FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Rios

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Rios » 07 apr 2014, 14:59

Rijec-dvije o narednim nasim utakmicama..Do kraja nas kuci cekaju Mladost i Sarajevo..U goste idemo Olimpicu,Velezu i Rudaru..
Po meni raspored ni tamo ni vamo.. :hmmmmm:
Olimpic je ovim porazom izgubio sanse za Evropu,vjerujem da je atmosfera unutar ekipe dobrano poljuljana i da nece imati nekog posebno motiva.. Uz to smo im mi tradicionalno neugodan protivnik,na Otoci ce biti haman ko na Grbavici..Znaci svi preduslovi za osvajanje 3 boda su na nasoj strani..Naravno,oprezni moramo biti,nije bas da ce oni stajati i gledati kako mi igramo..Po meni sanse za pobjedu nekih 75%..
Nakon Olimpica nam dolazi Mladost iz Obarske..Ekipa koja ce vjerovatno izboriti opstanak u PL vec u prvoj sezoni i to dovoljno govori o njihovoj ozbiljnoj nakani kad je taj klub u pitanju..Medjutim,za sampionske ambicije kakve mi imamo svakako nisu dovoljno jaki i sve osim nasa 3 boda je ogromno izenandjenje..Sanse za pobjedu su 95%..
Naredno gostovanje Velez..Tesko gostovanje..Velez u sredini tabele,dole ne mogu,gore takodjer ne mogu,ustvari mogu ali jako tesko..Zadnjih godina dolje biljezimo dobre rezultate,nadam se da cemo i ove..Ako Velez bude nabrijan i motivisan nece biti nimalo lahko..Vidjeli smo protiv komsija..Ja se opet nadam da nece i da cemo doci do bodova..Sanse za pobjedu po meni nekih 60%..
Derbi..Sta reci osim-derbi..Tu ne vaze nikakva pravila,nikakva forma..Sarajevo ne igra kako zele,ne biljeze rezultate kakve su najavljivali i jako su nerevozni..Ako ispadnu iz kupa vjerujem da ce uslijediti kuliminacija nezadovoljstva..To moze biti mac sa dvije ostrice-mozemo lahko do pobjede,ali mozemo i izgubiti-pobjedom protiv nas umirili bi navijace donekle..Sanse cu ipak dati nama vece,nek bude nekih 65%..
Na kraju Rudar..Ocekujem da ce do tada biti sve rijeseno kad je u pitanju njihov opstanak odnosno ispadanje..U tom slucaju ce to biti lagano gostovanje..U suprotnom ce biti jako tesko..Igrati protiv ekipe koja se u tom trenutko bori za opstanak je uvijek jako tesko,posebno u gostima..Oni su jucer nadigrali pitare u potpunosti..Ali opet se nadam da ce sve biti rijeseno do te utakmice kad su oni u pitanju..Dakle sanse za pobjedu po meni u slucaju njihovog rjesenog statusa u PL su 90%,u suprotnom ne znam fakat..Bice gutavo..
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 07 apr 2014, 15:04, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

teatar
Kontakt:

