Brato pastrmka samo skace na noge. Mozes u fildzan strap skupit. Jest da nissm skakao od 96-te ali kad bude neki pehar idem taftekrmak je napisao/la:
velez dobio, pastrmka proslavio na sebi svojstven nacin
RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Re: RSD Velež Mostar
UEFA TEAM RANKING 1989
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
Ja stvarno mislio ovo ti.NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Brato pastrmka samo skace na noge. Mozes u fildzan strap skupit. Jest da nissm skakao od 96-te ali kad bude neki pehar idem taftekrmak je napisao/la:
velez dobio, pastrmka proslavio na sebi svojstven nacin

Evo vratila me administracija nakon dugo vremena pa sam ponovo tu.
Živio drug i pozdrav!
E ovako ja nisam puno na ovom pdf-u ali bi volio saznati bio sam sa jednim prof iz Mostara na seminaru inace starija osoba i ispricao mi je jedan dogadja iz Beograda a to je finale kupa sa Zeljom neke 198? ne znam tacno. Uglavno rijec je o odlazku navijaca za Bg navijanje tamo i o tome da je na Knez Mihajlovoj 15000 navijaca Veleza navijalo tu napravilo sjajnu atmosferu koju ja ne mogu da opisem ovdje na forumu. Pa ako ima neko te scene navijanja da mi posalje link jer ja ne mogu da nadjem ili tekmu tu zanima me jednostavno 

Manchester United <3
Sloboda Tuzla <3
Michael Carrick <3
Sejad Salihovic <3
Vedad Ibisevic <3
...
Đorđe Balaševic <3 <3 <3 ..
Sloboda Tuzla <3
Michael Carrick <3
Sejad Salihovic <3
Vedad Ibisevic <3
...
Đorđe Balaševic <3 <3 <3 ..
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Takodje brato. Pozz za Celik i Zenicuzlajson je napisao/la:Ja stvarno mislio ovo ti.NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Brato pastrmka samo skace na noge. Mozes u fildzan strap skupit. Jest da nissm skakao od 96-te ali kad bude neki pehar idem taftekrmak je napisao/la:
velez dobio, pastrmka proslavio na sebi svojstven nacin![]()
Evo vratila me administracija nakon dugo vremena pa sam ponovo tu.
Živio drug i pozdrav!

UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
i sta sad trebamo, svi prestati ici na utakmice sto niko ne zna opucai na golVelezovac22 je napisao/la:Brate prije ste imali sta gledat sad odes na tekmu ne vidis sut po golu plus atmosfera na tribinama ocajna , i dok se vrte lopovi oko kluba nikad napredka , da se Velez bori za titulu i igra europu bio bi pun stadion .rodjak je napisao/la:igraci treba da igraju najbolje sto znaju a navijaci(ako su pravi navijaci) ce dolaziti na svaku utakmicu i davati im podrsku(pa i pokoji zvizduk ako zasluze i ako se vuku po terenu).Ja ne razumim navijaca Veleza(ili bilo kog drugog navijaca) da subotom ne ode na utakmicu a kuci ne zna sta ce od dosade.Ja znam da od 70-te godine pa do rata nisam 3 utakmice propustio pod BB,i to je bilo zbog bolesti a znalo se i iz bolnice bjezati na utakmicu a samo sto su me skinuli sa operacionog stola.Ne znam je li problem tih **** 5KM za kartu prevoz do stadiona ili sta je,ali mizerno je pogledati prazne tribine.Ja znam da sam dole ne bi me masila ni jedna utakmica,pa ni prijateljska.Evo hocu muda da pojedem sto je ukinut stream iz Vrapcica,jer sam u zadnjih 5 godina gledo svaku domacu utakmicu,pa mi to nedostaje
Ako hocemo bolji Velez moraju se i navijaci malo promjeniti i dolaziti redovno na utakmice,pa i ako nesto nevalja zagalamiti na upravu,trenera ili bilo koga drugog.Nije bas lahko nikome kad ga zahaka citava tribina.Ali kad vidis nigdje nikoga na tribinama onda se tu ne moze nista promjeniti.
Zar je puno otici 2 puta mjesecno i dati po petaka za utakmici i podrzati voljeni klub.Ne razumjem raju nikako
FORZA VELEZ

