RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Cestitke Rodjeni , najbolja sezona od poslije rata na ovamo
(ako sam dobro pratio)

cestitke na odlicnom zavrsetku sezone steta sto prije niste usli u ovu odlicnu formu.nadam se da mozete zadrzati trenera i ekipu za sledecu sezonu.vrijeme je da i velez bude bar medu tri.lijep pozz
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
samo da ostane trenutni igracki kadar uz par pravi pojacanja i vecu posjetu na tribinama velez ce biti ponos hercegovine bravo za upravu i sve igrace hvala vam rodeni nasi 

polahko tek je završena ova sezona, dok se malo slegnu utisci, pa idemo dalje 

Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
- el-fighter
- Kontakt:
Jusufbegovic je poslije tekme rekao da nekim igracima isticu ugovori, te da ekipi trebaju pojacanja. Ja mislim da bi ostanak istog kadra na okupu bio dovoljan da se sljedece sezone izbori Evropa. Toliko smo kukali da nam treba napadac, a sad se ispostavilo da igramo sjajno i sa ovime sto imamo i dajemo dosta golova. Feja je odlicno slozio kockice u ovoj ekipi, pa cak i Zvonic izgleda odlicno na terenu.
FORZA VELEŽ
FORZA VELEŽ
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Živio ...zrinja05 je napisao/la:Čestitam na pobjedi ,bili ste bolji za ovaj jedan gol.Vama pripalo prvo nama većina drugog poluvremena.Navijače ne želim ovdje komentirati sve se vidjelo ,samo da napomenem da je ekipa iza gola, puno korektnija ,od ovih na centralnoj tribini.Pozz do jeseni i posebne cestitke Zizu 1991 jer on očito ovo doživljava onako kako to treba , cisto sportski.
Sutra ću da komentarišem utakmicu ... sada nemam vremena.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
- samo_lijevo
- Kontakt:
[youtube][/youtube]

Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Jel ovo pise Mostarki div se budi ?
jel ovo po uzoru na ono nase Bordo div se budi

jel ovo po uzoru na ono nase Bordo div se budi

Ja se prije svega moram zahvaliti gospodinu, majstoru, stručnjaku i nadasve fenomenu Nedimu Jusufbegoviću. Najviše zasluge po meni idu njemu iz razloga što je napokon u ekipu Veleža uspio da usadi pobjednički mentalitet. Gledali smo trenere kako se redaju kao na traci, i stalno se pitali kada će taj mentalni sklop da se promjeni. Nedim je došao, i nakon malih problema na početku, rečenicom tipa: "Meni nije jasno kako vi kao profesionalci i sportisti nemate želju da napredujete i budete bolji, a samim tim i pobjednici?", na kraju uspio da sruši rekord legendarnog Sule Rebca i na taj način postavi jednu novu zadaću sebi za sljedeću sezonu. Sedam uzastopnih pobjeda je u našoj ligi velika stvar, a još veća za Velež koji do ove sezone odavno nije uvezao više od tri pobjede za redom, a evo sada nam je to uspjelo sedam puta. Po meni, dolaskom gospodina Feje, porušen je krucijalni problem za Fudbalski klub Velež Mostar. Ako se sljedeće sezone bude radilo kao ove, svi oni promašeni golovi, doći će na naplatu. A onda Evropo bujrum da ti pokažemo kao nekada kako div Mostarski ruši sve pred sobom. 

Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Jao forme Veleza, samo covjek moze da vam
Naguziste štrumfove, sad ste pokazali ko je gazda u gradu.
Svaka cast, da sljedece sezone RA bude u vecem broju iza gola

Naguziste štrumfove, sad ste pokazali ko je gazda u gradu.
Svaka cast, da sljedece sezone RA bude u vecem broju iza gola

Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.
SEZONA ZA PAMĆENJE
Gradskim derbijem i pobjedom nad Zrinjskim, Velež je danas okončao najuspješniju poslijeratnu sezonu. Peto mjesto i 54 boda na tabeli, učinak su „Rođenih“ na kraju sezone 2013/2014. Zanimljivost je da su posljednji put 54 osvojena boda na tabeli, bila nedovoljna za plasman u Kup UEFA još prije devet godina, tačnije u sezoni 2004/05, kada je Široki kao prvoplasirani imao 61, Željezničar kao drugoplasirani 59, a treće i četvrto mjesto sa 56 bodova podjelili Sarajevo i Leotar. Nakon toga, četvrtoplasirana ekipa na tabeli, koja je skoro uvijek nakon toga nastupala u Kupu UEFA, nije imala više od 53 boda.
Velike zasluge za ovaj rezultat, pored igrača, svakako ima i Nedim Jusufbegović. Njegovim dolaskom na klupu „Rođenih“ i dotadašnji dobar rad Uprave i administracije kluba, gdje je najbolji pokazatelj činjenica da Velež, već tri sezone zaredom odmah u prvom krugu dobije UEFA licencu, konačno su došle i do izražaja na samom terenu.
Velež je ove sezone oborio i jedan od svojih najvećih klupskih rekorda. Pod palicom Jusufbegovića „Rođeni“ su ubilježili sedam pobjeda zaredom u najvišem rangu takmičenja, a trener Veleža je samo skromno poručio da „biti u istoj rečenici sa čovjekom i legendom kakav je Sulejman Rebac za njega predstavlja veliku čast“.
„Rođeni“ su danas u jednoj odličnoj utakmici porazili svog gradskog rivala, o čijem kvalitetu najbolje govori činjenica da je prvak BiH. Ipak, u gradskim derbijima nikada ne igraju ulogu ni skupljeni bodovi ni pozicija na tabeli. To je poseban meč, bitka za „najboljeg u gradu“. Upravo je titula „najboljeg u gradu“, već treću sezonu, na strani Veleža. U sezoni 2011/12 „Rođeni“ su pod kormilom Mirze Varešanovića i Asmira Džafića upisali tri pobjede i jedan poraz i pokazali da su najbolji u gradu. Sezonu kasnije bilo je neriješeno u oba meča, dok su u ovoj sezoni pod Bijelim Brijegom igrali 0:0, a danas ostvarili minimalnu i zasluženu pobjedu.
Kratki rezime današnje utakmice možete pogledati putem Velez TV. Osim najzanimljivih detalja sa derbija, možete vidjeti zaista odličnu koreografiju Red Army-a koji je danas, kao i mnogo puta do sada, bio jedna duša i tijelo sa svojim Veležom. Tu su i ekskluzivne snimke slavlja iz samih svlačionica nakon utakmice.
Mostarski div se vratio, a Veležovo ime ponovo svi sa velikim respektom izgovaraju na našim balkanskim prostorima. „Veliki“, na kraju uvijek pokažu zašto su „Veliki“, a devet decenija tradicije je iza „Rođenih“.
izvor: oficijelna
FORZA VELEŽ
Gradskim derbijem i pobjedom nad Zrinjskim, Velež je danas okončao najuspješniju poslijeratnu sezonu. Peto mjesto i 54 boda na tabeli, učinak su „Rođenih“ na kraju sezone 2013/2014. Zanimljivost je da su posljednji put 54 osvojena boda na tabeli, bila nedovoljna za plasman u Kup UEFA još prije devet godina, tačnije u sezoni 2004/05, kada je Široki kao prvoplasirani imao 61, Željezničar kao drugoplasirani 59, a treće i četvrto mjesto sa 56 bodova podjelili Sarajevo i Leotar. Nakon toga, četvrtoplasirana ekipa na tabeli, koja je skoro uvijek nakon toga nastupala u Kupu UEFA, nije imala više od 53 boda.
Velike zasluge za ovaj rezultat, pored igrača, svakako ima i Nedim Jusufbegović. Njegovim dolaskom na klupu „Rođenih“ i dotadašnji dobar rad Uprave i administracije kluba, gdje je najbolji pokazatelj činjenica da Velež, već tri sezone zaredom odmah u prvom krugu dobije UEFA licencu, konačno su došle i do izražaja na samom terenu.
Velež je ove sezone oborio i jedan od svojih najvećih klupskih rekorda. Pod palicom Jusufbegovića „Rođeni“ su ubilježili sedam pobjeda zaredom u najvišem rangu takmičenja, a trener Veleža je samo skromno poručio da „biti u istoj rečenici sa čovjekom i legendom kakav je Sulejman Rebac za njega predstavlja veliku čast“.
„Rođeni“ su danas u jednoj odličnoj utakmici porazili svog gradskog rivala, o čijem kvalitetu najbolje govori činjenica da je prvak BiH. Ipak, u gradskim derbijima nikada ne igraju ulogu ni skupljeni bodovi ni pozicija na tabeli. To je poseban meč, bitka za „najboljeg u gradu“. Upravo je titula „najboljeg u gradu“, već treću sezonu, na strani Veleža. U sezoni 2011/12 „Rođeni“ su pod kormilom Mirze Varešanovića i Asmira Džafića upisali tri pobjede i jedan poraz i pokazali da su najbolji u gradu. Sezonu kasnije bilo je neriješeno u oba meča, dok su u ovoj sezoni pod Bijelim Brijegom igrali 0:0, a danas ostvarili minimalnu i zasluženu pobjedu.
Kratki rezime današnje utakmice možete pogledati putem Velez TV. Osim najzanimljivih detalja sa derbija, možete vidjeti zaista odličnu koreografiju Red Army-a koji je danas, kao i mnogo puta do sada, bio jedna duša i tijelo sa svojim Veležom. Tu su i ekskluzivne snimke slavlja iz samih svlačionica nakon utakmice.
Mostarski div se vratio, a Veležovo ime ponovo svi sa velikim respektom izgovaraju na našim balkanskim prostorima. „Veliki“, na kraju uvijek pokažu zašto su „Veliki“, a devet decenija tradicije je iza „Rođenih“.
izvor: oficijelna
FORZA VELEŽ
[youtube][/youtube]
FORZA VELEŽ
FORZA VELEŽ
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Bravo rodjeni! Ovaj Hebibovic je stvarno zvijer od igraca.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
Sa dobrim centarforom gore + Vladavic bit ce to hebenica
sretno

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Čestitke na jučerašnjoj pobjedi! Ostalo neću komentirati, nema potrebe jer ste i sami sve već rekli da je ponašanje nekih bilo van svake korektnosti.
Zadržite ovog trenera, gospodin je i zna nogometa.
I ak uspijete zadržati određene igrače, biti ćete jako zajebani sljedeće godine.
Zadržite ovog trenera, gospodin je i zna nogometa.
I ak uspijete zadržati određene igrače, biti ćete jako zajebani sljedeće godine.

Konacno
,nakon jucerasnje sedme u nizu,te proslavljanja iste osta mi zal sto ih ne natrpasmo jer je bilo izgledno,ali eto pobjedi se ne gleda u zube.Ono sto je nekom mozda iznenadjenje u pogledu anoreksicnog slavonca i njegove izjave za mene je bilo ocekivano s obzirom na ranije izjave istog.Svima je poznato da je on javno podrzao gest svog igraca pehara koji je cijela javnost osudila nakon sto su neki divlji ljudi upali na teren s namjerom da lincuju nase Rodjenje.E to je jedini segment u kojem mi nikad necemo dostici nase kone.Tesko je biti onoliko divlji.Ali hebo njih,mi se snjima samo igramo...ps veliki pozdrav staroj pastrmki koji je dobro primjetio da su kone napredovale,nekad 300 a sad tiucu i pol

.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..
vrijeme je da se sumira dosad najbolja sezona otkad se igra zajednička PL na tlu cijele BiH. Kao što nam je svima poznato, uprava ali i svi drugi u klubu su najavljivali borbu za Evropu, pa možda i sami izlazak u istu. Po željama tadašnjeg trenera Ibre Rahimića dovedeni su novi igrači, znamo o kojima je riječ da ne ponavljamo. Iz početka smo igrali dobro, ali smo se uvijek patili naročito napad. U gostima dobri, kući loši, što je prijašnjih sezona bilo obrnuto. Par kikseva su koštali posla Rahimića, nakon kojeg se imenuje Jusufbegović za novog trenera, inače bivšeg igrača rođenih. Čovjek je donio novu svježinu u tim, što se pokazalo evo i sa nizom od 7 uzastopnih pobjeda. Dovedeni su na zimskoj pauzi po njegovim željama igrači, koji su opravdali povjerenje, samo nikako da dovedemo centafora, valjda ćemo ove ljetne pauze imati malo više sreće. U kupu smo imali također velike ambicije, ali nas Čelik zaustavio. I opet se tu pokazala boljka napadača. Ova sezona je bila samo pozitivan okidač za ono što abd slijedi na ljeto i slijedeće sezone.
Sada je posao na upravi da zadrži ključne igrače, mada je već počela sa tim, produženje ugovora sa Anijem, Fejom, najava dolaska Vlade....
I za kraj Let's go rodjeni......

Sada je posao na upravi da zadrži ključne igrače, mada je već počela sa tim, produženje ugovora sa Anijem, Fejom, najava dolaska Vlade....
I za kraj Let's go rodjeni......

drago nam je da nas redovno pratis i jos nam je draze sto si i ti bio dosao na proslavu. drugi put se javi da ti pivu platimrodjenisa je napisao/la:Konacno,nakon jucerasnje sedme u nizu,te proslavljanja iste osta mi zal sto ih ne natrpasmo jer je bilo izgledno,ali eto pobjedi se ne gleda u zube.Ono sto je nekom mozda iznenadjenje u pogledu anoreksicnog slavonca i njegove izjave za mene je bilo ocekivano s obzirom na ranije izjave istog.Svima je poznato da je on javno podrzao gest svog igraca pehara koji je cijela javnost osudila nakon sto su neki divlji ljudi upali na teren s namjerom da lincuju nase Rodjenje.E to je jedini segment u kojem mi nikad necemo dostici nase kone.Tesko je biti onoliko divlji.Ali hebo njih,mi se snjima samo igramo...ps veliki pozdrav staroj pastrmki koji je dobro primjetio da su kone napredovale,nekad 300 a sad tiucu i pol
![]()
![]()

i da, osposobljavanje stadiona da bi se stekli minimum uslovi za igranje Evropskih tekmi na stadionu rođeni, jest da finansije diktiraju daljnju izgradnju, ali možda nas već ovog ljeta iznenda radovima na njemu.
Vjerovatno ćemo ovog ljeta gledati sliku igrač na pripremama negdje izvan Mostara, te šminkanje stadiona za novu sezonu. 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.