Post Postao/la teatar » 07 apr 2014, 15:03

Rios je napisao/la:Rijec-dvije o narednim nasim utakmicama..Do kraja nas kuci cekaju Mladost i Sarajevo..U goste idemo Olimpicu,Velezu i Rudaru..
Po meni raspored ni tamo ni vamo.. :hmmmmm:
Olimpic je ovim porazom izgubio sanse za Evropu,vjerujem da je atmosfera unutar ekipe dobrano poljuljana i da nece imati nekog posebno motiva.. Uz to smo im mi tradicionalno neugodan protivnik,na Otoci ce biti haman ko na Grbavici..Znaci svi preduslovi za osvajanje 3 boda su na nasoj strani..Naravno,oprezni moramo biti,nije bas da ce oni stajati i gledati kako mi igramo..Po meni sanse za pobjedu nekih 75%..
Nakon Olimpica nam dolazi Mladost iz Obarske..Ekipa koja ce vjerovatno izboriti opstanak u PL vec u prvoj sezoni i to dovoljno govori o njihovoj ozbiljnoj nakani kad je taj klub u pitanju..Medjutim,za sampionske ambicije kakve mi imamo svakako nisu dovoljno jaki i sve osim nasa 3 boda je ogromno izenandjenje..Sanse za pobjedu su 95%..
Naredno gostovanje Velez..Tesko gostovanje..Velez u sredini tabele,dole ne mogu,gore takodjer ne mogu,ustvari mogu ali jako tesko..Zadnjih godina dolje biljezimo dobre rezultate,nadam se da cemo i ove..Ako Velez bude nabrijan i motivisan nece biti nimalo lahko..Vidjeli smo protiv komsija..Ja se opet nadam da nece i da cemo doci do bodova..Sanse za pobjedu po meni nekih 60%..
Derbi..Sta reci osim-derbi..Tu ne vaze nikakva pravila,nikakva forma..Sarajevo ne igra kako zele,ne biljeze rezultate kakve su najavljivali i jako su nerevozni..Ako ispadnu iz kupa vjerujem da ce uslijediti kuliminacija nezadovoljstva..To moze biti mac sa dvije ostrice-mozemo lahko do pobjede,ali mozemo i izgubiti-pobjedom protiv nas umirili bi navijace donekle..Sanse cu ipak dati nama vece,nek bude nekih 65%..
Na kraju Rudar..Ocekujem da ce do tada biti sve rijeseno kad je u pitanju njihov opstanak odnosno ispadanje..U tom slucaju ce to biti lagano gostovanje..U suprotnom ce biti jako tesko..Igrati protiv ekipe koja se u tom trenutno bori za opstanak je uvijek jako tesko,posebno u gostima..Oni su jucer nadigrali pitare u potpunosti..Ali opet se nadam da ce sve biti rijeseno do te utakmice kad su oni u pitanju..Dakle sanse za pobjedu po meni u slucaju njihovog rjesenog statusa u PL su 90%,u suprotnom ne znam fakat..Bice gutavo..
Mislim da nam raspored nije teži nego Širokom i Zrinjskom. Svi zaboravljamo na Čelik, otkinuće nekome koji bod sigurno. Svakako je prvenstvo ludo skroz. Mislim da niko neće do kraja sve dobiti.

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 07 apr 2014, 15:09

Ma računica je jasna, moramo dobiti sve do kraja, a uz to čekati kiks Zrinjskog. Nadam se da tu Velež stupa na scenu, jer sam uvjeren da će oni biti pravo nabrijani u tom meču, kad budu igrali protiv svojih komšija. Nama će teško biti na derbiju jer će nam kone vjerovatno vaditi sezonu na toj utakmici i biće izuzetno teško.

Ali, idemo redom, prvo Olimpic, dakle, očekujem isti sastav koji je počeo protiv Čelika s tim što će umjesto Tomića vjerovatno Svraka ( ako se oporavi ) a ako se Svraka ne oporavi, onda će vjerovatno Dado na ofanzivnog veznog, a Jamak će igrati nešto povučenije gdje će mu društvo praviti Zola.

Da sam ja na Dininom mjestu, stavio bih Baju umjesto Bučana, i u 70toj bih ubacio Bučana da ih dokrajči svojom svježinom i brzinom koju definitivno ima. Dakle, probati na krilima sa Vernesom i Bajićem a u sredini naravno Ara. Kad imate takva tri igrača, onda se prostor otvara četvrtom, tačnije malom Dadi kojem će ova rola ofanzivnog veznog ( ukoliko bude igrao ) vjerovatno dobro doći i ne sumnjam da je neće iskoristiti na najbolji mogući način. Nazad nek se ništ ne mijenja, imamo izuzetno dobru liniju odbrane a na golu hladnokrvni Lončarić.

