RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

emil02in
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la emil02in » 13 maj 2014, 13:15

anel81m je napisao/la:Im ali iko zainteresovan da se reinkarnira forum Rodjeni ili da napravimo novi?
Ma ima nas zainteresiranih sta bi trebalo da se radi .?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 13 maj 2014, 13:18

emil02in je napisao/la:
anel81m je napisao/la:Im ali iko zainteresovan da se reinkarnira forum Rodjeni ili da napravimo novi?

Ja sam prezauzet poslom ali ako ima neko mlađi da bi to održavao a da se skupi par nas i da poguramo parama.Trebali bi imati forum sa članovima kojima se zna identitet i gdje možemo o svemu diskutovati, ovde ima previše dječurlije a i svak može čitati postove.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 13 maj 2014, 13:31

anel81m je napisao/la:
emil02in je napisao/la:

Ja sam prezauzet poslom ali ako ima neko mlađi da bi to održavao a da se skupi par nas i da poguramo parama.Trebali bi imati forum sa članovima kojima se zna identitet i gdje možemo o svemu diskutovati, ovde ima previše dječurlije a i svak može čitati postove.
Treba vidjeti koliko para je potrebno da se to pokrene da prikupimo novac.A najbolje bi bilo da neki student to odrzava,i normalno da bi se trebao znati identitet svih na tom forums.

izre
Kontakt:

Post Postao/la izre » 13 maj 2014, 13:48

Cestitke Velezu na Zasluzenoj pobjedi protiv Zrinjskog
Apsolutno Zasluzeno :bih: Pozdrav iz Gradacac

pravnik1981
Kontakt:

Post Postao/la pravnik1981 » 13 maj 2014, 14:40

I Banda je dobio poziv od susica pored Ostrog.. :shock: Mislim da je Ostri zasluzio poziv al hajd'....

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 13 maj 2014, 14:45

pravnik1981 je napisao/la:I Banda je dobio poziv od susica pored Ostrog.. :shock: Mislim da je Ostri zasluzio poziv al hajd'....
Ma zna se sto, pritisak bio da se stanic iz zelje zovne, a ako zovnes iz zelje mora i iz sarajeva pa najbezbolnije stavit golmana koji svakako nece niti ic niti igrat! Mada realno obadvojica su branili u nas i ostri je barem po meni dodta sigurniji i bolji golman od bandovica koji zna pravit kikseve...

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 13 maj 2014, 14:50

pravnik1981 je napisao/la:I Banda je dobio poziv od susica pored Ostrog.. :shock: Mislim da je Ostri zasluzio poziv al hajd'....

Pape mi se sve više gadi, ali ništa neočekivano. Da je Bandović ostao u Veležu (gdje je realno maestralno branio i puno bolje nego u Sa), ne bi nikada dobio poziv.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 13 maj 2014, 14:56

mikki21 je napisao/la:
Ma zna se sto, pritisak bio da se stanic iz zelje zovne, a ako zovnes iz zelje mora i iz sarajeva pa najbezbolnije stavit golmana koji svakako nece niti ic niti igrat! Mada realno obadvojica su branili u nas i ostri je barem po meni dodta sigurniji i bolji golman od bandovica koji zna pravit kikseve...
cuj Bandovic dobio poziv :shock: .Nije los golman ali brate pravi kikseve(a dosta ih je napravio).Ko je malo upuceniji u nasu ligu mislim da ce se sloziti da je Ostri u najboljoj formi.Ne znam da je u zadnjoj godini primio neki pacerski gol,a odbranio je more zicera,i svojim odbranama unosio mir u zadnjoj liniji Rodjenih.

