Liga Zeničko-Dobojskog Kantona

samo_lijevo
Kontakt:

Re: Liga Zeničko-Dobojskog Kantona

Post Postao/la samo_lijevo » 29 apr 2014, 13:53

badblueboylivno je napisao/la:Koji je klub Kosmos? Gdje igraju, u kojoj ligi?

Čini se da će kup opet imati klubove koji su slobodni u četvrtfinalu i u polufinalu. :roll:
Okolina Visokog,nisam siguran da nastupaju u nekoj ligi,znam jedino da omladinski pogon igra u SA kantonu.
Naravno ako je to taj Kosmos. :D
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 29 apr 2014, 13:59

Našao sam, Kosmos Porječani, visočka liga... može li se to okarakterizirati kao peti rang, iako nisu povezani s četvrtim (kantonalnom ligom ZeDo)? Treba mi jer vodim temu o kupu na wikipediji https://en.wikipedia.org/wiki/2014%E2%8 ... govina_Cup" onclick="window.open(this.href);return false;
Hayley <3

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 29 apr 2014, 14:06

nisu oni u ONL Visoko.evo ti tabela prije par kola,njih nema nigdje.
Koliko vidim na oficijelnoj stranici tek od naredne sezone ce seniorski tim igrati u ZDK ligi.
Tabela – grupa “A”

1. Dijamant 11 6 4 1 26:9 22
2. Kralupi 11 6 1 4 23:15 19
3. Ljiljan 11 6 0 5 20:17 18
4. Stari Grad 11 5 2 4 25:20 17
5. Sloboda 11 5 2 4 23:26 17
6. Gračanica 11 5 0 6 24:28 15
7. Omladinac 10 5 0 5 20:27 15
8. Trijumf 10 4 1 5 25:21 13
9. Monjare 10 1 0 9 12:30 3

Tabela – grupa “B”

1. Zmaj 8 6 1 1 18:4 19
2. Bratstvo 8 4 1 3 17:19 13
3. Moštre 8 3 3 2 14:15 12
4. Goduša 8 4 0 4 10:9 12
5. Uskok 8 3 2 3 10:11 11
6. Liješeva 8 3 1 4 17:10 10
7. Porječani 8 3 1 4 11:12 10
8. 7. april 8 1 1 6 9:19 4
nemam pojam kako ces ih rangirati.

http://fckosmos.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 29 apr 2014, 14:09

Onda neću nikako. :D Hvala. :thumbup:
Hayley <3

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 29 apr 2014, 17:23

Pazi ti to FC Kosmos :lol:

FC Kosmos će od naredne sezone, osim svojih omladinskih selekcija, imati i seniorsku ekipu koja će se takmičiti u okviru Kantonalne lige ZDK. U ovoj godini će seniorska ekipa takmičenje započeti u okviru KUP-a ZDK za 2014./2015. godinu početkom maja.
U proteklim sezonama FC Kosmos se takmičio u omladinskoj ligi Kantona Sarajevo, te je bio pod okriljem Nogometnog saveza kantona Sarajevo, a od ove godine FC Kosmos je uskladio svoj Statut kluba s Kantonalnim savezom ZDK, Savezom F BiH i Savezom BiH.

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 29 apr 2014, 17:39

Taj Kosmos je iz Visokog, skola fudbala bio, pa sad i fudbalski klub, inace glavni covjek im je bio dugo vremena u nekom visockom klubu tako da ima iskustva, a svoje domace utakmice ce igrat u kasarni u Visokom, mislim da ce uz Kosmos i jos dva kluba iz Visokog vratiti se u kantonalnu ligu, a da je kantonalni savez pametan da napravi dvije kantonalne lige sjever i jug, ovi svi hajmo rec normalni klubovi opstinske lige bi se vratili u kantonalnu, uz to je i Rudar iz Breze ispo tako da bi kantonalna liga bila pravo zanimljiva, ali eto dobro je i ako se ova tri vrate, plus rudar mozda i stupcanica i eto urnebesa iduce godine na kantolanim utakmicama

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 29 apr 2014, 17:46

@kolega livnjak :D

pa možeš li ga označiti kao novoformirani klub bez ranga?
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 29 apr 2014, 17:49

Pa potrebno je barem 20 klubova da bi mogli razmisljat o dvije grupe, sjever i jug. Nema smisla da u ligi igra 16 klubova podijeljenih na dvije lige po 8, jer dobijamo ovo sto imamo sad. NSZDK radi na tome da u ligi igra sto vise klubova, da bude sto vise utakmica i da sezona traje duze. Kada bi imali 20 klubova, podijelimo ih na dvije regije i onda prva dva idu u doigravanje, ali opet ligaski sistem, ne kup sistem i da se tu bori za prvaka, ali nemamo ni 10 klubova, a kamol 20.