Imamo finu ekipu, hajmo mi dati podršku njima, oni nek ostave srce na terenu pa šta bude neka bude.
Ja te volim, volim Željo..

Rios

Post Postao/la Rios » 07 apr 2014, 15:20

teatar je napisao/la: Mislim da nam raspored nije teži nego Širokom i Zrinjskom. Svi zaboravljamo na Čelik, otkinuće nekome koji bod sigurno. Svakako je prvenstvo ludo skroz. Mislim da niko neće do kraja sve dobiti.
Sad sam gledao raspored Zrinjskog..Oni mogu kiksati samo protiv Veleza i eventualno protiv Olimpica..Celik i Mladost ce kuci uzet glat..Ne vjerujem da im ti protivnici mogu poremetiti planove kuci..Ocekujem Celik kao i protiv nas..Bezvoljan i bez motiva..Gostovanje Leotaru je suvisno spominjati..Eh protiv Veleza su najvece sanse da kiksaju,gradski derbi..Siguran sam da ce Rodjeni tu bti jako motivisani..Opet bice i Zrinjski..Kaoi svaki derbi,sve je moguce..Nadam se da ce kiksati ipak..Protiv Olimpica je druga utakmica gdje mogu omanuti..Ponajvise zbog "nasih" u Olimpicu koji ce nadam se zapeti..Mada kako Olimpic igra kuci ne bi me iznenadilo da ih Zrinjski uzme bez problema..
Raspored Sirokog mozda i najlaksi..Od 5 utakmica igraju 3 kuci..Gostuju Leotaru i prakticno najteza utakmica im je protiv Olimpica..Kuci ne vjerujem da ce kiksati..Mislim moguce je,ali ako se ozbiljno bore za titulu ne bi trebali..Jedino ih mozda taj kup poremeti ako prodju..Slavija,Borac i Celik im dolaze..Ovako gledajuci ako im iko kuci moze uzeti koji bod onda je to Slavija koja se bori za opstanak,ali imaju li oni kuveta za to.. :hmmmmm: Gostuju Leotaru,sta reci osim da ocekujem njihovu pobjedu..I onda na kraju Olimpic..Kao i za Zrinjski,nadam se da ce Olimpic zapeti,bar ovi "nasi",ali..Jbt Olimpic fakticki odlucuje o tituli :lol:

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 07 apr 2014, 15:33

Realno nama je lakse i protiv Veleza i protiv Olimpika, nego Zrinjskom. I tu nam je sansa. Ja sam nesto ubjedjen da su nam dovoljne pobjede i jedan remi za titulu. U dva gostovanja Olimpiku a pogotovo Velezu ako ljudi pobjede treba im pruziti ruku. Siroki ce 90% sve pobjediti do kraja i zato nam treba taj bod. Nesto se nadam da ce nam protiv Sarajeva i Rudara, dva kola do kraja trebati 4 boda i moramo biti svjesni da ce pitari spasavati sezonu protiv nas. Njima ce biti dobra sezona ako se plasiraju u Evropu a mi ne osvojimo ovo. Bit ce zeznuto, realno Siroki ne treba otpisivati. Olimpik i Velez u utakmci kuci su tu negdje s Zeljom i Zrinjskim. Nije to neka razlika da se moze racunati na sigurne bodove. Da nije ovoliki pritisak i ovakva situacija na tabeli i mi i Zrinjski bi bili prezadovoljni s 4 boda u te dvije utakmice.

