lolsSiamoNoi je napisao/la:Eno wannabe igrač Koke odveo Atletico u 1/2 finale LP.
Reprezentacija Italije
Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
Re: Reprezentacija Italije
Allegri je gospodin!
- L'Avvocato
- Kontakt:
Cassana izbaciti i ubaciti Gilardina ili eventualno Tonija. Treba im takav jedan napadač.Alen1987 je napisao/la:Još je rano, ali evo koga bih pozvao za Brazil:
Golmani: Buffon, Sirigu, De Sanctis
Odbrana: Maggio, Abate, Santon, Criscitto, Barzagli, Chiellini, Bonucci, Astori
Sredina: Pirlo, De Rossi, Verratti, Motta, Marchisio, Montolivo, Candreva, Cerci
Napad: Balotelli, Imobille, Cassano, Destro
Da se mene pita poveo bih Pazzinija. Jedan od najdražih mi igrača generalno. Mada teško da će Prandelli to i uraditi. I da, Insigne će dobiti poziv 100%.
A mislim da će Ogbonna dobiti poziv prije Astorija iako je odigrao vrlo malo utakmica. Politički razlozi.
★★★
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
@siamo Eno sinoc dade gol Ba i odvede Chelsea dalje.. nema sta bolji i od Cavania i od Lavezzia koji to nisu uspjeli uraditi na kontra strani...
@Paradajz.... Naravno da Verratti daje drugu dimenziju igri PSG kad od vrznih igraca jefino on zna sa loptom.. i kao takav jedini gura igru prema naprijed.. ubjedlhivo najjaci igrac na lopti.. u PSGu a uz Xavia i na svijetu .. niko mu loptu bez faula ne moze uzeti.. takav igrac vise ne egzistira a nema ni u najavi da ce se pojaviti slican...
Sto se panja Hendersona tice.. on se istice u Livrrpolovoj vezi kpja je najblzeno receno tragicna.. da ne uvrijedim tragiku.. a sto se tice Verratia i njegovog poredjenja sa doticnim
...... pa nije da nedavno nismo imali na U21 prvenstvu njihov duel.. jedan je bio casper... a dr najbolji igrac i prva violina te tekme. . I molim te ne poredi hen, cleverly i sl polutalente sa verrcem.. matetemi necu te shvatiti ozbiljno.. ajd Koke pa i alcantara nekako al ti nikako...
I izgleda nisam dpbro razumio za chielinia... ono ja napisao nestp za jagielku poluprpizvoda, i ti napisao ako je on los sta je onda chielina... pa ti onda fakat nisi ozbiljan ako njih dvojicu poredis... jedan ke uz silvu najbolji stoper dananjice a dr fangla obicna.. pa za haga je stavljanje njih dvojice u recenicu... a kamoli poredjenje..
Kazem ti njemci sa 10 ozila nisu favoriti protiv Talijana kao i franci sa 10 riberya... zna se ipak neki hijerarhijski poredak.. a Tale su na vrhu uz Brazil i Spaniju...
I da ovo za moje pretpostavke i insaunacije u vezi SP pa bilo je takvih i prije EP pa nisu mjesec poslije itog ulazili na forum...pazi djja i sa tobom ne bude isti slucaj... Ovdje msm na ove domace kobaje Saurmana Omera antona i sl....
I ja sam Bosanac 100% .. al sam u Italiji bio dosta puta i jednoszavno nesto ti se svii i zavolis.. kao neku djevojku.. takp se meni Italija svidjela a pogotovo kultura i obicno pucanstvo...
Izvini zbog bruke gresaka pisao sam na mob...
Budi mi pozdravljen..
@Paradajz.... Naravno da Verratti daje drugu dimenziju igri PSG kad od vrznih igraca jefino on zna sa loptom.. i kao takav jedini gura igru prema naprijed.. ubjedlhivo najjaci igrac na lopti.. u PSGu a uz Xavia i na svijetu .. niko mu loptu bez faula ne moze uzeti.. takav igrac vise ne egzistira a nema ni u najavi da ce se pojaviti slican...
Sto se panja Hendersona tice.. on se istice u Livrrpolovoj vezi kpja je najblzeno receno tragicna.. da ne uvrijedim tragiku.. a sto se tice Verratia i njegovog poredjenja sa doticnim
...... pa nije da nedavno nismo imali na U21 prvenstvu njihov duel.. jedan je bio casper... a dr najbolji igrac i prva violina te tekme. . I molim te ne poredi hen, cleverly i sl polutalente sa verrcem.. matetemi necu te shvatiti ozbiljno.. ajd Koke pa i alcantara nekako al ti nikako...
