Alipasino je napisao/la:Za dobrobit foruma tesko da ce Zeljo pobjedit jer igraju 2 krampe u prvih11 a to su Svraka i Selimovic.
Poštujem te kao starijeg navijača, iako si mlađi od mene. Vjerovatno smo skupa odgledali bezbroj utakmica i na Grbavici i na strani. Vjerovatno se sjećaš kada su Vojo, zatim Tarik-Žuti (radi u Želji ekonom), rahmetli Đilda vodili navijanje. Sjećaš se sigurno i najlošilje half-linije u povijesti Želje (koju ja pamtim) Karačić - Dautović - Glamočak, ali nikada u životu nisam rekao za Željine igrače da su krampe. Reći za Svraku, po meni jednog od najboljih poslijeratnih igrača Želje ili Vernesa, koji osim napadačkih izuzetno dobro radi i odbranu (pokrivanje prostora), da su krampe je u najmanju ruku neodmjereno.
Volio bih i ja, da je Rijad Bajić dostigao Vernesa, ali nije. Rijad ima izuzetan centaršut, dobar šuta, njuh za gol, ali mu fali iskustva, i ono najbitnije - nije se još "ukalkulisao" u riješavanje odbrambenih zadataka, a kada to dostigne biće bolji od Vrnesa.
O Svraki je bespredmetno razgovarati u ovakvoj konstelaciji snaga unutar naše lige. Ja i dalje vjerujem da će Svraka vidjeti SP u Brazilu (iako teško), ali vjerujem, jer on to uz Srđana Stanića i Aru Hodžića zaslužuje i siguran sam da će jedan od te trojice ići u Brazil.
@Alipašino, poštujem tvoje razmišljanje, ali i ti poštuj moje, ako ni zbog čega, a ono što smo na istoj strani - strani - Želje.
P.S. Danas treba uzeti pitare.

Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".