NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

filip13

Re: Svaštara

Post Postao/la filip13 » 12 apr 2014, 16:15

storm_raider je napisao/la:
Claus je napisao/la:Prava šteta što Bodiroga nikad nije zaigrao u NBA ligi. Siguran sam da bi se bez problema našao u idealnoj evropskoj petorci, obzirom na kvalitet koji je posjedovao.
Mislim da bi to njemu bila prava kocka. Fizicke predispozicije lose za NBA play-a, a inteligencija nevjerovatna... Bilo bi tu svega, ili potpuni pad ili respektabila karijera, nema sredine.

ne bi on ni igrao playa u nba,nije to baš ni u evropi bio

filip13

Post Postao/la filip13 » 12 apr 2014, 16:17

Greivis je napisao/la:Parker-Manu-Kirilenko-Dirk-Marc

manu nije evropljanin

filip13

Post Postao/la filip13 » 12 apr 2014, 16:21

LenBias je napisao/la:da li je istinit ovaj podatak po kojem je delibasic u utakmici protiv te neke reprezentacije sveucilista amerike ubacio 99 poena i da su u ekipi nastupali magic i bird? :shock: procitao sam to maloprije i djeluje mi apsolutno nestvarno da bi bilo istina, mislim znam da je bio vanserijski igrac koji bi u svakoj eri kosarke svake drzave na svijetu bio jedan od najboljih i da ce do kraja svijeta ostati apsolutni mit njegove igre, zivot i sve ostalo, gledao sam neke snimke koje se mogu naci na internetu (ili koje sam ja mogao naci da budem precizniji) i sve to ali nisam upucen previse u njegovu karijeru po tom pitanju ali stvarno ako je ovo istina za poene onda ne znam sta da kazem :?

ja sam čuo za taj podatak,nestvarno djeluje

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 12 apr 2014, 16:31

I ja sam cuo. Evo i dio teksta sa ss.ba..
Te sezone Mirza je i ubacio 99 poena, da dobro ste pročitali, 99 poena, univerzitetskoj reprezentaciji Sjedinjenih Američkih Država. Mislite, pa dobro riječ je o univerzitetskoj reprezentaciji, ali sačekajte malo... Dres te reprezentacije nosili su ni manje, ni više, nego Larry Bird i Magic Johnson.
i stranica KK Bosna
Iste sezone: osvajanje Kupa Jugoslavije, Mirzin prvi nastup u reprezentaciji Evrope protiv Reala u Madridu, turnir u Veneciji gdje je na jednoj utakmici postigao 99 koševa, utakmica protiv univerzitetske selekcije SAD u kojoj su igrali Lari Bird i Medžik Džonson nakon čega je dobio ponudu Atlanta Houksa.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 12 apr 2014, 18:04

filip13 je napisao/la:
Greivis je napisao/la:Parker-Manu-Kirilenko-Dirk-Marc

manu nije evropljanin
Dobro dosta Argentinaca su djeca Italijanskih imigranata, jedan od tih je Manu i ima oba drzavljanstva. Ali dobro rodjen je u Argentini.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 12 apr 2014, 19:42

geoxx je napisao/la:I ja sam cuo. Evo i dio teksta sa ss.ba..
Te sezone Mirza je i ubacio 99 poena, da dobro ste pročitali, 99 poena, univerzitetskoj reprezentaciji Sjedinjenih Američkih Država. Mislite, pa dobro riječ je o univerzitetskoj reprezentaciji, ali sačekajte malo... Dres te reprezentacije nosili su ni manje, ni više, nego Larry Bird i Magic Johnson.
i stranica KK Bosna
Iste sezone: osvajanje Kupa Jugoslavije, Mirzin prvi nastup u reprezentaciji Evrope protiv Reala u Madridu, turnir u Veneciji gdje je na jednoj utakmici postigao 99 koševa, utakmica protiv univerzitetske selekcije SAD u kojoj su igrali Lari Bird i Medžik Džonson nakon čega je dobio ponudu Atlanta Houksa.
:bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

filip13

Post Postao/la filip13 » 13 apr 2014, 10:24

a kako bi sastavili najbolju petorku neamerikanaca koji su igrali u nba?