Pored Kosmosa u NSZDK primljeni su Zmaj, Mostre i Zanatlija. Vidim da se Zanatlija ne takmici u seniorskoj konkurenciji, ali znam da su prije igrali. Sjecam se jednog posjeta Visokom i da su neki ljudi pricali kako igra Zanatlija. Ta cetiri kluba bi bila taman, jer ulaskom jednog u visi rang imamo 11 klubova. Jos je tu Novi Seher, a ispast ce Rudar Breza i Stupcanica. To je 14 klubova. Za ovaj rang takmicenja odlicna brojka. Pitanje je samo ocel sva cetiri ova kluba igrati ligu. Oni su samo primljeni u Savez, a sta dalje to ne znam. Za sad je izgleda samo Kosmos siguran

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 29 apr 2014, 18:03

Prije mozda 14 godina bile su dvije grupe, ja ti govorim hipoteticki, sto se mene tice bolje je 12 normalnih klubova nego 16 dje se ne zna ko pije ko placa, stupcanica nije sigurna da ce ispast, a ovi visocki klubovi su sigurni, jer ima i politike u svemu tome jer su ljudi koji vode ove klubove opozicija trenutnoj vladajucoj garnituri u visokom

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 29 apr 2014, 18:23

Pa svakako da je bolje manje klubova nego ih nabacat pa rade sra*a. Evo ja nebi imao nista protiv da N.Seher opet ne igra, jer svake sezone rade gluposti. Bolje da ukinu klub nego tako propustaju utakmice. Za Stupcanicu znam da nije sigurno, pogotovo kad vidim da Hrid zadnjih par kola ima pf.0-3. Ne znam jesul istupili iz lige ili jednostavno ne zele igrat, pa ako uspiju opstat dobro im. Jos je tu i susret Hrida i Stupcanice. Bit ce svega, ali njih sam naveo jer su u zoni ispadanja. Rudar Breza je siguran putnik u nizi rang i koliko znam oni te utakmice igraju s omladinskim selekcijama. Ne vidim ih kao ozbiljnog kandidata za povratak u visi rang vec naredne sezone, ali u svakom slucaju dobro dodju da popune broj klubova, a jos pored toga mi se ne cine kao netko tko ce postupat kao N.Seher.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 29 apr 2014, 19:42

Pored Kosmosa u NSZDK primljeni su Zmaj, Mostre i Zanatlija. Vidim da se Zanatlija ne takmici u seniorskoj konkurenciji, ali znam da su prije igrali. Sjecam se jednog posjeta Visokom i da su neki ljudi pricali kako igra Zanatlija. Ta cetiri kluba bi bila taman, jer ulaskom jednog u visi rang imamo 11 klubova. Jos je tu Novi Seher, a ispast ce Rudar Breza i Stupcanica. To je 14 klubova. Za ovaj rang takmicenja odlicna brojka. Pitanje je samo ocel sva cetiri ova kluba igrati ligu. Oni su samo primljeni u Savez, a sta dalje to ne znam. Za sad je izgleda samo Kosmos siguran
na pomocni teren gradskom stadiona treba da se postavi umjetna trava,do sada su odradjene odgovarajuce podloge.To je jedan od bitnijih razloga zbog cega se nisu takmicili ove sezone.Ima tu jos stvari koje je @lisander spominjao.
I ja sam ovdje pisao da se liga podijeli na dvije skupine,ali i ja se pitam ko bi cinio ovu grupu kod nas oko Visokog.
80% lige bi bilo iz Visokog,prakticki opcinska liga prosirena sa jednim klubom iz Breze ili Olova.
Meni nije jasno kako misle ova tri kluba iz Visokog da nastupaju u kantonu,puno novca je potrebno.NK Bosna jedva opstaje a vlast je poklopila 100%.

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 29 apr 2014, 20:03

Kosmos i Zmaj, oni su sredjeniji od Bosne u Bosni je baš cirkus, ko i u Brezi, mislim da ce iduce godine kanton biti zanimljiviji dosta nego ove godine, jos fali da se Vares ponovo oformi i eto ga

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 29 apr 2014, 20:15

Ima Vares kao klub ali nemaju seniorsku ekipu.

