ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

MaGiCa
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la MaGiCa » 18 apr 2014, 19:30

Nije samo Nadal pao u odnosu na 2013. I Djokovic je tu negde. ;)
Proshle godine ga oduchavali od tenisa 1 Haas i 1 Dimitrov, a ove to radi talentovani 30ogodishnji GGLopez. :lol:
Dakle, shta beshe ono fali Federeru, pored Rima da kompletira Masters seriju - Monte Carlo :?: :hmmmmm:

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 18 apr 2014, 19:30

Virtu4l je napisao/la:
formance je napisao/la:Čudo je šta igrači mogu raditi kada se ne predaju u svlačionici.
Stvarno vrhunski tenis, ne znam do kad će GGL izdržati, ali treba mu prvi servis.
Ne znam ni ja, ali veliko poštovanje za ovo što pruža. Osvojio Casablancu, a ovdje zaredao Dolga, Berdycha i sada muči veoma dobrog Novaka. :thumbup:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 apr 2014, 19:31

Bespotrebno je rizikovao, dvije veoma loše odluke kod brejk lopti.

Stvarno igra veoma dobro, kao i Novak, ali samo čekam kad će da pukne.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 18 apr 2014, 19:37

Eto urekli ste covjeka. Sad ide formalnost.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 apr 2014, 19:38

MaGiCa je napisao/la:Nije samo Nadal pao u odnosu na 2013. I Djokovic je tu negde. ;)
Proshle godine ga oduchavali od tenisa 1 Haas i 1 Dimitrov, a ove to radi talentovani 30ogodishnji GGLopez. :lol:
Po meni Novak igra dobar meč, možda return malo šteka i nedostaje mu agresivnosti, ali ne izgleda to nimalo loše.
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 apr 2014, 19:53

To bi bilo to, Novak je zadržao nivo igre, GGL to više nije mogao pratiti. Plus što je Nole nanjušio krv i ušao par koraka u teren, time je postao malo agresivniji, i kraj priče...
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 18 apr 2014, 19:53

Virtu4l je napisao/la: Po meni Novak igra dobar meč, možda return malo šteka i nedostaje mu agresivnosti, ali ne izgleda to nimalo loše.
A shto ne mozhe da realizuje dominaciju u rallyjima, ako igra dobar mech :?: :mrgreen:
Tachno kao da je Dr Jekyll & Mr Hyde kada se pogleda kako igra u uslovima koji mu pashu (ne preterano vruc dan, dvorana ili domacinski teren) i u onima koji mu ne pashu (smanjena vidljivost, vetar, noc...). Valjda je i drugima jasnije zashto nikada Djokovic nece biti takav trofejni shampion u nivou Nadala ili Federera, iako je imao sav alat da to bude ili chak da ih nadmashi. ;)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 apr 2014, 19:58

Dobro, sve to stoji, ali ipak je GGL igrao vrhunski tenis, sumnjam da može bolje od ovoga što je prikazao u prvom i pola drugog seta.
Voli te tvoje Sarajevo.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 18 apr 2014, 20:23

Čestitke GGL! Odigrao je odličan meč, dobre je lupao loptice. Ali nije lako Novaka pobjedit, nije izdržao. U 2. setu kod rezultata 3-3 i 40-15 za GGL tj. 2 break lopte je izgubio meč. Da je tu uzeo break vjerovatno bi i pobjedio ali šta je tu je. Odličan turnir za njega. :thumbup:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 18 apr 2014, 20:33

Ko bi rekao da će 27-godišnjak, kojeg svi s pravom oslovljavaju titulom "King of Clay", izgubiti od 32-godišnjeg pushera, kojeg je mlatio kad god i gdje god je stigao, i to na najsporijoj šljaci na svijetu :?: Ako malo zagrebemo u prošlost, vidjet ćemo da je Dimitrov prošle godine u montecarlovskom duelu s Nadalom već nagovijestio skidanje skalpa, prije nego što je Đoković i službeno pokopao Španca u finalu. Definitivno je Monte Carlo nepravedno zapostavljen Masters; doduše, ja to malo više gledam iz Federerovog ugla, mada se i GOAT vratio u kneževinu. :kralj:

Šta reći (a ne ponavljati se) po pitanju igre u maratonskom 1. setu, pošto sam njega u cjelosti odgledao. Možda jedino da dodam moje subjektivno mišljenje da je Ferrerov BH u određenim situacijama bolje radio, možda bi današnja pobjeda bila i ubjedljivija. Opet, FH-om je sve to uspješno nadomjestio, što je bilo dovoljno protiv bezopasnog Rafe. Nisam navikao da RN-a vidim u ovolikoj mjeri podređenom položaju na njegovoj omiljenoj podlozi. Stvarn ne znam zbog čega je odigrao onako kukavički. Možda je opet neka povreda u pitanju? :wtf: Ništa, pričekat ćemo dežurnog doktora @samosarajva da nam razjasni nedoumice povodom toga. :kafa:

Da, osvrnuo bih se još na Novaka. Po mojoj percepciji tenisa, zaista se ne mogu složiti da je Novak slabiji nego 2013. Jednostavno ne mogu. Da li se taj navodni pad temelji na porazu u onom egalu na AO protiv Wawrinke :?: Pa skoro isti meč s istim protivnikom je imao i godinu prije, s razlikom da je tada imao više sreće od protivnika i uspio izboriti prolaz dalje. Ove godine je izdominirao IW i Miami, dakle kompletirao je sjevernoameričku turneju i porazio Fedala u finalima. Sada izgleda dosta dobro na šljaci. Set k'o set, uvijek ga možeš izgubiti ako spram sebe imaš protivnika koji koristi momentum. Bitno je da se spasio i na kraju razmontirao psihički uništenog GGL-a. S razlogom je prvi favorit za odbranu titule u Monacu, a u tome teško da ga Švicarci mogu spriječiti.

RF-a nisam stigao odgledati, bio sam pritisnut obavezama, pa eto, ako neko može napisati rečenicu-dvije o njegovoj igri u rezultatski teškoj pobjedi protiv Tsonge... :hmmmm: Ima li nade da nekako dođe do svoje prve titule u MC-u :?:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 apr 2014, 20:42

Nisam gledao Federera, ali opet će mu biti gutavo protiv Novaka. GGL je bio odličan sa osnovne linije i malo sam skeptičan da li će Roger moći izdržati ove beskrajne relije kao što je to radio GGL u prvom i drugom setu. Novak je bio mlak na returnu i to je jedino što može biti pozitivno po Federera.
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 18 apr 2014, 21:39

Ja sam mislio @Claus, da me ti poznajesh i da kapirash te sarkazme koje vazda koristim, a ne da se peckash kao @samosarajvo, @adnan24 ili @Virtu4l. :roll:
Naravno da je Djokovic isti onaj iz 2012. ili 2013. i ove sezone, s tim da je sada shtavishe i malo kompletniji (ubacio je i slice u repertoar). Poenta je da je one teshke mecheve, koje je dobijao u 2011., masovno pogubio u 2012-2014. Gledano kroz level of play - to je sve tu negde.

Glede Federera: bio je losh u prvom, dosta bolji u drugom, ali nikako nije mogao da realizuje BP shanse. Onda je Tsonga fizichki pao i ete ti...

I onda: chekamo polufinala, koja bi trebalo da budu vrhunska. ;)

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 18 apr 2014, 21:52

Ybg, dobro si se zamaskirao ovaj put. :tokralju: Sarkazam ti dopušta. :mrgreen: Ili je meni jednostavno taj dio zapao za oko, obzirom da se Novaku situacija ponovo otvara kao 2011. i da sam 90% siguran da će istu iskoristiti.

Gledajući statistiku, polako me zabrinjava to što naslućujem da se RF na trenutke vraća u očajnu 2013. Govorim to prvenstveno zbog očajne realizacije break lopti (2/19 :roll: ) i velikog broja grešaka. Sreća pa se uspio izvući, i to pravi najveću razliku.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 18 apr 2014, 21:59

Claus je napisao/la:Ybg, dobro si se zamaskirao ovaj put. :tokralju: Sarkazam ti dopušta. :mrgreen: Ili je meni jednostavno taj dio zapao za oko, obzirom da se Novaku situacija ponovo otvara kao 2011. i da sam 90% siguran da će istu iskoristiti.
Ovo je bio hit kad sam bacio smelu prognozu, koju @Virtu4l i dalje chuva u bookmarksima. :shhh:
Gledajući statistiku, polako me zabrinjava to što naslućujem da se RF na trenutke vraća u očajnu 2013. Govorim to prvenstveno zbog očajne realizacije break lopti (2/19 :roll: ) i velikog broja grešaka. Sreća pa se uspio izvući, i to pravi najveću razliku.
Nije to samo tako. ;)
Koliko je shljaka spora, jer je sloj debeo, dovoljno pokazuje kako FH bombe i Federera i Tsonge zavrshavaju kao loptice u badmintonu. :mrgreen:

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 18 apr 2014, 22:38

Dobro je Federer igrao danas, bas kao i citavu sezonu, da je realizovao brejk lopte ranije bi ovo dobio, ovako se malo namucio, sutra ce to biti drugacija prica, bolje ce realizovati brejk prilike, al' ce biti jos mnogo toga drugacije kontra njegove koristi, podloga je uzas, tako da ce morati dugo ostajati u poenima. Nije toliko los ni danas bio u razmjenama, al' sutra ce morati bolje. Ovo mu dodje kao finale, zadnja sansa da uzme Monte Carlo mislim...
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 18 apr 2014, 22:42

Pozdrav za brucosha. Shta si beshe ono upis'o :?: :mrgreen:

Fora bi bila da Federer uzme Monte Carlo u post prime godinama, isti onaj turnir koji je godinama gubio samo od jednog choveka, u momentima kada je bio #1 svetskog tenisa. ;)

BTW, sutra Djokovic ima shansu da izjednachi H2H sa Federerom, a znamo kako on igra te istorijske mecheve. :hmmmmm:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 18 apr 2014, 23:01

Edin TM87 je napisao/la:Dobro je Federer igrao danas, bas kao i citavu sezonu, da je realizovao brejk lopte ranije bi ovo dobio, ovako se malo namucio, sutra ce to biti drugacija prica, bolje ce realizovati brejk prilike, al' ce biti jos mnogo toga drugacije kontra njegove koristi, podloga je uzas, tako da ce morati dugo ostajati u poenima. Nije toliko los ni danas bio u razmjenama, al' sutra ce morati bolje. Ovo mu dodje kao finale, zadnja sansa da uzme Monte Carlo mislim...
Ali nevjerovatno je kako odigra kad ima break loptu. Odigra katastrofalno kad ima break loptu a sljedeći poen opet odigra odlično. :D

Sutra se mora bolje realizovat break šanse, mislim neće Nole dozvolit 18-19 break lopti :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 18 apr 2014, 23:13

MaGiCa je napisao/la:Pozdrav za brucosha. Shta si beshe ono upis'o :?: :mrgreen:

Fora bi bila da Federer uzme Monte Carlo u post prime godinama, isti onaj turnir koji je godinama gubio samo od jednog choveka, u momentima kada je bio #1 svetskog tenisa. ;)

BTW, sutra Djokovic ima shansu da izjednachi H2H sa Federerom, a znamo kako on igra te istorijske mecheve. :hmmmmm:
Ekonomiju :mrgreen: Evo ovu statistiku mozda polozim, pa odmah cu ti rec da je vjerovatnoca da mu BP realizacija bude ispod 50% jako mala, izracunaj pomocu faktorijela binomnog obrazca :kafa: :mrgreen:

Bez zajebancije, mislio sam da ne moze izgubiti onaj mec na IW jer je strasno dobro igrao Fedex, al' uspio je, a sad je slicna situacija sto se tice forme i igre Rogera, al' podloga je uzas s tim da na IW nije imao tezak mec a sada jeste. Mec za Fedexa je jako vazan i zbog h2h i zbog sanse da uzme MC, naravno da zna dobiti Djokovica na sljaci kad ovaj igra najbolje sto moze (svi se sjecamo i kada :tralala: :mrgreen: ), tako da ima sanse i to fine mislim, jer je historijski mec, a ne igra se protiv Nadala ;)
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 18 apr 2014, 23:49

Edin TM87 je napisao/la: Mec za Fedexa je jako vazan i zbog h2h i zbog sanse da uzme MC, naravno da zna dobiti Djokovica na sljaci kad ovaj igra najbolje sto moze (svi se sjecamo i kada :tralala: :mrgreen: ), tako da ima sanse i to fine mislim, jer je historijski mec, a ne igra se protiv Nadala ;)
Kada :?:
Nije valjda da i ti josh uvek verujesh u taj mit o najboljem Djokovicu ikada pobedjenom od Federera u RG11:?:
To je toliko chesto korishcen argument da ga je zamorno slushati. :roll:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 19 apr 2014, 01:41

Joj kvazi stručnjaka, kako ba više imate obraza pisati, kad nikad nikakvu prognozu niste pogodili :mrgreen: :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia i 2 gosta.