RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

nonda_83

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la nonda_83 » 11 maj 2014, 12:20

SEZONA ZA PAMĆENJE

Gradskim derbijem i pobjedom nad Zrinjskim, Velež je danas okončao najuspješniju poslijeratnu sezonu. Peto mjesto i 54 boda na tabeli, učinak su „Rođenih“ na kraju sezone 2013/2014. Zanimljivost je da su posljednji put 54 osvojena boda na tabeli, bila nedovoljna za plasman u Kup UEFA još prije devet godina, tačnije u sezoni 2004/05, kada je Široki kao prvoplasirani imao 61, Željezničar kao drugoplasirani 59, a treće i četvrto mjesto sa 56 bodova podjelili Sarajevo i Leotar. Nakon toga, četvrtoplasirana ekipa na tabeli, koja je skoro uvijek nakon toga nastupala u Kupu UEFA, nije imala više od 53 boda.

Velike zasluge za ovaj rezultat, pored igrača, svakako ima i Nedim Jusufbegović. Njegovim dolaskom na klupu „Rođenih“ i dotadašnji dobar rad Uprave i administracije kluba, gdje je najbolji pokazatelj činjenica da Velež, već tri sezone zaredom odmah u prvom krugu dobije UEFA licencu, konačno su došle i do izražaja na samom terenu.

Velež je ove sezone oborio i jedan od svojih najvećih klupskih rekorda. Pod palicom Jusufbegovića „Rođeni“ su ubilježili sedam pobjeda zaredom u najvišem rangu takmičenja, a trener Veleža je samo skromno poručio da „biti u istoj rečenici sa čovjekom i legendom kakav je Sulejman Rebac za njega predstavlja veliku čast“.

„Rođeni“ su danas u jednoj odličnoj utakmici porazili svog gradskog rivala, o čijem kvalitetu najbolje govori činjenica da je prvak BiH. Ipak, u gradskim derbijima nikada ne igraju ulogu ni skupljeni bodovi ni pozicija na tabeli. To je poseban meč, bitka za „najboljeg u gradu“. Upravo je titula „najboljeg u gradu“, već treću sezonu, na strani Veleža. U sezoni 2011/12 „Rođeni“ su pod kormilom Mirze Varešanovića i Asmira Džafića upisali tri pobjede i jedan poraz i pokazali da su najbolji u gradu. Sezonu kasnije bilo je neriješeno u oba meča, dok su u ovoj sezoni pod Bijelim Brijegom igrali 0:0, a danas ostvarili minimalnu i zasluženu pobjedu.

Kratki rezime današnje utakmice možete pogledati putem Velez TV. Osim najzanimljivih detalja sa derbija, možete vidjeti zaista odličnu koreografiju Red Army-a koji je danas, kao i mnogo puta do sada, bio jedna duša i tijelo sa svojim Veležom. Tu su i ekskluzivne snimke slavlja iz samih svlačionica nakon utakmice.

Mostarski div se vratio, a Veležovo ime ponovo svi sa velikim respektom izgovaraju na našim balkanskim prostorima. „Veliki“, na kraju uvijek pokažu zašto su „Veliki“, a devet decenija tradicije je iza „Rođenih“.

izvor: oficijelna

FORZA VELEŽ

nonda_83

Post Postao/la nonda_83 » 11 maj 2014, 12:30

[youtube][/youtube]

FORZA VELEŽ

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 11 maj 2014, 12:31

Bravo rodjeni! Ovaj Hebibovic je stvarno zvijer od igraca.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 11 maj 2014, 12:54

Sa dobrim centarforom gore + Vladavic bit ce to hebenica :thumbup: sretno
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

HercUSrcu
Kontakt:

Post Postao/la HercUSrcu » 11 maj 2014, 13:19

Čestitke na jučerašnjoj pobjedi! Ostalo neću komentirati, nema potrebe jer ste i sami sve već rekli da je ponašanje nekih bilo van svake korektnosti.

Zadržite ovog trenera, gospodin je i zna nogometa.
I ak uspijete zadržati određene igrače, biti ćete jako zajebani sljedeće godine. :)