P.S.Koliko sam se samo ja puta razocara u klub i u igrace prije rata,hebo majku da sam u tom momentu imo pusku pobio bih ih ko zeceve

AKO SNATRAS SEBE NAVIJACOM SVOGA KLUBA TI MORAS BITI NA STADIONU SVAKU DOMACU UTAKMICU,U PROTIVNOM ISPADAS SMIJESAN KAD GOVORIS ZA SEBE DA SI TI NEKI NAVIJAC

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
-
- Kontakt:
Prvo, slazem se ja s tobom da 20 godina je Velez jako slab bio. I slazem se da su u i oko kluba isti ljudi. Ali isto tako svati ti da u Mostaru od 40-50 hiljada onih koji su zainteresovani za Velez jednostavno nema dovoljno kvalifikovanih ljudi da ti izmjenjas 2-3 garniture vodstva kluba. Ovi koji su tu sada su skupili neko iskustvo i znanje. Napretka definitivno ima - to ce se svak sloziti. E sad smo korak do borbe za Evropu ili krunu. Tu nismo bili decenijama. Sad napravit sranje kad nam se stvari poklapaju bi bilo ubitacno glupo.Velezovac22 je napisao/la:Ja normalno razmisljam a poenta je sto se nama 20 jeb.... godina desava samo i SAMO poraz i onda kad u europu izlaze neke Modrice, Leotar, Zovko Zepce, Djerdjelez , Brotnjo. o cemu pricamo pa samo pogledaj koliko je ljudi na tribini bilo zadnju tekmu pa isto ili vise ljudi prati Igman i Turbinu koji su u zadnjoj ligi ove drzave i kad nam se isti ljudi vrte oko kluba 20 godina kako da ocekujem napredak i odem na utakmicu ne vidim sut po golu i kazes ako tako razmisljas vidi se po posjeti na stadionu kako 90% ljudi razmislja u vezi Veleza.MostaracVelezovac je napisao/la:Buraz ako tako razmisljas, nemoj ni gledat fudbal nikako. Citava poenta je to sto se moze desit i pobjeda i poraz.Velezovac22 je napisao/la:Opet euforija i opet ce se nazalost desiti Celik to je nasa realnost, a sto se ti ce tribina max 500 ljudi
Ako vec hoces sigurnost, ufuraj se u astronomiju pa gledaj zvijezde - one su ti tu sigurno vazda.
A to sto je 100 ljudi na tribini - Mostar nije Mostar svakako. Jeste i Velez slab bio dosta dugo. Ali nije ni raja ono sto je bila. Da je to predratna raja - nebi nikad bilo manje od 5000 ljudi bez obzira kakav Velez bio. Ali danas je vaznije gledat Manchester United na TVu nego Veleza uzivo. Podveleska posla. Prema tome razloga za takvu kritiku nema...
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
- Titova-Juga
- Kontakt:
Jao Tufeka, ne zna dvije sastavit... tOOga. 

- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Mene od Rodjenih samo smrt moze rastavit. Ljubav koju je moj dedo prenio na oca a on na mene kao i ja na svoju djecu se ne moze pos.rat. To je nesto jace od mene i da smo sedma liga ja cu prtit pa makar gledao 11 pekara u svetom crvenom dresu. Ljubav koja se prenosi s koljena na koljeno tolike decenije i jos ce se dugo prenosit. FORZA VELEZ
UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
-
- Kontakt:
Evo cuo sam nesto fino... ali necu vamo nista - cuce se.... ali me podsjeti:
Kako se na Mostarskom kaze ljubicasta?
Lila.
A kako se kaze zelenoljubicasta?
Elhamdu lila!

