Postao/la anton 1983 » 24 apr 2014, 10:37
Pročitah forumskih postova, analiza, švapskih medija, svjetskog tiraža. Raspoloženje 0 bodova, pesimizam vlada. Izjave bayernovih igrača, trenera djeluju kao tapšanje po ramen "dobro smo odigrali, možemo biti ponosni", no sve mi to nekako djeluje ne istinito i iza tih riječi kao da stoje ljudi koji u njih ne vjeruje. Postoji neka sumnja i nezadovoljstvo u svim tim izjavama. Nekako me fata depresija, nevjerica, nema optimizma, kapitulacija je na pomolu, Rusi su 100 metara od Berlina...
Nakon jučerašnje tekme, teško je ne misliti na to da će Bayern ispasti. No tako ti je to moj brale, kad igraš protiv Talijana, nejde pa nejde. Priznajem i ja sam skrenuo i našao se u razmišljanu da je stvar rješena, jer rezultat je takav kakav je, najopasniji mogući, no opet nije 2:0...U svim tim naglabanjima, taktika, grešaka, formacija, pogubio sam se, jer nemam dojam da je to presudilo. Ono što mi je sad jasTnije nego ikada, je to da Bayern trenutačno nije momčad. Nešto je krepalo u toj famoznoj atmosferi i klapi koja je mljela sve pred sobom. Vidi se nezadovoljstvo kod igrača kod njihovog pristupa igri i nema više osmijeha na licu, kao da igraju svaki za sebe odnosno, ne brinu za prijatelja pored sebe. Iako je Bayern možda i najbolja momčad kada je u pitanju individualna kvaliteta, takav način igre, tj. oslanjanje na individualne kvalitete pojedinog igrača nije ono što je krasilo Bayern u zadnje 3 sezone, već je to timska igra.
Jesam li zadovoljan sa jučerašnjom igrom Bayerna? Ima nekih situacija koje mi se nisu svidjele, ali sveukupno jesam. Danas, po ko zna koji puta to ponavljam, samo je jedna utakmica dovoljna da te se skine sa trona i sve kod tebe ne valja, kao što je jedna utakmica dovoljna da te lansira u nebesa. To me nervira, ali ne ni približno tolko, kolko činjenica da je ponovno došao red, na defanzivno orijentirane ekipe. Neću pisati floskule da sam ponosan na to, da Real protiv Bayerna mora igrati na onakav način, jer to je već izlizano, ali ću reči da sam zadovoljan činjenicom da je Bayern puno jači od ekipe koja vrijedi kao Bayern i kojoj je jedino oružje protiv Bayerna igrati bunker. To znači da će Bayern još dugo biti jaka ekipa u Europskom nogometu.
Sada moram malo prokomentirati što sam jučer vidio. Već sam bio rekao da se bojim da je ključ Pepove taktike Thiago i iza toga stojim. On je missing link za probijanje ovakvog protivnika i ubrzavanje igre. Jučer sam bar ja shvatio da Kroos ne smije i ne može imati plaču poput najboljih igrača Bayerna i da je Thiago puno bitniji igrač za Bayern. Ako stvarno ManU nudi 40-50 miliona eura, ovo je jedinstvena prilika. Problem je što ja ne znam što od njega mogu očekivati no znam što se ne smije dogoditi ni u snu. Prvenstveno on je igrač koji MORA pokretati igru Bayerna i kada postoji 2% šanse da se nešto u napadu napravi on to mora probati. Ovdje smatram da nije Pep taj koji Kroosu nalaže da vrača loptu natrag, nego je to jednostavno instinkt igrača koji kod Kroosa nije, za mene na zadovoljavajučoj razini. Kada bih sada imao cijelu utakmicu točno bih vam pokazao tri situacije di me Kroos razočarao. Postoji šansa da se lopta ubaci u 16 metara, doda po podu, opali po golu, bilo što, no on razmišlja što će i vrača loptu nazad - neshvatljivo. Neki će sad reči, to je zato što ga tome PEP uči, no ja Kroosa predobro poznajem i takve situacije su mi poznate od ere vana Gaala pa sve do Juppa. Da se razumijemo, Kroos je igrač koji vrijedi te pare i Bayern ga treba zadržati, no ne može ispuniti stvari koje može Thiago, kao što vrijedi obrnuto. Možda sam prekritičan, no ja od Kroosa ne očekujem da bude "Schweini" iako je to katkad potrebno, ali genijalnost kod passa i nos za priliku poput Effenberga, Kroos mora imati!