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 11 maj 2014, 15:07

Konacno :kafa: ,nakon jucerasnje sedme u nizu,te proslavljanja iste osta mi zal sto ih ne natrpasmo jer je bilo izgledno,ali eto pobjedi se ne gleda u zube.Ono sto je nekom mozda iznenadjenje u pogledu anoreksicnog slavonca i njegove izjave za mene je bilo ocekivano s obzirom na ranije izjave istog.Svima je poznato da je on javno podrzao gest svog igraca pehara koji je cijela javnost osudila nakon sto su neki divlji ljudi upali na teren s namjerom da lincuju nase Rodjenje.E to je jedini segment u kojem mi nikad necemo dostici nase kone.Tesko je biti onoliko divlji.Ali hebo njih,mi se snjima samo igramo...ps veliki pozdrav staroj pastrmki koji je dobro primjetio da su kone napredovale,nekad 300 a sad tiucu i pol :bih: :bih: :bih:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 11 maj 2014, 15:07

vrijeme je da se sumira dosad najbolja sezona otkad se igra zajednička PL na tlu cijele BiH. Kao što nam je svima poznato, uprava ali i svi drugi u klubu su najavljivali borbu za Evropu, pa možda i sami izlazak u istu. Po željama tadašnjeg trenera Ibre Rahimića dovedeni su novi igrači, znamo o kojima je riječ da ne ponavljamo. Iz početka smo igrali dobro, ali smo se uvijek patili naročito napad. U gostima dobri, kući loši, što je prijašnjih sezona bilo obrnuto. Par kikseva su koštali posla Rahimića, nakon kojeg se imenuje Jusufbegović za novog trenera, inače bivšeg igrača rođenih. Čovjek je donio novu svježinu u tim, što se pokazalo evo i sa nizom od 7 uzastopnih pobjeda. Dovedeni su na zimskoj pauzi po njegovim željama igrači, koji su opravdali povjerenje, samo nikako da dovedemo centafora, valjda ćemo ove ljetne pauze imati malo više sreće. U kupu smo imali također velike ambicije, ali nas Čelik zaustavio. I opet se tu pokazala boljka napadača. Ova sezona je bila samo pozitivan okidač za ono što abd slijedi na ljeto i slijedeće sezone.

Sada je posao na upravi da zadrži ključne igrače, mada je već počela sa tim, produženje ugovora sa Anijem, Fejom, najava dolaska Vlade....

I za kraj Let's go rodjeni...... :cool: :bih:

krmak
Kontakt:

Post Postao/la krmak » 11 maj 2014, 15:10

rodjenisa je napisao/la:Konacno :kafa: ,nakon jucerasnje sedme u nizu,te proslavljanja iste osta mi zal sto ih ne natrpasmo jer je bilo izgledno,ali eto pobjedi se ne gleda u zube.Ono sto je nekom mozda iznenadjenje u pogledu anoreksicnog slavonca i njegove izjave za mene je bilo ocekivano s obzirom na ranije izjave istog.Svima je poznato da je on javno podrzao gest svog igraca pehara koji je cijela javnost osudila nakon sto su neki divlji ljudi upali na teren s namjerom da lincuju nase Rodjenje.E to je jedini segment u kojem mi nikad necemo dostici nase kone.Tesko je biti onoliko divlji.Ali hebo njih,mi se snjima samo igramo...ps veliki pozdrav staroj pastrmki koji je dobro primjetio da su kone napredovale,nekad 300 a sad tiucu i pol :bih: :bih: :bih:
drago nam je da nas redovno pratis i jos nam je draze sto si i ti bio dosao na proslavu. drugi put se javi da ti pivu platim ;)

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 11 maj 2014, 15:22

i da, osposobljavanje stadiona da bi se stekli minimum uslovi za igranje Evropskih tekmi na stadionu rođeni, jest da finansije diktiraju daljnju izgradnju, ali možda nas već ovog ljeta iznenda radovima na njemu. ;) Vjerovatno ćemo ovog ljeta gledati sliku igrač na pripremama negdje izvan Mostara, te šminkanje stadiona za novu sezonu. :bih:

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 11 maj 2014, 16:00

svi su jučer odigrali za čistu 10, ali Maletić je zvjer od igrača, neprelazan je, iako je u godinama, jest da je imao onaj kiks, kada umalo nismo primili gol, ali sve u svemu treba razmišljati da mu se produži ugovor i abd da završi kod nas karijeru, jer očigledno imamo sreće s Banjalučanima, prvo Majke, Letić, pa on.

Ako se ovi stariji sjećaju, Borče Sredojević je trebao preći u Velež, ali se odlučio za Borac zbog blizine svoj kuće i porodice.

mordfustang
Kontakt:

Post Postao/la mordfustang » 11 maj 2014, 17:46

Čestitke i sportski pozdrav :)
Zadnja izmjena: mordfustang, dana/u 11 maj 2014, 18:22, ukupno mijenjano 1 put.