Lila.
Elhamdu lila!

http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
SVI NA STADION PROTIV TRAVNIKA. PODRSKA VELEZU JE SADA NAJPOTREBNIJA
UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
Slažem se da bi ljudi trebali dolazit na stadion bez obzira na rezultate kluba. Ali budimo realni,većina ljudi nisu toliko navijački nastrojeni kao oni što se registriraju na forum i pišu o tome.
Takvi ljudi će otići samo na derbije a na ostale utakmice će ići jedino ako vlada velika navijačka euforija koje oko Veleža odavno nema.
Jedan od razloga je i stadion. Prva stvar,previše je udaljen od Mostara. Ima dosta onih koji nemaju auto te onih koji bi dolazili na utakmice da je stadion blizu. Druga stvar je sama atmosfera na stadionu. Jednostavno nemaš osjećaj da se tamo igra neka važna utakmica. Kako ćeš i imat kad je stadion na livadi,5km udaljen od grada i okružen svime i svačim što ne priliči jednom nogometnom stadionu. Čak i da je stadion pun ta stvar se ne može promijeniti a u zadnje vrijeme ne da je pun nego je skoro u potpunosti prazan.
Veležov prioritet morala bi biti gradnja novog stadiona u Sjevernom logoru. Ne mora to biti velik stadion,nek ima 10000 mjesta al barem da liči na nešto. Barem jedna tribina natkrivena,u okruženju koje priliči nogometnom stadionu a ne poljoprivednom imanju.
Takvi ljudi će otići samo na derbije a na ostale utakmice će ići jedino ako vlada velika navijačka euforija koje oko Veleža odavno nema.
Jedan od razloga je i stadion. Prva stvar,previše je udaljen od Mostara. Ima dosta onih koji nemaju auto te onih koji bi dolazili na utakmice da je stadion blizu. Druga stvar je sama atmosfera na stadionu. Jednostavno nemaš osjećaj da se tamo igra neka važna utakmica. Kako ćeš i imat kad je stadion na livadi,5km udaljen od grada i okružen svime i svačim što ne priliči jednom nogometnom stadionu. Čak i da je stadion pun ta stvar se ne može promijeniti a u zadnje vrijeme ne da je pun nego je skoro u potpunosti prazan.
Veležov prioritet morala bi biti gradnja novog stadiona u Sjevernom logoru. Ne mora to biti velik stadion,nek ima 10000 mjesta al barem da liči na nešto. Barem jedna tribina natkrivena,u okruženju koje priliči nogometnom stadionu a ne poljoprivednom imanju.
Ma sve je lako napisati,ali za stadion treba puno para.Pastrmko ako ima sta novo daj na pp,jer radim za vikend ne mogu na tekmu.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
dobro lako je svalit na stadion i lokaciju istog, jest udaljen 5 km od grada ali bio je i prije, pa je bio krcat cak i kad se igralo u federalnoj! sto se atmosfere tice svakako je nemoze bit kad je 500-600 ljudi na utakmici, kad se napune tribine i atmosfera se digne, nemoze 200 momaka iza gola i 300-400 ljudi na dedarskoj i vip tribini pravit neku vele atmosferu! realno mostarska publika je takva kakva jest, kad popricas sa malo starijim ljudima koji su prije rata isli na utakmice pod BB i oni kazu da je i tad bilo kao i danas, kad velezu ide 20000 kad je losa sezona i smjena generacije 3000 dodje! e sad nadodaj na to da je prije rata citav grad i citava hercegovina navijala za velez a danas si sveden na pola grada i rijetko koje drugo mjesto u hercegovini... nekazem da netreba stadion u sjevernom pravit, cak sta vise volio bi da se napravi i nije mi ni sekunda jasno sto odma nisu u sjevernom pravili umjesto u vrapcicima, ali brojka ljudi na utakmicama se nebi toliko drasticno povecala da je stadion u sjevernom umjesto u vrapcicima! daj jednu sezonu gdje se od pocetka do kraja velez bori za titulu i odma bi stadion bio krcat pa gdje god on bio!mellow je napisao/la:Slažem se da bi ljudi trebali dolazit na stadion bez obzira na rezultate kluba. Ali budimo realni,većina ljudi nisu toliko navijački nastrojeni kao oni što se registriraju na forum i pišu o tome.
pa nemoj nas bezze lozit, bolje je da nisi nista rekao nego da kazes tako cuo sam nesto ali necu rec... haj na PP ako nije za foruma!!!?MostaracVelezovac je napisao/la:Evo cuo sam nesto fino... ali necu vamo nista - cuce se.... ali me podsjeti:
Lila.
Elhamdu lila!![]()
![]()
![]()
daj na pp, ako može.MostaracVelezovac je napisao/la:Evo cuo sam nesto fino... ali necu vamo nista - cuce se.... ali me podsjeti:
Lila.
Elhamdu lila!![]()
![]()
![]()