I izgleda nisam dpbro razumio za chielinia... ono ja napisao nestp za jagielku poluprpizvoda, i ti napisao ako je on los sta je onda chielina... pa ti onda fakat nisi ozbiljan ako njih dvojicu poredis... jedan ke uz silvu najbolji stoper dananjice a dr fangla obicna.. pa za haga je stavljanje njih dvojice u recenicu... a kamoli poredjenje..
Kazem ti njemci sa 10 ozila nisu favoriti protiv Talijana kao i franci sa 10 riberya... zna se ipak neki hijerarhijski poredak.. a Tale su na vrhu uz Brazil i Spaniju...
I da ovo za moje pretpostavke i insaunacije u vezi SP pa bilo je takvih i prije EP pa nisu mjesec poslije itog ulazili na forum...pazi djja i sa tobom ne bude isti slucaj... Ovdje msm na ove domace kobaje Saurmana Omera antona i sl....
I ja sam Bosanac 100% .. al sam u Italiji bio dosta puta i jednoszavno nesto ti se svii i zavolis.. kao neku djevojku.. takp se meni Italija svidjela a pogotovo kultura i obicno pucanstvo...
Izvini zbog bruke gresaka pisao sam na mob...
Budi mi pozdravljen..
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
majorizacija ćumurašaL'Avvocato je napisao/la:A mislim da će Ogbonna dobiti poziv prije Astorija iako je odigrao vrlo malo utakmica. Politički razlozi.
- L'Avvocato
- Kontakt:
Nećemo tako. Nije korektan izrazChinaglia je napisao/la:majorizacija ćumurašaL'Avvocato je napisao/la:A mislim da će Ogbonna dobiti poziv prije Astorija iako je odigrao vrlo malo utakmica. Politički razlozi.
Al razumijemo se
★★★
ma korektan je, tako ja njima tepam
treba mrzit' samo crnce i rasiste 
E tu sam prestao citati, veza tragicna, u timu koji se bori za titulu prvaka Engleske ? Poistovecujes Cleverlya sa Hendom ? U21 ???MrMuscle je napisao/la: Sto se panja Hendersona tice.. on se istice u Livrrpolovoj vezi kpja je najblzeno receno tragicna..
Ziv ti meni bio, vidi se da si zagrizeni Italijan koji dalje od Italije ne vidi.
Pa realno u eng repci se i nema sta vidjeti... Jedan WC igrac (Rooney) par dobrih i ostalo tuga... Osim ako neko Lamp Gettard i sl drvosjece smatra WC igracima.. pa to oni ni u svom prime timeu nisu bili...Paradajz je napisao/la:E tu sam prestao citati, veza tragicna, u timu koji se bori za titulu prvaka Engleske ? Poistovecujes Cleverlya sa Hendom ? U21 ???MrMuscle je napisao/la: Sto se panja Hendersona tice.. on se istice u Livrrpolovoj vezi kpja je najblzeno receno tragicna..![]()
Ziv ti meni bio, vidi se da si zagrizeni Italijan koji dalje od Italije ne vidi.
Dakako da je Liverpoolova veza tragicna.. pa ne msilis valjda da veza Allen Gerrard Henderson Letva Coutinho je dobra.. Sve i jedan prosjek igrac.. Nego Suarez malo zamazo oci.
.Al otvoriti ce se iduce kad se budr igralo na vise frontova...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
Ne mogu vjerovati da je covjek rekao da je Benzema bolji od Balotellija. Bice Balo jos bolji nego 2012. na ovom prvenstvu. Sinoc Ribery napada Evru kao da mu je neprijatelj, a ne saigrac u reprezentaciji, toliko o atmosferi u njihovoj reprezentaciji, koja je bitnija na velikom takmicenju i od kvaliteta tima.
Po meni grijeh bi bio ne pozvati Insignea i De Sciglia na prvenstvo, bez obzira na minutazu i formu obojice. Cak je i Aquilani zasluzio poziv, ali je vezni red strasan, pa tesko da ce se naci mjesto za njega. Ako se Rossi ne oporavi, onda zvati Destra/Tonija/Pazzinija. Cassano i Immobile obavezno, prvi je genije i treba Italiji takav igrac, bar kao dzoker sa klupe, a drugi je supertalenat u odlicnoj formi.