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 11 maj 2014, 17:53

Komšije prvi u drzavi , drugi u gradu :lol: :lol: :cool:
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 maj 2014, 17:59

Valja sumirati sezonu. Sigurno je da smo svi pod nekim pozitivnim utiscima na kraju sezone bez obzira na relativni neuspjeh jer je ljestvica ciljeva postavljena visoko. Ono što svakako treba da raduje je pristup igrača dresu Veleža od trenutka kada " nisu imali za šta da igraju " i to stvara veliku diferencijaciju između nas i ostalih nazovi velikih klubova.

Kada sam se već dotakao teme " nemamo za šta igrati " da odmah kažem da smo se pokazali kao klub koji ima dušu, ima navijače, ima igrače koji osjećaju dres koji nose i nije patetika. Sigurno je u svemu tome igrao veliku ulogu Feja koji im je ugradio kako @pipita reče jedan pobjednički mentalitet i dobili smo ekipu koja nije igrala ni za koga, već za samu sebe. Treba proći mnogo vremena da se ovako nešto ponovi, ovakvo nešto kao što smo mi uradili.

Vidimo iz kola u kolo izjave naših vrlih premijerligaških stručnjaka kako njihovim ekipama fali motiva, pa zato jel' te, gube utakmice. Riješen status određenog kluba u određenoj sezoni zasigurno mnoge baci u letargiju. U tome smo pokazali da smo ponosni, prkosni i posebni.

Što se tiče jučerašnje utakmice, malo sam je upratio i ono što mi se nije svidjelo je činjenica da nismo uspjeli odgovoriti na visoki presing ekipe koja je igrala sa igračem manje. Sigurno je i to da prekid utakmice nekome pomogne, nekome odmogne. Jasno se vidjelo da je to uticalo negativno na nas. Nekako sam skoro pa čvrsto ubjeđen da se nastavilo igrati bez prekida da bismo vidjeli još koji gol u mreži Zrinjskog.

Mnogi igrači iz startnih 11 su postali pravi mali heroji crvene nacije i odlazak svakog od njih će sigurno izazvati negativna raspoloženja kod svakog istinskog navijača ovoga kluba. Teško je praviti neka predviđanja i očekivati velike stvari iduće sezone, mada se to samo od sebe nameće. Znamo slučaj Čelika i njihovu sudbinu koju, nadam se nećemo ponoviti.

Očekujem da zadržimo neke od glavnih igrača ako je moguće i da oko toga kostura sa dobrom skauting službom nastavljamo graditi pobjednički mentalitet. Vratimo Velež gdje mu je i mjesto.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

SalePD
Kontakt:

Post Postao/la SalePD » 11 maj 2014, 18:03

Ja se isto plašim da bi se ekipa mogla rasuti.
RŠD Velež

Marijan Beneš

Stop nacional-šovinizmu!

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 11 maj 2014, 18:39

SalePD je napisao/la:Ja se isto plašim da bi se ekipa mogla rasuti.
I ja isto Sale crveni brate... Nadam se da nece puno biti odlazaka, a da ce biti par dobrih pojacanja za iducu sezonu. Pred nama je zanimljivo ljeto, ja vjerujem ovoj upravi, napravljen je veliki posao, to se vidi i iz prilozenih resultata, nadam se da ce uspjeti zadrzati igrace. Posebno bih izdvojio Maletica, neki kazu previse placen, te ovo, te ono, Dara je jedan od najvecih profesionalaca, zaradi svaku marku svojom borbenoscu i iskustvom i istinski bih volio da zavrsi karijeru u Velezu. :clap:
Nakon Hebibovica, nadam se skorim, dobrim vijestima o produzetku ugovora Okica, Merzica, Hajdarovica, Zolja.

Kada ono Leticu, Jankovicu i Blagojevicu isticu ugovori?
Moze li neko molim da napise kakvo je stanje sa ugovorima prvih jedanaest sto su jucer igrali?

Forza Velez!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 11 maj 2014, 18:57

Kadet91 je napisao/la:
I ja isto Sale crveni brate... Nadam se da nece puno biti odlazaka, a da ce biti par dobrih pojacanja za iducu sezonu. Pred nama je zanimljivo ljeto, ja vjerujem ovoj upravi, napravljen je veliki posao, to se vidi i iz prilozenih resultata, nadam se da ce uspjeti zadrzati igrace. Posebno bih izdvojio Maletica, neki kazu previse placen, te ovo, te ono, Dara je jedan od najvecih profesionalaca, zaradi svaku marku svojom borbenoscu i iskustvom i istinski bih volio da zavrsi karijeru u Velezu. :clap:
Nakon Hebibovica, nadam se skorim, dobrim vijestima o produzetku ugovora Okica, Merzica, Hajdarovica, Zolja.

Moze li neko molim da napise kakvo je stanje sa ugovorima prvih jedanaest sto su jucer igrali?