Velež zaslužuje kvalitetan stadion a ne livadu. Možda se broj navijača i ne bi drastično povećao da je stadion u Sjevernom logoru a ne u Vrapčićima ali to bi svejedno trebao biti jedan od prioriteta. Nek se vidi sa gradom što se tiče financiranja,pa čak i ako grad ne može puno pomoć nek se nađu neki sponzori i ulagači,Velež je ipak najveći hercegovački klub i jedan od najtrofejnijih klubova u cijeloj državi. Mora biti neko ko bi želio uložiti u njega,samo se treba predstavit dobar plan i prikazat da bi znali napravit nešto sa tim eventualnim novcima.mikki21 je napisao/la: dobro lako je svalit na stadion i lokaciju istog, jest udaljen 5 km od grada ali bio je i prije, pa je bio krcat cak i kad se igralo u federalnoj! sto se atmosfere tice svakako je nemoze bit kad je 500-600 ljudi na utakmici, kad se napune tribine i atmosfera se digne, nemoze 200 momaka iza gola i 300-400 ljudi na dedarskoj i vip tribini pravit neku vele atmosferu! realno mostarska publika je takva kakva jest, kad popricas sa malo starijim ljudima koji su prije rata isli na utakmice pod BB i oni kazu da je i tad bilo kao i danas, kad velezu ide 20000 kad je losa sezona i smjena generacije 3000 dodje! e sad nadodaj na to da je prije rata citav grad i citava hercegovina navijala za velez a danas si sveden na pola grada i rijetko koje drugo mjesto u hercegovini... nekazem da netreba stadion u sjevernom pravit, cak sta vise volio bi da se napravi i nije mi ni sekunda jasno sto odma nisu u sjevernom pravili umjesto u vrapcicima, ali brojka ljudi na utakmicama se nebi toliko drasticno povecala da je stadion u sjevernom umjesto u vrapcicima! daj jednu sezonu gdje se od pocetka do kraja velez bori za titulu i odma bi stadion bio krcat pa gdje god on bio!
Što se tiče titule,ne moramo se boriti za nju,za početak je dovoljno da se borimo za mjesto koje vodi u Europu. Trenutno nismo daleko ali opet šanse su male. Postoji velika mogućnost da ćemo na kraju završit 5. ali će sve 4 ekipe ispred nas najvjerovatnije dobit licencu.
Velež je zaslužio ovo, zaslužio ono. Svima puna usta Veleža, a kad treba na stadion otić', nigdje nikog. Pusti te priče. Ko će te pomoć', ako sam sebe ne pomogneš ? Naše je da dolazimo na utakmice, kupujemo karte, dresove, pomažemo klub financijski, da bi ga kroz slijedeće godine gledali jačeg. Nećemo mu pomoć' sigurno gledajući utakmice preko tv - a, i pametujući iza kompjutera i preko tastature šta treba i kako treba.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Pa rekao sam već da raja treba dolazit na stadion ali isto tako nije teško skontat ni zašto ne dolazi. Ljudima je više dosta borbe za ostanak i prosječnosti. 7 klubova je osvajalo titulu od osnutka Premijer lige,među njima i "velikani" poput Modriče i Leotara. I da Velež u jednoj takvoj ligi nikad nije uspio priprijetiti vrhu i završiti iznad 7.pozicije.zizu1991 je napisao/la:Velež je zaslužio ovo, zaslužio ono. Svima puna usta Veleža, a kad treba na stadion otić', nigdje nikog. Pusti te priče. Ko će te pomoć', ako sam sebe ne pomogneš ? Naše je da dolazimo na utakmice, kupujemo karte, dresove, pomažemo klub financijski, da bi ga kroz slijedeće godine gledali jačeg. Nećemo mu pomoć' sigurno gledajući utakmice preko tv - a, i pametujući iza kompjutera i preko tastature šta treba i kako treba.
Isto kao što navijači trebaju dolazit na utakmice tako i uprava kluba mora napraviti nešto da nas dovede u sam vrh lige,ako već ne do naslova onda barem do Europe. Jer liga je daleko od kvalitetne,čak i oni klubovi koji izađu u Europu tamo budu napucani već u pretkolima.
- Titova-Juga
- Kontakt:
Brvo "mellow" 

- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!