lopte daje i asistira,to rijetko ko moze.. Kakav stojcev kakve pm,jamak samo da ima brzinu davno bi u repki igro ;) Samo sam pratio veceras,preko 100 pasova je imao tacnih ;) BRAVO MOMCI,BRAVO ZELJO
Niko sretniji od mene ako je tako kao što ti kažeš za Jamaka. Možda sam onako na prvu napisao, ali ako uspijem pogledati kakav snimak obratit ću malo više pažnju, ali meni se činio najlošiji barem u prvom poluvremenu. Drugo poluvrijeme iskreno nisam ni vodio računa o njemu jer je bilo revijalno poluvrijeme. Više sam strepio da neko ne polomi Benju ili Kvesu, pa i Zolu jer opet je počeo da uliječe u duele gdje neki ne smiju ni da pomisle na to.
Sinoć mi se nakon dugo dugo vremena vratio onaj fini osječaj raspoloženja koji je se jedino javlja kad ti ekipa za koju navijaš skoro 40 godina igra dobro i efikasno.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 06 apr 2014, 12:24

Da li je bio TV prenos jucer?

DR.HOUSE
Kontakt:

Post Postao/la DR.HOUSE » 06 apr 2014, 12:29

DzoleZeljo je napisao/la:Da li je bio TV prenos jucer?
jeste na areni

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 06 apr 2014, 12:30

rodom s Mejtaša je napisao/la:
Tarapana1 je napisao/la:E stvarno sve mogu shvatiti,ali ovo sto je napisao ovaj @rodom s mejtasa, to jedino ne mogu.. Pa covjece boziji kako je Jamak najgori ? On je mangup igrac, kakve lopte daje i asistira,to rijetko ko moze.. Kakav stojcev kakve pm,jamak samo da ima brzinu davno bi u repki igro ;) Samo sam pratio veceras,preko 100 pasova je imao tacnih ;) BRAVO MOMCI,BRAVO ZELJO
Niko sretniji od mene ako je tako kao što ti kažeš za Jamaka. Možda sam onako na prvu napisao, ali ako uspijem pogledati kakav snimak obratit ću malo više pažnju, ali meni se činio najlošiji barem u prvom poluvremenu. Drugo poluvrijeme iskreno nisam ni vodio računa o njemu jer je bilo revijalno poluvrijeme. Više sam strepio da neko ne polomi Benju ili Kvesu, pa i Zolu jer opet je počeo da uliječe u duele gdje neki ne smiju ni da pomisle na to.
Sinoć mi se nakon dugo dugo vremena vratio onaj fini osječaj raspoloženja koji je se jedino javlja kad ti ekipa za koju navijaš skoro 40 godina igra dobro i efikasno.
Što se Jamaka tiče, imao je sinoć nekoliko loših poteza. Ali to nikako ne umanjuje njegovu ulogu na terenu i mislim da je jedini igrač kod nas (a jedan od rijetkih u ligi) koji svojim pasom preskoči jednu ili dvije protivničke linije. Znači da ide brz pas koji preskače po par protivničkih igrača (ide preko 20 metara) i skraćuje jedan do dva naša pasa, što ti odma otvara prostor za kompletnu ekipu. Osjetilo se da i njemu igra Dedića godi i daje mu širinu.

Još da je sreće pa da imamo manje ekipa u ligi i da nemamo ovih revijalnih utakmica na kojima samo gubimo vrijeme...Leotar i Čelik nam možda jesu olakšali put do titule, ali u dugom roku nam nisu ništa doprinijele u smislu razvoja igrača. Čak je nekoliko puta bila opasnost da se neki naši povrijede :?

Tarapana1
Kontakt:

Post Postao/la Tarapana1 » 06 apr 2014, 12:35

Eh upravo to hocu da kazem za Jamaka. Asistencija za Bucana je mangupska,pa kad je desnom vanjskom zavrno pa njihov golman pogrijesi,vidi se da mu odgovara kad ima neko mu*a(Bucan) da proba dar-mar napraviti po strani. Jamak ako ovako nastavi na ljeto ce sigurno se cvaknuti dobra lova za njega :D Jos kad u ekipi imas dva mangupa poput Jamaka i Hodzica mozes se nadati necemu :D
P.S. pohvale za stoperski tandem,sinoc odlicni :clap:
vjeran samo Tebi i za sve Ti hvalaa

themaniaks
Kontakt:

Post Postao/la themaniaks » 06 apr 2014, 12:40

Od Loncarica do Hodzica :thumbup: bravo Zeljo,siguran sam da smo bili kompletni sa bekovima da bi mi pehar davno proslavljali al nema veze sve je to Zeljeznicar.Idemo do kraja pobjediti sve i cekati kiks Zrinjskog pa da slavimooo.Mozeee to Zeljkaaan :crazy: :clap: :opaopa:
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 06 apr 2014, 12:43

Konačno sinoć pobjeda bez puno mučenja i sekiracije. Nastavljamo borbu za titulu...

Željo mi te volimo, kako god završilo! ;)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 06 apr 2014, 12:46

Jučerašnju utakmicu ne treba niko komentarisati. Bilo je sve za 5. Revijalna tekma, nakon što smo im ga uvalili u prvih 5 minuta. Čelik bez 3-4 standardna igrača, bez pravog motiva i mislima na Široki, nije ona ekipa koju niko ne može pobjediti. na prvu sam mislio da ih trebamo trpati radi gol razlike, al' je to samo na prvu. Zrinjski ima Leotar i to bi nadoknadio. Mi se trebamo nadati da će Zrinjski negdje kiksati, ali ne treba gledati na druge. Situacija je takva da i sa svim pobjedamo nije sve u našim rukama, no bez obzira na sve ja se nadam da će nam pitari u predzadnjem kolu napraviti špalir i pozdraviti šampiona iako ovo što pišem sada izgledalo suludo. Nevjerovatno. Budimo strpljivi, i napunimo Otoku i Olimpic. Što više budemo sebe cijenili i drugi će nas više cijeniti.

Ovo što je Željo napravio u zadnjih par sezona sa tri titule prvaka, dva KUPa i četiri puta finalisti KUPa je ogroman uspjeh i o tome bi pričali i "dizali se" svi navijači u PL, a nama je to postalo normala. Trebamo sve do kraja, pokušati pobjediti i na kraju će nas valjda i rezultat nagraditi.

Murija, kao da je radila po instrunkcijama Dine pfeninga. Sramota.

P.S. Da ga malo prozovem. Ukoliko se danas ne desi povoljan rezultat Dino će dići rat protiv nepravilnosti u BH fudbalu, iako to nije uradio kada Zrinjskom nije sviran čist penal, iako su po šansam trebali pobjediti.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 06 apr 2014, 12:53

DR.HOUSE je napisao/la:
DzoleZeljo je napisao/la:Da li je bio TV prenos jucer?
jeste na areni
Hvala...

Eto sta je ubilo posjetu...

Inace, kakav god da je TV prenos, minimalno odreze 1000 ljudi na malim tekmama, a kada su derbiji sigurno vise...

Zeljo treba da ovo malo regulise jer je ocigledan manjak posjecenosti kada ima TV prenos...

Ili neka daju samo prenos na internet, ili neka iskljuce kanton Sarajevo...
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 06 apr 2014, 12:58, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Firebase, Levin, Lokomotifa i 35 gostiju.