Forza Velez!
okiću, merziću i hajdareviću ističe ovog ljeta ugovor, dok zolju, letiću, jankoviću i balgojeviću ističe naredne godine ugovor.

znači ševko, merza i hajdarević s njima se mora razgovarti o novim ugovorima, mada su jučer ševko ali i oštri najavili da žele slijedeće sezone sami vrh napasti, što znači da bi mogli ostati.

zaboravili ste da za naše uslove dobivamo super pojačanje u vidu Vlade. ;) to će nam dati još veću širinu u igri.

morate shvatiti da mi imamo već sada u timu igrača, koji su interesantni mnogim timovima, i da bi klub mogao da zaradi kao nikad dosad, jer realno neki će otići igrači, a ko će to biti vidjet ćemo. slažem se za Maletića da mu se produži ugovor jer je opravdao povjerenje Feje.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 11 maj 2014, 19:26

pored toga nam se vraća Ramović, koji je jedan od talenata našeg fudbala, zatim imamo Janičijevića, koji je kako kažu super igrač, a uz to još mlad, te golman Dragojević, koji će i u narednoj sezoni ravnopravno kokurisati za prvih 11. I šlag na tortu je naše dijete Zvonić, koji se iz kola uz kolo popravlja, i bit će abd slijedeće sezone još bolji. Sve su svemu slatke muke za Feju. :wave:

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 11 maj 2014, 19:28

AlemC85 je napisao/la:
Kadet91 je napisao/la:

Forza Velez!
okiću, merziću i hajdareviću ističe ovog ljeta ugovor, dok zolju, letiću, jankoviću i balgojeviću ističe naredne godine ugovor.

znači ševko, merza i hajdarević s njima se mora razgovarti o novim ugovorima, mada su jučer ševko ali i oštri najavili da žele slijedeće sezone sami vrh napasti, što znači da bi mogli ostati.

zaboravili ste da za naše uslove dobivamo super pojačanje u vidu Vlade. ;) to će nam dati još veću širinu u igri.

morate shvatiti da mi imamo već sada u timu igrača, koji su interesantni mnogim timovima, i da bi klub mogao da zaradi kao nikad dosad, jer realno neki će otići igrači, a ko će to biti vidjet ćemo. slažem se za Maletića da mu se produži ugovor jer je opravdao povjerenje Feje.
Eh kad bi svi mogli ostati. :cool: Nadam se da ce uprava to posteno odraditi, koliko je u mogucnosti. Sto se tice odlazaka nasih igraca negdje, ako vec treba da idu Okic i Hebibovic, nadam se da nece i Hajdarovic :(, oni su iznad ove lige neka idu u inostranstvo, a i Velez moze puno visa na njima uzeti da ih proda negdje u Evropi nego ovdje na veresiju u Sarajevo, veliki RESPECT i puno srece Sarajevu, ali Velez i Hebibovic trebaju prvo gledati svoje interese...Hebibovic napreduje iz tekme u tekmu, veliki radnik, talenat, super momak, postace abd i Veliki igrac ako ovako nastavi i glupo bi bilo da se zadovoljava prelascima u bilo koji tim ove lige. :bih: Samo moje licno misljenje.

Forza Velez!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 11 maj 2014, 21:24

@kadet91

pa slušaj, svi bi mi htjeli da ostanu svi igrači, ali treba biti malo realan, i reći da će biti odlazaka, a ko će otići vidjet ćemo, jer se nadam da neće biti grešaka kao sa Purovićem, kada su objavili da je potpisao a on se predomislio. To nam se ne smije dešavati. Pored sređivanja igračkog kadra bitno nam će biti srediti ove godine infrastrukturu te omladinsku školu, jer je to po meni ključ za buduće rezultate kako na domaćoj tako i na inostranoj sceni. :bih:

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 11 maj 2014, 21:32

AlemC85 je napisao/la:@kadet91

pa slušaj, svi bi mi htjeli da ostanu svi igrači, ali treba biti malo realan, i reći da će biti odlazaka, a ko će otići vidjet ćemo, jer se nadam da neće biti grešaka kao sa Purovićem, kada su objavili da je potpisao a on se predomislio. To nam se ne smije dešavati. Pored sređivanja igračkog kadra bitno nam će biti srediti ove godine infrastrukturu te omladinsku školu, jer je to po meni ključ za buduće rezultate kako na domaćoj tako i na inostranoj sceni. :bih:
:clap: Slazem se brate, omladinska skloa je veoma vazna. Isto znam da je nerealno nadati se da ce svi ostati, ali ja licno mislim da ako budu odlazili da bi trebali van ove lige, vise bi se isplatilo i Velezu , a i samim igracima.

Forza Velez!

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []