RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

mellow
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la mellow » 07 apr 2014, 10:50

Slažem se da bi ljudi trebali dolazit na stadion bez obzira na rezultate kluba. Ali budimo realni,većina ljudi nisu toliko navijački nastrojeni kao oni što se registriraju na forum i pišu o tome.
Takvi ljudi će otići samo na derbije a na ostale utakmice će ići jedino ako vlada velika navijačka euforija koje oko Veleža odavno nema.

Jedan od razloga je i stadion. Prva stvar,previše je udaljen od Mostara. Ima dosta onih koji nemaju auto te onih koji bi dolazili na utakmice da je stadion blizu. Druga stvar je sama atmosfera na stadionu. Jednostavno nemaš osjećaj da se tamo igra neka važna utakmica. Kako ćeš i imat kad je stadion na livadi,5km udaljen od grada i okružen svime i svačim što ne priliči jednom nogometnom stadionu. Čak i da je stadion pun ta stvar se ne može promijeniti a u zadnje vrijeme ne da je pun nego je skoro u potpunosti prazan.

Veležov prioritet morala bi biti gradnja novog stadiona u Sjevernom logoru. Ne mora to biti velik stadion,nek ima 10000 mjesta al barem da liči na nešto. Barem jedna tribina natkrivena,u okruženju koje priliči nogometnom stadionu a ne poljoprivednom imanju.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 07 apr 2014, 11:18

Ma sve je lako napisati,ali za stadion treba puno para.Pastrmko ako ima sta novo daj na pp,jer radim za vikend ne mogu na tekmu.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 07 apr 2014, 11:26

mellow je napisao/la:Slažem se da bi ljudi trebali dolazit na stadion bez obzira na rezultate kluba. Ali budimo realni,većina ljudi nisu toliko navijački nastrojeni kao oni što se registriraju na forum i pišu o tome.
Takvi ljudi će otići samo na derbije a na ostale utakmice će ići jedino ako vlada velika navijačka euforija koje oko Veleža odavno nema.

Jedan od razloga je i stadion. Prva stvar,previše je udaljen od Mostara. Ima dosta onih koji nemaju auto te onih koji bi dolazili na utakmice da je stadion blizu. Druga stvar je sama atmosfera na stadionu. Jednostavno nemaš osjećaj da se tamo igra neka važna utakmica. Kako ćeš i imat kad je stadion na livadi,5km udaljen od grada i okružen svime i svačim što ne priliči jednom nogometnom stadionu. Čak i da je stadion pun ta stvar se ne može promijeniti a u zadnje vrijeme ne da je pun nego je skoro u potpunosti prazan.

Veležov prioritet morala bi biti gradnja novog stadiona u Sjevernom logoru. Ne mora to biti velik stadion,nek ima 10000 mjesta al barem da liči na nešto. Barem jedna tribina natkrivena,u okruženju koje priliči nogometnom stadionu a ne poljoprivednom imanju.
dobro lako je svalit na stadion i lokaciju istog, jest udaljen 5 km od grada ali bio je i prije, pa je bio krcat cak i kad se igralo u federalnoj! sto se atmosfere tice svakako je nemoze bit kad je 500-600 ljudi na utakmici, kad se napune tribine i atmosfera se digne, nemoze 200 momaka iza gola i 300-400 ljudi na dedarskoj i vip tribini pravit neku vele atmosferu! realno mostarska publika je takva kakva jest, kad popricas sa malo starijim ljudima koji su prije rata isli na utakmice pod BB i oni kazu da je i tad bilo kao i danas, kad velezu ide 20000 kad je losa sezona i smjena generacije 3000 dodje! e sad nadodaj na to da je prije rata citav grad i citava hercegovina navijala za velez a danas si sveden na pola grada i rijetko koje drugo mjesto u hercegovini... nekazem da netreba stadion u sjevernom pravit, cak sta vise volio bi da se napravi i nije mi ni sekunda jasno sto odma nisu u sjevernom pravili umjesto u vrapcicima, ali brojka ljudi na utakmicama se nebi toliko drasticno povecala da je stadion u sjevernom umjesto u vrapcicima! daj jednu sezonu gdje se od pocetka do kraja velez bori za titulu i odma bi stadion bio krcat pa gdje god on bio!

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 07 apr 2014, 11:28

MostaracVelezovac je napisao/la:Evo cuo sam nesto fino... ali necu vamo nista - cuce se.... ali me podsjeti:

Kako se na Mostarskom kaze ljubicasta?
Lila.
A kako se kaze zelenoljubicasta?
Elhamdu lila! :mrgreen: :tralala: :opaopa: :opaopa:
pa nemoj nas bezze lozit, bolje je da nisi nista rekao nego da kazes tako cuo sam nesto ali necu rec... haj na PP ako nije za foruma!!!?

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 07 apr 2014, 11:35

MostaracVelezovac je napisao/la:Evo cuo sam nesto fino... ali necu vamo nista - cuce se.... ali me podsjeti:

Kako se na Mostarskom kaze ljubicasta?
Lila.
A kako se kaze zelenoljubicasta?
Elhamdu lila! :mrgreen: :tralala: :opaopa: :opaopa:
daj na pp, ako može. ;)

mellow
Kontakt:

Post Postao/la mellow » 07 apr 2014, 11:57

mikki21 je napisao/la: dobro lako je svalit na stadion i lokaciju istog, jest udaljen 5 km od grada ali bio je i prije, pa je bio krcat cak i kad se igralo u federalnoj! sto se atmosfere tice svakako je nemoze bit kad je 500-600 ljudi na utakmici, kad se napune tribine i atmosfera se digne, nemoze 200 momaka iza gola i 300-400 ljudi na dedarskoj i vip tribini pravit neku vele atmosferu! realno mostarska publika je takva kakva jest, kad popricas sa malo starijim ljudima koji su prije rata isli na utakmice pod BB i oni kazu da je i tad bilo kao i danas, kad velezu ide 20000 kad je losa sezona i smjena generacije 3000 dodje! e sad nadodaj na to da je prije rata citav grad i citava hercegovina navijala za velez a danas si sveden na pola grada i rijetko koje drugo mjesto u hercegovini... nekazem da netreba stadion u sjevernom pravit, cak sta vise volio bi da se napravi i nije mi ni sekunda jasno sto odma nisu u sjevernom pravili umjesto u vrapcicima, ali brojka ljudi na utakmicama se nebi toliko drasticno povecala da je stadion u sjevernom umjesto u vrapcicima! daj jednu sezonu gdje se od pocetka do kraja velez bori za titulu i odma bi stadion bio krcat pa gdje god on bio!
Velež zaslužuje kvalitetan stadion a ne livadu. Možda se broj navijača i ne bi drastično povećao da je stadion u Sjevernom logoru a ne u Vrapčićima ali to bi svejedno trebao biti jedan od prioriteta. Nek se vidi sa gradom što se tiče financiranja,pa čak i ako grad ne može puno pomoć nek se nađu neki sponzori i ulagači,Velež je ipak najveći hercegovački klub i jedan od najtrofejnijih klubova u cijeloj državi. Mora biti neko ko bi želio uložiti u njega,samo se treba predstavit dobar plan i prikazat da bi znali napravit nešto sa tim eventualnim novcima.

Što se tiče titule,ne moramo se boriti za nju,za početak je dovoljno da se borimo za mjesto koje vodi u Europu. Trenutno nismo daleko ali opet šanse su male. Postoji velika mogućnost da ćemo na kraju završit 5. ali će sve 4 ekipe ispred nas najvjerovatnije dobit licencu.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 07 apr 2014, 12:08

Velež je zaslužio ovo, zaslužio ono. Svima puna usta Veleža, a kad treba na stadion otić', nigdje nikog. Pusti te priče. Ko će te pomoć', ako sam sebe ne pomogneš ? Naše je da dolazimo na utakmice, kupujemo karte, dresove, pomažemo klub financijski, da bi ga kroz slijedeće godine gledali jačeg. Nećemo mu pomoć' sigurno gledajući utakmice preko tv - a, i pametujući iza kompjutera i preko tastature šta treba i kako treba.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

mellow
Kontakt:

Post Postao/la mellow » 07 apr 2014, 13:35

zizu1991 je napisao/la:Velež je zaslužio ovo, zaslužio ono. Svima puna usta Veleža, a kad treba na stadion otić', nigdje nikog. Pusti te priče. Ko će te pomoć', ako sam sebe ne pomogneš ? Naše je da dolazimo na utakmice, kupujemo karte, dresove, pomažemo klub financijski, da bi ga kroz slijedeće godine gledali jačeg. Nećemo mu pomoć' sigurno gledajući utakmice preko tv - a, i pametujući iza kompjutera i preko tastature šta treba i kako treba.
Pa rekao sam već da raja treba dolazit na stadion ali isto tako nije teško skontat ni zašto ne dolazi. Ljudima je više dosta borbe za ostanak i prosječnosti. 7 klubova je osvajalo titulu od osnutka Premijer lige,među njima i "velikani" poput Modriče i Leotara. I da Velež u jednoj takvoj ligi nikad nije uspio priprijetiti vrhu i završiti iznad 7.pozicije.

Isto kao što navijači trebaju dolazit na utakmice tako i uprava kluba mora napraviti nešto da nas dovede u sam vrh lige,ako već ne do naslova onda barem do Europe. Jer liga je daleko od kvalitetne,čak i oni klubovi koji izađu u Europu tamo budu napucani već u pretkolima.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 07 apr 2014, 13:36

Brvo "mellow" :clap:
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 07 apr 2014, 13:38

Bravo rodjeni na pobjedi u Gradačcu svaka cast samo naprijed. :D :P
04.10.2009 !!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 07 apr 2014, 13:38

mellow je napisao/la:Pa rekao sam već da raja treba dolazit na stadion ali isto tako nije teško skontat ni zašto ne dolazi. Ljudima je više dosta borbe za ostanak i prosječnosti. 7 klubova je osvajalo titulu od osnutka Premijer lige,među njima i "velikani" poput Modriče i Leotara. I da Velež u jednoj takvoj ligi nikad nije uspio priprijetiti vrhu i završiti iznad 7.pozicije.

Isto kao što navijači trebaju dolazit na utakmice tako i uprava kluba mora napraviti nešto da nas dovede u sam vrh lige,ako već ne do naslova onda barem do Europe. Jer liga je daleko od kvalitetne,čak i oni klubovi koji izađu u Europu tamo budu napucani već u pretkolima.
Kažem da navijači odrade što je do njih. Neće ni Uprava s.ranja pravit' ako ima posjete. Velika javnost ne dopušta malverzacije. Da me se ne bi pogrešno shvatilo, itetkako da može i mora bolje, ali navijači se moraju vratiti na stadion ako im je stalo do napretka našeg kluba.

mellow
Kontakt:

Post Postao/la mellow » 07 apr 2014, 13:48

zizu1991 je napisao/la: Kažem da navijači odrade što je do njih. Neće ni Uprava s.ranja pravit' ako ima posjete. Velika javnost ne dopušta malverzacije. Da me se ne bi pogrešno shvatilo, itetkako da može i mora bolje, ali navijači se moraju vratiti na stadion ako im je stalo do napretka našeg kluba.
Uspjeh kluba i posjećenost su povezani. Klubu je lakše uspjet ako je stadion ispunjen,navijači će dolaziti u većem broju ako je klub bolji i tako ukrug.

Najgore od svega je što smo ove sezone jako blizu tom iskoraku prema Europi koji se ipak najvjerovatnije neće dogoditi,ponajviše jer smo ispustili previše bodova baš u Vrapčićima. Evo za početak 4 boda smo izgubili na Zvijezdi i Mladosti,ekipama koje bi bez problema trebali tući kod kuće.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 07 apr 2014, 13:54

Tačno je, jedno drugo uslovljava, ali navijačka svijest mora biti jača. Nemoguće da je da samo 300 ljudi osjeća ovaj klub i u dobru i u zlu.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 07 apr 2014, 14:40

Iskljucivo rezultati. Nema bit sta drugo. Do prije par godina imali smo najbolju posjetu u ligi uz Zelju, Celik i Sarajevo. Raja je sita vise. Dovoljno je samo bilo skenirat face poslje npr MVO ili Celika 2 puta. Sjetimo se mini euforije prije Sirokog pa se skupi 3000. Da se borimo za titulu bio bi stadion ko sibica jer hercegovina ima najvise Velezovih navijaca
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 07 apr 2014, 14:56

mellow je napisao/la:Slažem se da bi ljudi trebali dolazit na stadion bez obzira na rezultate kluba. Ali budimo realni,većina ljudi nisu toliko navijački nastrojeni kao oni što se registriraju na forum i pišu o tome.

"mellow" evo ti jedno direktno pitanje.Da li ti sebe smatras navijacem Veleza(eto sam sebe uitaj) i ako jesi zasto ne ides na svaku utakmicu Veleza da ga podrzis(jedini razlog nedolaska moze biti bolest ili ako si prinudjen da radis u to vrijeme kad je utakmica.Ako pak sebe ne smatras Velezovim navijacem onda ne znam sto trosis vrijeme ikako na ovim temama,imas tamo tema kao sto su muzika i zabava mozda su interesantnije :evil:

To sto je stadion u Vrapcicima je samo izvlakusa(i sto ima takvo okruzenje :wtf: ).Sta mislis koliko je daleko stadion u Vrapcicima Ibri Begicu koji svaku utakmicu dolazi iz Zenice i to nauruzan zastavama i salovima i koji aktivno podrzava Velez na tribinama.Normalno da bih i ja volio takav jedan stadion u SJ(mozda u buducnosti i bude) ali sta raditi do tada,da pustimo da se klub ugasi :crazy: pa ga onda ponovo osnovati kad sve bude gotovo oko stadiona(mozda nam tada nece valjati stolice na stadionu pa ce mo opet bojkovati zato sto nisu kozne stolice i zato sto nema svaka stolica grjanje).Daj bola prestanite sa izmisljanjem opravdanja zasto se ne ide na utakmicu. Ko sebe smatra navijacem Veleza on ce ici na domace utakmice bez obzira na sve,ko sebe ne smatra navijacem on ce u svakoj situaciji naci razlog da ne ode na utakmicu,i to je tako.Necu vise ni da polemisem sa onima koji su ko fol navijaci a ne znaju ni kako izgleda stadion u Vrapcicima. :oops: :wtf:

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 07 apr 2014, 15:01

Sto mi jedan fin avatar upa u oci na zadnjoj stranici :thumbup:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 07 apr 2014, 15:02

:opaopa: :njanjanja: :ljepota:
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

Smrt nacionalizmu !!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 07 apr 2014, 15:07

S F S N :salut:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 07 apr 2014, 15:11

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:S F S N :salut:
:clap:

A žemo i S.N.S.N, još ljepše izgleda :!:

:salut:

Smrt nacionalizmu !!

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 07 apr 2014, 15:11

zizu1991 je napisao/la:Tačno je, jedno drugo uslovljava, ali navijačka svijest mora biti jača. Nemoguće da je da samo 300 ljudi osjeća ovaj klub i u dobru i u zlu.
Privrženost Veležu se u ovom gradu uvije imala jednu specifičnu boju. Posjeta utakmici je bila samo jedan dio te privrženosti. Neko je dobro primijetio, ni u najbolja vremena Veleža posjete nisu bile nešto ekstremne, znalo se tri-četiri (ili pet-šest , nebitno) hiljada ljudi koji dolazi na svaku utakmicu, ma svi imali svoja mjesta deset metara gore, deset dole, osim na velikim derbijima, odlučnim utakmicama i slično. Al to što neko ne bi išao na sve utakmice nije značilo nužno da on ne osjeća Velež punim srcem. Ideš sa utakmice kući, a sa balkona starije žene, dede, nene, djeca pitaju, koliko smo igrali, ko je dao golove..i tako to. To je bio Velež i njegova simbioza sa Mostarom

Ljudi žive živote, idu na poslove, vikednom neko treba i djecu negdje odvsesti, neko bogami paradajz posaditi, neko u ribu.....treba postojati razlog da sve ti ovo pretpostaviš odlasku na utakmicu. Pokojni Jole Musa je jednom rekao, koji ćemo k...c u ligi ako se nikada nećemo boriti za prvo mjesto.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []