Safet Sušić - Pape

stolica
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la stolica » 07 maj 2014, 15:47

Mi smo jedna od najmanjih zemalja koja se je plasirala na SP, po broju stanovnika smo najmanji poslije Urugvaja, ali i to treba uzeti s rezervom iz poznatih razloga (postoji 2 mil. onih kojima je BIH jedina na srcu). Imamo jednu solidnu ekipu, daleko je to od neke ekipe koja se je morala plasirati, tačnije je da je presudio niz faktora, a između ostaloga i lagana grupa. Uslijed svega plasiramo se na to prvenstvo i evo pogledajte sada kakvu atmosferu stvarate upravo vi koji se nazivate navijačima ove reprezentacije. Dakle, jedan od osnovnih problema jeste nipodaštavanje institucionalnih autoriteta što u konkretnom slučaju jeste selektor Safet Sušić. Osporavate fudbalsko znanje čovjeku koji je jedan od najboljih svjetskih fudbalera svih vremena- Vi kojima raja ne dopušta da stanete između stativa od kamena na igralištu. Pa Safet prati te momke, gledao ih je i na treningu, sve pominjane i valjda ima pravo na svoju diskrecionu ocjenu. Upravo je takva ocjena i pozivanje Tina, koji je solidan fudbaler, ne plaho bolji ili slabiji od spominjanih napadača sa 5 golova u isto toliko sezona, pritom ne osporavam znanje eto npr. Zeca, ali kao što rekoh mogao je, a nije morao biti na spisku i to je tako. Da je selektor Ćiro i da nije pozvao Tina od dežurne ekipe bi bilo "Kako da se ne pozove Sušić, pa makar iz respekta prema njegovom amidži... Bolji je od Ibričića, Medunjanina, sprog Misketa...".

Najzad, ima mnogo argumenata kojim bi se čovjek mogao popišati i posrati na vaše mišljenje, ali nema potrebe jer je to mišljenje sranje per se.

I još nešto, puno više je nas koji podržavamo i Safeta i reprezentaciju i općenito smo od onih koji su tu da gledaju pozitivno i budu podrška svemu dobrom u ovoj našoj ponosnoj domovini, ali smo uglavnom zauzeti poslom, studiranjem ili bilo čim pametnijim od vašeg konstantnog i danonoćnog nepovezanog piskaranja po forumu, pa se slabo čujemo, ali smo istovremeno snaga koja će nositi ovu reprezentaciju i državu na prvenstvu i mi smo ti koji će se radovati bez trunke grižnje savjesti. Pozdrav iz sunčane Hercegovine ;)
Pustio je dva mora da se dodiruju, između njih je pregrada i oni se ne miješaju –
pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?!

Sve što je na Zemlji prolazno je, ostaje samo Gospodar tvoj, Veličanstveni i Plemeniti

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 07 maj 2014, 15:54

cekaj...ako ne podrzavas Safeta, ne podrzavas ni reprezentaciju? kad to postade selektor= reprezentacija
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

dexter___
Kontakt:

Post Postao/la dexter___ » 07 maj 2014, 15:59

stolica je napisao/la:Mi smo jedna od najmanjih zemalja koja se je plasirala na SP, po broju stanovnika smo najmanji poslije Urugvaja, ali i to treba uzeti s rezervom iz poznatih razloga (postoji 2 mil. onih kojima je BIH jedina na srcu). Imamo jednu solidnu ekipu, daleko je to od neke ekipe koja se je morala plasirati, tačnije je da je presudio niz faktora, a između ostaloga i lagana grupa. Uslijed svega plasiramo se na to prvenstvo i evo pogledajte sada kakvu atmosferu stvarate upravo vi koji se nazivate navijačima ove reprezentacije. Dakle, jedan od osnovnih problema jeste nipodaštavanje institucionalnih autoriteta što u konkretnom slučaju jeste selektor Safet Sušić. Osporavate fudbalsko znanje čovjeku koji je jedan od najboljih svjetskih fudbalera svih vremena- Vi kojima raja ne dopušta da stanete između stativa od kamena na igralištu. Pa Safet prati te momke, gledao ih je i na treningu, sve pominjane i valjda ima pravo na svoju diskrecionu ocjenu. Upravo je takva ocjena i pozivanje Tina, koji je solidan fudbaler, ne plaho bolji ili slabiji od spominjanih napadača sa 5 golova u isto toliko sezona, pritom ne osporavam znanje eto npr. Zeca, ali kao što rekoh mogao je, a nije morao biti na spisku i to je tako. Da je selektor Ćiro i da nije pozvao Tina od dežurne ekipe bi bilo "Kako da se ne pozove Sušić, pa makar iz respekta prema njegovom amidži... Bolji je od Ibričića, Medunjanina, sprog Misketa...".

Najzad, ima mnogo argumenata kojim bi se čovjek mogao popišati i posrati na vaše mišljenje, ali nema potrebe jer je to mišljenje sranje per se.

I još nešto, puno više je nas koji podržavamo i Safeta i reprezentaciju i općenito smo od onih koji su tu da gledaju pozitivno i budu podrška svemu dobrom u ovoj našoj ponosnoj domovini, ali smo uglavnom zauzeti poslom, studiranjem ili bilo čim pametnijim od vašeg konstantnog i danonoćnog nepovezanog piskaranja po forumu, pa se slabo čujemo, ali smo istovremeno snaga koja će nositi ovu reprezentaciju i državu na prvenstvu i mi smo ti koji će se radovati bez trunke grižnje savjesti. Pozdrav iz sunčane Hercegovine ;)
Mozda nas je samo 2 miliona,al imamo bar duplo Obn-super nova multitalenata.
A tek sto smo ekonomska sila ....

ulaznica
Kontakt:

Post Postao/la ulaznica » 07 maj 2014, 16:07

Nadam se da neko iz saveza cita ovaj forum! Ovako....

- Zelim vam **** mater svima u savezu, zbog zabrane dolaska navijaca! (Umjestno da nagrade druge sto nisu divljaci, oni kaznjavaju sve za redom, a svi znamo ko mrzi ovu drzavu i namjerno ovo rade svake sezone)
- **** vam mater sto apsolutno nista ne radite na poboljsanju PL!
- **** vam isto mater sto ste i dalje korumpirani na bilo koji nacin (trening centar u Zenici, a oni dalje treniraju u SA)
- Toliko ste amateri po svim segmentima, od vase web-stranice, dresova i neozbiljnosti inace!
Znaci **** vam mater amatersku!

Aaaaa Pape pape, tebi licno zelim **** od A do Z. Znas ti dobro zasto..

Mislim to je to...

Hvala lijepo i ugodan dan svima!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 07 maj 2014, 16:16

ultrasstyle_tz je napisao/la:cekaj...ako ne podrzavas Safeta, ne podrzavas ni reprezentaciju? kad to postade selektor= reprezentacija
Ovo sto se ovdje pise je vise pokazivanje kucnog odgoja i (ne)kulture pojedanaca, mahom ovih napcenih srednjoskolaca sto sa svojih 18-19 godina imaju svu fudbalsku pamet svijeta.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

stolica
Kontakt:

Post Postao/la stolica » 07 maj 2014, 16:17

ultrasstyle_tz je napisao/la:cekaj...ako ne podrzavas Safeta, ne podrzavas ni reprezentaciju? kad to postade selektor= reprezentacija
U ovom momentu javno ispoljavanje mržnje prema selektoru i pojedinim igračima i unošenje razdora pa ako hoćeš i preko foruma ili na bilo koji način je nešto iz čega ne može produkovati ništa dobro. Dovesti ćete sebe u situaciju da nećete znati za koga ćete navijati na Marakani, a sami ste se upleli, koliko god vam ta situacija izgledala kao dobitna u svakom slučaju, u fazonu "dobro prođe dobro i jes', loše prođe- znao sam, jer sam stručnjak i jer sam pametan". A u biti su mnogi od onih koji su remetilački faktor (a doista se i najbezvezniji tračevi, gluposti, piskaranja mogu ispoljiti na jedan grub i po nas loš način, pa vi razmislite) veliki egoisti i narcisoidni tipovi koji misle da su bitni, a mahom nesposobni tipovi skloni osuđivanju svega i svačega i koji ne trpe uspjeh pa eto ni , uslovno rečeno, vlastiti jer na isti izgleda nisu navikli.
Dakle ,mutatis mutandis, odgovor na tvoje pitanje je DA!

I znate šta moja podrška ide sve ijednoj osobi u reprezentaciji, ama baš svakoj koliko god se i oni međusobno konfrontirali u svojim stavovima. I Spahi i Džeki i Ibričiću i Svenu i Safetu i Misketu. Na svu sreću ima nas i ovakvih, samo smo, kao što rekoh, tihi. :kafa:
Pustio je dva mora da se dodiruju, između njih je pregrada i oni se ne miješaju –
pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?!

Sve što je na Zemlji prolazno je, ostaje samo Gospodar tvoj, Veličanstveni i Plemeniti

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 07 maj 2014, 16:34

Sustina citavog problema,sto se doticni pohasio i misli da je iznad reprezentacije pa moze da radi sta hoce.
I prije je bilo ovakvih stvari,samo malo organizovaniji i rasprostranjenijih kada su kriminalnu organizaciju predtavljali,Munja,Iljo,Ceko,Suljo uz pomoc poslusnih selektora,koji su radi funcije selektora "cinili usluge"
samo sto ovaj nema kontrolu i sve cini sam ili sa srodstvom.
SLOBODA NAVIJAČIMA

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 07 maj 2014, 16:46

amho je napisao/la:@damir82

naravno da je bila drhtavica za plasman... ti si rahat gled'o tekmu u slovackoj i veci dio tekme u litvaniji? rasplet da na kraju imas samo gol razliku ispred glavnog konkurenta po tebi je ubjedljiv plasman?

opet ti kazem mentalitet je opravdanje, a ne razlog i ovakvim planom priprema samo pogodujes da dodje upotpunosti do izrazaja... po tvojoj logici magath je primjenjivao pogresne metode dok je dzeku i misimovica tjerao da krv pisaju na pripremama, a obojica su bili najbolji dok se nije podilazilo njihovom 'mentalitetu'... ibisevic, begovic, lulic, mujdza, pjanic ferceraju najbolje i ' nebalkanskim' uslovima, ali eto selektor misli drugacije i ima eto i tvoju podrsku..

ja se nadam da ce takav selektorov pristup donijet' uspjeh, ali mi bas i ne ulijeva optimizam... usotalom vidjecemo...
to sto je prosao ciklus 82 i 90, bas i nije uporedivo sa sadasnjim standardima, ali dobro upravu si, on je tako procjenio i snosice odgovornost za posljedice...
Znaci da su dvije ekipe odigrale ubjedljivo kvalifikacije i da nismo velesila koja kvalifikacije zavrsi sa maksimalnim brojem bodova... To nije mogla ni reprezentacija bivse Jugoslavije i nije se bas tako glat kvalifikovalo svaki put...naprotiv.....
Ukoliko se drasticno nesto ne promijeni, nas put ka zavrsnim turnirima ce izgledati poput ovih poslednjih kvalifikacija, i sto prije to skontamo bit ce nam lakse...
Da, ja sam nervozan bio svaku utakmicu koju smo igrali, jer Grci nisu popustali i pratili su nas u stopu...
Bolje od ovog tesko da ce moci.... 10 utakmica, 8 pobjeda, 1 remi i 1 poraz je vise nego zadovoljavajuce... Ranije su nam direktni protivnici kiksali i dovodili nas u dobru poziciju....
Mentalitet je cinjenica, a ne razlog nit opravdanje.... Nije presudan ni bitan faktor, ali vrlo lako moze da bude....
Wolsburg je mogao da umjesto njih kojima se ne trenira, kupi drugog igraca, dok reprezentacija BiH ne moze...
Ako na isti nacin budu shvatili obaveze u reprezentaciji i posvetili se njima, efekat ce biti kao i u Wolfsburgu: Izvuci ce najbolje iz sebe!
Kao sto su tamo trenirali i radili zbog sebe, nek isto zbog sebe odrade i svako okupljanje i utakmicu za reprezentaciju... I mirna Bosna!

