PS.
Znaju li se termini utakmica za PO u smislu da li će biti kasnije 3-4h ujutro ili će biti mix ko i u regularnom dijelu od ponoći pa nadalje?
Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan
Vjerovatno ce prve utakmice biti vise prilagodjene "evropskom terminu" (21-00), a poslije mislim da nece biti prije 2, pola 3. Za zapadnu konferenciju uvijek racunaj bar sat vremena kasnijeJanez je napisao/la:Znaju li se termini utakmica za PO u smislu da li će biti kasnije 3-4h ujutro ili će biti mix ko i u regularnom dijelu od ponoći pa nadalje?
Mirza Teletovic @Teletovic33 2h
Neke ptice, nikad ne polete..." onclick="window.open(this.href);return false; …
Blatche je bio bolestan. Prerano bi bilo reci da je ispao iz rotacije.donniedarko je napisao/la:Jel ovo Blatche ispao iz rotacije ?
Stara prica ali dobra i uvijek je fino prisjetiti se puta i pocetka karijere naseg MirzeBassha je napisao/la:Mirzin otac,Šaban Teletović o sinovom odlasku u svijet
OBAVEZNO PROČITAJTE!!
Htjeli smo naći najbolje mjesto za odgoj i treniranje mladoga košarkaša, tako smo dogovorili da Mirza preseli u Tuzlu da bi slijedio svoje snove. Taj dan kada smo došli u Tuzlu neću zaboraviti dok sam živ. Propadivala je neka kiša, sivilo neko se spustilo na nas. On treba da ostane, ja polazim nazad. Pozdravljamo se. On ostaje tamo gdje smo se pozdravili, sam na svijetu, sve mu je novo i strano, stoji u mjestu – ne miče se i gleda za mnom dok odlazim. Ja ga gledam u retrovizoru, moga četrnaestogodišnjega dječaka kojega trebam ostaviti da se bori sam za svoju sudbinu.
Gledao sam ga u retrovizoru sve dok nisam skrenuo za ugao: nije se micao sa mjesta, pratio me pogledom dok je mogao. Bio je to jedan od najtežih trenutaka u mome životu, iako sam oduvijek znao da će Mirza uspjeti. I uvijek me stegne srce kada se sjetim tih momenata.
I taman smo se nekako navikli na situaciju da ga rjeđe viđamo, uklopili smo se u sistem... i onda dolazi poziv za Belgiju. Opet rastanak. Mirza, još golobrad, još uvijek više dječak nego odrastao muškarac. Ispraćamo ga na aerodromu, tek polako shvaćajući da ga zaista šaljemo u svijet, samoga. Ja i supruga stojimo, kao dva kamena i znamo da ga čeka veliki uspjeh, da je Mirza rođen za to, ali ne možemo suspregnuti suze. Tek onda shvatamo koliko je Tuzla bila blizu naspram onoga što nas je čekalo... Znali smo da, kada se jednom otisneš u svijet, da se ne vraća lako, to je jedan poseban život, kao vječiti putnik.
A on ide sve dalje i dalje. Još će, kao da vidim, na kraju u Kinu otići da igra...
Teško je to objasniti, to može najbolje razumjeti roditelj koji je to i sam preživio. Ali, mi to pokušavamo nadoknaditi kada god možemo, odmorima, posjetama, skype-om, na sve moguće načine.
Ali, beskrajno sam ponosan na njega kao čovjeka i sportistu. Beskrajno.
Tacno ovo kad citam neki trnci kroz mene iduBassha je napisao/la:Mirzin otac,Šaban Teletović o sinovom odlasku u svijet
OBAVEZNO PROČITAJTE!!
Htjeli smo naći najbolje mjesto za odgoj i treniranje mladoga košarkaša, tako smo dogovorili da Mirza preseli u Tuzlu da bi slijedio svoje snove. Taj dan kada smo došli u Tuzlu neću zaboraviti dok sam živ. Propadivala je neka kiša, sivilo neko se spustilo na nas. On treba da ostane, ja polazim nazad. Pozdravljamo se. On ostaje tamo gdje smo se pozdravili, sam na svijetu, sve mu je novo i strano, stoji u mjestu – ne miče se i gleda za mnom dok odlazim. Ja ga gledam u retrovizoru, moga četrnaestogodišnjega dječaka kojega trebam ostaviti da se bori sam za svoju sudbinu.
Gledao sam ga u retrovizoru sve dok nisam skrenuo za ugao: nije se micao sa mjesta, pratio me pogledom dok je mogao. Bio je to jedan od najtežih trenutaka u mome životu, iako sam oduvijek znao da će Mirza uspjeti. I uvijek me stegne srce kada se sjetim tih momenata.
I taman smo se nekako navikli na situaciju da ga rjeđe viđamo, uklopili smo se u sistem... i onda dolazi poziv za Belgiju. Opet rastanak. Mirza, još golobrad, još uvijek više dječak nego odrastao muškarac. Ispraćamo ga na aerodromu, tek polako shvaćajući da ga zaista šaljemo u svijet, samoga. Ja i supruga stojimo, kao dva kamena i znamo da ga čeka veliki uspjeh, da je Mirza rođen za to, ali ne možemo suspregnuti suze. Tek onda shvatamo koliko je Tuzla bila blizu naspram onoga što nas je čekalo... Znali smo da, kada se jednom otisneš u svijet, da se ne vraća lako, to je jedan poseban život, kao vječiti putnik.
A on ide sve dalje i dalje. Još će, kao da vidim, na kraju u Kinu otići da igra...
Teško je to objasniti, to može najbolje razumjeti roditelj koji je to i sam preživio. Ali, mi to pokušavamo nadoknaditi kada god možemo, odmorima, posjetama, skype-om, na sve moguće načine.
Ali, beskrajno sam ponosan na njega kao čovjeka i sportistu. Beskrajno.
Ista stvar je i u Ze bila, basketa se igralo non stop i svi kosevi su skoro uvijek bili zauzeti. Pa zuba(bajramovic) uopste nije bio neki basketas i covjek u kapitena repke izraste. A evo sad na pola tih kosarkaskih poligona nema vise koseva jer su postali parkinzi, a ono drugo pola vecinom zjapi prazno..ultrasstyle_tz je napisao/la: tad je u TZ basket bio kvalitetniji nego sad liga, glavu dajem ako tih 10-ak momaka sa basketa uz mjesec dana treninga ne bi Slobodu dobilo bez vecih problema

Po meni San Antonio ima ekipu dosta kvalitetnu i dosta siroku klupu, a to potvrdjuju i rezultati ove sezone, jer ipak igraci kao sto su Parker, Duncan, Ginobili, Belinelli, Diaw, Green, Splliter, Leonard, Mills uz iskusnog lisca Popovicha cine jednu veoma dobru i kvalitetnu ekipu popunjenu na svim pozicijama..jasta je napisao/la: Pitanje za malo "jače" poznavaoce NBA situacije trenutno: Da li ima još ekipa koje imaju ovako ujednačen roster?
Ovi Netsi su strasni, ako bi racunali i Lopeza, pa ljudi imaju 10 + igrača koje mogu koristiti.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.