Vidim jos uvijek traje slavlje Bosanaca i Hercegovaca zbog ostanka Zelje bez trofeja ove sezone..

Hajde neka,nije im bilo lahko sve ove godine..
Pred nama je utakmica sezone slobodno mozemo reci..I to iz dva razloga- 1. derbi i 2. ovjera Evrope..
Sto se tice prvog razloga,pobjeda protiv kona bi sigurno ispunila srca zaljubljenika u Zelju radoscu..Tako je to uvijek kad je derbi u pitanju,pobjeda u njemu baca u drugi plan sve drugo..
Drugi razlog je krucijalan..Evropa je imperativ iz mnogo razloga..Prije svih finansijskih,ali i igrackih..Lakse je dovesti neko jace pojacanje kad igra Evropska takmicenja..Manje-vise se svi slazemo da bi u tom slucaju sezona mogla biti proglasena uspjesnom..Trofeja je bilo,tako da jedna sezona bez njega i nije bauk neki..
Nadam se da su i igraci toga svesni..Tacnije siguran sam da su svjesni..Nekako vjerujem da je poraz u Mostaru i gubitak titule ( mada ne jos uvijek i teoretski ) bio pozitivan sok svima u klubu,da ce zbiti redove i ostavriti pobjedu u nedelju aBd..Mi navijaci takodjer imamo odgovornost u tom pogledu,Grbavica mora biti puna,atmosfera od prve minute usijana ( u pozitivnom smislu naravno ) i podrska bezrezervna..
Neko je vec napisao,i slazem se,rano je jos sklapati igracku krizaljku za narednu sezonu..Okosnica tima ce biti tu sigurno i dogodine..E sad hocel' biti pojacanja vidjet cemo..Nije da nam ne bi dobro dosla..
Sto se tice Dine,ako uprava procjeni da je ostavrio ciljeve koji su stavljeni pred njega i ako se pokaze da je imao pozitivan bilans na kraju ja nemam nista protiv njegovog ostanka..Amar je ionako tu,tako da..Imao je tezak zadatak pred sobom i obavio ga je dobro po mom misljenju,ali tu su ljudi u klubu pa nek odluce,to im je posao svakako.
Eto..Izvinjavam se na duzem postu..I da,Zeljeznicar za zivot cijeli!!