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 07 maj 2014, 16:46

Principatus je napisao/la:
Braveheart23 je napisao/la:(mentalitet je to nas pogani)...
Nepotizam i podrzavanje istog je taj pogani mentalitet. Umjesto da odrzava dobru atmosferu, Susicu je to svejedno. Njegov je prioritet firma brata i karijera bratica. To je pogan mentalitet. Praviti se glup je taj pogani mentalitet. Biti nezainteresovana ljencuga kao sto je Safet, to je taj mentalitet. Traziti unaprijed pravdanje za neuspjeh umjesto ozbiljnog pristupa pripremama, to je taj mentalitet.
Upravo to @Princi. Ovdje su ljudi toliko naviknuti na nepotizam, korupciju...da im je sasvim normalna stvar kada neko uvali nekog svog na neku poziciju, pa tako i s ovim pozivom bratiću. Ne bi Safetu niko ''A'' rekao da mu je bratić neka klasa od igrača koji igra u nekom jakom klubu na visokom nivou, koji će donijeti kvalitet reprezentaciji. Al' majka mu stara, braniti nešto neodbranjivo meni ne ide u glavu nikako. Postali smo ravnodušno društvo, mogu nam ljudi prodavati muda pod bubrege kako hoće i opet će neko to aminovat. Ne razumijem, da 'ebe rak raka!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 07 maj 2014, 16:53

nema ronaldinha i kake,brazilci bojkotuju sp
Nad tobom sunce najljepše sja

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 07 maj 2014, 16:59

pape je dobar kakvih ima :P :D :urnebes:

gledajte scolarija ubice :mrgreen: ,
nije uvrstio coutinha,mouru ,pozvo starca maxvela a nije najboljeg brazilskog beka u ovoj sezoni luis felipea onda pozvao henriquea a nije atleticovog stuba odbrane mirandu :roll:
Na spisku se nalaze

Golmani: César, Jefferson, Victor

Odbrana: Dante, David Luiz, Thiago Silva, Henrique, Dani Alves, Maicon, Marcelo, Maxwell

Vezni red: Fernandinho, Hernanes, Luiz Gustavo, Oscar, Paulinho, Ramires, Willian, Bernard

Napad: Fred, Hulk, Jo, Neymar

Dok će SP propustiti fudbaleri poput Kake, Ronaldinha, Coutinha, Lucasa Moure, Mirande, Filipea Luisa itd.

dobar je pape :urnebes: :urnebes:
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

EDO299
Kontakt:

Post Postao/la EDO299 » 07 maj 2014, 17:07

barca_87 je napisao/la:pape je dobar kakvih ima :P :D :urnebes:

nije uvrstio coutinha,mouru ,pozvo starca maxvela a nije najboljeg brazilskog beka u ovoj sezoni luis felipea onda pozvao henriquea a nije atleticovog stuba odbrane mirandu :roll:
Na spisku se nalaze

Odbrana: Dante, David Luiz, Thiago Silva, Henrique, Dani Alves, Maicon, Marcelo, Maxwell

Vezni red: Fernandinho, Hernanes, Luiz Gustavo, Oscar, Paulinho, Ramires, Willian, Bernard

Dok će SP propustiti fudbaleri poput Kake, Ronaldinha, Coutinha, Lucasa Moure, Mirande, Filipea Luisa itd.

Pape dušo naša hahaha :urnebes:
At the end of the storm there's a golden sky..

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 07 maj 2014, 17:07

:rol: :rol: :rol: :rol:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

reks
Kontakt:

Post Postao/la reks » 07 maj 2014, 17:16

http://****.ba/novost/150438/m ... -s-papetom" onclick="window.open(this.href);return false;
radio sarajevo

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 07 maj 2014, 17:22

barca_87 je napisao/la:pape je dobar kakvih ima :P :D :urnebes:

Na spisku se nalaze

To samo govori da svaki stručnjak ima svoju viziju i koji mu igraci pašu!!!! To običan čovjek ne može shvatiti!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 07 maj 2014, 17:54

Inače nije pozvao ni Rafinhu!!!

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 07 maj 2014, 18:02

Kaka i Ronaldinho su bili u najboljim godinama i najboljoj formi u Njemackoj. Kaka je bio dobar i u JAR, tad je i sjebao svoju karijeru.

Al' prodje otad šesnaest Bajrama, a oni propadose ko žetoni.

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 07 maj 2014, 18:02

Ima li ovdje ikakav strucnjak da objasni poziv Tine Susica i rizikovanje sa dva napadaca , ovako obicnim ljudima ?

Batko
Kontakt:

Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Batko » 07 maj 2014, 18:26

donniedarko je napisao/la:Ima li ovdje ikakav strucnjak da objasni poziv Tine Susica i rizikovanje sa dva napadaca , ovako obicnim ljudima ?
Evo ja cu pokušati!!!
Mislim da se poziv Tini teško može opravdati, Pape je i suviše subjektivno gledao na ovaj slučaj!!

Sto se tiče 2 napadača mislim da razumijem zašto je Pape tako postupio a pokušacu objasniti!!!!
Kao prvo mislim da pravog trećeg napadača nemamo i da je najbliži Zec!!! Pape je dosta kriv za ovo sto nemamo trećeg napadača jer nikoga nije uigravao poslednje 2 godine! Dzeko i Ibusevic su cijelo vrijeme bili zdravi i nije bilo potrebe!
Sada kad je došao red na SP mislim da je Pape odlučio uzeti taj rizik jer je sada kasno uigrati novog napadača.... Zec je neiskusan i ruku na srce osim posljednjih mjesec dana los je bio u Turskoj i ne samo ove godine!!!
Pape se vodio logikom, igracu u Brazilu sa jednim napadačem tako da ni Ibisevic nece imati neku minutažu, mislim tako se i očekuje!!!
Međutim sta se najgore može desiti, a to je da se jedan od njih ili oba povrijede ili dobiju crveni na SPu.... Tada nastaje problem i Papetu je tu plan da u špicu igra Lulic, Miske, Ibro ili Hajrovic!!!

Ruku na srce, svi oni su probali igrati špica, recimo Lulic je u zadnje vrijeme to dosta dobro igrao u par navrata u Laziu, za Misketa znamo da dobro drži loptu, Hajrovic da je brz i opasan po gol, a Ibro je po mom mišljenju najbolji u napadu a ne u vezi jer se slabo kreće ima lucidnost i miris za gol...

Dakle ako dođemo u tu situaciju da ostanemo bez Dzeke ili bez obojice, koga bi ste vi radije stavili gore!!! Neiskusnog i neprovjerenog Zeca ili Lulica recimo? Da se razumijemo ako bi ostali bez Dzeka mi smo **** isto tako u kad bi i bez Ibisevica ostali, tako da ne igra veću ulogu ko ce gore igrati... Za Zeca bi to bio preveliki zalogaj a sa postojećim ofenzivnim veznjacima bi se inekako skrpili!!!!

Dakle problem je sto nemamo trećeg napadača, jednostavno ga nemamo a sada je kasno novog uigravati.... Zec je prezelen da bi ga mogli koristiti u Brazilu!!!

Za ovu situaciju je kriv Pape jer je morao izmišljati trećeg napadača jer Dzeko i Ibisevic nece vječno biti zdravi!!!

Imali smo mnogo sreće sto se toga tiče!!!

Dakle, ukratko, Pape je ocijenio ukoliko bude taj problem da je Lulic, Miske, Hsjrovic ili Ibro bolji napadač od Zeca, Hodzica ili sta ja znam ko je već mogao biti taj treći napadač!!!

Zadnja izmjena: Batko, dana/u 07 maj 2014, 18:43, ukupno mijenjano 2 puta.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 07 maj 2014, 18:30

Otkad nemaju nijedan valjan argument.Napravili su poluboga od loseg trenera i pokazalo se loseg covjeka i ko god se suprotstavi njegovom nepotizmu,neprofesionalizmu,amaterizmu taj je neprijatelj reprezentacije.Nasa posla.To kakav je on bio igrac nema nikakve veze sa tim kako vodi reprezentaciju,a vodi je katastrofalno u zadnje vrijeme.
Sušić nije jednako reprezentacija i nikad nece biti.
Nije sporna podrska reprezentaciji ali ne moze se dozvoliti da ljudima koji imaju mrvu zdravog razuma neko vrijedja inteligenciju mjenjajuci teze da svi koji kritikuju Safeta protiv su reprezentacije i da oni ruse atmosferu u istoj.
Ne ruse kriticari atmosferu,rusi je selektor svojim skandaloznim potezima.
Na kraju,ovo je nasa reprezentacija,nije Susiceva babovina a on je bukvalno pretvara u to.
E ne moze to,da se zove ne znam kako,ne moze i tacka.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.