Utakmicu po utakmicu, pa sta Bog da. Svi na Otoku.

teatar
Kontakt:

Post Postao/la teatar » 07 apr 2014, 15:34

Rios je napisao/la: Sad sam gledao raspored Zrinjskog..Oni mogu kiksati samo protiv Veleza i eventualno protiv Olimpica..Celik i Mladost ce kuci uzet glat..Ne vjerujem da im ti protivnici mogu poremetiti planove kuci..Ocekujem Celik kao i protiv nas..Bezvoljan i bez motiva..Gostovanje Leotaru je suvisno spominjati..Eh protiv Veleza su najvece sanse da kiksaju,gradski derbi..Siguran sam da ce Rodjeni tu bti jako motivisani..Opet bice i Zrinjski..Kaoi svaki derbi,sve je moguce..Nadam se da ce kiksati ipak..Protiv Olimpica je druga utakmica gdje mogu omanuti..Ponajvise zbog "nasih" u Olimpicu koji ce nadam se zapeti..Mada kako Olimpic igra kuci ne bi me iznenadilo da ih Zrinjski uzme bez problema..
Raspored Sirokog mozda i najlaksi..Od 5 utakmica igraju 3 kuci..Gostuju Leotaru i prakticno najteza utakmica im je protiv Olimpica..Kuci ne vjerujem da ce kiksati..Mislim moguce je,ali ako se ozbiljno bore za titulu ne bi trebali..Jedino ih mozda taj kup poremeti ako prodju..Slavija,Borac i Celik im dolaze..Ovako gledajuci ako im iko kuci moze uzeti koji bod onda je to Slavija koja se bori za opstanak,ali imaju li oni kuveta za to.. :hmmmmm: Gostuju Leotaru,sta reci osim da ocekujem njihovu pobjedu..I onda na kraju Olimpic..Kao i za Zrinjski,nadam se da ce Olimpic zapeti,bar ovi "nasi",ali..Jbt Olimpic fakticki odlucuje o tituli :lol:
Ne vjerujem da će Čelik prespavati ostatak prvenstva. Ja očekujem da Širokom ili Zrinjskom otkinu koj bod, pokazali su da ove sezone znaju igrati na X. A opet, po svemu sudeći, i konama će odgovarati da Zrinjski i Široki izgube poneki bod. Možda poguraju Čelik da odigra jače, ko zna,. Možda im je lakše platiti drugima da igraju kad oni već ne znaju ;)

Nakamura
Kontakt:

Post Postao/la Nakamura » 07 apr 2014, 15:42

NEzz dal ste primjetili ali cim bez svrake i njegovih viska poteza igramo mnogo bolje i rasterecenije na ovoj utakmici mnogo lijepih pasova je bilo sto mi se zaista svidja i bucan i tomic bar koliko je igrao dobro su se pokazali i mislim da bi malo svraka trebao klupu grijati ... :thumbup:

Rios

Post Postao/la Rios » 07 apr 2014, 15:46

teatar je napisao/la:
Rios je napisao/la: Sad sam gledao raspored Zrinjskog..Oni mogu kiksati samo protiv Veleza i eventualno protiv Olimpica..Celik i Mladost ce kuci uzet glat..Ne vjerujem da im ti protivnici mogu poremetiti planove kuci..Ocekujem Celik kao i protiv nas..Bezvoljan i bez motiva..Gostovanje Leotaru je suvisno spominjati..Eh protiv Veleza su najvece sanse da kiksaju,gradski derbi..Siguran sam da ce Rodjeni tu bti jako motivisani..Opet bice i Zrinjski..Kaoi svaki derbi,sve je moguce..Nadam se da ce kiksati ipak..Protiv Olimpica je druga utakmica gdje mogu omanuti..Ponajvise zbog "nasih" u Olimpicu koji ce nadam se zapeti..Mada kako Olimpic igra kuci ne bi me iznenadilo da ih Zrinjski uzme bez problema..
Ne vjerujem da će Čelik prespavati ostatak prvenstva. Ja očekujem da Širokom ili Zrinjskom otkinu koj bod, pokazali su da ove sezone znaju igrati na X. A opet, po svemu sudeći, i konama će odgovarati da Zrinjski i Široki izgube poneki bod. Možda poguraju Čelik da odigra jače, ko zna,. Možda im je lakše platiti drugima da igraju kad oni već ne znaju ;)
Daj Boze buraz da ne prespavaju,ali ja nesto mislim da hoce..Ostao im je taj kup,ako prodju samo o njemu ce razmisljati i za njega se cuvati..Ako ispadnu bice u kanalu i sa atmosferom nikakvom..Pricam o Celiku..Da igraju kuci mozda bi nesto i mogli,u gostima bez navijaca svojih ne vjerujem..
Olimpic je kljuc svega..Kod Zrinjskog jos i taj derbi sa Velezom..Tu oni eventualno mogu prosuti bodove..