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 29 apr 2014, 20:43

Eborg je napisao/la:Ima Vares kao klub ali nemaju seniorsku ekipu.
ove godine su se rasformirali skroz, valjda im stadion krenuli da renoviraju i stali na pola puta i nisu imali gdje igrat

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 29 apr 2014, 20:54

samo_lijevo je napisao/la: Meni nije jasno kako misle ova tri kluba iz Visokog da nastupaju u kantonu,puno novca je potrebno.NK Bosna jedva opstaje a vlast je poklopila 100%.
Liga uopce nije skupa koliko neki misle. 10 tisuca maraka je i vise nego dovoljno za ovu ligu, al u svakom slucaju treba i njih nabavit. Ako nemas nekog privatnika iza sebe nema te nigdje.

I kad spomenu Bosnu. Ja ne razumijem da u Opcini Visoko ima toliko klubova i da svi igraju, a Bosna ne moze igrat ni drugi rang takmicenja. Kad vec zele ubijat vrijeme i festat mislim da bi im nekako prakticnije bilo da igraju malonogmetnu ligu, al dobro, to je njihovo, pa toliko i ne diram.

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 29 apr 2014, 21:32

Da se prave dvije grupe sjever-jug, nastradali bi oni kome bi pripali zenicki klubovi. Treba jacati ovu ligu i siriti je a tek kada se stvore uslovi onda cjepkati.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 29 apr 2014, 23:06

I kad spomenu Bosnu. Ja ne razumijem da u Opcini Visoko ima toliko klubova i da svi igraju, a Bosna ne moze igrat ni drugi rang takmicenja. Kad vec zele ubijat vrijeme i festat mislim da bi im nekako prakticnije bilo da igraju malonogmetnu ligu, al dobro, to je njihovo, pa toliko i ne diram.
Uz propalu opcinu,propalu industriju,nije ni cudno sto je Bosna pala na niske grane.Kakva je situacija bolje je da se skroz ugasi,sto se tice ONL ima tu jos barem 3-4 kluba koji imaju namjeru igrati u istoj.Po povrsini velika opcina,ima dosta sela,i naravno svaki hoce da ima svoj klub.Od ove sezone opcina placa sudije,delegata,pa tako i nisu potrebne neke velike pare da bi se igralo.

Da se prave dvije grupe sjever-jug, nastradali bi oni kome bi pripali zenicki klubovi. Treba jacati ovu ligu i siriti je a tek kada se stvore uslovi onda cjepkati.
Stupcanica jedva skupi novac da dodje u Visoko odigrati prijateljsku utakmicu,pa kako ocekivati da svaku drugu sedmicu ide u Zenicu i dalje.Tako se nece nikada ojacati postojeca liga.Koliko sam ja cuo od nekih ljudi treba 10.000 KM za ove lige.Koliko je to istina?

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 29 apr 2014, 23:44

10 hiljada treba ekipi iz Zenice. vjerovatno će Stupčanici i Rudaru Breza trebati bar 5 hiljada više. kako god nije to neka lova. ako Stupčanica i Rudar mogu igrati 2. ligu FBiH, lakše će igrati kantonalnu ligu...

liga je osiromašila zadnjih godina, jer su praktično svake godine pobjednici ulazili u drugu ligu, a rijetko ko ispadao u kantonalnu. onda i taj problem sa pokretanjem, pa gašenjem pojedinih ekipa. Vareš i Novi Šeher su bar tri puta to uradili...

u odnosu na prethodnih desetak godina, sljedeća bi mogla biti dosta interesantnija...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 30 apr 2014, 23:49

samo_lijevo je napisao/la:Uz propalu opcinu,propalu industriju,nije ni cudno sto je Bosna pala na niske grane
ne mora znacit, evo u Brezi privreda je relativno jaka, ali kad imas pogresne ljude da vode klub nista ti ne pomaze, a Visoko je cudna sredina a i mnogi politicki talovi se prebijaju preko Bosne plus imaju dugovanje prema Focicu, valjda covjek imao profesionalni ugovor u drugoj ligi

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 30 apr 2014, 23:56

lisander je napisao/la:
samo_lijevo je napisao/la:Uz propalu opcinu,propalu industriju,nije ni cudno sto je Bosna pala na niske grane
ne mora znacit, evo u Brezi privreda je relativno jaka, ali kad imas pogresne ljude da vode klub nista ti ne pomaze, a Visoko je cudna sredina a i mnogi politicki talovi se prebijaju preko Bosne plus imaju dugovanje prema Focicu, valjda covjek imao profesionalni ugovor u drugoj ligi
oni duguju Focicu jos od prvog mandata,nista to nije novo.
Dobro opet ima dovoljno preduzeca da Bosna igra u entitetskoj ligi,ali jednostavno niko nece da ima posla sa Bosnom.
Sto je tako ja jos nisam shvatio.
Kada se samo sjetim prosle godine i problema oko placanja sudija. :oops:

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.