P.S.Joj onog Avdukica kakvih je sve golova primo u zadnje vrijeme ono nije normalno :o ,ne znam po kojem osnovu on ide u Brazil(izuzev toga sto je grijo klupu reprezentacije par zadnjih godina :roll: ).On nema trenutno reprezentativni kvalitet

Hajdaevic je zasluzio da dobije poziv mlade reprezentacije ;)
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

pravnik1981
Kontakt:

Post Postao/la pravnik1981 » 13 maj 2014, 15:00

Ni u mlade repke nema niko nas?????? :o :shock: :shock: :o

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 13 maj 2014, 15:19

Raja sta vas to cudi? Velez ti tzv selektori nikad nisu puno simpatisali, recimo Semir Tuce je bio daleko najbolji igrac drzave, a dobio poziv par puta. :shock: Necu druge Velezove igrace ni spominjati, Tuce je samo primjer.
Ja nasoj repki zelim puno srece u Brazilu, ali Pape je nula od selektora, ima srecu da ima veoma dobre igrace, ekipu koja je napokon sazrela. Da ovu repku vodi neki iskusan selektor tipa Halilhodzic, ova repka bi daleko imala vece sanse na svjetskom. Nadam se da ce repka dogurati daleko u Brazilu.
Ostrakovic je daleko bolji golman od Bandovica, a da ne govorimo od Avdukica. Po meni je Hebibovic bolji od Stanica, ali eto.
:bih:

Forza Velez!

hercegovac236
Kontakt:

Post Postao/la hercegovac236 » 13 maj 2014, 15:38

Server i domena kostaju nekih $100-njak godisnje. Nije uopste skupo. Domena Rodjeni.com je trenutno registrovana na Denisa, tako da bi mogli zadrzati to ime, morali bi njega upitati da je prebaci na nekog od nas. Ja sam imao rodjeni-mostar.com registrovanu na sebe, ali kada je Denis prebacio svoju stranicu sa te domene na rodjeni.com ja sam pustio ovu domenu da istekne. Vidim da je sada trenutno registrovana negdje u Japanu :shock:
Server nije problem, treba vidjeti za domenu, ili izabrati novo ime, ili vidjeti sa Denisom. I naravno treba neko ko se razumije u sve ovo da to pokrene. Ja sam spreman sa svoje strane pomoci sa $$$.

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 13 maj 2014, 15:39

Eh bas sam ovo htjeo napisati.

Podrzavao sam poziv Avdukica, koji je sa tom ekipom vec nekoliko godina i hajde recimo ima nekakvog iskustva.

Nije da Bandovic nije bolji od Ostrog, vec je Ostri najbolji golman Premijer Lige... Trebao ga je pozvati. Ali izgleda da se fudbal u BiH igra samo u Sarajevu. :zviz:

Jeli Bandovic uopce prvi golman u Sarajevu? Mislio sam da im je onaj Chelseaev golman na posudbi.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

RockyMaivia
Kontakt:

Post Postao/la RockyMaivia » 13 maj 2014, 15:51

pravnik1981 je napisao/la:Ni u mlade repke nema niko nas?????? :o :shock: :shock: :o
Pa naravno kad nam "trenercine" kao Susic i Vlado kroje sudbinu...
StarMo nije skutorija...

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 13 maj 2014, 15:59

Ljudi moji cemu cudjenje?
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 13 maj 2014, 17:05

hercegovac236 je napisao/la:
Server i domena kostaju nekih $100-njak godisnje. Nije uopste skupo. Domena Rodjeni.com je trenutno registrovana na Denisa, tako da bi mogli zadrzati to ime, morali bi njega upitati da je prebaci na nekog od nas. Ja sam imao rodjeni-mostar.com registrovanu na sebe, ali kada je Denis prebacio svoju stranicu sa te domene na rodjeni.com ja sam pustio ovu domenu da istekne. Vidim da je sada trenutno registrovana negdje u Japanu :shock:
Server nije problem, treba vidjeti za domenu, ili izabrati novo ime, ili vidjeti sa Denisom. I naravno treba neko ko se razumije u sve ovo da to pokrene. Ja sam spreman sa svoje strane pomoci sa $$$.
I ja sam i mislim da nas ima još sigurno.Neznam šta je sa momkom sa Ilidže koji je to godinama održavao?Čovjek je silu vremena a i para ulagao u tu stranicu.Valjalo bi imati opet naše privatno mjesto gdje se može o svemu diskutovati.
Pare nisu problem, moramo nać momka i pitat ga ili da nekom prepusti ili da novu pokrećemo.

