petorku NECU sastavljati , pa vi to odredite , ali po vrijednosti i znacaju tj. ucinku :
1.
Hakeem Olajuwon - niko nije ni blizu
2. Dirk Nowitzki - titulom protiv jakog Miami-a je potvrdio kamaru koseva i toliko uspjesnih sezona
3. Patrick Ewning
3. Steve Nash - nisam ih mogao poredati , Nash sa svojim MVP sezonama i toliko je igraca nacinio da izgledaju bolje nego sto vrijede , a isto toliko extra sut , Ewning za nas starije je old school centar jedan od najvecih

5. Tony Parker - da nije sad osvojio sa Francuskom zlatnu nebi mi bio ovako visoko bez obzira na MVP finala i titule , jer sumnjam da bi u nekom drugom sistemu bio ovako efikasan nego u San Antoniu , ali me kupio i sa zlatom na EP
6. Manu Ginobili
7. Pau Gasol
8. Drazen Petrovic - bez obzira na malo sezone radi prerane smrti , nemoze u istu recenicu npr. sa Stojakovicem to ce mislim i sam Stojakovic priznati
9. Dikembe Mutombo - koliko je samo taj covjek imao godina ,
10. Toni Kukoc
10. Vlade Divac - Toni ima titule , ali je i Divac ostavio dubok trag
12. Yao Ming - jbg. povrede ali vjerovatno bi bio prije Divca
13. Peđa Stojakovic
14. Detlef Schrempf
Vrijedni spomena :
Sabonis - sigurno bi bio prije Divca cak i Gasola da je ranije dosao u NBA , ovako kao starac nije imao puno prostora , mada je i tada bio odlican
Kirilenko - mozda je zaradio previse $ za ono sto je pokazao , ali opet je imao dobrih all round sezona
Mirza T. da je nekim slucajem ranije otisao u NBA , pokazalo se da mu NBA godi , mogao je napraviti dobru karijeru , ovako ako mozda predje u Oklahomu moze da bude kljucni roll igrac za titulu kao recimo Horry , po meni nije nista losiji igrac od Horry-a a ovaj je imao srecu da igra u dobrim timovima koji su mu omogucili 7 titula
btw. ako budete plakali zbog pozicije Stojakovica , pogledajte dominaciju Kukoca, Divca , Drazena , Ginobilija da ne govirim za Dirka koji je imao bljak suigrace za svoje reprezentacije na EP ili SP u odnusu na Stojakovica tako da se i to treba uzeti u obzir a ne samo sutevi za 3 poena gdje je stvarno bio odlican