Inace, za ove sto govore da su Njemci i Englezi favoriti u odnosu na Italiju, nek pronadju kad je taj dvojac dobio Italijane na velikom takmicenju? Namucice se
Statistika se nikad ne smije zanemariti 
Po meni grijeh bi bio ne pozvati Insignea i De Sciglia na prvenstvo, bez obzira na minutazu i formu obojice. Cak je i Aquilani zasluzio poziv, ali je vezni red strasan, pa tesko da ce se naci mjesto za njega. Ako se Rossi ne oporavi, onda zvati Destra/Tonija/Pazzinija. Cassano i Immobile obavezno, prvi je genije i treba Italiji takav igrac, bar kao dzoker sa klupe, a drugi je supertalenat u odlicnoj formi.
Inace, za ove sto govore da su Njemci i Englezi favoriti u odnosu na Italiju, nek pronadju kad je taj dvojac dobio Italijane na velikom takmicenju? Namucice se
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
2012. je Italija imala igrace koji su na svaki nacin bili ravnopravni , na kraju se pokazalo i bolji od Engleza i Njemaca...
medjutim u ove 2 godine puno toga se promijenilo, sada imas igrace Milana, Rome a cini mi se i Fiorentine koji nisu spremni izdrzati 90 minuta igre u jakom tempu u medjusobnom duelu..kako ce to biti protiv Engleza recimo toga me najvise strah...
sto se tice ekipe da su El Saravi i Rosi zdravi Italija bi mogla puno na prvenstvu, i ovako naravno nikad ne smijes otpisati prekaljenu ekipu..sve zavisi od nivoa fizicke spreme igraca i toga kako ce odigrati brzi i pokretljiviji igraci u finalnoj trecini...
ps Benzema je zmaj za sve talijanske napadace..ne treba se primati na te hajke medija i navijaca u Spaniji na njega, crnili su Higuaina pa je covjek bolji od svakog napadaca Italije..oni i Ronaldu zvizde nakon poraza-dva..
medjutim u ove 2 godine puno toga se promijenilo, sada imas igrace Milana, Rome a cini mi se i Fiorentine koji nisu spremni izdrzati 90 minuta igre u jakom tempu u medjusobnom duelu..kako ce to biti protiv Engleza recimo toga me najvise strah...
sto se tice ekipe da su El Saravi i Rosi zdravi Italija bi mogla puno na prvenstvu, i ovako naravno nikad ne smijes otpisati prekaljenu ekipu..sve zavisi od nivoa fizicke spreme igraca i toga kako ce odigrati brzi i pokretljiviji igraci u finalnoj trecini...
ps Benzema je zmaj za sve talijanske napadace..ne treba se primati na te hajke medija i navijaca u Spaniji na njega, crnili su Higuaina pa je covjek bolji od svakog napadaca Italije..oni i Ronaldu zvizde nakon poraza-dva..
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
- IlCapitano
- Kontakt:
Osim ako se ne daj Bože opet povrijedi ide i on u Brazil. I sa njim je napad duplo jači. Uz njega povesti još Insignea, Balotellia, Immobilea i Tonija/Pazzinija/Destra.Fiorentina doctor Paolo Manetti has confirmed that Giuseppe Rossi has returned to full-training with the first team squad.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
E to je cela poenta, meni su vecina veznjaka u Italiji jednostavno nekako istroseni i slabiji u odnosu na 2012.ultrasstyle_tz je napisao/la:2012. je Italija imala igrace koji su na svaki nacin bili ravnopravni , na kraju se pokazalo i bolji od Engleza i Njemaca...
U redu je da neko poredi Euro 2012. i tadasnje Engleze, ali to su meni bili najgori Englezi i skorijoj istoriji. Sada ce tim biti promenjen iz korena, dolaze neki novi igraci, mladji, brzi i odlicno spremni. Imaju munje u napadu poput Oxladea, Sterlinga, Sturridgea i to ce biti problem. U veznom redu isto tako imaju jako mobilne igrace.
To je najveci strah za Italijane koji nemaju uopste toliko mobilnu vezu. I Urugvaj je po tom pitanju izuzetno opasan, jer imaju 2-3 genijalca, ostalo sve trkaci, zato su i najopasniji u ovoj grupi, jer Englezi nemaju trenera.
P.S. Da neko slucajno ne misli da vidim Engleze iznad Italijana, jer ih ne vidim.
Druze, ne znas ti ni pola igraca u Engleskoj koji ce sutra igrati, tako da nema ni potrebe da ih navodim. Lampard mozda nece ni ici na Svetsko, i ako bude isao bice klupa, toliko o tvom (ne)znanju.MrMuscle je napisao/la: Pa realno u eng repci se i nema sta vidjeti... Jedan WC igrac (Rooney) par dobrih i ostalo tuga... Osim ako neko Lamp Gettard i sl drvosjece smatra WC igracima.. pa to oni ni u svom prime timeu nisu bili...