SoooE7
Kontakt:

Post Postao/la SoooE7 » 13 apr 2014, 13:05

filip13 je napisao/la:a kako bi sastavili najbolju petorku neamerikanaca koji su igrali u nba?
Posto sam mladji, ne znam puno starijih igraca i nisam ih pratio. Tako da nesporazuma ne bude. :D
Nash - Ginobili - Kirilenko - Nowitzki/Tele - P. Gasol :mrgreen: :mrgreen:
„O vjernici, ako se budete Allaha bojali, On će vam sposobnost darovati pa ćete istinu od neistine moći rastaviti i preko ružnih postupaka vaših će preći i oprostiti vam. - A Allahova dobrota je neizmjerna“. (El-Enfal, 29)

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 13 apr 2014, 13:11

Mogli bi upasti tu i Duncan, Ewing, Olajuwon, Deng..na neki nacin su stranci :mrgreen:

Znaci mozda Nash-Ginobili-Deng-Dirk-Olajuwon :mrgreen: Jer ipak Duncan je Amer vise..

Znaci Kanada, Argentina, Sudan, Njemacka, Nigerija

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 13 apr 2014, 13:34

DENG? :crazy:

filip13

Post Postao/la filip13 » 13 apr 2014, 14:44

LenBias je napisao/la:DENG? :crazy:

pored stojakovića,i meni malo čudno

po meni

nash
ginobili
stojaković
dirk
mutombo

olajuwon je igrao za ameriku,tako da njega i ne ubrajam u neamerikance

filip13

Post Postao/la filip13 » 13 apr 2014, 16:06

tuzlak1987 je napisao/la:Mogli bi upasti tu i Duncan, Ewing, Olajuwon, Deng..na neki nacin su stranci :mrgreen:

Znaci mozda Nash-Ginobili-Deng-Dirk-Olajuwon :mrgreen: Jer ipak Duncan je Amer vise..

pa deng je britanac

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 13 apr 2014, 17:10

Parker-Ginobili-Stojaković-Dirk-Gasol

Ne mogu vjerovat da Nasha trpate ispred Parkera :rol:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 13 apr 2014, 17:50

Kawhi je napisao/la:Ne mogu vjerovat da Nasha trpate ispred Parkera :rol:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 13 apr 2014, 18:17

filip13 je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Mogli bi upasti tu i Duncan, Ewing, Olajuwon, Deng..na neki nacin su stranci :mrgreen:

pa deng je britanac
Pa Filipe pobogu rekao si postava da nije Amerikanac, ako je Britanac sportski, Sudanac je porijeklom i rodjenjem. Rodjen u Juznom Sudanu :mrgreen:

A Stojakovica ne mogu stavit nekako u prvu postavu ikada nikako..Deng se potcjenjuje, dosta je on postigao u Bullsima u onih 10 godina

filip13

Post Postao/la filip13 » 13 apr 2014, 18:56

Kawhi je napisao/la:Parker-Ginobili-Stojaković-Dirk-Gasol

Ne mogu vjerovat da Nasha trpate ispred Parkera :rol:

hm,dvije mvp titule

filip13

Post Postao/la filip13 » 13 apr 2014, 19:01

tuzlak1987 je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

pa deng je britanac
Pa Filipe pobogu rekao si postava da nije Amerikanac, ako je Britanac sportski, Sudanac je porijeklom i rodjenjem. Rodjen u Juznom Sudanu :mrgreen:

A Stojakovica ne mogu stavit nekako u prvu postavu ikada nikako..Deng se potcjenjuje, dosta je on postigao u Bullsima u onih 10 godina

malo sam pobrkao lončiće,čuvao bebu pa na brzinu piosao,stojaković je bio u drugoj petorci lige,2. strijelac lige,svaka čast dengu ali mislim da nije na tom nivou,meni je kukoč najdraži igrač ikada ali stojaković je imao u nba značajniju karijeru