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 07 apr 2014, 15:52

Sto se tice Tomica i "peglanja" lopte, mislim da je to zapravo i njegova najveca vrlina i nesto sto nam mnogo pomaze u igri. Stvarno je Tomislav jako zanimljiv igrac i nekako poseban. Pokriva dosta terena, igra dobro u defanzivi, zna zadrzati loptu, zna je podvaliti i ima jako dobar sut. Tesko je naci igraca koji ima sve ove njegove karakteristike. Ono sto je bitno za njega je da zna iznjeti loptu, nudi se i preuzima odgovornost, zna napraviti visak i pokrenuti akciju. Protiv Plzena je pokazao koliko je dobar igrac, bez panike iznosi loptu iz naseg sesnesterca i pokrece opasne kontre i polukontre i to nam je mnogo pomoglo, cak smo zabili tri gola. Uz Zolotica ili Eldara, mozda cak i obojicu, Tomic bi bio jos mnogo bolji, jer bi dosle do izrazaja njegove vrline i imao bi te osigurace iza sebe, pa poneka izgubljena lopta na sredini ne bi bila toliko opasna po nas. Bas je neko prije napisao da bi Tomic bio mnogo bolji ofanzivnije i slazem se s tim, ali ovako s njim i Jamakom imamo taj napadacki sarm u igri, protivnik nas ne moze zatvoriti jer se ne zna od koga ce krenuti ta lopta, ko ce je podvaliti, to se najbolje vidjelo protiv Celika kada su Tomic i Jamak gurali te lopte iza odbrane a Sejo, Ara i Vernes trpali. Nama je potreban samo jedan jako dobar zadnji vezni, orijentisan samo na defanzivu i mislim da je u ovom trenutku to Hasanovic, on ce biti taj osigurac i samo dodavati lopte do Jamaka i Tomica, a ovaj drugi ce sam po sebi pomagati nazad, jer on tako i igra. Imamo jako zanimljiv vezni red.

Gdje se Svraka uklapa? Ja se sjecam onih prvih njegovih sezona u Zelji kada je igrao jako dobro, predobro, nije on tada bio samo trkac, radio je i druge jako korisne stvari za ekipu, ali u ovakvoj formaciji s brzim Bucanom na krilu, Vernesom koji odlucuje utakmice i majstorom Arom za Svraku nema mjesta. Nadam se da ce Dino nesto smisliti i bilo bi bas glupo da zrtvujemo igrace na mjestima gdje ne mogu dati svoje najbolje. Ja iskreno Svraku vidim samo na tom lijevom krilu, ali bi imali onda dva gotovo identicna krila, tj. igrace koji ce iz sjene rijesiti utakmicu, a igra bi nam bila jednolicna i prava patnja. Mislim da ce on i Vernes djeliti minute i tesko ce biti obojica na terenu, jer Vernes iz jedne sanse zabije gol, a Svraki i ne treba sansa da bi zabio, njegova lopta ne mora ni uci u gol da bi on zabio (Borac). :D Pitanje je ko ce praviti te sanse i polusanse s njima obojicom na terenu.

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 07 apr 2014, 15:52

Ja kazem opet ko god pobjedi 5 do kraja mi ili Zrinjski zasluzio je titulu. Realno je da nismo toliko kvalitetniji ni mi ni oni da pobjedimo sve. Oni imaju Olimpik i Velez, mi Olimpik,Velez i Sarajevo. Njima je teze protiv Olimpika i Veleza nego nama + mi imamo derbi koji bi mogao biti kljucna utakmica prvenstva.

plavalokomotiva
Kontakt:

Post Postao/la plavalokomotiva » 07 apr 2014, 15:58

Zna li se cijena karte za Otoku? Bez obzira kolika bude mislim da trebamo napuniti onu tribinu do kraja, jer se nasi moraju osjecati kao da igraju na Grbavici. Tvrdim da smo nesretno izvukli bod prosle godine kada je bilo 1:1 na Grbavici, i mislim da je ovo odlicna prilika da im se revansiramo za taj remi i da nastavimo sa dobrim partijama.

Mislim da cemo biti na neki nacin u prednosti jer su Olimpicovi kljucni igraci igrali u Zelji, a vecina nasih igraca zna mane i vrline tih igraca te ce znati na koji nacin da ih neutralisu ( posebno mislim na Zebu) ). Bit ce tesko ali ne i nemoguce jer uz konkretan pristup, istu ekipu kao i protiv Celika, i nasu podrsku mi ovdje uzimamo 3 boda. :)
"Kvalitetnu robu trgovac lako proda, ukusan rucak svako pojede sa zadovoljstvom, a "fudbal bez boje i ukusa" malo koga zanima. Tribine bi sigurno bile punije da se gledaocima nudi vise kvalitetnih predstava!"- Ivica Osim

jaludovolimte
Kontakt:

Post Postao/la jaludovolimte » 07 apr 2014, 16:10

Sad ćemo mi Čajića dovest :P
tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 07 apr 2014, 16:23

Nemojte pretjerivati... Matematicki i Olimpik moze do titule. Sarajevo je svega 4 boda iza. Ko god misli da cemo mi, Zrinjski i Sorki pobjedii sve do kraja grdno se vara. Sarajevo nije ispalo iz utrke. Druga je stvar sto im trener nema iskustvo pa to izgleda lose ali matematicki i po rasporedu nisu ispali iz utrke tako da nema smisla ih otpisivati.

Jedno je prcanje i ja ih volim prcati ali gledajuci realno sve je do kraja moguce.

Recimo sljedece kolo Zrinjskom je garantovano 3 boda idu Leotaru, dok mi idemo Olimpiku koji je vazda napaljen protvi Zelje a Siroki docekuje Slaviju koja sumnjam da moze na strani otkinuti bod. Sarajevo docekuje Zvijezdu. Znaci od 4 konkurenta najlakse je Zrinjskom i Sirokom sljedece kolo. Zelji je najteze a Zvijezda se redovno napali protiv Sarajeva iako joj je kvalitet znatno losiji nego prije.

27. kolo ce biti zanimljivo jer ce kup utakmice u velikoj vecini diktirati formu i volju. Znaci to nema smisla sad komentarisati jer Sarajevo, Siroki i Zrnjski se nisu jos oprostili od kupa. Zeljo docekuje Mladost i to bi se trebalo dobiti.

28. U ovome kolu bi se trebao cekati kiks Zrinjskog tj. da Olimpik ostane ne porazen a mi da salvimo u Mostaru kod Veelza sto nikad nije lako. Ovdje bi Siroki mogao preuzeti vrh ako mi ne uzmemo 3 boda. Sarajevo docekuje Viteza a kolo prije gostuje u Travniku a domacin ce izginuti da ostane u ligi.

29. kolo mi jednostavno moramo dobiti Sarajevo. U tri utakmice ove sezone bili smo za nijansu bolji a oni su u mnogo losijoj formi od nas. Ova nam pobjeda treba i imam osjeca da cemo slaviti. A i moramo jer Zrinjski docekuje Mladost i tu su ima garantovana 3 boda. Siroki sa Celikom igra kuci. Treba se ekstra napaliti pa ih obrukati pred Tanom. Jer ga ocekujem na Grbavici nece Abdulah slagati.

30. zadnje kolo tu bi nas Velez trebao pogledati. Sirokom nece biti lako protiv Olimpika a mi ako u 29. dobijemo UDBU oni su vec otpisani znaci moramo uzeti Rudara koji mislim da ce vec tad biti drugoligas.