Dakako da je Liverpoolova veza tragicna.. pa ne msilis valjda da veza Allen Gerrard Henderson Letva Coutinho je dobra.. Sve i jedan prosjek igrac.. Nego Suarez malo zamazo oci.
.Al otvoriti ce se iduce kad se budr igralo na vise frontova...
Svakako da je tragicna, zato se i bore za titulu i ispracaju svaki tim sa 4-5 golova u mrezi.
Naravno da mislim da je dobra, jer ih gledam svaki mec i vidim kako igraju, kako se postavljaju na terenu, koliko su fluentni na terenu, i kako se razumeju, pravo je neznanje reci ovo sto si ti rekao. Ti ih ne gledas, i za tebe imena predstavljaju kvalitet sto je zalosno. Zato i znas samo za Suareza.
Iduce leto dolazi jos kvalitetnih igraca, tako se nece nista ni osetiti.
Ali bitna stvar jeste ta, da je Koke (koji je sinoc izdominirao protiv Barce) daleko iza Verrattija(koji u najbitnijij utakmici sezone, bude najgori).
Nije stvar uopce u tome što je on baš jučer zabio za prolaz nego što se blamiraš nekim izjavama gotovo iz posta u post.MrMuscle je napisao/la:@siamo Eno sinoc dade gol Ba i odvede Chelsea dalje.. nema sta bolji i od Cavania i od Lavezzia koji to nisu uspjeli uraditi na kontra strani...
- IlPrincipe
- Kontakt:
Igrači koje je Prandelli odabrao za Brazil do sada ..

Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !
Bitno je da on nije Verrattia uvrstio.
Iako sam uvijek optimista kada je Italija u pitanju, ovaj put ću se rezervirati od komentara dok se ne ozvaniči sastav.
Činjenica je da sa ovakvim napadom nemaju previše da traže u Brazilu te je pod moranjem da se Rossi oporavi iako će ga teško pozvati jer ne igra dugo. EL92 je izgubljen.
Iako sam uvijek optimista kada je Italija u pitanju, ovaj put ću se rezervirati od komentara dok se ne ozvaniči sastav.
Činjenica je da sa ovakvim napadom nemaju previše da traže u Brazilu te je pod moranjem da se Rossi oporavi iako će ga teško pozvati jer ne igra dugo. EL92 je izgubljen.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
- L'Avvocato
- Kontakt:
Jarane, napad Insigne-Balotelli-Cerci ili Immobile-Balotelli-Cerci je odličan napad. Mogu i druge kombinacije sa Immobileom i Balotellijem u napadu, a Cercijem i Insigneom po krilima. Vezni red De Rossi-Pirlo-Marchisio ne bi dirao, uigrani su i dobro djeluju kad god igraju. Verratti će biti tu kao i više nego dobra rezerva. Taman da mijenja Pirla.
★★★
- IlPrincipe
- Kontakt:
Montolivo i Motta će dobiti veću minutažu nego što neki misle.
Na Euru Cassano-Balotelli je bio najbolji napadački tandem, zašto ne i sada ?
Ne razumijem ovo sa Gilardinom nikako
ako hoće iskusnog sidraša bolje su opcije Toni i Pazzini. Također bi i Di Natalea volio vidjeti na jednom velikom takmičenju.
Na Euru Cassano-Balotelli je bio najbolji napadački tandem, zašto ne i sada ?
Ne razumijem ovo sa Gilardinom nikako
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !
- L'Avvocato
- Kontakt:
Moguće je, sasvim, da Monto i Motta dobiju veću minutažu. Marchisio je svakako van forme bio veći dio sezone zbog povreda. Tek je počeo dolaziti sebi u zadnje dvije-tri utakmice.
Pirlo takođe, ali nešto ne vidim da njega iko može nadmašiti kad je u pitanju vezni red i kontrola tempa igre. Ne vidim Italiju još uvijek bez njega. Tek nakon SP-a.
Pirlo takođe, ali nešto ne vidim da njega iko može nadmašiti kad je u pitanju vezni red i kontrola tempa igre. Ne vidim Italiju još uvijek bez njega. Tek nakon SP-a.
★★★
Da se hoće Gilardino povrijediti, pa da zove i Rossija i Immobilea 
Zašto je Prandelli tvrdoglav ovoliko po pitanju Verrattija :@
Zašto je Prandelli tvrdoglav ovoliko po pitanju Verrattija :@
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.