Onaj gol Reala meni je neshvatljiv. Prvo ću da kažem da je nemoguće ako igraš kao Bayern, da nemaš žutih kartona. Razlog tome je što će ti igrači bježati i tada moraju pasti. Znate onu ko leži taj ne bježi. Takvi faulovi uvijek će biti na rubu žutih kartona i 2-3 tokom utakmice ti moraš zaraditi. To je minus kod onoga što Bayern igra, no Bayern je imao 0 žutih kartona. Isto tako takva igra mora kod protivnika izazvati potrebu za prekršajima koji su jučer izostajali iz razloga što Bayern nije igrao dovoljno agresivno. Isto tako napomenuo bih najveći problem kojeg ima Pep i bojim se da ga neće moći riješiti. Za razliku od Barcelone i Španjolaca on sada trenira njemački klub u kojem ne igraju glumci, padavičari i plačljivci a to ne ide. On mora naučiti igrače kako da iznuđuju prekršaje, kako da glume, kako da se bacaju po terenu da bi to urodilo plodom. Pa sjetite se samo koliko puta su igrači Reala padali po terenu ne bili li spriječili bayernov napad. Manđa je to jedini probo no to mu nije pošlo za rukom, a i Ribery se mogao baciti na ono nasilno ispucavanje Pepea i tada bi lik, uz dobru glumu pobro crveni karton. ako već igraš na taj način, onda odi do kraja, jer danas u nogometu više nema časti i zašto bi Bayern bio posljednji klub koji igra na častan način?
Da se vratim golu. Prvo Schweini ne ruši Xabija nego ga samo jalovo pokušava sa rukama uloviti, tu se mora klizati i malo se pipa igrača tako da Webb zaustavi igru. Moš ga i slomit, pa ti je žuti i tu i opet je sve ok, jer će si onda malo Realovci zamisliti kako će dalje da igraju. Ako nemaš strah od uletavanja u noge, lepše se osječaš na terenu. Sječam se da je Breitner jedanput o tome pričao. Ako su ti prvi startovi ko kod balerine protivnički igrač dobiva na samopouzdanju, no ako mu kvalitetno uletiš on će si malo razmislit. Jedina dva igrača koja su to kod Bayerna probali bili su Dante i Kroos - kapa dole. I tada Schweini ide zatvoriti Carvajla i to je bilo ok, ali Lahm ne odrađuje svoju zadaću - Rafinha izlazi na Ronalda, Boa i cjela obrana se mora pomaknuti, no Lahm SPAVA!!!! Samo pogledajte otkud je taj Coentrao i na koji spori način došao do šanse za ubačaj. Lahm ako ništa drugo morao je zatvoriti putanju Coentrao, a kod niti to nije uspjelo Boa je morao klizati pri dodavanju C. Ronalda i rušiti Coentra u tom slučaju najgore kaj bi se moglo dogoditi je žuti karton! To što je Real napravio nije bila kontra, niti blizu, čak niti polu kontra, to je jednostavno bio splet okolnosti di je previše igrača Bayern kiksalo i gdje je Bayern imao tri šanse da prekine napad, ali to nije napravio jer nema onog zadnjeg "Bissa". Da malo obranim Lahma ako je to moguće, da bi zaustavio kontru on uklizava po loptu sa Benzemom, no nekako ta lopta završi kod Benzeme i moš se slikat - to je bio začetak akcije, sreća? Vi meni recite. I kada pročitam da je Rafinha kriv za taj gol, dođe mi da lupim šakom o zid. Da je gol pao u onoj Ronaldovoj šansi, e onda bi rekao bravo Madrid...
