donniedarko je napisao/la:Ima li ovdje ikakav strucnjak da objasni poziv Tine Susica i rizikovanje sa dva napadaca , ovako obicnim ljudima ?
Evo ja cu pokušati!!!
Mislim da se poziv Tini teško može opravdati, Pape je i suviše subjektivno gledao na ovaj slučaj!!
Sto se tiče 2 napadača mislim da razumijem zašto je Pape tako postupio a pokušacu objasniti!!!!
Kao prvo mislim da pravog trećeg napadača nemamo i da je najbliži Zec!!! Pape je dosta kriv za ovo sto nemamo trećeg napadača jer nikoga nije uigravao poslednje 2 godine! Dzeko i Ibusevic su cijelo vrijeme bili zdravi i nije bilo potrebe!
Sada kad je došao red na SP mislim da je Pape odlučio uzeti taj rizik jer je sada kasno uigrati novog napadača.... Zec je neiskusan i ruku na srce osim posljednjih mjesec dana los je bio u Turskoj i ne samo ove godine!!!
Pape se vodio logikom, igracu u Brazilu sa jednim napadačem tako da ni Ibisevic nece imati neku minutažu, mislim tako se i očekuje!!!
Međutim sta se najgore može desiti, a to je da se jedan od njih ili oba povrijede ili dobiju crveni na SPu.... Tada nastaje problem i Papetu je tu plan da u špicu igra Lulic, Miske, Ibro ili Hajrovic!!!
Ruku na srce, svi oni su probali igrati špica, recimo Lulic je u zadnje vrijeme to dosta dobro igrao u par navrata u Laziu, za Misketa znamo da dobro drži loptu, Hajrovic da je brz i opasan po gol, a Ibro je po mom mišljenju najbolji u napadu a ne u vezi jer se slabo kreće ima lucidnost i miris za gol...
Dakle ako dođemo u tu situaciju da ostanemo bez Dzeke ili bez obojice, koga bi ste vi radije stavili gore!!! Neiskusnog i neprovjerenog Zeca ili Lulica recimo? Da se razumijemo ako bi ostali bez Dzeka mi smo **** isto tako u kad bi i bez Ibisevica ostali, tako da ne igra veću ulogu ko ce gore igrati... Za Zeca bi to bio preveliki zalogaj a sa postojećim ofenzivnim veznjacima bi se inekako skrpili!!!!
Dakle problem je sto nemamo trećeg napadača, jednostavno ga nemamo a sada je kasno novog uigravati.... Zec je prezelen da bi ga mogli koristiti u Brazilu!!!
Za ovu situaciju je kriv Pape jer je morao izmišljati trećeg napadača jer Dzeko i Ibisevic nece vječno biti zdravi!!!
Imali smo mnogo sreće sto se toga tiče!!!
Dakle, ukratko, Pape je ocijenio ukoliko bude taj problem da je Lulic, Miske, Hsjrovic ili Ibro bolji napadač od Zeca, Hodzica ili sta ja znam ko je već mogao biti taj treći napadač!!!
Sent from my iPhone using Tapatalk