1452
Kontakt:

Post Postao/la 1452 » 13 maj 2014, 17:19

Titova-Juga je napisao/la:

Pape mi se sve više gadi, ali ništa neočekivano. Da je Bandović ostao u Veležu (gdje je realno maestralno branio i puno bolje nego u Sa), ne bi nikada dobio poziv.

Ne pratimo stvarno ko je bolji golman od njih dvojice ali mislim da je bandovic dobio prednost zbog nacionalnog kljuca,ako je to važno sušicu....

BMV22
Kontakt:

Post Postao/la BMV22 » 13 maj 2014, 20:10

Zdravo crvena armijo ma nemojte se zamarati oko spiska jasno je ko dan da ovaj pokemon od selektora nema pojma o nasoj ligi a kamoli o igracima.Uostalom ako je mrtav hladan mogao zovnuti amidžića a u isto vrijeme ne zovnuti sanjina prcića ili maria vrančića svima nam treba biti jasno da je ovaj selektor jedan obični teletabis.Zna se ko mu i diriguje, zna se i zašto mu se diriguje a zna se i koji igrači bliski kojim agencijama za prodaju igrača se moraju zvati ko mu nije blizak bratovoj agenciji neće dobiti poziv i tačka.Ali da ne dužim o tome to me stvarno ne interesuje, interesuje me samo naš klub naši igrači i naši navijači za sve drugo nek se brine sušić i kompanija osim.Juče sam htio napraviti lični rezime sezone ali sam se morao osvrnuti na tzv. "navijače" pa nisam stigao nadam se da se ne ljutite sto ću sada napraviti taj rezime pa onda možemo razmjenjivati mišljenja o njemu.Samo mala upadica prije toga Oštraković,Hebibović,Hajdarević od ova tri momka najmanje jedan je trebao biti na proširenom spisku.A sad rezime sezone.
Početak nije bio loš, nakon par kola lagano smo se počeli gubiti i tu je bio Ibrin kraj.Nastavlja Feja vrlo teško u nekoj vrlo negativnoj atmosferi gdje smo izgubili Ibru koji je imao ogromne simpatije svih nas a dobili smo Feju u kojeg su pošteno rečeno mnogi sumnjali.Nakon Fejinih prvih par kola ništa bolje nije bilo i jaz između navijača i uprave je bio ogroman a Feja je šutio i radio.Kao iz magle počeli su stidljivo za nas dolaziti neki čudni rezultati, počeli smo dobijati mogu slobodno reći lako na strani dok smo se kući žestoko mučili.Nekako s krajem jesenjeg dijela te ona četiri proljetna kola nesšto se počelo mijenjati bar za one od nas koji su gledali u to vrijeme sve utakmice i kući i na strani.Mogu slobodno reći da sam bio jedan od sretnika koji je kontinuirano pratio te utakmice i onako u nevjerici i poluglasno svojim prijateljima sam govorio da bi ovo moglo ličiti na nešto.I u to vrijeme su nas stigli neki lošiji rezultati kući ali se dalo nazrijeti da se nešto iako za nas sporo mijenja.Da skratim slijedile su pripreme i nastavak prvenstva u kojem smo se u par prvih kola još uvijek pomalo tražili, međutim bio je očigledan pomak u svim segmentima igre.U nevrijeme i nesretno nam dolazi revanš kupa s Čelikom gdje ispadamo a u svakom sljedećem terminu imam osjećaj glatko bismo prošli.Gubitak dva boda na Koševu koji dan prije toga mi je dalo veliku dozu optimizma da ova ekipa može nešto.Opet su me prijatelji gledali kao da sam s neba pao ali ja sam stvarno imao taj osjećaj.Ono što me najviše iznenadilo i nabilo optimizmom u toj utakmici je igra Denisa Zvonića.Nevjerovatan preobražaj momka kojeg su svi do tad optuživali za sve.Uglavnom nesretno smo malom greškom Oštrog izgubili utakmicu ali imam osjećaj da je to bio okidač za dalje.Ispali smo od Čelika a onda je tim eksplodirao i sve ostalo je rušenje rekorda i ulazak u historijske knjige.O tome vas neću gnjaviti ali ću dati svoje mišljenje o igračima.
Oštri:standardan čitavu sezonu,vrlo solidan čitavu sezonu mali kiks u Sarajevu uglavnom, pouzdan moglo se osloniti na njega u bilo kojem trenutku.Čitava sezona ocjena 8 :thumbup:
Bobić i Dragojević- nemam komentara nisu dovoljno branili osim Bobića i odlične partije protiv Želje.Koliko znam Dragojević je napustio klub zbog teške povrede tako da trebamo poći tražiti trećeg golmana.
Maletić:U Ibre i na početku u Feje igrao desno gore gdje se baš nije najbolje snašao,Feja uvidio grešku vratio ga desno nazad,ostatak sezone odigrao kako smo se i nadali i očekivali.Zbog lošijeg početka ocjena jaka 7 :clap:
Letić:Malo lutao u igrama ove sezone ali mlad je i na njega se uvijek možemo osloniti- ocjena 7. Pejić-vrlo ugodno iznenađenje, kad se napokon oporavio ono što je odigrao bilo je vrlo ugodno za gledati, jako su me se dojmili njegovi oštri i nezgodni centaršutevi kao i izvođenje auta.Čini mi se da mu malo fali brzine i konstantnosti igre da bi dosegao željeni nivo.Ocjena za njega je manja jer nije igrao čitavu sezonu a za ono što je igrao bila bi puno veća sve zajedno jedna solidna 7.Za obojicu :D :D
Zolj:Nevjerovatno pouzdan i staložen čak toliko da nam nekad srce preskoči od straha.Momak je pravi dobitak naša budućnost i uvijek se možemo pouzdat u njega.Ocjena 7,5. :D
Škalja:A šta reći za rutinera povratnika nego aferim majstore nastavi tako i dalje.Ocjena jaka 7 :kafa:
Merza:Ovdje nemam riječi nemam pameti jednostavno tu tiltam možda naš najstandardniji igrač.Ocjena 8,5 :bow:
Zvonić:Eh tu bih imao roman napisati,po meni počeo loše lutao sa njim lutali i treneri mi na tribini od njega svi zalutali.Njegova konstitucija stalno mi je govorila da on može puno bolje ali kad i sam mogne i smogne snage da zanemari sve ružne povike sa tribine, često puta bespotrebne.Igrač kojem je najbolje prijala i najbolje došla promjena trenera,napravio nevjerovatan iskorak u proljetnom dijelu.Kad se uzme u obzir loš početak i ovaj odličan kraj te da nije u svim utakmicama bio standardan ocjena 7,5 :crazy:
Kodro:Kapiten momak koji lagano ide kraju karijere koji nas je zadužio svim sezonama do sad momak kojeg publika ima često neopravdano na udaru ali igrač i osoba na koje se uvijek možemo pouzdati.Naš je, uvijek je tu, uvijek da sve od sebe za crveni dres zato kapitenu svaka čast.Ocjena 7 :wave:
Blagojević:Otkriće polusezone momak koji može još bolje,poslije ovih ljetnih priprema i zalječenja povreda nadam se još boljem Jovančetu.Ocjena 8,5 :o
Hebibović:Najkraće potencijal za reprezentacije počeo desno nazad vrlo solidno Feja ga pomjerio desno naprijed,momak eksplodirao.Poslije žestoke peripatije oko ugovora i mnogih obećamja od drugih klubova momak nas sve iznenadi i produži ugovor za godinu.Zbog igre a naročito zbog produženja možda sam pretjerao ali ipak ugovor me oduševio ocjena čista 10 :opaopa: :bih:
Hajdarević:Meni lično jedan od najsimpa igrača momak ne zna napraviti pauzu u igri nonstop je pod punim naponom svih 90 minuta,leti,zunda,udara,oduzima,pada igrač koji je najviše napredovao pod Fejom koji mu je dao punu slobodu,i igrač koji nas uvijek diže na noge i kad počne i kad ulazi s klupe.Ocjena 9,5 ako produži ugovor ogromna 10 :hmmmmm: :tokralju: :twisted:
Okić:O zetu ništa puno pisat neću.Daj bože da ostane.Nije mostarac ali nas je sve kupio i zaludio.Što se tiče ocjene ovdje ću reagovati malo drugačije,u obzir ću uzeti sve dosadašnje sezone u kojima nas je sam vadio, zato ocjena čista 10 :bow: :opaopa: :D :clap: :njanjanja: :thumbup: :salut:
Janković-momak koji je došao tiho, pružio neke super partije, postao miljenik a nadam se da će to i ostati.Čim zalijeći povredu i obavi pripreme kako treba nadam se još uspješnijem i boljem Deji.Ocjena 8,5 :tokralju: :thumbup:
Još igrali:Ćemalović-mlad je naš je izdanak fali mu samopouzdanja drskosti i bezobraznosti.
Rašević-kad god je ušao odigrao pošteno požrtvovano,pouzdano i uvijek smo se mogli osloniti na njega.Mislim da su ga povrede dosta stopirale ali svaka mu čast.Možda zadnja sezona u našem dresu, ako ode veliko hvala od svh nas.
Zlaja-Ove sezone igrao nedovoljno.Ono što je odigrao bilo je vrlo korektno i bez onih nekih prijašnjih njegovih ispada, zadovoljio.
Ramović-u jesenjem dijelu sezone odigrao neke utakmice gdje je pokazao da ima određen kvalitet ali ipak nedovoljno utakmica za dati neku smisleniju ocjenu.Veliki upitnik kod ovog igrača.
Janičijević- momak stigao zimus ni odkuda,premlad i premalo odigrao za dublju analizu ali par poteza na Koševu daju naslutiti da bi momak mogao biti u dogledno vrijeme pravo otkrovljenje.
Feja :D :o :evil: :crazy: :clap: :thumbup: :njanjanja: :salut: :kralj: :opaopa:
Ko se složio složio ko ne,ne nema ljutnje možemo raspavljati ovo je samo obično mišljenje jednog navijača.
@Pastrmka čekamo te...
Samo je jedna riba- Pastrmka!!!

stampy

Post Postao/la stampy » 13 maj 2014, 22:56

.
Zadnja izmjena: stampy, dana/u 20 feb 2017, 11:48, ukupno mijenjano 1 put.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 13 maj 2014, 23:01

BMV22 svaka ti je k'o iz ćitaba,nema se šta dodati. :salut: :salut:
Pastrmko brate :wave: :wave: :wave: :wave:

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 13 maj 2014, 23:31

BMV22 drug moj posto sam novi na ovom forumu razmisljo sam dali da sta napisem,al posto se ova iskusnija RAja ne oglasava evo par recenica.Prvo da kazem da je zaista zadovoljstvo citati tvoje postove jer se iz njih jasno vidi tvoja privrzenost nasim rodjenim ali i tvoje odlicno poznavanje stanja u klubu.Isto tako si na jedan skroz normalan,ljudski nacin komentarisao ono ruzno ponasanje nazovi navijaca na zadnjoj tekmi.Apsolutno se slazem sa svakom tvojom rijeci.Samo se bojim da po tom pitanju nista nemozemo rjesiti bez aktivnog ucesca drzave koja bi nekim zakonima predvila zestoke kazne za izgrednike.Nemam namjeru da nesto sminkam situaciju al i sam znas da se onakve scene gledaju na svim stadionima u BIH.Kad je upitanju ova tvoja analiza ,tesko se tu nakon tvog posta ima sta reci,jednostavno si vrhunski objasnio kako stje stvari.S obzirom da sam ja iz Sa i na neke okolnosti u zadnje vrijeme nisam cesto u Mostaru(gledo 4 dole i 4 vani)onda nemogu najbolje upratiti stvari al cu izdvojit 3 imena koji su me odusevili ove sezone i to bas ovim redom,Ostrakovic,Feja i Hebibivic.I na kraju jedna stvar po pitanju iduce sezone sam veliki optimista.Mozda cudan razlog mog optimizma al prvi put da mi raja u Mo nije znala reci sta se sprema u klubu.To mi je pravo dobar znak,neka svako radi sta mu je posaoi to je to.A ja cu i dalje svim srcem i dusom voljeti i bodriti nase RODJENE :clap: :clap: Forza Velez ljubavi moja :bih: :bih:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.