RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

AlemC85
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la AlemC85 » 11 maj 2014, 16:00

svi su jučer odigrali za čistu 10, ali Maletić je zvjer od igrača, neprelazan je, iako je u godinama, jest da je imao onaj kiks, kada umalo nismo primili gol, ali sve u svemu treba razmišljati da mu se produži ugovor i abd da završi kod nas karijeru, jer očigledno imamo sreće s Banjalučanima, prvo Majke, Letić, pa on.

Ako se ovi stariji sjećaju, Borče Sredojević je trebao preći u Velež, ali se odlučio za Borac zbog blizine svoj kuće i porodice.

mordfustang
Kontakt:

Post Postao/la mordfustang » 11 maj 2014, 17:46

Čestitke i sportski pozdrav :)
Zadnja izmjena: mordfustang, dana/u 11 maj 2014, 18:22, ukupno mijenjano 1 put.

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 11 maj 2014, 17:53

Komšije prvi u drzavi , drugi u gradu :lol: :lol: :cool:
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 maj 2014, 17:59

Valja sumirati sezonu. Sigurno je da smo svi pod nekim pozitivnim utiscima na kraju sezone bez obzira na relativni neuspjeh jer je ljestvica ciljeva postavljena visoko. Ono što svakako treba da raduje je pristup igrača dresu Veleža od trenutka kada " nisu imali za šta da igraju " i to stvara veliku diferencijaciju između nas i ostalih nazovi velikih klubova.

Kada sam se već dotakao teme " nemamo za šta igrati " da odmah kažem da smo se pokazali kao klub koji ima dušu, ima navijače, ima igrače koji osjećaju dres koji nose i nije patetika. Sigurno je u svemu tome igrao veliku ulogu Feja koji im je ugradio kako @pipita reče jedan pobjednički mentalitet i dobili smo ekipu koja nije igrala ni za koga, već za samu sebe. Treba proći mnogo vremena da se ovako nešto ponovi, ovakvo nešto kao što smo mi uradili.

Vidimo iz kola u kolo izjave naših vrlih premijerligaških stručnjaka kako njihovim ekipama fali motiva, pa zato jel' te, gube utakmice. Riješen status određenog kluba u određenoj sezoni zasigurno mnoge baci u letargiju. U tome smo pokazali da smo ponosni, prkosni i posebni.

Što se tiče jučerašnje utakmice, malo sam je upratio i ono što mi se nije svidjelo je činjenica da nismo uspjeli odgovoriti na visoki presing ekipe koja je igrala sa igračem manje. Sigurno je i to da prekid utakmice nekome pomogne, nekome odmogne. Jasno se vidjelo da je to uticalo negativno na nas. Nekako sam skoro pa čvrsto ubjeđen da se nastavilo igrati bez prekida da bismo vidjeli još koji gol u mreži Zrinjskog.

Mnogi igrači iz startnih 11 su postali pravi mali heroji crvene nacije i odlazak svakog od njih će sigurno izazvati negativna raspoloženja kod svakog istinskog navijača ovoga kluba. Teško je praviti neka predviđanja i očekivati velike stvari iduće sezone, mada se to samo od sebe nameće. Znamo slučaj Čelika i njihovu sudbinu koju, nadam se nećemo ponoviti.

Očekujem da zadržimo neke od glavnih igrača ako je moguće i da oko toga kostura sa dobrom skauting službom nastavljamo graditi pobjednički mentalitet. Vratimo Velež gdje mu je i mjesto.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

SalePD
Kontakt:

Post Postao/la SalePD » 11 maj 2014, 18:03

Ja se isto plašim da bi se ekipa mogla rasuti.
RŠD Velež

Marijan Beneš

Stop nacional-šovinizmu!

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 11 maj 2014, 18:39

SalePD je napisao/la:Ja se isto plašim da bi se ekipa mogla rasuti.
I ja isto Sale crveni brate... Nadam se da nece puno biti odlazaka, a da ce biti par dobrih pojacanja za iducu sezonu. Pred nama je zanimljivo ljeto, ja vjerujem ovoj upravi, napravljen je veliki posao, to se vidi i iz prilozenih resultata, nadam se da ce uspjeti zadrzati igrace. Posebno bih izdvojio Maletica, neki kazu previse placen, te ovo, te ono, Dara je jedan od najvecih profesionalaca, zaradi svaku marku svojom borbenoscu i iskustvom i istinski bih volio da zavrsi karijeru u Velezu. :clap:
Nakon Hebibovica, nadam se skorim, dobrim vijestima o produzetku ugovora Okica, Merzica, Hajdarovica, Zolja.