Nažalost Pep kolko god on genijalac bio i znao se potući sa zvijezdama, ovaj put nije reagirao kako treba, no lako je biti general poslije bitke. Kako izostaviti jednog Riberya izvan igre? Da je to napravio i da je rezultat isti, sada bi kritike bile još gore. Po ko zna koji put moj strah se ostvario. U velikoj tekmi Ribery nestaje, nema ga i nema i preuzima ulogu uvjerljivo najlošijeg igrača Bayerna u ovoj tekmi, bar prema onom što se od određenog igrača očekuje. Za razliku od njega Robbena su po trojica morali zaustavljati i opet je uspio biti kolko tolko opasan, dok Riberya maltene nije trebalo čuvati. Imao je on tu i tamo koji dobar potez, no izostao je onaj njegov poznati Tempo Fussball gdje on neumornom nasilnošču lomi svog protivnika dok ne pukne, a ovdje smo samo vidjeli igrača bez volje. U 69 minuti sam reko, još imaš dve minute i kad vidiš, Gotze je ušao...
Kada igraš protiv ovakvog protivnika iluzorno je očekivati da ćeš stvariti prilike. Najbolje što možeš očekivati je da ćeš dobiti jednu priliku, to je sve što sam htio i to sam dobio, no Gotze nije ispao heroj. Sjetite se samo tekme 2010 Njemačka - Španjolska. Ništa Španjolci ne mogu, Kroos dobije jednu priliku i ne pogađa, dok je Real ovdje pogodio, a pogodak za prolazak pao je iz kornera i to ga je zabio Puyol. Oću sam reći, da od ofenzivne ekipe nemreš niti tražiti previše izglednih prilika, jer je broj obrambenih igrača u petercu previsok tako da prostora za 100% šansu nema. Gotze je bio osvježenje za ekipu i žao mi je što već na poluvremenu nije ušao, no kako vaditi Riberya?
Moram se dotaknuti Manđu . E tu se pitam ko je griješio, Manđa ili Pep. Pep se odlučio da stavi Manđu, a manđa je pokušavao igrati poput Mullera - to mi nije bilo jasTno, jer prema igri koju smo gajili, Muller je ovdje sigurno više pasao, e sad je pitanje, dal je Pep stavio krivog igrača na teren ili je Manđa birao svoje kretnje na svoju ruku.Istp bih tako rekao da u niti jednom trenutku ne bih jučer vadio samo zbog njegove prgavosti i činjenice da se može skrumpat.
Samo bi jednu stvar zamjerio Pepu i to ću raditi dok sam živ! U ovakvim utakmicama MORA IGRATI MULLER! On je duša Bayerna i motorček koji neprekidno radi. Reko sam, pa čak da lijevog beka igra, on mora biti nutra, jer uvijek je gnoj opcija. Pa lik je skoro i penal izvuko! Kad vidim postavu bez Mullera nisam sretan, fali mi nešto, fali mi A u Mia San Mi! Jednostavno se bolje osječam sa njim na terenu jer znam da ga protivnici ne cijene kao neke druge naše igrače, a lik je opasan ko sam vrag. Nadam se, ne, SIGURAN sam da u uzvratu Pep neće napraviti istu grešku i da će čovjeka staviti da igra od prve minute i ne zanima me na kojoj će to poziciji biti.
Jučer je Real Madrid navodno zasluženo pobijedio. Više ne znam što to znači. Da je bio penal na Mulleru i da je Bayern dao gol ili da je Gotze zabio gol, dal bi Bayern zasluženo izvukao remi? Ne znam više što sve ovisi o tome da bi netko zasluženo postigao neki rezultat? Jel to igra, ono pokazano na terenu ili samo ono što pokazuje semafor? Da li sve pada u vodu i cijela percepcija onoga što su obje momčadi pokazali na terenu ovisi samo o tome da je Gotze pucao nisko lijevo ili visoko desno? No bilo kako bilo, nadam se da će za tjedan dana ljudi pjevati Ciao Italia, a ne Viva Italia...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"