Reprezentacija Italije

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Novi selektor?

1. Mancini
34
29%
2. Conte
53
45%
3. Spalletti
16
13%
4. Guidolin
16
13%

Ukupno glasova: 119

MrMuscle
Kontakt:

Re: Reprezentacija Italije

Post Postao/la MrMuscle » 09 apr 2014, 15:18

Samo izuzetno veliki fanovi i nadasve hrabre licnosti mogu tvrditi da su Francuzi i Njemci ispred Italije.... Jos pogotovo tu mislim na Svabe koji su nasamarani zadnjih nekoliko puta.... Kakvu to selekciju ima Francuska da mi je znati... Odbrana izuzetno polovna na svim pozicijama.... Osim ako ne mislis da je jedan Varane moze cuvati nekog ozbiljnijeg igraca.... Vidjelo se u dvomecu sa Juventusom sta mu je jedan hajmo reci dobar evropski napadac poput Llorentea radio... Da ne govorim sta ce mu vrhunski napadaci raditi.. Oni poput Aguera, Suareza, Cavania i sl....
Napad koji cini Benzema je tragican.... Veza sa Pogbom i Matuidiem je dobra, i krila su dobra...
Italijani ce bez problema nasamarati i Urugvaj, a pogotovo precjenjene engleske klade poput Hendersona, Jagielke i ostalih... Ima ih dosta da ne nabrajam... Nece im dati da upute tacan pas kao na EP... Sa jedne strane mesari i drvosjece koji se nazivaju kreativnim poput Gerrarda itd, a na dr. strani plemeniti igraci kao sto je Pirlo, Veratti, Marcha i sl. ....Predvidjam jedino kiks protiv Kostarike zbog nonsalancije...

Naravno da su Koke i sl. wannabe igraci daleko iza Verratia i posebno Pogbe... Mogu samo skakutati oko njega... :wave: I naravno da su igraci poput Vearrati i Pirla endemi i veliki rariteti.. pa iz tog razloga ovako dobro i kotiraju u svijetu fudbala... Izuzetno nali, slabasni, al uzeti im loptu bez faula je umijece.. To nema niko... I zato je Verrati jedini konkurentan Pogbi..
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 09 apr 2014, 15:23

MrMuscle je napisao/la:Naravno da su Koke i sl. wannabe igraci daleko iza Verratia i posebno Pogbe... Mogu samo skakutati oko njega... :wave: I naravno da su igraci poput Vearrati i Pirla endemi i veliki rariteti.. pa iz tog razloga ovako dobro i kotiraju u svijetu fudbala... Izuzetno nali, slabasni, al uzeti im loptu bez faula je umijece.. To nema niko... I zato je Verrati jedini konkurentan Pogbi..
O jbem te zivote... Koke je bolji igrac od Verratia. Sada i to redovno pokazuje. Pogba je dobar igrac i strasan potencijal, ali nije toliko dobar da je klasa iznad svakog mladog nogometasa svijeta.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 09 apr 2014, 15:27

O tome da je Koke bolji od Verattije se da raspravljati ali da je od Pogbe ni govora. Pogba je meni licno najbolji bez premca i ekipa koja ga prva upeca, ako vec ne bude isao iz Juvea, dobila je buducu Zlatnu loptu.

@Mr muscle, Varane je prosle godine pokazao klasu. Ove godine je nesto slabiji iskljucivo radi povreda. Ona perfomanca od prosle godine je sami vrh svjetskih stopera. Kao sto rekoh, ove sezone povrede su ga unazadile ali ce vremenom vratiti formu.
Zadnja izmjena: geoxx, dana/u 09 apr 2014, 16:23, ukupno mijenjano 1 put.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 09 apr 2014, 15:49

MrMuscle je napisao/la:Samo izuzetno veliki fanovi i nadasve hrabre licnosti mogu tvrditi da su Francuzi i Njemci ispred Italije.... Jos pogotovo tu mislim na Svabe koji su nasamarani zadnjih nekoliko puta.... Kakvu to selekciju ima Francuska da mi je znati... Odbrana izuzetno polovna na svim pozicijama.... Osim ako ne mislis da je jedan Varane moze cuvati nekog ozbiljnijeg igraca.... Vidjelo se u dvomecu sa Juventusom sta mu je jedan hajmo reci dobar evropski napadac poput Llorentea radio... Da ne govorim sta ce mu vrhunski napadaci raditi.. Oni poput Aguera, Suareza, Cavania i sl....
Napad koji cini Benzema je tragican.... Veza sa Pogbom i Matuidiem je dobra, i krila su dobra...
Italijani ce bez problema nasamarati i Urugvaj, a pogotovo precjenjene engleske klade poput Hendersona, Jagielke i ostalih... Ima ih dosta da ne nabrajam... Nece im dati da upute tacan pas kao na EP... Sa jedne strane mesari i drvosjece koji se nazivaju kreativnim poput Gerrarda itd, a na dr. strani plemeniti igraci kao sto je Pirlo, Veratti, Marcha i sl. ....Predvidjam jedino kiks protiv Kostarike zbog nonsalancije...

Naravno da su Koke i sl. wannabe igraci daleko iza Verratia i posebno Pogbe... Mogu samo skakutati oko njega... :wave: I naravno da su igraci poput Vearrati i Pirla endemi i veliki rariteti.. pa iz tog razloga ovako dobro i kotiraju u svijetu fudbala... Izuzetno nali, slabasni, al uzeti im loptu bez faula je umijece.. To nema niko... I zato je Verrati jedini konkurentan Pogbi..
Nisam fan ni jedne ni druge reprezentacije, dok si ti zagrizeni "Italijan".
Varane mozda i ne bude prva postava, jer covek nije regularan, i zbog povreda nije standardan, ali je svakako svetska klasa za naredno doba, ne moze cuvati ozbiljnog igraca, a par puta stavio u dzep Messija u El Classicu. Koscielny je najjaci stoper postao u PL, posle Cahilla. Mangala iz Portoa, Sakho iz Liverpoola, Zouma iz St. Etienna koji na leto ide u Chelsea. I to su samo stoperi. Jedan Rami koji izgleda dobro igra u Milanu, nece biti u sastavu.

Bekovi su svakako jaci od 'talijanskih, Italija ustvari i nema nekog dobrog beka, meni je najjaci De Sciglio, ali momak je izgleda ove sezone slab. Zato Italija i igra 3-5-2 sa Candrevom kao nekim wing-backom.
Dok Francuzi imaju Dignea i Kurzawu levo, a Debuchya desno.
Vezni red ne bih spominjao jer je atomski, od zadnjih vezista, preko onih ofanzivnih i nece cak biti ni mesta za pojedine.

Slazem se, napad im je limitiran, samo zato sto nemaju drugog napadaca, ali bice tu Griezmann kao podrska sa krila. Benzema je ove sezone usao u formu i igra odlicno, svakako da je bolji od Balotellija.

Onda shvatis koliko je Francuska jaca, jer ce se Italija pretezno najvise uzdati u svoj vezni red i odbranu, ali u veznom redu svi do jednog su u slaboj formi, i Pirlo, Montolivo, DDR itd. Jedino je upravo Motta u najboljoj formi.
Naravno individualni kvalitet nije presudan, ali cini se da je Deschamp uspostavio odredjeni sistem i da to sad izgleda dosta bolje.

I ne moze se ozbiljno pricati sa covekom, koji Hendersona naziva kladom, ili Jagielku, sta li je onda Chiellini ako ne klada. Henderson ove sezone ima jacu sezonu od Verrattija koji je meni ostavio utisak ziheraskog tipa igraca. Talentovaniji Italijan svakako, ali dzaba, meni igre predstavljaju relevantan faktor. Dok Henderson ove sezone kreira najvise u Liverpoolu posle Suareza i pokriva sve zivo, Verratti je samo jedan igrac koji ne daje nikakvu drugu dimenziju na terenu, sem da zadrzava loptu i da salje sigurne pasove, znam jednog slicnog u Arsenalu.
Oni cak sistemski igraju istu poziciju, ali Henderson ocigledno daje daleko daleko vise u LFC u fazi napada, ali i odbrane. To cak i statistika potvrdjuje.
Najveci deo posla u distribuciji lopte ka napred preuzima Motta u PSG, to sam vec rekao.
Ima Engleska daleko kreativnije igrace od Gerrarda koji ce biti samo pokretac, motor i lider tima.
Engleska i ne mora da sastavlja pasove i da igra na posed, skoro sigurno ce oni prepustiti Italijanima isti i brzinom pokusati da neutralisu spore stopere Italije, jer igrace za to i imaju.
Sacekajmo SP, predikcije u tim mecevima su malo i neumesne. Pogotovo zestoko potcenjivanje Urugvaja.

Kao sto rekoh, Koke je sada svakako ispred Verrattija koji je bas bas navikan kada se stavlja uz rame sa Pogbom, meni je to smesna stvar skroz. Koke svakako nije wannabee, vec je to upravo Verratti.
Da bi to shvatio, moras pogledati utakmice Atletica, i videti sta Koke sve donosi timu, kolicina work rate i genijalnosti u jednom.
Kako si opisao Verrattia, pomislio bih da je on unikat u svetu pored Pirla, smesno meni to skroz.

Ali s obzirom da te necu ubediti, ne bih dalje ni nastavljao diskusiju, vec sacekao SP i video situaciju.

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 09 apr 2014, 16:23

Još je rano, ali evo koga bih pozvao za Brazil:

Golmani: Buffon, Sirigu, De Sanctis
Odbrana: Maggio, Abate, Santon, Criscitto, Barzagli, Chiellini, Bonucci, Astori
Sredina: Pirlo, De Rossi, Verratti, Motta, Marchisio, Montolivo, Candreva, Cerci
Napad: Balotelli, Imobille, Cassano, Destro

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 09 apr 2014, 23:10

Eno wannabe igrač Koke odveo Atletico u 1/2 finale LP.

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 10 apr 2014, 00:11

SiamoNoi je napisao/la:Eno wannabe igrač Koke odveo Atletico u 1/2 finale LP.
lols
Allegri je gospodin!

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 10 apr 2014, 00:21

Alen1987 je napisao/la:Još je rano, ali evo koga bih pozvao za Brazil:

Golmani: Buffon, Sirigu, De Sanctis
Odbrana: Maggio, Abate, Santon, Criscitto, Barzagli, Chiellini, Bonucci, Astori
Sredina: Pirlo, De Rossi, Verratti, Motta, Marchisio, Montolivo, Candreva, Cerci
Napad: Balotelli, Imobille, Cassano, Destro
Cassana izbaciti i ubaciti Gilardina ili eventualno Tonija. Treba im takav jedan napadač.

Da se mene pita poveo bih Pazzinija. Jedan od najdražih mi igrača generalno. Mada teško da će Prandelli to i uraditi. I da, Insigne će dobiti poziv 100%.

A mislim da će Ogbonna dobiti poziv prije Astorija iako je odigrao vrlo malo utakmica. Politički razlozi.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 10 apr 2014, 00:47

@siamo Eno sinoc dade gol Ba i odvede Chelsea dalje.. nema sta bolji i od Cavania i od Lavezzia koji to nisu uspjeli uraditi na kontra strani...

@Paradajz.... Naravno da Verratti daje drugu dimenziju igri PSG kad od vrznih igraca jefino on zna sa loptom.. i kao takav jedini gura igru prema naprijed.. ubjedlhivo najjaci igrac na lopti.. u PSGu a uz Xavia i na svijetu .. niko mu loptu bez faula ne moze uzeti.. takav igrac vise ne egzistira a nema ni u najavi da ce se pojaviti slican...
Sto se panja Hendersona tice.. on se istice u Livrrpolovoj vezi kpja je najblzeno receno tragicna.. da ne uvrijedim tragiku.. a sto se tice Verratia i njegovog poredjenja sa doticnim
...... pa nije da nedavno nismo imali na U21 prvenstvu njihov duel.. jedan je bio casper... a dr najbolji igrac i prva violina te tekme. . I molim te ne poredi hen, cleverly i sl polutalente sa verrcem.. matetemi necu te shvatiti ozbiljno.. ajd Koke pa i alcantara nekako al ti nikako...
I izgleda nisam dpbro razumio za chielinia... ono ja napisao nestp za jagielku poluprpizvoda, i ti napisao ako je on los sta je onda chielina... pa ti onda fakat nisi ozbiljan ako njih dvojicu poredis... jedan ke uz silvu najbolji stoper dananjice a dr fangla obicna.. pa za haga je stavljanje njih dvojice u recenicu... a kamoli poredjenje..

Kazem ti njemci sa 10 ozila nisu favoriti protiv Talijana kao i franci sa 10 riberya... zna se ipak neki hijerarhijski poredak.. a Tale su na vrhu uz Brazil i Spaniju...

I da ovo za moje pretpostavke i insaunacije u vezi SP pa bilo je takvih i prije EP pa nisu mjesec poslije itog ulazili na forum...pazi djja i sa tobom ne bude isti slucaj... Ovdje msm na ove domace kobaje Saurmana Omera antona i sl....

I ja sam Bosanac 100% .. al sam u Italiji bio dosta puta i jednoszavno nesto ti se svii i zavolis.. kao neku djevojku.. takp se meni Italija svidjela a pogotovo kultura i obicno pucanstvo...

Izvini zbog bruke gresaka pisao sam na mob...

Budi mi pozdravljen..

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 10 apr 2014, 01:32

L'Avvocato je napisao/la:A mislim da će Ogbonna dobiti poziv prije Astorija iako je odigrao vrlo malo utakmica. Politički razlozi.
majorizacija ćumuraša :lol:

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 10 apr 2014, 01:49

Chinaglia je napisao/la:
L'Avvocato je napisao/la:A mislim da će Ogbonna dobiti poziv prije Astorija iako je odigrao vrlo malo utakmica. Politički razlozi.
majorizacija ćumuraša :lol:
Nećemo tako. Nije korektan izraz :D

Al razumijemo se :mrgreen:
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 10 apr 2014, 01:53

ma korektan je, tako ja njima tepam :D treba mrzit' samo crnce i rasiste :D

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 10 apr 2014, 01:58

MrMuscle je napisao/la: Sto se panja Hendersona tice.. on se istice u Livrrpolovoj vezi kpja je najblzeno receno tragicna..
E tu sam prestao citati, veza tragicna, u timu koji se bori za titulu prvaka Engleske ? Poistovecujes Cleverlya sa Hendom ? U21 ??? :lol:

Ziv ti meni bio, vidi se da si zagrizeni Italijan koji dalje od Italije ne vidi.

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 10 apr 2014, 13:51

Paradajz je napisao/la:
MrMuscle je napisao/la: Sto se panja Hendersona tice.. on se istice u Livrrpolovoj vezi kpja je najblzeno receno tragicna..
E tu sam prestao citati, veza tragicna, u timu koji se bori za titulu prvaka Engleske ? Poistovecujes Cleverlya sa Hendom ? U21 ??? :lol:

Ziv ti meni bio, vidi se da si zagrizeni Italijan koji dalje od Italije ne vidi.
Pa realno u eng repci se i nema sta vidjeti... Jedan WC igrac (Rooney) par dobrih i ostalo tuga... Osim ako neko Lamp Gettard i sl drvosjece smatra WC igracima.. pa to oni ni u svom prime timeu nisu bili...

Dakako da je Liverpoolova veza tragicna.. pa ne msilis valjda da veza Allen Gerrard Henderson Letva Coutinho je dobra.. Sve i jedan prosjek igrac.. Nego Suarez malo zamazo oci.
.Al otvoriti ce se iduce kad se budr igralo na vise frontova...

asr_pd
Kontakt:

Post Postao/la asr_pd » 10 apr 2014, 15:22

Ne mogu vjerovati da je covjek rekao da je Benzema bolji od Balotellija. Bice Balo jos bolji nego 2012. na ovom prvenstvu. Sinoc Ribery napada Evru kao da mu je neprijatelj, a ne saigrac u reprezentaciji, toliko o atmosferi u njihovoj reprezentaciji, koja je bitnija na velikom takmicenju i od kvaliteta tima.
Po meni grijeh bi bio ne pozvati Insignea i De Sciglia na prvenstvo, bez obzira na minutazu i formu obojice. Cak je i Aquilani zasluzio poziv, ali je vezni red strasan, pa tesko da ce se naci mjesto za njega. Ako se Rossi ne oporavi, onda zvati Destra/Tonija/Pazzinija. Cassano i Immobile obavezno, prvi je genije i treba Italiji takav igrac, bar kao dzoker sa klupe, a drugi je supertalenat u odlicnoj formi.
Inace, za ove sto govore da su Njemci i Englezi favoriti u odnosu na Italiju, nek pronadju kad je taj dvojac dobio Italijane na velikom takmicenju? Namucice se :) Statistika se nikad ne smije zanemariti :cool:

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 10 apr 2014, 15:44

2012. je Italija imala igrace koji su na svaki nacin bili ravnopravni , na kraju se pokazalo i bolji od Engleza i Njemaca...

medjutim u ove 2 godine puno toga se promijenilo, sada imas igrace Milana, Rome a cini mi se i Fiorentine koji nisu spremni izdrzati 90 minuta igre u jakom tempu u medjusobnom duelu..kako ce to biti protiv Engleza recimo toga me najvise strah...

sto se tice ekipe da su El Saravi i Rosi zdravi Italija bi mogla puno na prvenstvu, i ovako naravno nikad ne smijes otpisati prekaljenu ekipu..sve zavisi od nivoa fizicke spreme igraca i toga kako ce odigrati brzi i pokretljiviji igraci u finalnoj trecini...

ps Benzema je zmaj za sve talijanske napadace..ne treba se primati na te hajke medija i navijaca u Spaniji na njega, crnili su Higuaina pa je covjek bolji od svakog napadaca Italije..oni i Ronaldu zvizde nakon poraza-dva..
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 10 apr 2014, 16:30

Fiorentina doctor Paolo Manetti has confirmed that Giuseppe Rossi has returned to full-training with the first team squad.
Osim ako se ne daj Bože opet povrijedi ide i on u Brazil. I sa njim je napad duplo jači. Uz njega povesti još Insignea, Balotellia, Immobilea i Tonija/Pazzinija/Destra.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 10 apr 2014, 17:01

ultrasstyle_tz je napisao/la:2012. je Italija imala igrace koji su na svaki nacin bili ravnopravni , na kraju se pokazalo i bolji od Engleza i Njemaca...

medjutim u ove 2 godine puno toga se promijenilo, sada imas igrace Milana, Rome a cini mi se i Fiorentine koji nisu spremni izdrzati 90 minuta igre u jakom tempu u medjusobnom duelu..kako ce to biti protiv Engleza recimo toga me najvise strah...
E to je cela poenta, meni su vecina veznjaka u Italiji jednostavno nekako istroseni i slabiji u odnosu na 2012.
U redu je da neko poredi Euro 2012. i tadasnje Engleze, ali to su meni bili najgori Englezi i skorijoj istoriji. Sada ce tim biti promenjen iz korena, dolaze neki novi igraci, mladji, brzi i odlicno spremni. Imaju munje u napadu poput Oxladea, Sterlinga, Sturridgea i to ce biti problem. U veznom redu isto tako imaju jako mobilne igrace.
To je najveci strah za Italijane koji nemaju uopste toliko mobilnu vezu. I Urugvaj je po tom pitanju izuzetno opasan, jer imaju 2-3 genijalca, ostalo sve trkaci, zato su i najopasniji u ovoj grupi, jer Englezi nemaju trenera.

P.S. Da neko slucajno ne misli da vidim Engleze iznad Italijana, jer ih ne vidim.
MrMuscle je napisao/la: Pa realno u eng repci se i nema sta vidjeti... Jedan WC igrac (Rooney) par dobrih i ostalo tuga... Osim ako neko Lamp Gettard i sl drvosjece smatra WC igracima.. pa to oni ni u svom prime timeu nisu bili...

Dakako da je Liverpoolova veza tragicna.. pa ne msilis valjda da veza Allen Gerrard Henderson Letva Coutinho je dobra.. Sve i jedan prosjek igrac.. Nego Suarez malo zamazo oci.
.Al otvoriti ce se iduce kad se budr igralo na vise frontova...
Druze, ne znas ti ni pola igraca u Engleskoj koji ce sutra igrati, tako da nema ni potrebe da ih navodim. Lampard mozda nece ni ici na Svetsko, i ako bude isao bice klupa, toliko o tvom (ne)znanju.

Svakako da je tragicna, zato se i bore za titulu i ispracaju svaki tim sa 4-5 golova u mrezi.
Naravno da mislim da je dobra, jer ih gledam svaki mec i vidim kako igraju, kako se postavljaju na terenu, koliko su fluentni na terenu, i kako se razumeju, pravo je neznanje reci ovo sto si ti rekao. Ti ih ne gledas, i za tebe imena predstavljaju kvalitet sto je zalosno. Zato i znas samo za Suareza.
Iduce leto dolazi jos kvalitetnih igraca, tako se nece nista ni osetiti.

Ali bitna stvar jeste ta, da je Koke (koji je sinoc izdominirao protiv Barce) daleko iza Verrattija(koji u najbitnijij utakmici sezone, bude najgori).

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 10 apr 2014, 17:29

MrMuscle je napisao/la:@siamo Eno sinoc dade gol Ba i odvede Chelsea dalje.. nema sta bolji i od Cavania i od Lavezzia koji to nisu uspjeli uraditi na kontra strani...
Nije stvar uopce u tome što je on baš jučer zabio za prolaz nego što se blamiraš nekim izjavama gotovo iz posta u post.

macak88
Kontakt:

Post Postao/la macak88 » 12 apr 2014, 11:56

Azzurri list(DiMarzio)

slika
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.