Kada ono Leticu, Jankovicu i Blagojevicu isticu ugovori?
Moze li neko molim da napise kakvo je stanje sa ugovorima prvih jedanaest sto su jucer igrali?

Forza Velez!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 11 maj 2014, 18:57

Kadet91 je napisao/la:
I ja isto Sale crveni brate... Nadam se da nece puno biti odlazaka, a da ce biti par dobrih pojacanja za iducu sezonu. Pred nama je zanimljivo ljeto, ja vjerujem ovoj upravi, napravljen je veliki posao, to se vidi i iz prilozenih resultata, nadam se da ce uspjeti zadrzati igrace. Posebno bih izdvojio Maletica, neki kazu previse placen, te ovo, te ono, Dara je jedan od najvecih profesionalaca, zaradi svaku marku svojom borbenoscu i iskustvom i istinski bih volio da zavrsi karijeru u Velezu. :clap:
Nakon Hebibovica, nadam se skorim, dobrim vijestima o produzetku ugovora Okica, Merzica, Hajdarovica, Zolja.

Moze li neko molim da napise kakvo je stanje sa ugovorima prvih jedanaest sto su jucer igrali?

Forza Velez!
okiću, merziću i hajdareviću ističe ovog ljeta ugovor, dok zolju, letiću, jankoviću i balgojeviću ističe naredne godine ugovor.

znači ševko, merza i hajdarević s njima se mora razgovarti o novim ugovorima, mada su jučer ševko ali i oštri najavili da žele slijedeće sezone sami vrh napasti, što znači da bi mogli ostati.

zaboravili ste da za naše uslove dobivamo super pojačanje u vidu Vlade. ;) to će nam dati još veću širinu u igri.

morate shvatiti da mi imamo već sada u timu igrača, koji su interesantni mnogim timovima, i da bi klub mogao da zaradi kao nikad dosad, jer realno neki će otići igrači, a ko će to biti vidjet ćemo. slažem se za Maletića da mu se produži ugovor jer je opravdao povjerenje Feje.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 11 maj 2014, 19:26

pored toga nam se vraća Ramović, koji je jedan od talenata našeg fudbala, zatim imamo Janičijevića, koji je kako kažu super igrač, a uz to još mlad, te golman Dragojević, koji će i u narednoj sezoni ravnopravno kokurisati za prvih 11. I šlag na tortu je naše dijete Zvonić, koji se iz kola uz kolo popravlja, i bit će abd slijedeće sezone još bolji. Sve su svemu slatke muke za Feju. :wave:

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 11 maj 2014, 19:28

AlemC85 je napisao/la:
Kadet91 je napisao/la:

Forza Velez!
okiću, merziću i hajdareviću ističe ovog ljeta ugovor, dok zolju, letiću, jankoviću i balgojeviću ističe naredne godine ugovor.

znači ševko, merza i hajdarević s njima se mora razgovarti o novim ugovorima, mada su jučer ševko ali i oštri najavili da žele slijedeće sezone sami vrh napasti, što znači da bi mogli ostati.

zaboravili ste da za naše uslove dobivamo super pojačanje u vidu Vlade. ;) to će nam dati još veću širinu u igri.

morate shvatiti da mi imamo već sada u timu igrača, koji su interesantni mnogim timovima, i da bi klub mogao da zaradi kao nikad dosad, jer realno neki će otići igrači, a ko će to biti vidjet ćemo. slažem se za Maletića da mu se produži ugovor jer je opravdao povjerenje Feje.
Eh kad bi svi mogli ostati. :cool: Nadam se da ce uprava to posteno odraditi, koliko je u mogucnosti. Sto se tice odlazaka nasih igraca negdje, ako vec treba da idu Okic i Hebibovic, nadam se da nece i Hajdarovic :(, oni su iznad ove lige neka idu u inostranstvo, a i Velez moze puno visa na njima uzeti da ih proda negdje u Evropi nego ovdje na veresiju u Sarajevo, veliki RESPECT i puno srece Sarajevu, ali Velez i Hebibovic trebaju prvo gledati svoje interese...Hebibovic napreduje iz tekme u tekmu, veliki radnik, talenat, super momak, postace abd i Veliki igrac ako ovako nastavi i glupo bi bilo da se zadovoljava prelascima u bilo koji tim ove lige. :bih: Samo moje licno misljenje.