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 13 apr 2014, 19:13

filip13 je napisao/la:

malo sam pobrkao lončiće,čuvao bebu pa na brzinu piosao,stojaković je bio u drugoj petorci lige,2. strijelac lige,svaka čast dengu ali mislim da nije na tom nivou,meni je kukoč najdraži igrač ikada ali stojaković je imao u nba značajniju karijeru
Haha, cuvaj bebu. To je bitnije :mrgreen:

I meni je Stojakovic ispred Kukoca, ali isto tako i Kukoc je imao dosta jaku ekipu, negdje drugo bi sigurno imao dosta bolje procente :mrgreen:

filip13

Post Postao/la filip13 » 13 apr 2014, 19:23

tuzlak1987 je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

Haha, cuvaj bebu. To je bitnije :mrgreen:

I meni je Stojakovic ispred Kukoca, ali isto tako i Kukoc je imao dosta jaku ekipu, negdje drugo bi sigurno imao dosta bolje procente :mrgreen:

imao je 98-99 odlične statistike ali u najslabijoj ekipi lige

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 14 apr 2014, 09:25

petorku NECU sastavljati , pa vi to odredite , ali po vrijednosti i znacaju tj. ucinku :

1. Hakeem Olajuwon - niko nije ni blizu

2. Dirk Nowitzki - titulom protiv jakog Miami-a je potvrdio kamaru koseva i toliko uspjesnih sezona
3. Patrick Ewning
3. Steve Nash - nisam ih mogao poredati , Nash sa svojim MVP sezonama i toliko je igraca nacinio da izgledaju bolje nego sto vrijede , a isto toliko extra sut , Ewning za nas starije je old school centar jedan od najvecih ;)
5. Tony Parker - da nije sad osvojio sa Francuskom zlatnu nebi mi bio ovako visoko bez obzira na MVP finala i titule , jer sumnjam da bi u nekom drugom sistemu bio ovako efikasan nego u San Antoniu , ali me kupio i sa zlatom na EP
6. Manu Ginobili
7. Pau Gasol
8. Drazen Petrovic - bez obzira na malo sezone radi prerane smrti , nemoze u istu recenicu npr. sa Stojakovicem to ce mislim i sam Stojakovic priznati
9. Dikembe Mutombo - koliko je samo taj covjek imao godina , :D
10. Toni Kukoc
10. Vlade Divac - Toni ima titule , ali je i Divac ostavio dubok trag
12. Yao Ming - jbg. povrede ali vjerovatno bi bio prije Divca
13. Peđa Stojakovic
14. Detlef Schrempf
Vrijedni spomena :
Sabonis - sigurno bi bio prije Divca cak i Gasola da je ranije dosao u NBA , ovako kao starac nije imao puno prostora , mada je i tada bio odlican
Kirilenko - mozda je zaradio previse $ za ono sto je pokazao , ali opet je imao dobrih all round sezona
Mirza T. da je nekim slucajem ranije otisao u NBA , pokazalo se da mu NBA godi , mogao je napraviti dobru karijeru , ovako ako mozda predje u Oklahomu moze da bude kljucni roll igrac za titulu kao recimo Horry , po meni nije nista losiji igrac od Horry-a a ovaj je imao srecu da igra u dobrim timovima koji su mu omogucili 7 titula ;)

btw. ako budete plakali zbog pozicije Stojakovica , pogledajte dominaciju Kukoca, Divca , Drazena , Ginobilija da ne govirim za Dirka koji je imao bljak suigrace za svoje reprezentacije na EP ili SP u odnusu na Stojakovica tako da se i to treba uzeti u obzir a ne samo sutevi za 3 poena gdje je stvarno bio odlican ;)

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.