Ostaje nam jos 5 zanimljivih kola do kraja. I to bas zanimljivih mozemo i trebali bi uzeti titulu ali znajuci nas, nase povrede, nase pehove nista se ne smije garantovati. A Zrinjski lijepo igra.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 07 apr 2014, 16:27

FKZ1921 je napisao/la:Pretpostavljam da sam stariji od većine na ovoj našoj temi, te nekako uzimam sebi za pravo da iznesem par savjeta, koji su u suštini moje želje:
-manite se teme FKS, oni koji zele ds im uvecaju muke, nema potrebe za tim.Dovoljno pate, a vjerujte da ce im biti veca muka ako ih ignorisemo.Osim toga, nemojte da seni baksuziramo.Sjetite se njhovog bahacenja i evo sts su prizvali
-drugo, titula nam je daleko, predaleko.Imamo najtezi raspored od svih konkurenata.Ono o cemu trebamo razmisljatk i raspravljati jeste predstojeća utakmica na otoci.Svi drugi aju puno lakše utakmice. Dakle za čas se stvari mogu promijeniti.
Konačno moramo poceti da se borimo za dolazak na utakmice većeg broja ljudi.
Ovo treba na svakoj stranici ponavljati i boldirati. Svaka čast za sve tvoje postove pravo si osvježenje. Vidi da si upućen u dešavanja ali i vrlo realno gledaš na sve.
Niko nije isključen iz borbe za titulu pa ni pitari. Mnogo je pet kola. Mislim da i mi možemo sebi priuštiti jedan remi ako želimo titulu. Tekmu po tekmu bez furanja i misli da je sve gotovo. Maksimalno svaku tekmu i naša podrška puna.
Ovdje sam često govorio o posjeti. Opet ću. Prvo moja je procjena da je protiv Čelika bilo 3500 a ne manje. Znači ako pogledamo broj raje na jugu i kad bi na taj isti jug dodali i raju sa sjevera, zapada, jugozapada i jugoistoka popunili bi sve stolice na jugu a njih je koliko znam 3500. NE želim da se prepucavam ali moramo svi malo realnije gledati na to. Isto tako na posjetu utiče sve što ste rekli i cijene i tv prenos i zasićenost i činjenica da kod nas raja (u državi generalno) doalazi više nakon godine stagnacije, nego ako si redovno u vrhu ali utiču isto tako i ove razne gluposti koje se vežu za naš klub tj medijska hampa tipa štimanja, gdje su pare od Džeke i sl. O svemu treba voditi računa da bi raje bilo više. NE bih išao u detalje kako i šta.
Isto tako, konverzacija koju su vodili @boccacio, @avlami i dr (baš mi je bilo ugodno čitati i slažem se uglavnom sa svima) treba ovdje preovladavati i na taj način se kritikuju i hvale igrači, treneri itd a ne nakon jedne tekme istom igraču se psuje a onda nakon sljedeće zvijezda u usponu. Pogotovo tu mislim na mlade jer je karakteristika mladih da nemaju kontinuitet nego nekad odigraju super a onda loše. DOzirati ih treba i to naši odlično rade koliko ja vidim.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 07 apr 2014, 16:31

na jugu ima 3094 stolice bez slomljenih. slažem se da ne treba dodatno umanjivati ionako tanku posjetu, time se ništa ne postiže, realno je bilo jedno 3-3,5 hiljade.

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 07 apr 2014, 16:35

neroazzuro je napisao/la:A cemu prcanje Pitara na ovoj temi? Taman se razvije fina diskusija i vi je prekinete ovim glupostima...
U pravu si, ja sam zahvalan Rudaru ne radi rezultata od juce, zahvalan sam im sto su nam sa teme sklonili desetak komsija koji su non stop srali po ovoj temi (prepoznace se oni), da sam na njihovom mjestu ovdje nikada vise ne bih ni slova napisao.
Izgubise se ljudi od juce na ovoj temi kao onaj Malezijski avion.Mora se isto tako priznati da i nasi non stop proviciraju na njihovoj temi, mogu shvatiti normalnu i konstruktivnu raspravu ali gluposti nikada.
Sto se nas tice, sanse za titulu su nam velike ali trebamo u svaku utakmicu ulaziti hladne glave i bez euforije.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

kenante
Kontakt:

Post Postao/la kenante » 07 apr 2014, 16:43

.
Zadnja izmjena: kenante, dana/u 25 jul 2015, 16:34, ukupno mijenjano 1 put.

zlatniljiljan89
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la zlatniljiljan89 » 07 apr 2014, 16:58

SarajlijaTM je napisao/la:
zlatniljiljan89 je napisao/la:
zlatniljiljan89 je napisao/la:kako pristupiti internetu na stadionu? imam clansku
ovdje ljudi znaju samo tracati ko babe nekakve, a kada je u pitanju korisna informacija pojma nema niko
Spoji se na wifi, otvori chrome ili neki pretrazivac, otvorice ti se stranica da ukucas:
User name :ime i prezime (zajedno)
Password :bar kod na clsnskoj

Mada drug da si pazljivije pokusao ovo ti sve pise vec pri pokušaju spajanja i koliko ja znam net radi samo kad je tekma

Sent from my SEMAFOR STADIONA GRBAVICA using Tapatalk
hvala

nisam niti jednom isao direktno na browser, a i nisam tu kada nisu tekme :D

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 07 apr 2014, 17:23

Ma treba gledati samo sebe i ne zamarati se igrama ostalih.
Iduća utakmica je jako bitna i ako nju dobijemo ne vidim razlog da se ne dobiju preostale četiri utakmice do kraja jer nam sve ide u korist.

Željo je Mladost deklasirao u gostima (0:4), tako da ne vidim razlog da se nešto slično ne ponovi na Grbavici.
Velež igra daleko lošije kući nego na strani, rezultatski neće imati neki veliki imperativ jer su daleko od bilo kakvih kombinacija za Evropu. Bit će teško, ali daleko od toga da je nemoguće.
Sarajevo u tri utakmice nije nadigralo Želju. Na momente su bili bolji, ali nijednu utakmicu nisu nadigrali niti dobili Želju, što i rezultati govore. U zadnje dvije utakmice Željo je igrao u desetkovanom sastavu i nije nadigran, tako da pobjeda u derbiju nije nemoguća pogotovo ako se uzmu u obzir njihove lošije igre u zadnje vrijeme.
Utakmica sa Rudarom će ovisiti od njihove pozicije na tabeli u zadnjem kolu.

Zrinjski ima gostovanje Olimpiku gdje igra mala Željina kolonija :mrgreen: , gostovanje Veležu koji će imati daleko veći motiv protiv Zrinjskog nego protiv Želje, gostovanje Radniku koji je pokazao da je dobar domaćin i domaću utakmicu protiv Čelika koji teško da će ponoviti onako lošu partiju kao protiv Želje (vjerujem da će biti jači za 4-5 igrača u odnosu na Želju).

Široki i Sarajevo ovise o rezultatima Želje i Zrinjskog, nisu isključeni iz borbe za titulu, ali u ovom trenutku više ovise o drugim ekipama nego o sebi.

Uglavnom, Željo u ovih zadnjih 5 kola ulazi sa ubjedljivo najjačim sastavom ove sezone. Igrači su oporavljeni i spremni, kadar je širi i kvalitetniji oporavkom Kvesića i Čolića, te spremnim Tomićem, Jamakom, Dedićem, Kerlom i Zolotićem. Konačno će igrati pravi krilni igrači na krilima i pravi bekovi na bekovima.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Southboy
Kontakt:

Post Postao/la Southboy » 07 apr 2014, 18:12

Koliku cjenu karte vi ocekujete na Otoci?
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, dark44 i 36 gostiju.