Forza Velez!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 11 maj 2014, 21:24

@kadet91

pa slušaj, svi bi mi htjeli da ostanu svi igrači, ali treba biti malo realan, i reći da će biti odlazaka, a ko će otići vidjet ćemo, jer se nadam da neće biti grešaka kao sa Purovićem, kada su objavili da je potpisao a on se predomislio. To nam se ne smije dešavati. Pored sređivanja igračkog kadra bitno nam će biti srediti ove godine infrastrukturu te omladinsku školu, jer je to po meni ključ za buduće rezultate kako na domaćoj tako i na inostranoj sceni. :bih:

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 11 maj 2014, 21:32

AlemC85 je napisao/la:@kadet91

pa slušaj, svi bi mi htjeli da ostanu svi igrači, ali treba biti malo realan, i reći da će biti odlazaka, a ko će otići vidjet ćemo, jer se nadam da neće biti grešaka kao sa Purovićem, kada su objavili da je potpisao a on se predomislio. To nam se ne smije dešavati. Pored sređivanja igračkog kadra bitno nam će biti srediti ove godine infrastrukturu te omladinsku školu, jer je to po meni ključ za buduće rezultate kako na domaćoj tako i na inostranoj sceni. :bih:
:clap: Slazem se brate, omladinska skloa je veoma vazna. Isto znam da je nerealno nadati se da ce svi ostati, ali ja licno mislim da ako budu odlazili da bi trebali van ove lige, vise bi se isplatilo i Velezu , a i samim igracima.

Forza Velez!

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 11 maj 2014, 21:45

Ma ja sam nekako ubijeđen da neće biti puno odlazaka,mislim i ako bude 2-3 najviše.Tu prije svega mislim na igrače iz prvih 11,Oštri,Ševko i Maletić.Prva dvoica će otići samo ako im naleti dobra ponuda iz vana da nešto zarade,a Darko će nadam se ostati do kraja karijere kod nas.Ako će se opraštati dati mu da radi sa djecom jer je profesionalac od glave do pete.Dolazi Vlada i mislim da će Feja to lijepo posložiti i pronaći par igrača koji nam trebaju da iduću sezonu krenemo kako treba i na vrijeme da sakupljamo bodove.Bolan Feja je od Zvonića napravio zvijer,ko je njega gledao prije Fejinog dolaska i sad kada ga pogleda vidi ogromnu razliku.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 11 maj 2014, 22:13

@emil02in

i ja sam se iznenadio sa Zvonketom, Feja ga je digao najviše na psihološkom planu, ali i na igračkom.
Siguran sam da ne bi trebalo biti puno odlazaka, ali će sigurno neko otići, a i neko će doći, to je svake godine tako. Slažem se za Darka, nek mu se produži ugovor i da ovdje u velikom stilu završi svoju odličnu karijeru. :bih:

EDIT: Ove sedmice je Sarajevo business forum, i tu će biti naš klub, gdje će predložiti svoje programe za buduće investitore, nemojte ni to zaboraviti, znači klub je napredovao na svim poljima, samo se još mora poraditi na omladinskoj školi i infrastrukturi.

najjacajezenica
Kontakt:

Post Postao/la najjacajezenica » 11 maj 2014, 22:47

ja cu vam opet rec, nemojte se previse palit na sljedecu sezonu, da cete ako se zadrzi kostur ekipe harat ligom. tako smo mi prosle godine, bili smo jos NAJBOLJA ekipa proljeca, zavrsili mjesto iznad vas, jos djelili trece sa borcem al radi bolje go razlike ili medjusobnog omjera nisam siguran sad oni ssu zavrsili treci. pa smo isto tako, joj da se zadrzi kostur i vlado jagodic ko trener, pa vlado potpisa na dvi god, zadrzo se kostur, i ta ista ekipa nije mogla da pobjedu napravi kako treba...nidje veze... zato vam kazem opet nemojte se previse palit, iz kola u kolo, pa sta bude bude... ja vam zelim sve najbolje i da budete prvaci iza celika i slobode ste mi najgotivniji u bih

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 11 maj 2014, 23:00

najjacajezenica je napisao/la:ja cu vam opet rec, nemojte se previse palit na sljedecu sezonu, da cete ako se zadrzi kostur ekipe harat ligom. tako smo mi prosle godine, bili smo jos NAJBOLJA ekipa proljeca, zavrsili mjesto iznad vas, jos djelili trece sa borcem al radi bolje go razlike ili medjusobnog omjera nisam siguran sad oni ssu zavrsili treci. pa smo isto tako, joj da se zadrzi kostur i vlado jagodic ko trener, pa vlado potpisa na dvi god, zadrzo se kostur, i ta ista ekipa nije mogla da pobjedu napravi kako treba...nidje veze... zato vam kazem opet nemojte se previse palit, iz kola u kolo, pa sta bude bude... ja vam zelim sve najbolje i da budete prvaci iza celika i slobode ste mi najgotivniji u bih
Prvo hvala na lijepim čestitkama.Ipak mislim da Vlado Jagodić nije pravi trener i to se ispostavilo kao glavni razlog zašto Čelik nije napravio nešto bolje u ligi.Da ste imali boljeg trenera ko zna šta bi bilo.Vjerovatno je tu bilo nekih muljaža sa menadzerima, jer sam čuo da je lik nenormalni muljator (u mladoj repki pogotovo).Što se nas tiče, ko zna šta donosi sljeseća sezona, prvo ćemo viditi šta će biti sa igračkim kadrom.Vladavić dolazi sigurno a on bi mogao biti vođa i kapiten tima koji će uraditi nadam se nešto.Ove sezone to nismo imali, vođu ekipe!
Mislim isto da imamo jednog od najboljih trenera lige i siguran sam da uz potporu uprave rezultati dogodine neće izostati.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 11 maj 2014, 23:13

najjacajezenica je napisao/la:ja cu vam opet rec, nemojte se previse palit na sljedecu sezonu, da cete ako se zadrzi kostur ekipe harat ligom. tako smo mi prosle godine, bili smo jos NAJBOLJA ekipa proljeca, zavrsili mjesto iznad vas, jos djelili trece sa borcem al radi bolje go razlike ili medjusobnog omjera nisam siguran sad oni ssu zavrsili treci. pa smo isto tako, joj da se zadrzi kostur i vlado jagodic ko trener, pa vlado potpisa na dvi god, zadrzo se kostur, i ta ista ekipa nije mogla da pobjedu napravi kako treba...nidje veze... zato vam kazem opet nemojte se previse palit, iz kola u kolo, pa sta bude bude... ja vam zelim sve najbolje i da budete prvaci iza celika i slobode ste mi najgotivniji u bih
Drug tebi hvala,ali jednostavno shvati da mi nakon toliko godina napokon imamo uslove da napredujemo.Vi ste na žalost neugodno iznenađenje barem u ligi,ali mislim da je problem kod Čelika u upravi jer nije normalno da klub sa takvom infrastrukturom i navijačima,pa i gradom ne igra u Evropi,ne kažem da je tačno ali je to moje mišljenje.
Mi smo krenuli iz pepela,bez ičega,nismo imali ni jednu jedinu loptu a da ne govorim o treniranju ili o stadionu.Sad kada smo napokon stekli uslove da možemo koliko toliko normalno raditi došli su i bolji rezultati,i najviše zbog toga sam optimista pred iduću sezonu.Htio to neko priznati ili ne Velež je bio i ponovo je brend koji se cijeni,što govori i broj sponzora koji je svaki dan sve veći iako nemamo rezultate koji bi nas odveli u Evropu.Igračima želim ugodan i lijep odmor,a upravi radno i uspješno ljeto :thumbup:
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

najjacajezenica
Kontakt:

Post Postao/la najjacajezenica » 11 maj 2014, 23:41

drug od mene imate svaku podrsku i zelim vam SVE SVE najbolje. treba bit realan al velez je bosanski (hercegovacki) gigant bio, daleko iznad celika slobode i borca... cak mislim da ste i bolji od zelje i sarajeva bili kad se pogledaju svi nastupi u ex yu, samo nije vam se dalo da uzmete prvensvno nikad, mislim da ste bili drugi 4 puta cak.... i to par puta gol razlika vas je ****. al opet ponavljam, samo radi sve nepravde koju ste prezivili i dan danas trpite, otet stadion i sve, cinjenica je da ste krenuli sa livadom i 2 stative. meni je JAKO drago da ste se digli ove god i ovako jako zavrsili sezonu, iskreno bi puno radje vas vidio na prvom mjestu nego zelju sa svinjskog ili sirokog, al sta je tu je. sve sto sam htio reci je da se ne zaljece previse jer me totalno podsjecate na nas prosle godine, ured identicna situacija.... nadam se da necete bit neugodno iznenadjenje lige, kao sto je moj celik redovno posto'. i totalno se slazem u svemu sto si reko za celik ,grad i navijace, al jbga sta je tu je. dali je do uprave kao sto kazes neznam, vise tito nemoze bit pametan kad je celik u pitanju.... al nije celik tema ovde pa necu previse u to. sve u svemu sretno rodjeni, nadam se da ce budjenje mostarskog giganta i dizanje iz pepela sljedece godine se itekako nastavit i da cete sezonu okoncat na jos visem mjestu nego ovu, a to bi znacio i izlazak u evropu. zrinjskog ste bukvalno ubili jucer, sve do primljenog gola i one frkice na trbini, sto je moguce i utjecalo na ekipu, onda su se svinje vratili i uz dosta srece niste primili gol. al sve u svemu ono sto sam gledo prvo poluvrijeme nisam mogo da vjerujem kako fino igrate, a isto tako realno ste ubili i celika ovde u ze u osmini finala kupa.... nije mi jasno kako vas je celik uzeo u mostaru 2-0 u prvenstvu, al hajd... :lol:

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 11 maj 2014, 23:46

najjacajezenica je napisao/la:drug od mene imate svaku podrsku i zelim vam SVE SVE najbolje. treba bit realan al velez je bosanski (hercegovacki) gigant bio, daleko iznad celika slobode i borca... cak mislim da ste i bolji od zelje i sarajeva bili kad se pogledaju svi nastupi u ex yu, samo nije vam se dalo da uzmete prvensvno nikad, mislim da ste bili drugi 4 puta cak.... i to par puta gol razlika vas je ****. al opet ponavljam, samo radi sve nepravde koju ste prezivili i dan danas trpite, otet stadion i sve, cinjenica je da ste krenuli sa livadom i 2 stative. meni je JAKO drago da ste se digli ove god i ovako jako zavrsili sezonu, iskreno bi puno radje vas vidio na prvom mjestu nego zelju sa svinjskog ili sirokog, al sta je tu je. sve sto sam htio reci je da se ne zaljece previse jer me totalno podsjecate na nas prosle godine, ured identicna situacija.... nadam se da necete bit neugodno iznenadjenje lige, kao sto je moj celik redovno posto'. i totalno se slazem u svemu sto si reko za celik ,grad i navijace, al jbga sta je tu je. dali je do uprave kao sto kazes neznam, vise tito nemoze bit pametan kad je celik u pitanju.... al nije celik tema ovde pa necu previse u to. sve u svemu sretno rodjeni, nadam se da ce budjenje mostarskog giganta i dizanje iz pepela sljedece godine se itekako nastavit i da cete sezonu okoncat na jos visem mjestu nego ovu, a to bi znacio i izlazak u evropu. zrinjskog ste bukvalno ubili jucer, sve do primljenog gola i one frkice na trbini, sto je moguce i utjecalo na ekipu, onda su se svinje vratili i uz dosta srece niste primili gol. al sve u svemu ono sto sam gledo prvo poluvrijeme nisam mogo da vjerujem kako fino igrate, a isto tako realno ste ubili i celika ovde u ze u osmini finala kupa.... nije mi jasno kako vas je celik uzeo u mostaru 2-0 u prvenstvu, al hajd... :lol:
ne pobjeđuje uvijek bolji, zato i jest fudbal najljepša sporedna stvar na svijetu. ;) sretno Čeliku, i abd da slijdeće godine malo više napunite tribine kada rođeni dolaze, ali i mi isto kada robija dolazi ;) :bih:

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 12 maj 2014, 00:39

svaka cast za ovu sezonu nemam rijeci zaista. Pogotovo mi je drago sto ste posteno odigrali i niste dopustili da budu neke price pustili ste ovom dali ste onoom ;) Naredne godine ako se ne raspe previse igracki kadar evropa se mora napast, dosta je vise da velikan bh fudbala tavori po sredini tabele dok razni pokusaji klubova nalaze se ispred njega :D

p.s. samo jedna zamjerka za RA. Pa sto ba iskopiraste Pitare :?
=\_1921_/=

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 12 maj 2014, 04:12

Ovo je prvo ljeto da se ja stvarno ne brinem za Velez.
Bice i odlazaka i dolazaka sigurno ali nam je organizacija u klubu beton i trener genije.
Mi nemamo sta brinuti. Plate su 1og. Dug opada. Igraci sve zainteresovaniji za dolazak u Velez.
Velez ce biti jak do godine. Bez brige.

Sav ovaj trud u zadnje 3 godine. Stabilizacija i sve je jednom moralo uroditi plodom.

Hvala Bogu dragom da i nama zora svice nakon svega sta se desavalo.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.